Lite åsikter...

Har tänkt på det här med lite klagande osv...

Egentligen bryr jag mig inte speciellt, för jag vet vad jag behöver öva på och inte inom ridning. Och att folk säger nedlåtande saker kan till en början såra mig men, det är ju för fan bara att skita i det och fortsätta med livet? Har lärt mig att inte fastna vid saker och ting - avundsjuka och andra onödiga komentarer, nedlåtande saker osv är inget jag bryr mig om. Det finns ingen orsak till det.

Och nu till ridsammanhanget. Vilket är väldigt viktigt. Som sagt klagar folk på mig och Anna som galningar, men vi alla inom hästsporten måste respektera varandra, ingen rider exakt likadant och alla har olika åsikter om saker och ting inom ridningen.



Bara för att tex jag inte rider på samma sätt som Anna, Dressyrmupparna eller Malin Bayard betyder det inte att mitt sätt att rida på är helt fel. Det är som när man tar sig an problem.. ett sätt fungerar inte på alla. Man måste bara hitta rätt sätt för att lösa det, och det är väl lika så med ridningen. Man måste hitta rätt sätt att rida hästen för att kunna samverka och ha roligt tillsammans. Det vill säga att jag kan rida med lite olika tekniker på olika hästar, endast för att ridningen ska fungera mellan ryttare och häst!

Sen är det ju en sak med grunderna, men dom brukar ju nästan alla hålla sig till? Jag tycker vi i hästvärlden hakar upp oss på lite för mycket saker och detaljer i hur ridning ska se ut. Trivs hästen och mår bra utan att skadas när en ryttare rider den på ett sätt, ska hästen ridas så. Och inte på ett annat sätt som ALLA andra rider bara för att det är det idella ridsättet och för att alla andra rider så... Någon som håller med mig?



Ni får tycka vad ni vill. Och jag tänker inte säga att ni har fel, för vi alla tänker olika om saker och ting! Jag är nöjd med vad jag tycker och om ni inte håller med mig, bryr jag mig faktiskt inte.

Puss på er alla som tog er tid att läsa och engagera sig!

Vad tycker ni, berätta om din åsikt för faan :D


Stallet imorgon!!!

Stallet imorgon! Det var ett tag sen jag var där och har saknat mina sötnosar. Blir nog ett pass ute och vi får även sällskap med Daniella och chilli. Ska bli kul att rida lille Spike. Vi har våra stunder, där båda är lika envisa oc båda vill vinna. Har haft ett par ridpass då jag verkligen inte orkar med honom, men vi har massa minnen med framgångar! Jag vet seriöst inte vad jag skulle ha gjort utan Spike! Min lilla "tjockis" topp! Självklar skulle jag inte klara mig utan Kepsen. Jag skulle inte haft ett bra liv utan dem!

Vi hoppas på bra väder och massa fina kort! Kan se om Daniella kan ta något kort när vi rider också :)


Sötnos


Förväxling?

Hej!

Har fått en del kommentarer om att Feffe går bra för att vara travare, men då tror ni fel. Feffe är faktiskt inte Travare. Ni har blandat ihop han med Kepsen och Nina hahah! För det är Feffe man inte har några papper på.

Kepsen:


Nina:


Feffe:



Dagens gåva

Hej!

När jag kom hem låg två schabrak väntande på mig i mitt rum. Derek hade nämligen köpt dom till mig i irland, blev så glad. Dock ser båda likadana ut, så troligtvis kommerjag sälja en eller ska vi ha det till en tävling?

Nu ska ni få se det!





Ändå rätt okej va? :) Jag är nöjd med det.


Galopp



Vad tycker ni? Ni behöver inte säga något om mina händer för de vet jag redan... ;)

Uppdate; Ferdinand är inte en gammal travare eller varmblod, det är kepsen.. Vill ni se han så kan ni kolla på klipp som heter Kepsen..


Bilder från gårdagens pass på Ferdinand

Hej där!

Tänkte slänga upp lite mer bilder från igår och såklart ska en video upp senare idag! Så ha koll på bloggen, då får ni se mig galoppera!


















Diss



Ferdinands tyglar... Man får inget fäste på dom, eftersom dom är släta och inte har knoppar eller a, så dom glider ur händerna sakta men säkert och gör att jag inte får så bra kontakt med Feffes mun. Det stör mig, just därför vill jag ha ett par nya tyglar, så jag kan rida mer ordentligt faktiskt. Som ni säkert sätt på bilder när jag rider Feffe blir tylarna lite för länga och ligger och glappar... Inte bra. Denna åsikten håller anna också med om! 

Är ser ni dom ;)


Inget att hålla i!

Det stör mig inte lite, för jag brukar inte stänga min hand, utan rida lite med halvöppen hand...  

Rundtur

Hej

Tänkte visa hur Ferdinands nya stall ser ut. Hehe, gjorde några misstag i videon men lev det.

Största var nog att jag sa foderkammare när jag menade sadelkammare, haha!! :D Jag är allt för rolig!




Måste slänga upp en bild på hans ena hagkompis också, den är så bildskön.. Dock vet jag inte vad han heter, det känns lite jobbigt! Han är iallafall VÄLDIGT social och ska alltif komma fram och bli klappad! Känner ni igen han? han har visats på bloggen ett fåtal gånger i bakrunden och även en annan gång i "centrum"



Bilder från dagen!

Hej, nu kommer lite bilder från när jag hängde med Emelie till stallet. Men vi kom lite senare än väntat till stallet eftersom våran skola är normal, men men. Tyckte det gick rätt bra idag för Emelie, eller det såg bra ut. Ja, emelie har ju berättat hur det gick så jag ska inte upprepa det! Men fick också rida Feffe idag :D
Gick mycket bättre idag än förra gången, kanske för att vi var i paddocken? haha.

Här kommer bilderna!

























Det var lite bilder, snart kommer även en video! :)


underbara häst

Min underbar vän till häst är alltid lika snäll när andra hoppar upp i sadeln.
När jag plockade bort de tre bommarna jag använde mig av ett fåtal gånger fick Anna skritta av honom och ta en kort trav på kortsidan, det gick super. Känner mig lite taskig att jag inte sa något till Frida, men hon har nästan aldrig problem med det, och hon litar också på Anna! Det är så smart när kompisar kan hänga med och göra jobbet åt en haha, och Anna kan man lita på, hon är hästkunnig. Så som sagt, idag var det anna som skritta av, inte jag :)

Ni ska få två bilder på vilken fin outfit Anna hade på sig! Hehe, tygskor & leggins, riktigt smart! :D





Driva måste man göra mycket...






Video från dagen!

Hej!

Nu när jag ändå slänger upp denna videon tänkte jag slänga upp en rundtur över stallet så ni får se hur det ser ut, imorgon blir det så håll ut och nöj er med dom goa bilderna sålänge. Om anna har tid laddar hon kanske upp en video redan idag, med "massa" galopp! Och sen blir det mer bilder imorgon också, det kan jag lova!



Jag vet att min skänkel och hand inte är på bästa ställena, men alla har bra dagar & dåliga, denna var dålig för mig & bra för feffe hehe. Och dessutom behöver jag träna extra på var jag placerar mina händer under ridning, dom hamnar ofta lite för högt upp känner jag...


Feffe är inte mager.

Här har ni lite bildbevis på att han inte är underviktig på något sätt.

Och han äter tillräckligt det vet vi, tänk på att om man är lägst i rang osv.. Inte får äta mat så borde han ha bittmärke men hästarna i hagen trivs tillsammans så inget tjat sen om att han kanske inte får tillräckligt med mat tack!

Hehe, sorry men fick inte med hans fettvaklar, syns bara i en vinkel. Och sen är dom såklart inte såå märkvärdiga.. Syns ändast ibland och för något tag sen dök det upp på bild, hade en eftertanke att ni skulle fråga.













På en normaltjock häst ska man kunna känna revbenen svagt men inte se dom, precis som jag gör på Feffe. Eller a, känner dom nästan inte hehe... Han kanske ser tunnare ut på bild än i verkligheten, men han är inte smal, det kan jag lova. Och det har jag sett med mina egna ögon.

Jag är en rätt känslig person och en djurvän, klarar verkligen inte av djurplågeri och har själv både hund, katt & marsvin, hamster. Och ingen utav dom vill jag se lida eller skadas. Och nu rider jag två fucking UNDERBARA hästar som jag absolut inte skulle vilja skada eller liknande. Så ni som tror att vi plågar Feffe eller liknande får ni gärna köra förbi stallet och ta en titt på honom! :) Han bor i säve, göteborg! Haha, nöjda eller ska jag behöva förklara mer?

Om ni fortfarande får för er att ni ser dom eller vidare, så visa mig meer än gärna vart ni ser de! :)

Puss på er läsare som stöttat mig, klarar inte av när folk klagar på saker som inte är sanna.

 

duktig

Hej

Kommit hem från en lyckad dag i stallet faktiskt!

Fixade allt och sen gick jag för att hämta honom, såklart har han rullat sig föör mycket, så stod och borstade ett tag med anna, hehe... Väldigt jobbigt! Och sen var det dags att rida ;)

Var bara tvungen att rida i padocken idag, för ville ta en galopp och dessutom är han lite lugnare i padocken, där rusar han inte och stressar inte upp sig som han gör ute.


Såhär hittade jag honom i hagen.... och såklart är det lika illa på andra sidan också!







Arbetade med volter, skänkel & vikthjälperna, min sits och lite annat smått och gott! Tog fram tre bommar också som jag skritta & trava några få gånger över också.... Kul! Feffe var väldigt posetiv till ridning idag och var till en början väldigt pigg för att vara Feffe, men under passets gång minskades hans energi lite, förut i galoppen! tränade utan stigbyglar lite i trav. Men de gick ju inte så bra från min sida... Under vissa stunder var jag lite för hård i handen kände jag, och de är väl faktiskt den sämsta egenskapen inom min ridning. Koncentrerar jag mig inte blir jag lätt lite hård i handen och tar gärna lite för mycket i tygeln utan att stänga handen liksom.. Så det är något jag ska träna mycket på nu under våren, och såklart min sits hihi! 

Väldigt nöjd med passet från Feffes sida, för han var framåt även fast de inte va så mycket fart i han hehe.. Tog två galopper också och gick jättebra. Tror Feffe uppskattade att få galoppera av sig lite också! För det gick snabbare än vanligt, arbetade med att korta galoppen och länga på längsidorna, men de gick väl lite si sådär... 

Finns en väldigt bra beskrivning utav passet, Ferdinand var duktig men inte jag, hehe! Behöver verkligen träna upp mina benmuskler så jag kan ta i lite mer och styra mer med benen ;)









Håll utkik, lovar att en video kommer på när jag rider! :D


Exitör

Det är många som undrar över att man "kan se" Ferdinands revben... Nu är det absolut inte så att han är smal, så idag ska vi slänga ut lite bilder från olika vinklar och lite, så ni kan få se hans exitör :D Som anna nämnt innan att vi ska göra! 

Då har ni det sedan bevisat att han inte är mager, visst. Det ÄR ovanligt med fettvalkar (haha) men som jag sagt är det faktiskt det.. Sen beror det lite på hur bilden är tagen och hur pälsen ligger på kroppen! Men håll ut någon timme så får ni se bilder kära läsare!


Här ser man att det inte finns några revbenen som visar sig. Det är endast
pälsen som är lite lurvig & oslät ;)







svaren

Här är svaret!



Vinnaren var kajsa! Men tyvärr blir de ingen länknig då hon inte länkade något! Grattis!!! :)

kajsa :) om Finn fem fel:

har funnit alla fel,
märket på täcket,
märket på transporten,
ena lilla halmhögen på marken,
en bit staket (under halsen på hästen)
och så har du täckt en liten fläck till höger på staketet. :)



Stallet strax

Snart drar vi till stallet, hoppas på bra bilder och ett lyckas ridpass! :)
Vi skriver mer när vi kommer hem och det blir nog en bildbomb!


Favorit märke?

har ni något favorit märke? Själv är jag väldigt förtsjust i Kingsland som ni kanske har märkt. Men jag tror inte jag har en enda sak av kingsland, men hoppas att det börjar samla på sig!
Men tycker även att jackson är bra, det är bra material i deras saker vad jag har sett och hört.
Har ni något märke ni gillar och inte gillar? Själv har jag inte något märke jag inte gillar, eller har säkert någon som jag föredrar mer än den andra men inte direkt någån jag hatar och aldrig skulle köpt.




Sugen

Åh, nu blev jag väldigt sugen på ett par beiga ridbyxor! Ungefär liknande dessa! Kanske är dessa som står next på min inköpslista? Vem vet, är lite galen i ridkläder, synd bara att jag inte får allt jag pekar på!


De längst till vänster & även de mörkblå/marinblå/svarta ridbyxorna i mitten!

Egentligen gillar jag de flesta här! Söker ju ett par röda också, och dom klar blåa skulle inte suttit fel heller!

Vad tycks?


Finn fem fel

Finn fem fel tänkta jag slänga upp i all fart :)

Den som hittar alla fel först vinner en länknig!




Den understa är orginalet ;) Lycka till, idag gjorde jag det rätt enkelt!




Önske bilder?

Hej!

Eftersom jag har lovat Emelie att jag ska följa med henne till stallet imorgon så får jag väll göra det, vill helst inte betala henne 100 kr hah! Så ni kan ju gissa att det blir bilder. Iallafall ett par och vi hoppas inte på regn för då blir det mindre hehe. Men är det något speciellt ni vill att jag ska ta kort på, bara när Emelie rider, stallet, hur feffe ser ut? men vid det här laget vet ni ju hur feffe ser ut hah.

Fast vi har ju fått en del kommentarer om att de tycker att feffe är smal, eller att man ser hans revben. Men som Emelie förklarade i ett annat inlägg så är han inte mager, han har gott om hull. Han får mat så det räcker. Men ni som säger att han är mager, jag kan ju ta kort på honom från olika vinklar och verkligen visa er att han inte är MAGER, eller?

En annan lite frånga som inte handlar om hästar hehe, jag är ju så duktig i skolan så jag fick en utmärkelse, periodens elev och då får man även två biobiljetter, men vet inte vilken film jag ska se, filmtips?

Cp störda är vi, som alltid :D
hahah, typ den första bilden på bloggen, bara älskar bilden! Visar verkligen vårt riktiga ja!


Spara ett par hundra?

Hej!

Kollade runt som vanligt på jackor och speciellt kingsland jacka. Hittade en från ryttare.com och en annan från myone. Några hundra är det skillnad, hahah inte mycket men det är ju ändå någonting hehe.

Jackor | Bomberjacka Kingsland

Den från ryttare.com kostar 1399 :-
Den från myone kostar 1560:-

På myone finns det en junior som kostar mindre men jämförde med en "likadan".


Dagens kommentar/fråga

Fick in en kommentar som jag bara måste svara på! Och få det avklarat liksom! Angående dessa två bilder;




charlotte om Padocken!! :D:

kul att man ser revbenen på hästen på fjärde och sjätte bilden.:(

Svar: Det är faktiskt inte revbenen, som du kanske märkt om du kollar på omgivningen får dom hö under hela tiden dom är ute i hagen, och Feffe är inte mobbad på något sätt eller liknande som skulle göra att han inte fick äta för hans kompisar i hagen. Så revbenen är inte det du ser, det är faktiskt fettvalkar.. För han är så feeet. Jag säger det igen, fet. Hehe, den gamla gubben kan gott få ha lite hull nu de sista åren! :D Hade det varit revbenen, som det inte är så skulle vi gjort något åt det snarast, för vi vill inte att Feffe ska lida på något sätt. Och Frida (Ägaren) Tar han framför allt annat, vi gör allt för gummifarfar, som överlever allt! Det är liksom inte djurplågeri vi håller på med här ;)

Hoppas ni alla fattar!


Ridläger

Hej!

Tänkte nyss på sommaren och då tänker jag självklart på Thailandsresan men mest av allt ridlägret! Nu undrar ni säkert vart jag ska, sjöstjärnans ridläger blir det iår igen! Det bästa ridlägret enligt mig. Har inte testat så många men behöver inte pröva något annat för sjöstjärnan är bäst. Kommer jag åka själv? Haha nej, Emelie ska självklart med och massa andra av våra kompisar! Kommer bli sjukt kul, man får träffa hästar, nya kompisar och vara på den underbara stället.

Eftersom att det är så härligt att vara där så ska jag dit två gånger, en gång på 3 dagars där jag betalar själv, 27-29 maj. Sen har jag 2 dagar att packa till Thailand, kommer tillbaka den 30 juni eller första juli. Kommer inte riktigt ihåg. Ahh, så jag har 1-2 dagar på mig att packa till nästa sjöis läger, och det är inte lite saker som jag ska ha med mig heller, ska jag vara där i 8 dagar! kommer jag hinna med allt, och helst vill jag hinna hälsa på mina sötnosar, Kepsen och Spike!
Så det blir ridläger i Maj, thailandsresa och ridläger v 27!  Bästa sommaren säger jag bara, sen har jag ju många veckor med varma och härliga turer med Kepsen och Spike!

Någon som ska till Sjöis i år? Och är det någon av er läsare som ska till sjöis v 27 eller i maj när vi ska åka??


ÅhhH!!!



Åhhh!!! Det är orden till den här kingsland tröjan!! Jag borde sluta kolla på ridkläder, ridsaker speciellt från kingsland!!!



Så det är en hiss från min sida. Men som nu kanske har sett så gillar jag Rosa!



Min favorit

Känns som att det var ett rätt bra tag sen jag la upp; Min favorit. Så tänkte slänga upp en här :D



Termo - ridbyxorna! Dom är såå sjukt varma under vintern, så man fryser aldrig! Hehe, dock är ju dessa lite för korta nu när man rider, fast jag kan absolut använda dom fortfarande! Dom är enkla att laga och torkar enkelt! Och dessutom är dom skodda så man sitter väldigt bra med dom i sadeln! Väldigt bra faktiskt, dom klistrar fast sig som karlssons klister, haha!

Skulle egentliten inte kalla dom för favoriter, eller jo... Men dessa är dom enda jag provat så jämför ju inte med några andra... Dom får en stor 9 i betyg! Hehe, fast rider man tjocka hästar, spräcls dom i mitten! Hehe.. 

vad vill & tycker ni

Hej där!

Vi har funderat och funderat, och nu har vi bestämt oss för att fråga er, det kanske är bäst? Det är ju ändå ni som ska läsa texten!

Vi undrar vad ni skulle tycka om vår kompis daniella ska börja provblogga här, till en början en vecka, så får vi se hur det blir där efter. Hon har en egen häst och är 12 år gammal, fyller 13! Just nu driver hon en egen hästblogg, men vill inte blogga ensam. Allt för att hålla kvalitén uppe! Vi kommer efter följande vecka överväga och tänka till lite extra, allt för att få den bästa kvalitén på texten som ni ska läsa.

Kommentera och berätta om din åsikt & tanke, vi vill veta! Tror ni att bloggen kommer försämmras eller förbättras, var ärliga!


vad tycker ni?

Hej!

Kollade lite på pannband också och såg ett flätat pannband, vad tycker ni om det? Hiss eller diss? själv tycker jag att det är hiss/diss. Man kan ha dem "hemma" eller hur man ska säga,  men samtidigt så passar det inte alla hästar och kan se riktigt fult ut på vissa. Och jag tycker absolut inte att man ska ha det på tävling eller liknande!




Så sjukt söt!

Kollade runt lite på grimmor och hittade den här skit söta grimman!



Vill verkligen ha den till Spike. Han skulle ha blivit hur söt som helst i den hahah. Men jag tror Emelie skulle ha sagt nej till att jag skulle köpa den till Spike. Hon tycker inte att jag ska ge honom något rosa eftersom han är valack. hahah, men det spelar ingen roll tycker jag. han har ju inte grimman hela tiden, han har den när man hämtar,tar ut till hagen och lite fler saker!

Vad tycks? hiss eller diss?


Sista chansen!

Hej!

Snart kommer tävlingen att avslutas och jag hoppas att du har anmält dig hehe. För sen tar det ett tag tills det kommer en ny tävling! Det blir en väldigt kort inlägg, men men.!


Osäker?

Hej!

Det var en tjej som tyckte att jag såg osäker ut när jag rider spike. Själv känner jag mig inte alls osäker vid ridningen eller vi hand. Videosarna när jag rider han är inte dem bästa, och det är inte ofta man får ett perfekt ridpass med inga fel och hästen år perfekt. Tycker ni andra att jag ser osäker ut när jag rider? Isåfall ska jag förska ändra på det. Vill gärna ha era åsikter, negativa och posetiva. Allt är lika bra!




Nya tag

I´m back!!

Hej! Nu är jag tillbaka till bloggandet. Har ju somsagt vart iväg till stöten och trysil och åkt skidor. Riktigt kul var det, min svin kallt!! Så var ganska glad när vi åkte hem för jag skulle komma hem till våren, men det försvann efter några timmars resande. Destu längre ner vi kom i landet blev det bara sämre väder och när vi kom till Udevalla vräkte det ner SNÖ!! Detsamma i Göteborg! Börjar undra om våren nånsin ska komma?

Men som tur är så har inte snön lagt sig. Måna tycker säkert att det har varit dåligt med uppdaterande den senaste tiden, och speciellt när jag var borta. Vilket vi inte heller gillar, men vi har liksom "slut" på ideer! Jag hoppas vi bloggar mer nu, mår bättre nu sen jag blev sjuk och ska troligtvis till skolan imorgon, men vi får se hur jag mår kväll!!

Nu ska jag inte tråka ut er med det här! Håll utkik, för snart kommer mer inlägg!!!




Länge sen!

Hej!

Känns som att de var väldigt länge sen vi slängde upp en outfit, så här har ni en kladd!



Vet att den ser lite cp ut men men, ni ser vad det föreställer? :)


Dagens fråga..

Hej

Tänkte besvara en fråga jag fick av MIA. Eftersom jag tänkte att de säkert är fler som undrar.

Hej

Undrar bara, är inte du medryttare på bosse? Men ändå var det typ en månad sen du red han, varför så länge sen? :)

Bra blogg, men uppdatera för helvete! :D

Kram!

Svar; Hehe, måste bara säga att de va tre veckor sen men sak samma.. Jodå, massa andra saker har kommit imellan. Jag har varit sjuk, Carina (ägaren) red ut med en hon lovat och nu igår blev han halt. Jag hoppas att snart få sitta i sadeln igen för saknar verkligen det! Speciellt Bosses trav.

Angående uppdateringen. Anna har varit bortrest och jag har haft bloggtorka. Och nu är Anna sjuk också, så vi får se hur det blir med uppdateringen. Jag försöker för fullt göra lite tidsinställda inlägg inför imorgon. Och lovar att nästa vecka kommer vara mycket aktivare än de senaste dagarna.

Jag vill blogga som vi gjorde första månaden. Då var det liksom runt 10-12 inlägg per dag. Men hjälper ni mig med tips & ideér om vad jag ska skriva blir jag superduper glad, så har ni någon idé,  tveka inte att slänga in en kommentar eller ett mejl till hotmailen! Då räddar du mitt liv! :D 



Diss/hiss



Dissar absolut utseendet på dessa chapsen... haha, inte min smak direkt måste jag erkänna.. Och sen gillar jag inte chaps som man spänner med karborre. Min tanke när jag tänker på karborre = dåligt fäste & dålig kvalite. Mina hade karborre, och var inte alls bra.. Men dessa kanske är av bättre kvalite? Finns på hööks för endast 159 kr.

Dock hissar jag deras funktion. De andas och passar perfekt till sommarna & våren, haha kanske nästa köp? A, fast nee.

Vad tycker ni om dessa?  

Dåliga nyheter

Hej alla

Har några dåliga nyheter till er läsare, Bosse är halt... Fast det är i och för sig ett väldigt dåligt besked för mig också haha. Hans framknä var svullet för han hade tydligen lyckats rymma vid utsläppet igår och blev halt. Så nu kommer jag inte kunna rida på han, vet inte hur länge det kommer ta med det blir inte idag, och inte nästa vecka heller om jag gissar rätt. Carina tar bosse idag så blir hemma denna söndag med, JOBBIGT! Känner mig väldigt uttråkad.

Bättre lycka nästa gång eller hur säger man... Får väl aldrig bättre lycka nästa gång. Först var det Feffe och nu bosse! Åhhh, vad jag hatar när heztrana blir halta!

Nu är det bara att hoppas att han blir bättre så fort som möjligt!




Jag känner mig väldigt

TASKIG!

Sorry för den kassa uppdateringen... Men är man bara en så är det svårare & jobbigare. Tar nya tag imorgon och bloggen kommer fyllas med massa inlägg! Så glöm inte kolla in då heller, kommer bildbomb från besöket till bosse imorgon också! :D

Ha det bäst!


Dagens vill ha!

Handskar | Handske BackonTrack

Beskrivning

Back On Track Handsken är en av våra mest unika produkter. De hjälper påfallande många som har värk i händerna, t ex reumatisk värk, eller som ständigt fryser om fingrarna.
Produkten ärberoende av att du själv producerar lite värme, som sedan reflekteras, för att fungera. Vi rekommenderar därför att man använder en annan handske utanpå.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Haha, denna skulle jag vilja ha, inte direkt för jag brukar frysa om fingrarna men ibland har jag ont i fingrarna, har lite problem eftersom jag knäpper med dom 24/7.. Och dessutom hittar jag aldrig några sköna handskar som jag inte stör mig på. Så såg dom här sköna ut, men jag har ju inte prövat dom. Hehe, synd att dom kostar 295 kronor. Verkar ha bra passform, hihi!

Detta skulle vara något för anna också, som alltid fryser om fingrar & tår, haha... Kanske hennes nya present? :D haha, synd att hon inte fyller år på ett tag då..

Har någon testat dessa?


hiss!

Gummiflis, sand? 

Själv föredrar jag nog sand lite faktiskt, fast gummiflis är bra det också. Anledningen till att jag föredrar sand är nog för underlaget helt enkelt blir mjukare, haha! Negativt är att när sanden är torr och man vandrar om kring, så får man massa i ridskorna... Fast sen vet inte jag vad Feffe gillar bäst. Tror nog inte det har så stor betydelse om det är sand eller till exempel gummiflis, eller är något bättre än något annat? Har inte så mycket koll på det.. Gummiflis & sand är det jag har ridi i, iallafall.

Båda underlagen jag nämnt är en hiss från mig!



Vad har ni ridit/brukar ni rida i?


Padocken!! :D

Hej!

Åkte till stallet med emma idag, hon var så gullig att hon ville följa med, blev inte sååå skitmycket bilder för kameran dampa men ska slänga ut allt jag tilllåter hamna här, lite utav det var ju cpmaterial på mig, haha!



När jag kom till stallet såg jag att padocken nästan hade smält helt!! Ena långsidan var isig så jag jobbade mest på volten med Feffe idag, det gick både bra och dåligt idag. Han gick i form ett litet tag av passet, vilket jag inte brukar få ner han i, han är som sagt gammal ridskolehäst. Negativa var att han tog ibland bettet lite och drog iväg till sitt egna håll, haha! Och sen var han mer än otroligt seg, kändes som att de enda jag gjorde var att driva på han hela tiden, allt gick så otroligt sakta...

Jaja, är väldigt glad över att padocken smält men, idag blev passet väldigt kort, endast 35-40 minuter så på onsdag ska jag rida i padocken, ett lite längre pass med massvis av trav, och då ska jag använda spö också!


Emma, den underbara fotografen & kompisen ♥ 




Haha måste bara säga att jag älskar bilden!! Vad håller han på med, min tjockisboll! Miffad! :D




Haha, vad glad miin jag har!


Gillar bilden starkt, synd att den svarta pricken förstör allt! IGEN!






Såhär ser det ut när jag driver på och när Feffe är super duper seg!


Feffe har ören framåt på de flesta ridbilderna, de gör bilden såå mycket, hihi! Vad tyckte ni om bilderna då? :)




Feffe nästa!

Hej

Nu är jag påväg ut till Feffe, om ni hålller ut ett litet tag till så får ni se en stoor feet bildbomb! De gillas? Hoppas att padocken blivit såpass bra att jag kan rida i den redan idag, men tror nog inte det! Längtar till nästa vecka, MEEER än mycket! :D

Ni får den första bilden jag la upp på bloggen, på feffe då ;)



Hahaha, gulligt va....


Diss

Hej!

Dem här grimskaften är en diss från mig, dem är söta och så men dem är inte bra. Dem är tjocka och luddiga så man får inte något riktigt grepp i dem. Om hästen skulle slita sig så finns det inte så stor chans att man kan hålla kvar. Vad tycker ni om dem?






300ade inlägget!

Hej där!

Dett är vårt 300ande inlägg! Haha, och vi har blogget typ två månader, lite mindre. Lite sjukt ändå eller ? Känns som att de är rätt många inlägg men ändå inte?

Iallafall, imorgon blir det massa bilder, de lovar jag. Jag hade egentligen velat att någon skulle kunna hänga med och fota mig men nej... Haha, ingen gillar att fota eller ens hänga med till stallet så blir inga ridbilder... Sorligt!

Haha, tanken kom... Undra hur många bilder jag & Anna har lagt upp under vår bloggande tid? Haha, är väldigt intresserad! Nästan så mycket så jag vill ta och räkna dom alla, men de skulle jag i och för sig inte orka haha!

 

Bilder från i sommras, i slutet av augusti skulle jag tro, för där var Feffe halt... :(



Jag tycker själv att det är mycket trevligare & roligare att läsa ett inlägg om man har en bild i inlägget också... Då ser texten mycket mer inbjudande, vad tycker ni?

Tråkigt att vi börjat tappa läsare måste jag säga! Vi har gått ner från högt till lågt, och de är inte kul! Man får inte lika mycket blogglust då, så ni som läser få ta och hjälpa oss, fixa lite nya läsare åt oss! :) Då blir vi mer än överglada!

 


Hiss

Slänger ut en snabb hiss!





Vilken är snyggat. Jag tycker båda är riktigt fina & dyra haha. Men föredrar nog de gråa lite mer! Vad tycker ni?


tidsinställt inlägg med bilder!

Hej!

Nu är jag i Sälen och något inlägg måste ni få utav mig så ni får några bilder från i Tisdags!!












hahah, visst flätar Emelie fint?



Tack Emelie för att du fota mig.


Övning



Här har ni en övning, snodde den från en tidning, haha!

Den är till för att lösgöra hästen. Skänkelvikning för vänster skänkel in mot mitten av ridbanan, gör en lagom stor volt till vänster och skänkelvikning för höger skänkel ut till spåret igen.


välj!

Hej

Kom och tänka på anlagda ridvägar & fick en tanke om vad jag tycker om dom osv...

På Ferdinands nya stall finns de anlagda ridvägarna precis utanför stallet, eller ska jag vara ärlig så ligger den första typ 20 meter bort men ni fattar?

Iallafall, själv tycker jag att anlagda är mycket bra, dom är ju liksom till för hästar, och oftast är det väldigt bra underlag, som ifeffes stall. Dom vägarna där har rätt mycket mjukt grus så där går det att rida i alla gångarter. De händer ju ofta att under sommaren, att vägem hårdnar eller liknande för att de är för lite grus osv. De problemet kommer nog inte jag ha.

Såhär ser vägarna ut i Feffes stall, första bilden har ni på en anlagd, och de andra är en vanlig grusväg ;)






Nu fick ni två flugor i en smäll, haha. Ni fick se stallet i bakrunden!

På huke har vi anlagda ridvägar en bit bort, kanske tio minuters skrittavstånd och sen kan man rid hur långt som helst på dom nästan, men det är väldigt många som rider på dessa vägar, finns en liten ridskola vid de vägarna och sånt, så dom är oftast lite hårda... Men man kan såklart rida där utan problem ändå! :D

Måste bara tillägga att jag älskar skylten, haha... Att dom tar sig tid och lägger på oss ridmänniskor, varnar allt vanligt folk för ridvägarna! Haha, så snällt av dom asså! :D





Vi hade faktiskt bra väder här i göteborg.. Men de ser man inte på bild.

Stigar är faktiskt mysigare än anlagda måste jag erkänna men, underlaget där tillåter oftast inte lika mycket ridning och inte heller i alla gångarter.

Vad tycker ni om anlagda ridvägar & stigar?


Diss



Dessa pannbanden faller mig inte i smaken, när jag får syn på dom tänker jag lite på en riddarhäst, eller en gammal krigshäst. Så nejtack, jag hade inte velat ha något liknande på någon utav mina tjocka pollar! :S Vad tycker ni om dessa? Hiss eller diss?

Ännu en video

Hej!

Nu får ni ett till videoklipp när jag rider spike. Så njut!




Barbacka

Hej där alla!

Nu har jag anlänt hem från stallet, hos Feffe. Dagens gick bättre än förväntat men ändå dåligt. Var ute i stallet rätt tidigt idag, och bestämmde mig för att bara ta en skritt-tur en stund.




Jag tränsa Feffe och red iväg sen barbacka... Hehe, de va lite klurigt att komma upp på ryggen men jag fixa det efter ett tag. Sen red jag iväg, på en liten runda runt om stallet och sen fram till busshållplatsen, på hemvägen var Feffe jobbig som vanligt, väldigt jobbig faktiskt! Han skritta inte ett ända steg hemåt så jag fick promenera med honom efter 5-10 minuter.

 

Föresten, padocken såg rätt bra ut till skillnad från innan, isen hade smält på halva padocken så nästa vecka kommer jgag troligen kunna rida där :D Typiskt att denna padocken ska smälta såå längsamt, jobbigt för mig då haha!

Hann inte ta så många kort, för batterierna tog slut efter ett tag men det blev några!





Såklart hade han rullat sig när jag kom men borsta ändå inte särskilt länge, orkade inte mixtra med det idag ;)

Det förvånar mig inte om han rulla efter att jag gick igen, de där lilla lermonstret! hihi, då står han smutsig under natten, inte bra asså! :( Men han klarar sig nog, eller aa, förhoppningsvis!



Hur har ni haft det idag?


Sälen / Trysil!

Hej!

Imorgon bär det av till Sälen och även Trysil. Alltså kommer det inte bli så mycket uppdaterande från min sida. Ska försöka fixa några tidsinställada, men kommer ta med mig datan till Sälen ifall det finns trådlöst internet hehe.
Men det betyder inte att ni ska sluta att läsa bloggen haha! För Emelie kommer ju att göra massa inlägg. Dessutom tror och hoppas jag att det kommer bilder på söndag när hon har bosse, hoppas någon kan ta något kort på henne när hon rider sötis bosse.


Bilder

Hej!

Nu kommer lite fler bilder från igår!'





















Varsegoda


ännu en video

Hej!

Nu kommer ännu en video från övningen jag gjorde!




Dagens fråga

anonym  (-) om Video:
Varför rider du en så liten häst? Varför inte skaffa en större som passar dig i storleken?. Inte så snyggt med liten häst och stor ryttare (ta inte illa upp).

Svar: Du kanske är ny läsare så jag förklarar det igen hehe. Hjälper bara till att rida in han, och det är väldigt svårt att hitta någon liten och bra ryttare som klarar av att rida in en unghäst. Jo, jag vet att det ser helt cp ut när jag rider spike, är ju väldigt lång, men väger inte så mycket. Men rider ju inte bara försmå hästar, har ju Kepsen och Nina, eller aa Kepsen ! :) Hoppas du fick ett bra svar!

( kommentera gärna namn när ni kommenterar )




Video

Hejdär!

Anna kunde såklart inte ladda upp, men jag hjälper till! Såp snäll som jag är, en galopp/trav video. Den blev sådär, filmningen var inte på topp idag, frös ju lite om mina fingrar! Hihi!



Iallfall, här är videon från idag, njut!


Bilder

Hej!

Nu kommer lite bilder från ridpasset. Hade tänkt lägga upp en video också men det funkar inte att ladda upp. Men Emelie ska pröva snart också, hoppas jag!












Den fina flätan som Emelie gjorde.














Spänd spike.

Resten av ridbilderna kommer om någon timma eller något så håll utkik!


Video



Vad sägs, är de duktiga? Detta är dock i början av passet, men vänta och kolla på dom andra videosarna så får ni se skillnad & likheter. Denna var en av dom dåliga, hehe... Filma inte så värst bra och stör mig på pricken! fast spike, han är rätt duktig ändå.. För att vara 4 liksom! ;)


OMG, NEJ!

Hej där!

Hängde som sagt med och fotade Anna i stallet idag... De gick jättebra för dom idag,såg finare och finare ut desstu längre de ridit tillsammans och i slutet av lektionen gick det kanon! :D Glad för deras skull!

Nu tänkte jag slänga upp lite bilder och även en film!

OMG, just det! Min kamera har typ gått sönder! Som ni kommer se på korten och på filmen så är det en svag svart prick i nedre, vänstra hörnet. Det stör mig SÅÅ mycket. Och jag kan verkligen inte få bort den heller, det är inte damm eller smuts som fasnat på linsen, för har försökt gnugga bort osv på glaset, men de är inte det!  Herregud. Jag måste nog köpa en ny kamera, fast då en system! :D Nu har jag ju en riktigt bra anledning till varför jag ska få en ny.









Såhär såg de ut i början av passet, kolla på skillnaden på bildbomben från annas kamera sen så ser ni skillnad... hihi!




Och ni ser pricken va? Den syns mer på vissa bilder och blir otydligare på vissa som tur är! :)

Jag är en stolt flätare till Spikes svans föresten! Haha, blev faktiskt nöjd med den... Brukar ju liksom inte fläta man & svans. Brukar ni?

Mer videosar får ni ikväll, så håll utkik!

Bosse

Hej!

Hade såklart inte Bosse idag men eftersom jag var med i stallet ändå så var jag tvungen att ta några söta kort på han, när han ändå stod där och var så söt, väntade på att bli fotad! :D Gullig är han allt! Eller?







Alltid ören framåt, de gillar jag :D



Nöjd Anna

Hej!

Har nyss kommit hem från stallet, emelie följde med och fotade. Tog in honom direkt när jag kom och bytte sen om. Borstade länge och mycket idag, han fäller ju så mycket så det blev en del tussar hehe. Nu till själva ridpasset, hade lite för korta stigbyglar och hade tänkt att länga dem något hål men Emelie är ju så duktig att hon drar av hela stiglädret. Man kan väll säga att hon är duktig?
Sen gick det inte att länga så sket i det.

I början var han ganska hetsad för dem släppte in hästarna och det var ju jätte instresant enligt honom. Så han ville inte gå i form, men sen efter ett tag gick det mycket bättre. Han började lyssna mer och gick för det mesta i form. Början av traven ska vi inte sncka om, det var katastrof i början, han drog upp huvudet och var stark i munnen. Men efter halva passet gick allt jätte bra, eller det mesta. Han var inte stark i munnen och gick på tygel för det mesta.

Tog en galopp i paddocken, det gick jätte bra säger jag bara, han galopperade på bra och håll samma och bra tempo.
Sen red jag ut, tog en kort galopp och sen skrittade jag av honom. Juste, glömde ju berätta att jag lösgalopperade spike igår. Det gick bra förutom att han hoppade ur paddocken två gånger, bus ponny säger jag bara. Eftersom inte internet funkar i skolan så hann jag inte ladda upp bilderna från igår. Så dem kommer nu istället, och dem bilderna jag tog idag kommer senare i ett inlägg!!


lite bilder när jag lösgalopperar spike, sen kommer bilder på kepsen!






















Dagens övning med spike




Övningar?

Hej!

Någon som har några förslag till ridpasset imorgon? Någon övning som inte blir uttråkande. Om ni har någon bra övning kan ni kommentera den eller skicka in den till vår hotmail!!

Ha det bra!


Uteritt

Hej!

Har nyss kommit hem från en lång dag i stallet, eller kom dit vid halv 4 och var där till 8 heh. Men red ut på Kepsen, han fick även nya skor i förmiddags. Det blev en tur till kättilsröd. Ganska bra på vägarna, lite is men antingen gick det att gå förbi eller så funkade det att gå över isen. Tavade mycket, och tog även korta galopper. Riktigt härligt. Det var längesen jag red till kättilsröd och kepsen tyckte det var riktigt roligt. Han ville helst hålla igång tempot hela tiden. Och en sak måste jag berätta! Jag fick vara först idag, det gillade både jag och Kepsen, då kunde vi håll det tempot vi ville, eller det tempot jag ville hahaha. Om Kepsen fick bestämma skulle det vara rejs hela tiden ahaha.

Blev en tur på någon timma skulle jag tro. Ni kanske undrar varför jag red Kepsen idag och det är för att jag tar dem idag och imorgon för jag ska bort på torsdag och kommer inte he förens Söndag kväll så nu tar jag igen dem gångerna jag missar, alltså Fredag och Söndag. Så ni kan ju gissa vem jag ska ha imorgon, lille spike. Blir lite jobbande i paddocken. Hoppas Emelie följer med så det blir lite ridbilder, men tror inte hon ska med för hon ska troligtvis sola igen. Det bajskorven!

Bilderna från idag kommer imorgon förmiddag så håll utkik!!!



Vinnaren

Grattis till vinnaren av fem fel!

http://rilfarna.blogg.se/

Här har ni svaret också ;)




Och här har ni den äkta varan! :)


Grattis!


jag vet.

Hej!

Jag vet, vi har varit kass på att uppdatera de senaste dagarna... Men jag har haft lite idé torka och ni ger ju inga tips på vad jag ska skriva om... Lite tråkigt. Vill ju veta vad NI vill läsa om, iallafall. Har ni några idéer får ni gärna skicka iväg en kommentar eller liknande! Då blir vi glada.

Föresten... Vi fick inte in några bidrag till hot or not denna veckan heller. Så inget sånt inlägg idag heller.

Men en bra nyhet har vi! :D Vi hade tänkt sälja lite saker här på bloggen, allt är dessutom nästan som nytt eller till och med, helt nytt och dessutom startar allt billigt! Men fixar bara detta om ni är intresseade utav att köpa förstårs! Kan fuska lite och berätta lite om vad som kommer hamna här på budgivning. Är det ingen som vill ha något av det jag nämner nu så blir de ingen budgivning.... Komentera så vi vet.

- Grimmor
- Pannband
- Nosludd
- Rumpvärmare

Haha, är ni intresserade, kommentera här och vänta sedan tills budgivningen börjar imorgon/onsdag, där allt visas på bild. Sen är det bara börja buda!


Finn fem fel

Hitta fem fel i den övre bilden. Den undre är den som stämmer ;)





Den som gissar rätt först får en länkning! :)

Så gissa på nu, klarar du att hitta alla felen?


Markarbets/hopp övning

Här har ni en övning. Kände att de va dags att slänga upp en ny ;) Observera; jag har aldrig själv testat denna övning, men blev sugen på den, så var tvungen att dela med mig och visa den för er också!



Man kan rida denna i båda varven, och den är lite utav en evighetsövning hihi! Den röda färgen står för trav, och den gröna för galopp. Så där det är målat med grönt ska du galoppera och där det är målat med rött ska du trava, ni fattar galoppen vah? (Man kan inte ha en allt för liten padock/manege om man ska kunna galoppera i volten)

På galoppsidan, ska bommarna vara upphöjda till ungefär 30 cm, alla fyra. Hindrena skall vara utsatta som studs, blir ju lite olika beroende på om man har ponny eller häst... Voltens hinder ska ligga på 40 cm, sen blir det en avsaktning till trav, över fem travbommar och sen galoppfattning, sen kör man på igen! Tills man är nöjd med vägar ovs.

Tips; tänk på att inte göra den allt för många gånger i rad, låt hästen pusta ut och skritta i 2-3 minuter, sen kan du köra på igen!

Lycka till! :)




Tävlingen!

Hej!

Jag har funderat lite på Tävlingen, hur den ska avslutas och hur vi ska lotta ut vinnaren. Hur tycker ni vi ska göra? Ska jag och Emelie ta ut dem vi tycker sa bäst varför just dem ska vinna och sen ha en lite frågesprt där dem utvalda får svara på frågorna och dem som svarar mest rätt vinner schabraket. Eller ska vi göra det så enkelt som förra gånge, vi lottar ut en direkt? Ni väljer! :)


Diss





Dem här uvex hjälmarna i skit fula enligt mig, mönstrerna passar inte in i hjälmen eller hur man ska säga.. Tycker inte alls att dem är snygga..


Vill ni?

Hej!

Kom på att jag hade en del videos när jag rider nina i sommras, även en video när jag galopperar med henne för första gången hahah! Vill ni se? Eller är det bara tråkigt?
Har även lite när jag hoppar, mentyp bara 40 cm :)



Hem ljuva hem!

Hej!

Jag har nyss kommit hem från några timmar i stallet. Blev ridning på Kepsen, halva  i paddocken och sen ut. Tyckte inte kepsen var så koncentrerad på mig otan allt omkring, men det blev bättre efter vi travat ett par varv. Arbetade mest i traven, ökade, minskade. Gjorde en del volter också. Daniella hoppade så han drog sig kanska mycket mot hindret.

Sen red vi ut, tog ett par galopper och för en gång skulle fick jag vara först, eller typ 1 gång. Men kepsen skötte sig bra ute. Han höll samma tempo i galoppen och jag kände verkligen att han lyssnade. Fast han ville inte lyssna när vi skulle sakta av utan han ville galoppera mer och mer. Det blev inte så lång tid i stallet idag eftersom jag fick skynda mig lite för Mamma fyller år idag. Och jag måste berätta till er att det inte kommer bli så mycket bloggande från Torsdag till Söndag för då ska jag iväg till Vinterlandet! hahh, ska iväg till sälen och även trysil. Blir en sista skidresa för i år. Det enda som fattas är väll att jag bryter benet och hela sommaren är förstörd. Ingen ridläger och inget bad i Thailand. Men nu ska vi inte tänka på det negativa hehe, det blev ett par bilder idag.

Daniella är fotografen till bilderna på mig och även dem på chilli. Förlåt daniella. Men korten blev inte alls bra heheh!


Riktigt snygg bild, host host














En arg liten spike får avsluta bilden, jäklar vad tjock han är. Man tror inte benen och huvudet hör ihop med magen hha!


Hezten i filmen

Ba diggar denna hästen såå mycket, han är föör rolig i filmen att jag döör. Fast de beror nog lite på min kassa humor också. Hezten har "lite" specillt temprament & sätt att leva och uppfatta saker på.
Har ni inte sett trassel & hezten i filmen borde ni göra det! Han är såå cool, hihi!



Hans humor asså... Går inte riktigt att förklara hur han beter sig i filmen men en sak är säkert, inte normalt!

Vad tycker ni om den vita bäraren? Är han inte bara såå rolig då eller?



 



Godmorgon!

Hej!

Tidigt uppe idag, ska snart iväg och hämta brorsan och lämna honom på fotbillsträningen och sen kör mamma mig till stallet. Blir en tur med Kepsen, tror vi rider till kättilsröd om vägarna tillåter. Hoppas snön har smält under det fina vädret igår, det var hela 8 grader! Är våren kanske påväg nu?
Hoppas det. Blir nog en del kort idag med.

Ha en underbar dag!


Stor feet DISS!

FUULAAAA

Eller vad säger ni? Uscch nej, absolut inte min smak säger jag bara, ni vet nog varför, haha! Dessa va bara FÖÖÖR mycket! Bajs, fyy, blä! Tretorn & deras stövlar asså....


Dagens köp!

Hej!

Idag var vi på en liten shopping runda, Emelie solade och jag satt i en evighet och väntade på att emelie och våran kompis skulle blir klara. Köpte present till Aine och sen åkte vi till My one, kollade runt lite och hittade massa fina saker. Eftersom vi inte har så mycket pengar så delade vi på priset och ska dela på det vi köpte! Blev en skit fint schabrak och ett pannband !














Försenade bilder!

Hej!
Nu kommer dem efterlängtade bilderna från när jag hängde med emelie till Feffe!


Här ser ni hur seg han är i början..












feffe på hemvägen, steppar hela tiden.!




HAHHAAHHA; mitt ansikte!!!








Gårdagens ridpass!

Hej! Igår blev det inget bloggande av mig eftersom internet inte funkade i skolan och var skit trött när jag kom hem från stallet. Blev ridning på Spike! När jag hoppade upp så kände jag verkligen att det var längesen jag red han. Eftersom det hade snöat igår natt så var det lite lurigt att rida, fick ta det väldigt försiktigt eftersom man inte kunde se snön. Men red ut i skogen och han var riktigt pigg. Gick o form de mesta stunderna men drog upp huvudet efter ett tag.

Han var ganska dragig i munnen, men det släppte u slutet av ridpassest.
Det kom även en ny häst igår, hubbe. En jätte fin fux. Vet inte ras och så. Så idag blev det utsläpp med den nya hästen. Tror det gick bra. Inga halta hästar vilket är bra!

Här kommer lite bilder från igår!



Den vidriga snön som hade kommit, skrev faktiskt när jag såg det!


Blev några bilder på kepsen också!




Kepsen redo inför ihopsläppet, benskyddet sitter lite löst men fixade det sen hehe.




Bilderna blev väldigt suddiga






Video!

Hej där!

Vi tänkte slänga upp en video från idag på nina & hennes bus, enjoy!

PS; Haha, vi har inte spolat fram i början, hon galopperar bara sjukt snabbt, om ni tycker det ser snabbt ut i början hahaha. Fattar ni?



Hihi!


Bildbomb på Nina!

Här har ni de flesta korterna som togs på nina idag, troligen den sista gången ni får en bildbomb på henne :( Så de blir en rätt stor! :D








Vad gör hon, fråga inte... HAHA













































Haha, en pussbild får avsluta bildbomben! Som ett slut på Nina... Vi kommer sakna henne enormt! ♥

 


Nina

Hej! Nu har jag kommit från Nina, hade tänkt att rida men när jag hade tagit in henne från hagen såg jag att hon hade tappat en sko. Såklart! Men skrittade lite barbacka med en boots på sen släppte jag henne i paddocken. Man kan väll säga att hon älskade det! Hon sprang runt som en galning och bockade och sparkade bakut. EMELIE fick några kort på det och även en lite film. Något ni vill se? 

Ni får några smalprov från dagen!

 






Sista gången till nina?

Hej!

Nu har jag gjort mig färdig för att pka till Nina. Tror det är sista gången jag åker dig. Om jag inte kan åka dit nästa vecka.
Blir npg lite ridning idag, ut lite på vägen och sen i halva paddocken där det är bra.

Ni kan nog gissa att det kommer massa bilder idag eftersom det kanske är sista gången!!

Ha en bra dag!!!


Bildbomb från dagen!








Blev några utebilder också! Hihi, han stod så snällt där, första gången han inte vände hem så fort han fick chansen, blev rätt förvånad! Kunde till och med låta han stå i bara grimma! :D





(Fick såklart med hans tunga på bild!)




Ferdinand

Hej där!

Har precis kommit innanför dörren, nu äntligen är jag hemma från Ferdiand. Kom inte ut till stallet förens 4 eftersom min kompis skulle hängt med, men hon dök inte upp. Ska egentligen inte ta upp sånt här i bloggen, men jag hatar verkligen personer som bestämmer något med än och samma dag har dom tydligen ändrade planer!



Kände verkligen inte för att rida pga mit sura humör osv. Så jag tog ut han på en promenad, han gick väl sådär, var tvungen att driva, smacka och driva heela tiden på dit vägen. Och sen när vi var ute vid en lite större väg så vände jag, sen trava han som en galning, jag ryckte tag i grimskaftet och vifta lite med det och feffe ställde sig på bakbenen, hahahhaha, fast bara väldigt lågt. Asså den hästen blir bara galnare & galnare. Samma sak här, han har aldrig stegrat med mig, varken på eller med mig brevid.



Jag är faktiskt lite missnöjd & besviken på Feffe... Att han ALDRIG kan ge efter, lära sig & lyssna till sin ryttare. Jag har nästan tappat lusten för att fortsätta på Feffe, jag har liksom stått ut med hans dumheter och hur besvärlig han är i mer än 1 år, och hans problem är inte små längre! Han dummar sig i både box, vid hämtning från hage, vid ridning & vid promenad. Jag tror jag får krupp! Kärleken till honom räcker liksom inte. När jag inte är där saknar jag honom inte, de har jag inte gjort sedan han flyttat...

Mer bilder kommer snarast! :)






dagens fråga

Hej! Fick in en fråga..

Emma om Vadå proffs?:
har ni inga videos från när ni hoppar nuförtiden? :P

Svar: tyvärr så har vi inga, eller vi har några när emelie hoppar förra året. Men inga på mig Anna. Har bara hoppat kepsen 1 gång innan för varje gång vi har bestämt att jag ska hoppa med han så har han blivit halt. Men jag hoppas att det blir några skutt till sommaren. Och då ska jag vara beredd med kameran. Hoppas även att det blir skutt med Spike.

Tyvärr så kommer det bli ont om videos när Emelie hoppar eftersom hon inte kan hoppa med någon utav sina medryttarhästar, feffe är gammal och kommer npg inte bli helt bra. Men man kan hoppas, och bosse är triangelmärkt för han har haft cancer i frambenen! Men kanske kommer videosar när vi hoppar från ridlägret i sommar!!!


Bosse

Blir ingen bosse på söndag... Carina skulle ta honom, vet inte riktigt varför, men nu får jag iallafall stanna hemma. Som tur är finns det andra saker att göra! :)

Men nu vet ni, inga kort eller liknande från mig på söndag.


Dagens vill ha

Dagens vill ha blir såklart en



Nu när våren är här, så känner man för att hoppa upp i sadeln ständigt, rida iväg och ha det underbart. Dessutom vill jag ha en häst, att hoppa & ha kul med. Hoppa är ju inget jag kommer kunna göra i framtiden, troligen... Inte lite tråkigt, och kan inte sluta tänka på det, börjar sakna det mer och mer nu när våren & sommaren är påväg!


video

Hej! Känner att det varit väldigt dåligt uppdaterande den här veckan och det märks även på statistiken. Men nu tar vi nya tag och det ska bli bra uppdaterande och vi hoppas verkligen att ni läser mer!

Senare ikväll kommer något roligt som man kan skratt åt hehe. Vi kommer visa er hur en vanlig torsdags kväll ser ut för oss. Så håll utkik!




Bild-del 4

Här kommer lite bilder fårn igår, den sista delen blir senare idag!
 




















Bild-del 3

Hej!

Som ni kanske lästte så tycker emelie att jag är väldigt seg på att lägga ut bilderna, men det är väll inte sant? hahha!
Nu kommer bilderna.

























mohahha, bara för att vara elak så kommer nästa bildbomb ut imorgon, då blir det bilder när emelie rider feffe, även någon fail bild när jag rider feffe hahha!

håll ut och håll utkik!




normala...

Här kommer en video frän dagen. Haha, tyvärr ingen rid/hästvideo, men den är sjukt rolig ändå... Haha, vi är ju bara såå normala, eller inte!



Vad tycks?


Bild-del 2

Här har ni ännu fler bilder. Anna ska slänga upp ridbilderna också, men vart har dom tagit vägen? hmm... Vi får vänta & se!




Tur att jag har sån snäll häst att rida på, utan hjälm... FARLIGT.
(värst vad jag var glad då... hahahah, gud vad jag ser ut)




HAHA, gulligt... Man ska passa på att sova när man är trött, eller? hihi!













Feffes tunga hänger verkligen med överallt, eller de är ju rätt självklart... Men det slickar på allt den kan komma åt och vill gärna testa & smaka på allt möjligt ätbart! Haha, ibland är det faktiskt till och med jobbigt, alla ridkläder osv blir nerkladdade och hans tunga sticker ut och stör... Man kan rent ut sagt säga att den är väldigt nyfiken! Men men, finns inget speciellt att göra åt den stora tungan mer än att se på den. Och den är en stor del av hans personlighet, hihi!
Har era hästar en lika störande & nyfiken tunga som Ferdinands?


"Lite" kass video!

Hej

Ni får videon ändå, haha. Har ingen aning om hur man ska vända den, anna den jeevlen ska alltid filma med kameran vinklad "fel". Haha, men de gör inget min lilla sötis. Man lär sig av sina misstag, nästa gång filmar du inte så? :)

Här är den i alla fall, som ni vet rider jag inte fint, hehe...




Dagens ritt

Hej!

Ska berätta lite om dagens ridpass, gick inte så vidare bra hehe... Och sen ska en feeet bildbomb, uppdelad i 3 avsnitt visas under kvällen, så håll utkik. Första kommer redan om några få minuter!

Över till ridningen. Bjuder på några bilder i förväg, de blev ändå rätt många.

Anna hängde med så det blev även ridbilder och en liten film på mig om ni vill se den vänd, likt anna att alltid vända på kemaran så filmerna blir sneea.... Inget illa ment, men bara anna som varit med i ridvideosar, dock var inte Anna vidare duktig på att filma, haha!'

Jag tog in, och ställde han i spolspiltan, där han var mycket mer posetiv till ryktning osv, Emelie blev så glad. Sadla & hoppa upp i den sköna sadeln, sen bar det av mot den "vanliga" ridvägen, haha!



Till en början var Feffe sjukt seg, han reagera inte ens på spöt! Men de la sig efter ett tag, så man iallafall kunde få fram han till trav. Tyvärr vände han hemåt flera gånger, på en femöring dessutom men med lite envishet och med spöt i handen gick det att vända tillbaka, haha.
Blev alla gångarterna, jag är så busig. Egentligen vet jag inte om jag får galoppera, men frida har gjort de några gånger så tror det ska vara okej. Dessutom tog jag det väldigt lugnt, blev typ bara 5 galoppsprång ;)

Han var helt galen på hemvägen, som vanligt.... Anna fick rida lite också, men han va ju likadan då... Men man förväntar sig inget bättre av han, min tjockis! hihi!



Blev inte nöjd med passet, mest för han var så bångstyrig, jobbig, envis och vände hem flera gånger... Men han boicka inte idag iallafall.


Ferdinand.

Hej

Nu längtar jag efter ett långt pass i padocken. Men den i Ferdinands stall är fortfarande väldigt isig så det går inte ann att rida där. Jag hoppas den smälter så fort som möjligt, jag vill träna lite allt möjligt.

Känner rätt mycket för;
- Voltige
- Frihetsdressyr

Och massa olika ridövningar såklart! Så nu är min högsta önskan att padocken är fin tills i ridningen, men de kan jag väl bara drömma om.... :(

Är eran isig också?

Har nästan tröttnat lite på att bara rida ut, vill ha lite varition ;) Så funderar på att ta en promenad istället för att rida, om nu inte Anna ska med imorgon heller, eller är de en dålig idé? Känner liksom ändå för att se vad Feffe ska hitta på för bus, hihi!



PS; Glöm absolut inte att kolla in bildbomben senare!

 


Tack, du är värd en länkning!!

Hej!

Lina rädda just min vecka, min dag och min månad!!! Tackar säger jag bara!!

Tänkte aldrig på det innan, men picnik är ju en bra idé ;)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hade problem med att ladda upp saker jag gjort från paint osv & fick ett tips från Lina.

1. Gå in på picnik.com
2. Ladda upp paint grejen där, dubehöver inte redigera den.
3. Spara fast du inte ändrat någonting men byt namn.
4. Ladda upp på bloggen! :D
Jag hadde samma problen också förut

Du är värd en LÄNKNING!!! :D

http://uddasak.blogg.se/

Jag tackar & bugar!!


Dagens fråga

Fick in en fråga av Amanda, och såklart kan jag ta och svara på den!

Amanda:

Vad menar du med, niu har jag ingen att hoppa med, tror jag. Feffe, eller bosse väl? Eller vad har hänt? ;O

Bra blogg! :)

Svar;

Jag (Emelie) kommer troligen inte kunna hoppa mer på någon utav dom, för att..

Bosse; han har haft cancer i båda framknäna (kanske var 1, kommer inte ihåg) och har även lite höftproblem så de funkar inte med hoppning på han, de skadar hans knän. Synd, men har ändå hoppat han :D Över en liten bäck haha, han törs inte gå över sånna tydligen...

Ferdinand; Förut fick jag hoppa honom, vilket båda älskade men nu efter skadan i sommras så har de aldrig blivit 100% bra i hans ben än kan man väl säga. Och vi vet inte om det någonsin kommer bli det heller. Även om han är ridbar nu. Tror inte jag kommer kunna hoppa honom, men kanske. Jag hoppas verkligen det, för de älskar han & dessutom jag! Hihi!

Hoppas du fick ett bra svar!




bild-del 1

Här kommer första bild-delen från idag, hihi!

Enjoy!











Haha, typ glad över att han slickar, aa fast ne... Vad håller jag på med?


Jag var nog den olydigaste idag. Hoppa upp på feffe utan hjälm, inte bra. Gör inte det hemma.







Nästa kommer senare ikväll, håll utkik!




hoppbilder

Hej

Tänkte slänga upp någrra hoppbilder på Ferdinand & mig. Eller egentligen har jag faktiskt INGA hoppbilder på oss tillsammans, ingen av mina kompisar gillar att fota typ haha :(

Men rotade fram en gammal video och klippte fram några hoppbilder. Eftersom de är från film är dom såklart inte i så bra kvalite, man kan i alla fall se vad det ska föreställa!



Som ni kanske ser, så är jag väldigt dålig, får väl komma med ursäkt & säga att de är från gammlavideosar, vilket är sant. Men känns som att jag är lika dålig nu. Jag vill träna för en tränare, förbättras i ridningen och utveckas. Ni ser ju själva, kan inget. Ger ingen eftergift heller, fast det är jag lite duktigare på faktiskt. i vilket fall som helst, nu har jag varken Feffe eller Bosse att hoppa med, tror jag. Vilket är "lite" tråkigt! Jag har inte hoppat sen i typ sommras senast, om inte ännu längre sen och jag saknar de såååå!!

I dessa lägen vill man ha en frisk hezt som gillar att hoppa & som inte har förhinder som gör att man inte kan hoppa hinder med dom.



(Hann aldrig hoppa högt med han innan han skada sig, 80 -85 cm? )



Vad tycker ni, var dom alldelles för gräsliga? ;O


Ägd?

Hej fick en kommentar:

elisabeth  om Hot or not 11:
typ wannabe dressyrmupparna?

Svar: Dressyrmupparna hade hot or not innan ja, men liksom det är ju bara en kul sak. Och jag tycker att du Elisabeth/ Felicia borde känna dig lite ägd för det finns något som kallas för ip nummer. Och att du kommenterar håller med hon ovanför. Lite ägd. Och det kallas även för omogen...


Hot or not 11



Cassandra;
Not; sadeln ser ut att sitta lite längt fram, och tänk på att föra bak din underskänkel lite. Höj din hand pyttelite, på bilden ser de lite ut som att den vilar mot framvalvet, nu riskerar du att tygellinjen "bryts".
Hot; din blick, hästen har ett fint steg! Outfiten gick lite åt de grå hållet, grått schabrak hade gjort det ;)

Helhet ; Medium / not



Vendela:
Hot; hästen går i form, men fram med näsan lite. Den går lite bakom lodplanet.
not; trampar inte så bra under sig. Försök få med bakparitet lite mer ;)

fråga, vad är det där vita? Inte får-ullet utan det andra under/på sadeln, man ser inte så bra på bilden...

Helhet ; Medium


Veckans hot blir bild sista bilden. Eller vi kanske ska säga veckans medium hehe!

Skicka in till nästa veckans hot or not och även bilder på den eran knasigaste bild!!!


PROBLEM!!!

Har ett problem, som ni ska få hjälpa mig & lösa om ni kan!

Inget jag gör i paint gåt att lägga upp i bloggen. När man ska ladda upp bilden laddar den typ 2 sekunder, de kommer inte upp något och "bläddra-in rutan" blir tom. Det stör mig enormt.

Kan varken lägga upp egna övningar, bilder "fixade" därifrån osv. Allt de där måste jag göra från Annas data när jag är med henne.. Haha!

Någon som vet hur jag ska göra? ;) Blir väldigt tacksam för svar!


Fem saker du inte visste om mig!

Här får ni reda på lite saker, haha!

1. Jag blir nästan ALLTID yr i sammband med att jag blir sjuk, vilken sjukdom det än gäller, kan vara feber, hosta, huvudvärk. Min hjärna kopplar typ sjukdommen till att bli yr. Så jag är alltid tex yr + har huvudvärk eller yr + ont i magen osv. hahaha, lite sjukt!

2. När jag var liten hatade jag skäckar, & flerfärgade hästar. Nu älskar jag dom, de sticker ut från mängden och är så fina, men personligheten är de viktigaste!

3. Under en vanlig skoldag får jag minst 5 skratt attacker, och jag är typ alltid överglad, faktiskt!

4. I mitt rum, på dörren påväg ut till hallen har pappa teppetserat en vit häst.. (en färdig tappet då alltså!)

5. Jag förväntar mig alltid för mycket, inom häst världen & utanför hästvärlden. Hehe, lite jobbigt.

Hade ändå inget att skriva om... Så de fick bli de här, kommer ni med förslag så slipper ni läsa sånt här, ifall ni inte tycker de är tråkigt förstårs.


min hjärna är 0:add

Har inga idéer, har tappat alla nu under min lilla sjuka period! Den har stängt av sig lite, och vill gärna ha lite längre semester, även fast jag försökt att sätta på den!

Jag blir såhääääääääääääär glad om ni kommer med förslag & tips om vad jag ska skriva om, några önskeinlägg?

Kommentera eller skicka ett mejl isåfall! :D


Dagens vill ha!

HV polo tröja!





Vitt eller blått.

Synd bara att det ska vara så dyrt..

vad tycks?


Ny design?

Någon som tycker att det är dags för en ny design? Själv tycker jag att den börjar bli ganska tråkig och ser rätt ful ut. Det enda problemet är att jag inte kan göra en design. Nu har jag fått veta att jag har photo shop men jag fattar inte hur man gör. Jag som är så smart.

Hade tänkt testa att göra en design idag men det kommer tyvärr inte bli något då jag är hemma från skolan. Igår kväll fick jag plötsligt skit int i magen och jag kunde kanppt röra mig utan att det kändes som att jag skulle dö av smärta.

Hoppas ni har en bättre dag än mig!


Förlåt!

Hej där alla!

Förlåt för skitdålig uppdatering från min sida. Har leget sjuk med feber runt 40 och knappt kunnat röra mig, hehe. Så det har varit lite svårt att blogga då.

Att jag var sjuk ledde såklart till att jag inte tog bosse igår heller.

Nu är jag såklart lite bättre, min feber är bortblåst, men har fortfarande snuva, hosta, lite huvudvärk och är sjukt yr. Men nu tar jag nya tag och hoppas på att bli helt bra tills imorgon!

Känns som att jag inte hinner bli frisk förens jag får en ny förkyling/sjukdom, vilket är lite synd. Mitt imunförsvar har försämrats tror jag, förut var jag inte sjuk någonting typ :/

Imorgon väntar er en massa uppdatering, nu ska jag ta och sova.

Ha det bäst!


Hiss eller diss?

Hiss eller diss?








Vad tycks?

Vad tycks om dessa benskydd? Något att ha till Kepsen?




hiss


( google bild )

Detta är en hiss från min sida!!


Stallet

Hej!

Nu kommer äntligen bilderna från stallet. Inte bara hästbilder. Kommer någon bild från utsidan av stallet, även vår fina paddock..























Spikes söta flätor får avsluta bildenrna


Skit kul!

Nu till våren, eller aa nu under våren så kommer jag börja träna igen. Jaana har pratat med en i stallet och ska troligtvis ha lektion för henne. Kommer bli skit kul då jag inte har haft någon lektion för en tränare på skit länge. Sist var på ridskolan. Så ska nog prata med henne på Fredag men om jag inte träffar henne får jag väll ta hennes nummer och skicka ett sms hehe.

Isåfall kommer det blir träning på både Kepsen och Spike. Så jag kommer ha dem varannan träning. Då kommer jag få lite mer tips hur jag ska göra när jag rider spike, nya råd och så. Hon är skit duktig vad jag har sett och kan jätte mycket. Hon har själv en skit stor häst i stallet som inte är så gammal, kommer inte riktigt ihåg hur gammal han är men runt 4-6 tror jag.

Så nu ska jag träna sitsen hur mycket som helst. Vill ju inte sitta som en stsudsboll under en träning hahah!

Här kommer en bild på hennes häst Twix


Hur stor som helst haha och hur snäll som helst!





Inte dem bästa bilderna men men.


Hiss?



Paddar | Benpaddar BACK ON BACK ROYAL


slapp pass

Hej!

Har nyss kommit hem från några timmar i stallet. Fixade iordning allt ganska snabbt men stressade ändå inte. Det som tog
lång tid var att borsta rent Kepsen. Han älskar att rulla sig och speciellt i lera. Tur att han har halstäcke, men på något sätt så fick han lera under täcket vid halsen. Kepsen lyckas med allt. Var inte så fräsht att ta av hans täcke kan jag säga. Hela ena sidan var full med lera. Hoppas verkligen det blir en torr sommar. Annars blir det LÅNG borstning.

Red lite i paddocken. Blev ett ganska slappt pass idag, red alla olika vägar och tempot. Korta på långsidorna och länga på kortsidorna och sen bytte jag, länga på långsidorna och korta på kortsidorna. Samtidigt så hoppade Daniella med chilli. Såg rätt bra ut. Jaana red Spike också, Spike var på riktigt bus humör heheh.

Men efter typ 40 minuter i paddocken red jag och Daniella ut i skogen. Vi red till ett ställe som kallas för "vita hästen" där jag skulle ta en kort galopp. Danella stanna i skogen när jag gick ut på den vägen och galopperna upp för backen. Påväg ner trava jag men rätt som det var så tvärnitade han och vände, han kastade sig åt sidorna och jag fattade inte alls vad han höll på med. Inget han brukar göra. Såg sen att det var några som eldade brevid vägen och andra sidan ängen satt den också några som eldade. Men galoppernade tillbaka och in i skogen igen. Kepsen var jätte pigg inne i skogen och hoppade över dikena och skulle gå in i alla träd. Så det var bara att släppa stigbyglarna och upp med benen haha!

När vi nästan var framme vid stallet så fick han förs sig att "klättra". Så han ställde sig på en stor sten med framhovarna och såg riktigt nöjd ut.. Kepsen är så rolig...

Efter passet så fick han lite godis och jag borstade av hans leriga ben ordentligt. Men dem kommer bäll blir lika leriga imorgon..

Vill ni se bilderna från dagen så får ni hålla utkik. Kan komma om en timma eller senare ikväll!




Kepsen dag

Hej!

Ska snart fixa mig inför stallet. Blir nog en liten skogsrunda med Daniella och chilli och sen kanske lite träning i paddocken. Får se hur det blir när jag kommer till stallet. Kollade på klart.se och där står det att det ska regna på eftermiddagen! Hoppas dem har fel för orkar verkligen inte med regn idag, eller det gör jag aldrig.

Blir en massa bilder idag med. Jag ska inte glömma kameran, bara för att jag inte skulle glömma den har jag lagt den preicis vid dörren hah!

Ha det bra och håll utkik!!


Glöm inte!

Hej!

Glöm inte att skicka in bilder till veckans hot or not, och ni får absolut inte glömma skicka in bilder till den nya kategorin!

[email protected]

Lycka till!


Bilder på Nina

Hej!

Nu har jag laddat ner bilderna från idag. Fått reda på en hemsk sak idag också. Och det enda jag fått reda på är att hon ska flytta den här månaden....Kommer alltid att sakna henne..
























Så här stor är Ninas hage, det går ända bort till snön.. Och ännu längre! :)



Nu fick ni ett par bilder. Vad tyckte ni om dem? Vet att vissa är suddiga hehe..


Hemma från Nina

Sitter här och har nyss läst igenom massa kommentarer från er! Jätte kul att ni kommenterar. Men nu till Nina. Det gick ganska snabbt i stallet, fixade all mat och mockade på 30 minuter ungefär. Sen tog jag in Nina. Hon var så gullig när jag skulle hämta henne, när jag var 10 meter från henne så gnäggade hon och kom travandes mot mig. Så söt! Inget hon brukar göra.

Nina är riktigt kräsen kan jag säga, hon gillar inte den maten hon har fått nu och nästan hela krubban var fylld med mat idag igen. Så tog in henne i boxen och kolla om hon ville ha, men det ändå hon gjorde var att kolla på den och sen vände hon sig om och letade fram lite rester av höt.

Så nu får Nina ingen kraft utan hon får bara hö fast extra mycket. Anneli ska fixa fram någon annan kraft snart tror jag. Tror det blir kornkorss med någonting. Vad äter era hästar?

Tog en kort promenad med henne också, tror nina uppskattade det för hon kollade på mig och puffa på mig hela tiden. Men när det var dags att ta ut henne till hagen så protesterade hon. Hon ville inte alls gå ut i hagen. Det var som att hon sa, vi som hade det så mysigt och nu tvingar du ut mig i den äckliga hagen men dessa tråkiga hästar?

Men fick ut henne till slut hehe.

Bilder kommer snart, så ni får hålla utkik
Men ni får en gammal bild på Nina.




Tävlingen om Schabraket

Hej!

Vi har fått in kommentarer om att några vill vara med och Tävla i tävlingen om Grimma + Grimskaft. Men ni som har kommenterat att ni vill vara med så vill vi bara säga att den redan är avslutat och att vi har en annan tävling som pågår nu och ni kan gärna gå med i den. Kommentera bara den inlägget där det att priset är ett schabrak, och skriv en motevering om varför just du ska vinna.

Tävlingen om schabraket kommer att avslutas i slutet av den här månaden eller i början av nästa månad!


Diss

Hej

Här har ni en diss!



Vi diggar verkligen inte detta! Tycker det är fult att rida utan nosgrimma. Det ser för tomt ut. Och dessutom är westernträns absolut inte vackra, hatar när pannbandet är jättetjockt och har typ en kristall på sig? Nejtack.

Vad tycker ni?

Gårdagens övning på kepsen

Hej!

Nu kommer en bild från dagens övning. Som jag sa igår så är jag inte bäst på att mål...



Volterna ska vara större hehe!!


anna

va? ska du? på vem, kepsen elelr spike och närrr!!??? Måste komma och fota isåfall hahahha!!!

Alla älskar oss haha :D


Stallet nästa

Hej!

Ska snart byt om från morgonrocken till ridkläderna. Idag är det somsagt Lördag och då är det dags för Nina. Vet inte om det blir någon ridning idag eftersom det har snöat och sedan fryst på. Ninas stall ligger lite dumt till så jag tror inte isen har hunnit smälta men vi kan ju alltid hoppas!

Det blir iallafall massa bilder på henne, om det blir ridning så ska jag se om mamma kan ta något ridkort på mig.

Ha det bra alla läsare!




Inköpslista till Kepsen

Hej!

Nu kommer en liten inköpslista till Kepsen. Inte så många saker då han har skit mycket heh!

Ett rött dressyr schabrak



Röda lindor ( han har säker redan! )



Padd



Det var nog det jag skulle vilja köpa till Kepsen :)


Utrustning till bosse & Feffe

Hej!

Tänkte berätta lite om vad jag rider med för utrustning på Feffe, och bosse.

Ferdinand;
- vanligt träns med tredelat bett. Vill ha ett pularträns, mest för de är rätt snygga, men när jag tänker efter skullle de nog inte suttit så fint på feffe.
- Dressyrsadel med stora "knästöd" kommer inte på vad de heter hahah, rätt sent nu så min hjärna tänker inte men men. Den sadeln är i allafal underbar att rida i!
- Benskydd - bak. Fram vid hoppning och uteritt, klättring osv.
- Schbrak, aldrig vojlock.

Feffe har inga hjälptyglar. Men när jag började på han använde jag halsförlängare att tag, men de e ju lite fusk enligt mig och feffe ska dessutom inte behöva arbeta så mycket nu när han är gammal.

Bosse;
- Ett aachenträns, med tredelar (tror jag, hehe. La inte märkte till vad han hade för bett, inte helt säker på om de va ett aachenträns heller, haha. Lite glömsk)
- Martingal, för att han håller på lite med huvudet i traven (dock inte med mig senast)
- En allroundsadel, sådär skön, men tror de är för jag är van vid dressyr. Iallafall skön att rida trav i ;)
- Benskydd fram, med stjärnor på (a'
- Schbrak 

Tills nu på söndag får jag ta reda på lite mer känner jag :)

Vad brukar ni rida med?






 


Vår hotmail?

Jag tror det är många som undrar vad vi har för hotmail. För det är ju något ni måste veta om ni ska vara med i den "kansigaste bilden " och hot or not. Så här kommer den, [email protected]
Väldigt enkelt eftersom bloggen också heter heztryttare. Så nu får ni skicka in massa bilder. Och ni får även skicka in andra mejl till oss. Det gillas från vår sida!






Före & Efter

Hej där!

Hade lite tråkigt nyss, så fick för mig att redigera lite bilder. Hehe, kan ju typ nästan inget om de där men jagg håller på fullt bilderna, att lära mig! Ni får se resultatet nu, på två av bilderna, inte dom finaste men tror inte att alla ni har inte sett dom? 

En sak som stör mig är att jag inte kan fixa skärpan eller vad man ska kalla det (få bort de suddiga i bildenn, och göra den klarare) Är de någon som vet hur man gör?

Före;


Efter

Denna har däremot ingen sett innan
Före;


Efter

Ser ni någon skillnad, hehe? Bosses efter-bild blev lite cp. Datorn ville inte ångra det jag hade gjort fel... haha!





 

Till er nya!

Hej!

Fick några kommentarer att dem ville vara med i tävlingen men dem kunde inte hitta tävlingen. Ni kollar på spalten på högersida, där ska det stå en kategori vid namn Tävling. Ni klickar bara in i den och där står det hur ni ska göra! Om ni inte förstod så kommentera igen så förklarar jag en gång till ! :)


Ny kategori!

Hej!

Nu är det dags att starta den nya kategorin! Vi har inte bestämt något speciellt namn till den än men de kan ju ni ge tips på.

Den går till såhär:

- Man har en vecka på sig, (liksom hot or not) att skicka in bild, på sig och sin häst, bara sin häst. Altså bara det är en hästbild så hjäls den.
- Veckan därpå lägger vi ut bidragen på bloggen.
- Sen är det dags för er att lägga en röst på den knasigaste bilden.
- Vi avgör sen dagen efter vem som fick mest röster!

OBS ; denna kategorien avslutar inte hot or not. Den fortsätter som vanligt!

Låter denna kategorin som en bra idé?


Ridning på Kepsen

Hej!

Nu har jag äntligen kommit hem från stallet. Blev sjukt sur över att det snöade förut men när jag väl hade hopppat av bussen till stallet så kom solen fram! Blev på ovanligt bra humör och för en gång skull så gick jag "långsamt" till stallet.
Nu till ridpasset, eftersom jag hade insläpp så tog jag in han innan och borstade och fixade så han skulle vara klar till Insläppet så det bara var att rida iväg efter. Självklart så ville inte valackarna Bosse, Twix och Harry in. Eller det var Harrys fel att dem inte sprang in eftersom han sprang runt och "spelade" upp dem andra och naffsa mot dem hela tiden. Så vi stod och ropade och Jaana försökte mana in dem mot stallet men det funkade inte, vi stod väll där i 10 minuter när det inte ens tar 5 minuter att släppa in valackarna.

Idag blev det en liten tur i skogen, det var ganska bra underlag, gick till och med att trava på vissa ställen. Men vid en raksträcka så ville tydligen Kepsen inte Trava utan han tyckte att vi skulle galoppera så han velade med huvudet och kasta det åt sidorna. Men lyckades få ner han i hyfsad sanlad trav igen.

Det blev även lite utforskning men det gick inte så bra så vi red tillbaka till stallet och red litei paddocken. Övade lite med sitsen och det gick ganska bra. Bättre en förra gången, om jag får säga det själv så gick det mycket bättre än förra gången. Studsade inte lika mycket idag hehe. Gjorde lite skänkelvikning i skritt och lite trav. Gick jätte bra! Jätte nöjd med han!

Senare ikväll ska jag visa mina skills på paint där jag visar dagens övning på Kepsen!
Tyvärr blev det inga bilder från dagen så kameran på mobilen dampa och glömde den vanliga kameran hemma :/
Men det blir inte ett bildlöst inlägg, ni får lite äldre bilder!










Rumpvärmare!

Hej

Vi båda hissar rumpvärmare! Hehe, dom hjälper faktikt, iallafall feffes. Och dessutom är det skönt att sitta på dom om sadeln är hård eller liknande ;) Dom är underbart mjuka och sköna att sitta i och när ferdinand är jobbig hem sitter man bättre och djupare i sadeln än vanligt, lite förvånande!

Här har ni en bild på Feffes, den som jag red i, idag!



Synd bara att de är en lite trisst färg, men att den är skön är det viktigaste! :D


Rida på feffe, rodeohäst!

Hej där!

Kunde inte vänta med att berätta vad som hände idag, hehe. Så blir det alltid, men men.

Solen var ju framme när jag kom och jag var såå glad och på ett väldigt bra humör, så jag tog in feffe direkt, lyckligtvis gick han med på att gå in direkt, även fast solen var framme, blev förvånad.

Fick syn på feffes rumpvärmare, haha. Mer om det i senare inlägg. Iallafall, jag red på samma väg som förra veckan, vågar inte prova att gå över järnvägen (tror att ett tåg ska komma och köra över oss och sånt, hehe..)



Feffe var rätt seg från stallet, ville inte trava och sånt. I traven blev han "lite" pigg. Hehe, sparka bakut en gång och var allmänt tittig på ditvägen ;O Vilket han aldrig är! När vi kom till slutet av vägen så vände jag och feffe började som vanligt att småtrava och var skitjobbig, fick han i skritt lite iallafall och när han tillslut lugnat sig och jag trodde faran var över, så får han ett litet spratt och bockar ;O Aldrig varit med om det på Feffe, han är ALLTID så snäll! Sen sprang han i full galopp hem, hehe. Men fick såklart stopp på han efter typ 15 meter.
 
Han fortsatte att smågaloppera på stället och sånt, så jag bestämde mig för att hoppa av och leda han hem så han skulle bli lugn. DÅÅ gick det lite bättre, han var bara stissig och travade men när han slutligen fick syn på stallet blev han lugn, promenerade typ 10 minuter med han så att han skulle bli avskrittade ordentligt efter.

Sen stretcha jag hans hals, försökte med benen också, men de gick inget vidare.

Allvarligt talat så var de här den vildaste turen jag haft med Feffe, han har ALDRIG bockat med mig, och dessutom ALDRIG sparkat bak ut på DIT vägen. Hehe, undra vad Feffe får för sig på onsdag?

Här har ni några bilder på Feffe, ska visa hur pannbandet ser ut på han också (de jag köpte på horse show)


Om ni undrar var luggen tog vägen, la jag den bakom nackstycket ;)











Dagens fråga!

Hej!

Tänkte slänga upp dagens fråga!


Manegen är faktiskt rätt stor och fräsch!


Millan  om Inte så peppad..

Varför har ni inte ett manegekort? :) Annars kan du ju alltid rida där? ;)

Kram!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Svar; Jaadu... Jag (Emelie) hade gjort mer en allt för att få ett, hehe. Men ägaren frida, rider ut mest, och dessutom finns det padock. Så det blir väl lite bortkastade pengar, eftersom jag skulle ridit i manegen 1 gång i veckan, jonna (andra medryttaren) kanske var annan vecka och frida typ var annan vecka. Hon gillar liksom att rida ut.
För mig går de inte så bra vid uteritter, lite sorligt, haha.

Hoppas du fick ett bra svar!


hiss

Hej!

Tänkte slänga upp en hiss!

Hitta täcket i Feffes stall, på en annan häst! Guud va sött! Jag hade velat ha ett likadant fast i lila till bosse, de tror jag han skulle passat i, fast jag tror nog att rosa inte heller hade suttit så dumt på han? Iallafall, såhär ser det ut.



Föresten, jag blev SÅÅÅ glad när jag fick se solen komma fram!




Hemma från Ferdinand!

Hej där!

Har kommit hem för bara ett litet tag sen och ska strax hoppa in i duschen. Ska berätta hur de gick senare, haha.... De vill ni nog höra, Feffe var BUSIG!!!

Glöm inte kolla in bildbomben sen också :D

Men kan inte låta bli att slänga upp en bild redan nu, här har ni!


Dom har de så mysigt, när dom står med massa hö runt benen och bara kan äta!


Dagens fråga

Hej! fick en fråga angående tävlingen..

Anonym om Fem saker du inte visste!:
tävlingen ska la avgöras idag? xD

Svar: Vi visste inte alls att den skulle avgöras idag. Ifall vi har skrivit att det var idag så är det fel. Det är ett tag tills tävlingen avslutas. VI vet att det är svårt att vänta men det får ni leva med!! HAHA!


Inte så peppad..

Hej

Måste medge att jag inte är så peppad inför imorgon. Vädret i göteborg suger verkligen, i två dagar har det snöat och nu under eftermiddagen regnade det.... Och fick reda på att de ska göra de imorgon också!! Ni kan ju ta och döda mig? Hatar regn!

Typiskt att inte frida har något manegekort vid dessa tillfällen. Tycker det är skitjobbigt & tråkigt att rida ute i regnet, bli genomblöt och frysa både fingrar, tår och röven av sig. Nej säger jag till regn och snöö, de äckliga vädret kan gå och dö!!



Iallafall, få se om de blir någon ridning imorgon. Känner verkligen för en ridtur nu, eftersom jag senast red i söndags. Men vädret hindrar mig typ till 95 % vilket suger!

Vad brukar ni hitta på med hästarna under regninga och dystra dagar?

Ge GÄRNA tips!


håll utkik

Hej!!

Ni får hålla utkik imorgon för då startar vi en ny kategori. Tror det komemr bli en ganska rolig kategori och det tror jag även ni kommer tycka.. Så jag säger bara håll utkik imorgon! Kan komma på morgonen, kan komma på kvällen!




Fem saker du inte visste!

Hej

Har inget att hitta på så får väl slänga upp några inlägg här, kände att de behövdes efter vår kassa uppdatering igår...

Så här kommer fem saker du INTE visste om mig!

1. Mina händer och fingrar är så "dåliga" så efter typ en kvart på en föreläsning har jag fått blåsor på fingrarna -.-
2. Jag har så korta ben att jag knappt kan hoppa upp på Ferdinand, sträcker och spänner mig alltid när jag ska upp i sadeln...
3. Jag lyckas ALLTID få hål i mina stumpor, funderar på att tillverka ett par stålstrumpor?
4. Jag får panik om en boll eller annat föremål åker mot mig, haha. Skriker HÖGT!
5. Jag har inte hoppat ett hinder sen i sommras typ, saknar det mer än MYCKET!!

Haha...

Hot or not

Hej!

Jag vill bara påminna er om hot or not. Skicka in hur många bilder som helst. Åh bäst är ju om ni sitter "normalt" på hästen, så nu unte hänger eller så, lite svårt att bedömma då. Så nu är det dags för er att leta igenom alla era bilder på dig och din häst och skicka iväg dem till oss!


Vårens färger?

Hej

Vill och har tänkt att införskaffa mig en röd outfit nu till våren. Haha vet inte riktigt om de är vårens färger, men inte bryr jag mig :D Haha. Men enligt mountain horse verkar de vara rätt inne; http://www.mountainhorse.se/sv/index.php 

Där hittade jag ridbyxorna.

Skulle vilja ha: 
- Seriöst röda ridbyxor, som inte sticker ut för mycket.
- En röd/vit väst (Ungefär som Annas) (vit väst kanske inte är så smart tillsammans med smuts....)
- Vit/röd T-shirt
- Några små vita/silvriga detaljer som handskar.




Typ en sån väst... Hade tänkt en liknande oufit?

Men vill som sagt inte irra röd, så funderar på att ha några andra ridbyxor då, som dom på bilden över och växla mellan användning utav väst och ribyxor. Röda ridbyxor en dag, röd väst en dag osv. Om ni fattar?



Sen funderar jag starkt på att skaffa ett par grå ridbyxor, eller vill ha. Får se om jag kan fjäska mig till några vid nästa besök på ullared, både bra kvalite och helt okej ridbyxor enligt mig!


Synd att dessa är "lite" för dyra :(

Vad vill ni ha på er i vår? Satsar ni också på röd eller någon helt annan färg? Isåfall vilken?



 


Bra idé?

Hej!

Sitter här hemma och pluggar och då kom jag på en jätte smart sak. För att göra tävlingen roligare och spännande så kanske vi har en frågesport där ni får lite frågor om oss och våra pollar. Den som svarar flest rätt vinner 5 extra lotter vid utlottningen av tävlingen där man kan vinna ett schabrak. Låter inte det som en intressant idé?
Det blir ju dessutom roligare, eller vad säger ni




Vad tyckte ni om?

Hej!

Tänkte fråga vad ni tycker om dem övningarna vi lägger ut. Vill ni ha fler övningar eller är det bara tråkigt att kolla övningarna. Delvis vill jag veta vad ni läsare vill läsa om. Eftersom vi har ganska mycket i skolan så har jag inga ideer om inlägg så ni får hjälpa mig.

Och det kommer nog blir samma som igår, väldigt få inlägg från min sida för jag har en recension som jag ska lämna in imorgon... Tråk, skolan förstör mitt liv och bloggandet..


Dressyr övning

Hej, tänkte slänga upp lite dresyr övningar som jag tycker är ganska bra.


Det här är en ganska enkel övning men ganska kul övning enligt mig.
Ni kanske fattar själv vad ni ska göra. Men ska förklara lite ändå. Ni kanske undrar vad jag menar med A.T och Ö.T.
Där det står A.T så ska det vara vanlig arbetstrav, och där det står Ö.T så ska det vara ökad trav. Tänk på att göra volterna lika stora och dem ska vara jämna. Ställ hästen ordentligt också.

Här kommer en till ganska enkel övning.


Den här övningen skall göras i vanlig arbetstrav men man gan variera mellan ökad trav och samlad. Även här ska du tänka på att volten ska vara rund och jämn och ställa hästen.
SV står för skänkelvikning men det kanske ni fattade.

En lite svårare då.



I den här övningen ska du träna på att göra galoppombyten, där det står B.G ska det vara galoppombyten. Har inte kunnat göra den här så många gånger då våran paddock är ganska liten..



vad tycks?


vad tycker ni om detta tredelade apple mouth bettet?


Cp väder...

Hej!

Sitter och kollar på lite bilder, och tänkte slänga ut några failbilder om så önskas?

Haha, i helgen kommer mera.













Inte så roliga kanske, men har vi har inte så mycket tid till inlägg här i skolan, så plocka fram några bara...


Tips?

Hej!

Imorgon ska jag ju till stallet och rida Spike, det blir troligtvis ridning i paddocken. Vägarna har säkert fryst till is nu när du har snöregnat. Så är det någon som har några tips på övningar.
Tacksam om ni kommenterar en bra övning!



båda sötnosarna på ett och samma kort ! :)


Dagens fråga

Rebecka om Inköpslista:
Varför ha tre medryttarhästar ?

Svar: Varför inte? Jag tycker det är kul med 3 medyttarhästar för då får man lite variation. Jag vet faktiskt inte vad jag skulle göra utan dem så jag är skit glad över att jag hittade dem ! :)



Hemma från Ferdinand

Hej!

Har kommit hem från Ferdinand nu!

Blir inga ridbilder eftersom Anna inte hängde med idag heller. Men någon gång i framtiden ska ni få se bilder, lovar! Så blir inte för ledsna nu.

Jag va i stallet med Jonna idag, eller ah. Vi hade sällskap dit, hem och i stallet. Fixade allt, de gick rätt snabbt ju eftersom de bara är en höpåse, lyx. Sen tog jag in han vilket gick mycket bättre än förväntat. Han gick efter mig som en liten svans. Och guuud vad han såg ut, gubbesnutten var blöt & lite lerig + hööig men fick naturligtvis inget bra kort på det då han hängde efter mig hela tiden som sagt. Han fick stå och torka ett tag innan jag rycktade han, men han var rätt grinig idag. Vilket inte var så roligt!

Här har nmi lite failbilder, blev INGA bra typ.








Han bugar i bakrunden ^^ Hehe, den svarta förstörde allt, såklart!!



Fick ni också äcklig och jobbig snö idag, som förstörde allt?




???

Hittade dem här stövlarna och vad är meningen med dem? Ska dem föreställa att vara snygga eller vaddå?

Rid/stallskor och stövlar | DUBERRY GALWAY

Tycker faktiskt att dem var riktigt fula. Någon som håller med mig?


5 saker du inte visste om mig

Hej!

Nu ska ni få veta 5 saker som ni inte visste om mig

1. Jag pluggar inte förens dagen innan provet och det är inte det bästa eftersom det oftast har påverkat betyget.
2. Jag har usla betyg
3. Jag fick börja rida bara för att Emelie fick börja rida, en dag senare efter att jag frågat pappa om jag fick börja rida så hade jag fått plats i en grupp på Bulycke ryttareförening.
4. Jag visste inte att hästar kunde få hjärnskakning förens idag
5. Jag kan inte ha elektroniska saker för antigen tappar jag bort det eller så går det sönder direkt.

Nu fick ni veta lite mer saker om mig, kanske inte det roligaste att veta men kom inte på andra heh !


Dålig uppdatering idag?

Hej!

Känner att det har vart väldigt dålig uppdatering idag, det beror på att jag glömde laddaren hemma och datorn dog så inget bloggande i skolan.

Sen nu när jag har kommit hem så har jag behövt plugga hela tiden, prov imorgon om hörseln och började idag med att plugga. Känns som att det inte ska gå så bra. Sen har jag en bokrecension tills på fredag + projekt tills på fredag så känner mig ganska stressad.

Så ni får helt enkelt stå ut med att det kommer få inlägg utav mig !







Ny frågestund?

Hej!

Nu när vi har avslutat vår förra frågestund så hade jag tänkt att starta en till? Eller vad tycker ni?
Och förra gången fick vi inte så många frågor som vi hade trott så nu får ni allt kommentera med frågor till oss!

Fråga vad som helst för vi kommer svara på allt. Behöver inte bara vara hästfrågor utan vad som helst :)


Hiss & Diss





Fästingpenna, dem säger att dem ska vara jätte bra men det är den faktiskt inte. Speciellt inte när det är småfästingar som det brukar vara när jag hittar dem. Så det är en självklar diss från mig. Man kan istället dra bort dem med handen, det går lika bra det.





Det är en hiss från mig, tycker dem funkar bra till sår. Läker på hyfsad tid om man använder det och sen tar bandage på!
Något att rekomendera .



Sporrar?

Vad tycker ni om sporrar?

Själv tycker jag att man kan använda det MEN om man kan hantera sporrar på rätt sätt. Vissa missbrukar ju detta och gör så hästen får ont, vilket jag inte tycker är okej. Själv undviker jag sporrar för att jag är rädd för att hästen ska få ont, om jag blir lite för "hårdhänt" med skänkeln, eftersom jag rider Feffe där jag får "ta i" lite mer med skänkeln för att han ska lyssna eller hur man nu ska förklara.

De som jag äger är den mildaste typen, men håller mig gärna borta från dom ändå ;)




Inköpslista

Hej!

Fick en kommentar från en tjej som sa att hon gillade när vi la ut våra inköpslistor och att det skulle vara kul om vi la ut våra inköpslistor till häste. Eftersom att jag har 3 medyttarehästar så kommer jag dela upp allt per häst. Så idag börjar vi med Spike.

Blåa benskydd


Ett blått pannband (hittade inget blått)



Rosa schabrak heh



Det här var lite saker som jag vill ha till Spike :)



Dagens fråga

Hej!

Fick in en fråga, och det här är inte bara till henne utan till er alla!

bjalverudsryttarna
om Musik till ridning?:
om vi hade en tävling på bloggen skulle du vilja va med på den då?:)

Svar: Det beror på vad det är för Tävling. Och jag tror att vi skulle vilja vara med och tävla. Det är ju en kul sak och ett plus om man skulle vinna, eller vad tycker ni andra?


Inköpslista till pollarna

Hej

Hehe, det är rätt mycket jag vill ha nu, men kan slänga upp lite utav det :)


Benskydd till Ferdinand, 299 kr


Lädergrimma till Ferdinand, 219 kr


Ljusblåa lindor till Ferdinand, inte just dessa...


Man/svans borste till Ferdinand, 129 kr


Sadelpadd med fårull till Bosse, 699 kr




Orange schabrak till Bosse, inte just detta...

De va som sagt LITE av de jag vill ha :D

Vad vill ni köpa till era pollar?

Ny designe?

Hej!!

Snart kommer det troligtvis upp en ny designe. Nu har vi äntligen photoshop, eller hade tydligen haft det hela tiden bara att jag inte sett det.

Så när Emelie kommer hit så ska vi göra en test heather och se hur det blir.
Men till den riktiga designen och heatherna, har ni några förslag till hur den ska se ut?


Ponnyakuten

Hej!

Sitter och kollar på de nya avsnittet av ponnyakuten. De som ska sändas nu på söndag!

Ta en titt du med!

http://svtplay.se/v/2348806/ponnyakuten/del_9_av_16

Eller ni kanske inte ens följer det?

Jag själv har följt båda säsångerna, tycker det är intressant att se hur dom löser de olika problemen och jag lär mig till och med lite utav de, har ni inte kollat in de någon gång tidigare borde ni! :)


Min "önske" framtid

Hej!

Sitter och tråkar här hemma, pluggar. Sånt som man måste göra ibland. Men kände att ett inlägg kanske kan pigga upp min hjärna och lite sånt! Så här har ni lite om hur jag hade velat att min framtid skulle se ut.

Till en början hade jag viljat lära mig lite mer om hästens häsla osv så jag skulle kunna mer än vad jag kan nu. Jag skulle vilja ha en ponny tills de år jag fyller 18 och hade gärna velat starta några klasser i hoppning. Jag vill verkligen ta vara på min tid när jag är så pass liten och lätt att jag kan rida ponny. Helst hade jag velat ha en egen gård, där jag kunde få bestämma rutiner och ha mina egna regler. Kanske ha någon inackoderad?
Jag vill börja på ett ridgymmnasim/djurgymnasium och hitta ett framtida jobb inom djur, helst hästar. Då dom är mitt största intresse.

Under senare år hade jag velat ha ett stort stall, med inackoerade, tjäna pengar på bara det och slippa jobba förutom i stallet. Det hade väl varit min dröm, men att jobba bara i ett eget stall skulle jag tyvärr inte komma såå långt med, skulle i alla fall inte haft mycket pengar över till andra nödvändiga saker isåfall t.ex som kläder, mat osv.

När jag var liten ville jag alltid bli en elitryttare, men de är inget jag fortfarande vill. Skulle inte vara berädd på att resa runt i europa osv för att rida, hade inte klarat av att lämna mina vänner, min familj och hade aldrig klarat pressen: Jag måste vinna, annars tjänar jag inte mycket pengar... Ni fattar?

Men sen är jag inte säker på om jag skulle kunna klara av att lämna mina medryttarhästar, bara sådär. De hade blivit "några" besök per år om jag fick bestämma...

Vad är era drömmar, eller har ni ens några?


Diss




Vad tycker ni om gpa hjälmar? Själv tycker vi att dem är riktigt fula..


8 Mars

Hej!

Nu är det den 8 Mars och vet ni vad det betyder? Det var exakt 1 månad sen vi skapade bloggen, eller vi började blogga för 1 månad sen, vi började den 8 Februari.

Så jag tycker att under mars månad så ska vi slå rekord på våran statistik, eller vad säger ni?


Min inköpslista

Hej!

Kom inte på någpt annat att skriva om så jag ska slänga ut min inköpslista. Har massa saker som jag vill ha men orkar inte lägga upp allt. Så dem sakerna som jag slänger upp nu är de saker jag vill ha nu detta året!

Svarta ridbyxor:


Blåa ridbyxor


Ridhjälm


Vinterjacka, fast i blå eller svart.


Mössa

Vår/höst jacka


(ungefär en sån här)

Ridstövlar



Det här var lite av de saker som jag vill ha så snart som möjligt, eller detta året! Fast jag tror det är väldigt osannolikt att jag köper allt det här under detta året, kostar ju rätt mycket :/


Musik till ridning?

Hej där!

Hade inga idéer om vad vi skulle skriva om igår / idag, och fick ett tips. Och vi kan gärna slänga upp lite om vår musiksmak.

Båda lyssnar i stort sätt på exakt samma musik. Vilket är en liten fördel när man promenerar till stallet osv.

Rider vi ensamma och inte i grupp rider vi ibland med musik i öronen också, oftast med rätt mycket rytm och tackt eller vad man ska säga. Då är det till och med lite enklare att hitta takten i traven och jag har enklare att koncentrera mig. 

Några vi lyssnar på nu är ; 

Kesha - Blow
Jennifer lopes - On the floor
Jessie - Do it like a dude
Killabite - Follow me home
Chris brown - 3x Yeah
Far east movement - rocketeer

De är väl några, tyvärr gick de inte att klistra in :(

Brukar ni lyssna på musik när ni rider?






 

Vad väljer ni?

Vilken färg föredrar ni främst?









Min favorit

Hej!

Nu kommer ännu en av mina favorit saker. Egentligen är det inte en sak utan ett hinder. Tänkte berätta vilket hinder jag gillar mest.

Jag tycker att oxer, pararelloxer är riktigt kul att hoppa. Dessutom tycker jag att hästen hoppar mycket bättre, dem får in tekniken bättre.



Självklart hoppar jag inte bara oxeer utan varierar. Fasr om jag ska erkänna så hoppar jag inte alls ofta då jag bara har hunnit hoppa kepsen 1 gång innan, och då blev det bara några få hopp och låga hinder. Det var precis efter hans hälta.
Förut hoppade jag lite med nina också, fast typ bara 40 cm haha, då hon inte kan få in tekniken ordentligt..
Spike har jag hoppat en gång innan och då var det lite variation, oxer och rättuppstående.

Vad gillar ni för hinder?


Finn 5 fel svar

Hej!

Nu kommer svaren från finn 5 fel!



Hade ni rätt?


Läser ni?

Vad brukar ni läsa för hästtidningar? Eller läser nni ens några?

Själv brukar jag inte läsa hästtidningar mer än dom som ligger och skräpar i stallet. Glömmer nästan alltid av att köpa hem en hästtidning när jag hänger med till affären osv.
Och dessutom ser jag inte de flesta hästtidningarna så väldigt intressanta när man inte har egen häst och sånt. Enligt mig är typ 1/3 av alla artiklar i tidningen intressanta för mig att läsa. 

Fast de är ju såklart väldigt mysigt att krypa ner i soffan med en hästtidning framför sig och bara mysa en hel dag! Haha, ellerhur?

 tidningen



Eller kanske helt enkelt MinHäst?



Inget är fel!



Inga idéer...

Hej där!!

Har verkligen inget att skriva om nu känner jag.... idétorka och de suger. Men vad ska man göra? Jooo, man ska fråga vad ni vill läsa om!
Blir sjukt glad om någon ger ett tips! Känner typ ett rätt starkt behov av det nu!!

KOMMENTERA KOMMENTERAA!!! :D




Dagens fråga

Hej!

Nu kommer dagens fråga.

Anonym om hot or not v.10:
när blir nästa hot or not? vill vara med... :)
Svar: Du kan skicka in redan nu till vår hotmail. Sen lägger vi ut bilderna på måndag och då får ni även veta vem som blir veckan hot.

Här är hotmailen: [email protected]


Svar på frågestunden!

Hej!

Nu är det dags att besvara alla frågor, blev inte så många som vi trodde, med detta får räcka!

jojo om Frågestunden fortsätter!!:

Hej!

En fråga till Anna, vem gillar du bäst, Kepsen, Spike eller Nina?

Emelie, Hur länge har du ridit?

Svar Anna: Jag har inte direkt någon favorit, alla har olika personligheter så kan inte direkt välja någon utav dom ;) Spike är rolig eftersom man aldrig vet vad som ska hända och man får se framgång i hur han utbildas. Nina är lite av en "problem" häst och var till en början rätt aggresiv men jag älkar att se hur hon utveckals, blir snällare och lär sig lita på människor. Kepsen är snäll och de är han jag kan göra mest på, han är mest utbildad och van vid de mesta. Men det är ändå inte så att man kan sitta där och "åka" häst på han.

Svar Emelie; Där har jag väl lite olika svar, under den tiden jag ridit konstat, så är det väl 6 år, men gjorde ett uppehåll efter jag ramlade av. Började när jag var 7 år och nu är jag snart 15, fast som sagt blev det ett uppehåll på ungefär 1,5.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Carro om Frågestunden fortsätter!!:

Anna, du har ju 3 hästar som du rider. Hur kunde du hitta och få dem så enkelt,jag har försökt nu i 1 år och har ännu inte hittat en!

Svar; När Emelie började på Svante, som stod i huke förut. Blev lite avundsjuk eftersom jag också hade letat efter en medryttarhäst men hittade ingen. Bad Emelie om hon kunde fråga om de fanns någon som ville ha hjälp i stallet, så Emelie och jag kunde rida tillsammans!
Som tur var fanns då Nina där. Jag provred henne ett par gånger för första gången var jag osäker om jag ville ha henne. Men efter några privridningar så beslöt jag mig för att ha henne.

Efter många månader med Nina fick jag beskedet att Nina skulle flytta till partille. Jag blev lite besviken och så eftersom jag inte visste om jag skulle få fortsätta med henne för mamma och jag kunde inte rida med Emelie mer.

Förra året under horse show så gick vi runt på mässan och där traffade jag Jaana. hahahah, såg henne inte så när hon såg mig så drog hon tag i min arm. Jag trodde någon skulle sno min väska. Men iallafall, hon frågade om jag ville börja på Kepsen och senare på Spike. Visste inte vad jag skulle säga, var jätte glad! Hon sa att jag skulle tänka på det och fråga mina föräldrar och ge besked så snabbt som möjligt. Sån tur har jag så snälla föräldrar så jag fick ha Kepsen och Spike!

Det var ungefär såhär det gick till.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

josefin
om Frågestunden fortsätter!!:

Hej! Tycker ni har en jätte bra blogg, följer den varje dag hehe.!

Emelie; Det fanns inga pappaer på hur gammal Feffe är eller? Och du skrev att han var runt 25-27 eller vad var det?
Men är han inte väldigt gammal för att bli riden? Eller ni kanske inte rider så hårt eller så?


Svar; Hehe, tyvärr finns de inga papper, så vi vet inget om ålder, härstammning 100% säkert om feffe. Men Veterinär har kollat hans tänder, och gissar på att han är mellan 26-29 år gammal. Min lilla tjockis är rätt gammal nu, kan man säga!
Som sagt är han rätt gammal, men han uppskattar att få komma ut och röra på sig då och då, har har rätt mycket krut i sig, iallafall på hemvägen haha. Och såklart kör vi inte hårda pass på han, just för att han är rätt gammal.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Liza om Frågestunden fortsätter!!:

Hej! Grymt fin blogg!

Nu till frågan, hur länge har ni vart medryttare på era medryttarhästar?

Svar Emelie: Jag har ridit på Feffe sedan december 2009. Så det är ungefär 15 månader om jag inte räknar fel?

Svar Anna: Jag började på Nina i november 2009, och har ridit på henne sen dess. När nina flyttade i början av april så erbjöd Jaana mig att få börja på Kepsen och spike, så jag kunde rida kvar på huke!

-----------------------------------------------------------------------------------

Elin om Frågestunden fortsätter!!:
Till Emelie; Skulle vart kul att se en video på dig och feffe, har ju bara vart på Anna. Skulle ni kunna fixa det?

Anna; Hur blev du medryttare på Kepsen och Spike?

Svar Emelie: Jaa, det tycker jag med! Och ska försöka fixa det snarast! Kanske blir på onsdag om Anna hänger med, så ni får övertyga henne att hänga med!

Svar Anna: Kolla på frågan ovanför så får du ett bra svar, hoppas jag?

-----------------------------------------------------------------------------------

Postat av: Jenny

Fin blogg! Hur länge har du ridit feffe?

Svar; Kolla på en kommentar lite längre upp så hittar du ett bra svar!

------------------------------------------------------------------------------------

Postat av: Anonym

Har någon av er en systemkamera? Vissa bilder ser tagna ut med digital och vissa med system.
Kram!

Svar; Nej, ingen av oss har en system. Men vissa kort som är tagna med våra digitalkameror, när de är bra ljus osv ser ut att vara tagna med system, eller? Vi båda vill däremot införskaffa oss var sin system! Så ni kan få se ännu finare bilder!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoppas ni blev nöjda med svaren ni fick! Om ni vill att vi ska fixa en ny frågestund snart är det bara att säga till!






hot or not v.10

Hej!

Nu är det dags för hot ot not!


Ida
Hot: Fin sits & du din häst går fint i form. Mjuk och fin i handen.
Not; Outfiten är lite väl tråkig.
helhet; Hot


Sanna
Hot; fin bakrund & bra form. Outfiten är också fin!
Not; Lindorna var inte dem finaste, dem förstör outfiten lite. Och bilden skulle vart mycket finare om du inte hade stått upp i sadeln.
Helhet; hot



ella
Hot; Söt häst.
Not; Inte den bästa bilden, ganska tråkig. Det är liksom inget liv i den.


Lina
Hot; mysig bild, kollar rakt fram & inte på hindert! (Y) 
Not; Skänkeln, oufiten var lite tråkig.
Helhet; Medium

Veckans hot är.....


Sanna! klicka in på hennes blogg :) http://sannalisajohansson.blogg.se/

Grattis!

Du har nu en chans att vinna månadens Hot or not!









Hiss eller diss?



Vad tycker ni om dessa ridstövlar?
Själv tycker jag inte alls att dem är snygga, tycker inte ens att dem liknar ridstövalar. Men det är vad jag tycker. Gillar inte snörena heller..


Dagens fråga

Hej!

Nu kommer dagens fråga. Tror nog alla vill veta svaret!

Emma om Hiss:

hej undrade när ni skall byta design? Inte för att den är ful, eller så men blir den inte lite tråkig? :) Bra blogg!

Svar: Hej! Håller faktiskt med dig att den är tråkig, men vi ska fixa en så snart som möjligt. Vi ska bara fixa photoshop och så, eftersom Emelies data hade gått sönder så försvann allt så nu ska dem installera om allt.
Men vi vet inte riktigt vilken färg vi vill ha, några förslag?
Men vi ska fixa en ny designe så snart som möjligt! För den här är väldigt tråkig och enkel. Vi skulle ju bara ha den så länge ! :)

Hoppas du är nöjd för svaret.


Hiss

Hej

Tänkte slänga upp en hiss / vill ha.




(Google bild)
Bosse passar bra i orange, och desstuom gillar carina det, hehe. Så vill gärna köpa ett orange schabrak, inte just detta men kunde inte hitta någon annan bild.

De skulle göra den orange oufitet fulländad!

Vad tycker ni om en orange outfit till bosse?


Dagens ridtur

Hej!
Idag hänged Emelie med till stallet och fick rida Bosse! Riktigt kul, så nu ska hon ha honom på söndagar framöver. Vi red ut en sväng men det blev ju inte en direkt någon tur eller hur man ska säga. Vi red till olika stället och fick vända sen för att det var så halt. Så det blev ingen sitsträning idag, lite glad över det men skulle verkligen behövt träna på det.

Kepsen var pigg och framåt. Jätte duktigt. Fast ibland ville han bestämma gångart själv, ibland när man travar så vill han galoppera istället, busen. Red lite i paddocken också, typ bara 10-15 min, trava och tog några korta galopper.

Nu kommer lite bilder från dagen!






Börjar fundera om det finns en kines ras? hahha! sötisen









Lite hungrig var han allt heh!





Sista p...

Nu kommer den sista påminnelsen för veckan hot or not. Imorgon avgörs den så skicka in bild på dig och din häst nu!
Vinnaren vinner en länkning till sin blogg. Och nu har jag och Emelie kommit på att vi ska månadens hot or not. Dem som vunnit under de 4 veckorna får ha en röst tävling om vem som blir månadens hot or not. Där ska ni rösta vem som borde vinna.

Låter det som en bra idé?

Vi skriver med om det i slutet av månaden ! :)


Hur gör man?

Hej alla!

De är många som har frågat hur man går med i den nuvarande tävlingen.

1. kommentera inlägget och skriv varför just DU ska vinna.

2. Länkar du till din blogg / bdb så vinner man även en länkning! (inget måste)

3. Vänta och hoppas på vinst!

Lycka till!!

Faan va snabbt!

Kolla in videon....



Från i lördags!


Hemligheten

Hej

Tänkte avslöja vad jag gjorde i stallet idag. Som ni vet hängde jag med Anna till huke, blev tyvärr niga ridbilder, för att..... Jag red bosse idag! Helt överlycklig, ni kan inte förstå haha.

Han har varit igång ett litet tag nu och eftersom Carina (ägaren) har svårt att rida lätt i traven, hoppa av och på, så fick jag rida idag! Hehe, blev lite förvånad när hon fråga mig.

Hehe, han var hur gosig och snäll som helst i hanteringen, bara de att han spände ut in mage lite, haha. Den lilla tjockisen är rätt stor om magen!
 
Jag red ut med Nanna, judith. Kepsen, Anna. Kul var det! Blev mest skritt, bosse hade väl inte den skönaste skritt jag ridit i men den var helt okej. Sen var det trav, där han var helt underbar!!! Asså helt seriöst, utan att överdriva var det den skönaste traven jag någonsin varit med om. Eftersom han inte är fullt igångsatt än blev de ingen galopp, men det kan vänta! Jag nöjer mig gott och väl med traven!

Nu är det bestämmt att jag ska ha Bosse på söndagar, och jag kommer dessutom kunna rida tillsammans med Anna igen!!! Stort +

Här har ni några bilder från dagen :)











De va ingen som hann gissa rätt innan jag blev för ivrig att berätta, så ingen länkning.



Min favorit

Hej!

Nu ska jag visa mina favorit ridbyxor! Eller egentligen har jag inga direkt "favorit". Men dessa är skit sköna och har skit skön stretching.





Lycklig!!!

Hej!

Ni kan inte gissa vad som har hänt idag! Hängde med Anna till stallet och blev sjukt glad över vad jag fick veta & göra idag!
De är upp till er att gissa vad som hände idag, håll utkik på bloggen, jag kommer berätta senare ikväll!
Den som gissa rätt först vinner en feet länkning!

Fast de blir inte för ens imorgon länkningen hammnar här på bloggen eftersom min data hos mamma ligger nere.

Vad tror ni hände? GISSAAA!!! :D

Ledtråd; 130 cm.



DISS

Hej, nu kommer lite diss från vår sida





Gummiridstövlar, många har väll haft dessa i sin nybörjargång?
Dem är obekväma och dåliga. Om man blir trampad utav någon häst så gör det SKIT ont kan jag säga. Hänt ett par gånger.



Vi tycker inte alls att dem här är fina,  det är skit fult med alla dem vita sträcken, och snörena är också skit fula..
Vad tycker ni om dessa ridstövlar?


hur ska jag göra?

Hej!

Sitter och äter lite med Emelie. Sitter och funderar om jag ska rida barbacka eller inte?
Som sagt skulle jag ha sitsträning idag med så barbacka är ju bra. Men jag har inte svårt att sitta ner när jag rider barbacka så jag vet inte riktigt hur jag ska göra?

Ni får så mitt val när jag kommer hem med massa bilder så håll utkik!


Stallet

God morgon!

Snart ska jag ta mig till stallet. Skönt att pappa kör oss. Emelie åker med idag med! Så då blir det troligtvis massa bilder idag med!

Blir nog sitsträning idag med, jobbigt.

Ha det bra!


Dagens fråga

Hej!

Tänkte släga ut dagens fråga.

lina   om Nästa bildbomb!:
Aw..
Vilket gulligt namn Kepsen är! <3
Är det smeknamn eller är det hela namnet?
Grymt söta bilder på söta hästar! :)

Svar: Ja, Kepsen är ett väldigt sött namn enligt mig. Lite roligt också!
Det är bara ett smeknamn, men han har ett längre namn. Är ju ganska vanligt vid varmblod. Men jag har glömt av vad han heter, hehe. Eller är inte säker. Men jag kan ju alltid kolla upp det, om ni vill ! Kanske inte jätte intressant.


Nästa bildbomb!

Hej!

Nu kommer en del bilder på mig och Kepsen!
Lite senare kommer lite kort som är fotade av system, fick låna utav en i stallet!



Lille Agnes




Ser han inte gammal ut på den här bilden?













(failbild)



Här fick ni några bilder från dagen, fler kommer senare. Ridbilderna har inte kommit än, men jag lovar att när jag får dem så lägger jag ut dem direkt!

Dagens Tips: Om ni använt Liniment så "klia" er inte i ögonen, gör inte som jag gjorde idag! Tvätta händerna direkt efter att du använt liniment.


Snabb stalldag!

Hej!

Nu tänkte jag berätta lite om stalldagen. Var ju i två stall idag, fattade inte hur jag hann med två ställen på så kort tid. Men började att åka ut till Nina. Lite sur var hon när jag kom ut i hagen för att ta in henne, det var ju så fint väder och hon ville gå runt och leta fram lite gräs. Men hon gick med in ändå.

När vi mockade så såg jag att hon inte äter hennes mat, nästan halva krubban var full med mat, så jag testade att ge henne lite från handen, hon glufsa i sig det men sen såg man hur hon spottade ut allt. Så fick skicka iväg ett sms till hennes ägare Anneli. Vi fick släng allt och göra ny. Fick bli lite kornkross och lite mussli, blandade ordentligt så hon äter upp musslin också.

Idag blev det inget ridet, pysslade om henne istället och kollade såret, det såg riktigt bra ut. Eller såret var ju inte så farligt, utan bara ett stick sår..

Efter nån timma hos Nina åkte vi till huke där kepsen och spike står. FIxade iordning allt ganska snabbt, stressade inte eller så utan allt bara flöt på. Det blev lite ridning i paddocken och red även ut en kort stund.

Övade lite sitsträning och Emelie hjälpte mig, skulle träna på att sitta ner men det funkar verkligen INTE!
Jag kunde sitta i hans förra sadeln och andra sadlar som vi använder till han ibland, men kan inte sitta i hans nya dressyrsadel. Någon som har några tips?



Kepsen var lite sur på Bosse som naffsar på hans bak..

Mer bilder kommer senare så håll utkik!!


Min favorit

Jag och Anna tänkte starta en ny kategori, min favorit. Där kommer vi lägga upp utrusning och klädesplaggen vi gillar allra mest i vår outfit.

Och de är jag som får äran att inviga den!

Ni ska få se på mina favorit ridbyxor.


Bjuder alltid på mig själv.

Iallafall, ett par grönrutiga köpta från ullared. Sjukt sköna att ha på sig och inte så fula heller, väldigt bra köp! Har bra passform och krymper inte i tvätten.

 

Bildbomb - bildbomber

Hej

Nu har vi kommit hem från stallet. Åkte först ut till Nina, vi bara tog hand om henne idag och tog kort.

Blev väldigt många kort idag så vi delar upp alla fotona i 3 delar ;) Första är på Nina och dem får ni nu!


















Diss




Vad finns det att säga om dessa stigbyglar. Red med dem i ca 7 år och då tyckte jag dem var bra eftersom jag aldrig red med andra. Men efter att jag skaffa mina medryttarhästar så gillar jag dem inte alls. Gummibandet lossnar jätte enkelt eller går sönder.
Emelie har ju dem på feffe så jag antar att hon gillar dem. Så vi är väll raka motsatsen när det gäller dessa säkerhetsstigbyglar. 


 

Redig stalldag!

Hej!

Vi ska snart dra iväg till Nina, troligen kommer de inte gå att rida men de blir massa bilder ändå!
Sen drar vi vidare till Huke där Anna ska rida Kepsen, så idag blir det massor av bildbomber och även en video om ni vill se!

Så idag besöker vi  två stall, rundturen ska göras om också! Eftersom de inte funka att lägga upp den förra gången.
Idag väntar er en stor feet bildbomb!!! Så glöm INTE att kolla in senare idag!

Några önskeinlägg?

Vad ska ni hitta på idag?


Påminnelse

Hej!

Snart är det dags att lägga ut veckans hot or not. Men glöm inte att skicka in bilder till oss för nu är det bara några få dagar kvar. Klicka in på fliken brevid till höger: Hot or not, för att se instruktioner över hur du ska gå till väga.

Sen är det bara att vänta tills måndag ;)


schabrak

Hej!!

Vi har valt dessa schabrak som man kan vinna. Självklart inte alla men vinnaren får chansen att välja en utav dem.









Gillar ni det?



Diss



Akademisk sadel!



Sjukt obekväm att rida i och omöjlig att sitta normalt i, liksom äcklig att sitta i om ni förstår?

Vilka håller med oss?


Dagens ridpass

Hej!

Det blev inte Spike idag utan Kepsen. När jag kom till stallet så red karro spike och jaana kepsen. Och det skulle vart dumt om Spike fick gå et pass till efter den ridturen plus arbete i padocken.

Blev lite dressyr träning i padocken, tempo och ställningar. Gick ganska bra. Han gick samlad nästan hela tiden.
Efter att Daniella hoppa några hopp red vi ut, galoppera en kortis på ängen och sen skritta vi långt.

Blev inte så många bilder. Men imorgon kommer massa hästbilder då jag ska till Nina och Emelie följer med. Kanske inte blir något ridet då hon fick ett sår förra gången.




Tävling!

Hej!

Nu har vi äntligen kommit på ett pris till denna tävling och det blir ett schabrak till vinst. Vi lottar ut det till den som är värd det. Så kommentera inlägget och skiv varför just nu ska vinna. 
Man får välja storlek och färg själv!

Man måste inte äga en blogg/bilddagbok men har man en och sen länkar till vårt inlägg så vinner man också en länkning vid utlottningen.

Lycka till allihopp!


Stallet

Hej!

Varit i stallet idag såklart, eftersom de är fredag.

Gick inte så lyckat idag heller, Feffe var hur svår som helst att få in från hagen, och jag var inte på så bra humör. De va ingen bra kombination, haha. Tappar humöret när Feffe är så jobbig, de är inget kul.
Iallafall, så red inte utan promenerade och utforskade i nästan 40 minuter, feffe var sjukt seg men ändå nyfiken.

Idag ska ni iallafall få massa bilder :D
 

Allt för lite godis!


Feffe längst bort














Lyckades fånga hans tunga, som oftast inte vill visa sig för kameran, haha!

Blev rätt nöjd med bilderna, för Feffe hade öronen fram på de flesta :D



Dagens ridpass

Hej!

Har varit ute hos Feffe idag, eftersom jag inte hade han igår.

Dagen började inte så bra i stallet, Feffe verkligen vägrade att gå in. Båda var envisa som åsnor så vi stod där och va lite småirriterade på varanda säkert 40 minuter innan Feffe gav sig och hängde med mig motvilligt...

Red ungefär 20 minuter, på en ridväg som gick en bit bort innan Feffe fick en dampattack, nejdå skoja men han vände på en 5 öring eller hur man säger och började trava hem. Och eftersom jag såklart inte hade med ett spö gick det inte så bra med att vända igen. Feffe var väldigt bestämd över att vi skulle hem och när vi stått där och velat ett tag, fick feffe nog och sparka bak ut, hahaha. De va ett tag sen kan man säga, men allt gick bra.

Sen trava feffe glatt hemåt i full fart haha. Så jag var tvungen att hoppa av så han skulle bli avskrittad den sista biten.

Tjockisbollen var knaaas idag, så hoppas det går bättre imorgon ;)

Ny data så bilder kan jag inte slänga upp än :( Håll ut, ska fixa de så snabbt som möjligt!


tips!

Hej!

Hönät och höpåse det är jätte praktiskt. Är eran häst rastlös? Då passar hönät och höpåse jätte bra! Dem behöver ju anstränga sig när dem plockar ut höt och då blir dem underhållande och får annat att tänka på. Om n häst äter upp sitt hö alldeles för snabbt så funkar det också, då tar det lite tid för dem att plocka ut det. Hönät och höpåse funkar nästan till allt. Rastlös, äter för snabbt eller om dem "går" sprider ut höt i boxen.

Det är något vi rekomenderar!!










Önskningar!

Hej!

Det har vart dåligt med uppdaterande idag, har haft mycket i skolan så har helt enkelt inte haft tid att ta upp datorn och blogga. Imorgon är det fredag och då ska jag till stallet!

Så imorgon blir det spike. Några önskingar på bilder?
Kommer npg inte bli så många ridbilder då ingen kan fota. Men vi får se.
Förra söndagen så filmade vi in in stallet men det funkade inte att ladda upp den. Så kanske lite bilder på stallet, eller vad säger ni? Tråkigt?

Kommentera och säg era önskningar!


några förslag

Hej!

Vi har fått in några tips till nästa tävlingen. Såklart så blir det ju hästsaker!
Men vad? lindor, schabrak,ländtäcke?
Vad tycker ni.
Det är ju somsagt någon av er som ska vinna så vad vill ni vinna? Vad behöver ni i hästväg?


hiss



Hästgodis, det är väll något alla hästar gillar, eller?
Det här godiset som emelie köpte från granngården är super. Eller våra medryttarhästar älskar dem iallafall. Speciellt Feffe. Om man ger han en gång så bugar han tills han får mer. Och han gör det inte ens på kommando. Kepsen fattar inte ens att han ska buga heh. Men han puffar på en och visar att man vill ha, ibland är man inte beredd på det så man flyger in i väggen haha!

Någon som har detta eller har testat detta till era hästar?


Vad vill NI vinna?

Hej

Anna och jag ska snart starta upp en ny tävling här igen, men vi vill veta vad ni vill ha som pris! Några idéer? Vore kul att lotta ut något som läsarna vill ha ju! :)


Outfit



Vad tycker ni om denna? :)


Övning


Syftet är att få ett bra flyt genom hela volten, (Måste dock vara väldigt stor) Det ska vara lika många galoppsprång mellan hinderna och tänk på att hindret ska vara lågt, hålet i en sockerbit är en bra höjd. Försök få hästen ställd i hela volten. Övningen ska såklart göras i både höger och vänster varv!

Övningen kan göras i trav också ;)


Finn 5 fel




Nu är det dags!

Vinnaren är....



Vi kommer så fort som möjligt ta i kontakt med vinnaren, så vi sedan kan få skicka iväg priset!


SNART!

Håll utkik, vinnaren utav grimma & grimskaft avslutas vilken minut som helst. Video kommer upp så ni inte tror att vi fuskar, haha ;)


5 saker du inte visste om oss!

1. Vi är raka motsatsen när det gäller städning, Emelie hatar att städa, och Anna har en smutsforbi, allt måste alltid vara rent och snyggt... Haha, jobbigt.

2. Vi båda har väldigt svårt att gå upp i vikt och har båda försökt ett rätt bra tag nu. Vi hoppas på att kunna gå upp 5-10 kg.

3. Vi har alltid gått i samma skola & klass, och kan inte konsentrera sig om man inte har den andra med sig..Haha, undra hur det ska gå om vi inte kommer in i samma gymnasium eller sånt.

4. Vi båda har ägt bloggar innan, men slutat av någon anledning.

5. Första gången Anna tävla hoppa hon 20 cm hinder, och första gången Emelie tävla var i hoppning, 40 cm ett år efter.


Lyx vs budget

Hej!

Tänkte slänga ut två olika ridbyxor där en är dyrare än den andra och ni får gissa vilken som är vilket. Vinnaren vinner en länkning!
Så gissa på!






Ett par kostar 259 och ett par kostar 699 kr
Rätt stor skillnad :)



kingsland!

Hej!

Kollade runt lite på nätet och har fastnat för en kingsland jacka!


Synd bara att man inte är rik och att dem är så dyra, 1495 kostade dem senast jag kollade. Dem ser ju ganska vanliga ut men är skit snygga enligt mig.
Hittade även denna mössan som jag också vill ha, tjock och ser mysig ut.


Har fastnat för just kingsland så nu blir det att spara pengar. Rätt mycket som står på min inköpslista innom hästar nu.





Dagens fråga!!

Sarah om Hot or Not:
tog fel bild (den i mitten) kan man skicka in fler bilder ?

Hej! Vi fick in en kommentar om man kunde skicka in fler bilder! Självklart kan man skicka in fler bilder. Även om man har vart med innan och tävlat. Fast ni kanske inte ska skicka 100 bilder från samma person hehe!


Diss



Som ni kanske merkt så gillar vi inte mönstrande saker på t.ex stigbyglar boots och så. Så det här är ju en självklart diss från våran sida. Jag tycker inte att det är passade till ridning. Det blir lite för mycket eller hur man ska förklara det. Visst, det kanske passar bra till vissa men dem är ju ändå fula. Är det någon av er som har liknande eller har såna här stigbyglar? Funkar det ihop med resten utav outfiten?


Vad tror ni?

Hej!



Grimmor | Mias lädergrimma

Vilken av dessa grimmor tror ni är den billiga och vilken är den dyra ?


Frågestund!

Hej!!

Nu tänkte vi starta en frågestund där ni får fråga exakt vad ni vill. Vi svara på allt.
Har sett att i kommenterar mycket om spike så nu har ni ju chansen att få svar på det ni vill veta. Vi besvarar inte bara på hästfrågor utav allt möjligt!




RSS 2.0