gnägg, gnägg, gnägg.

Hej!

Kom hem för en stund sen från Nina. Åkte dit vi halv 11 skulle jag tro. Tog ganska snabbt att göra iordning sakerna, mockningen var lätt och höt var färskt så det var bara att stoppa ner i påsen.

När jag skulle hämta Nina i hagen så kom hon skrittandes mot mig och gnäggade, så söt!
Innan jag tog ut henne ur hagen så gick jag till badkaret så att hon fick dricka. Hon var riktigt törstig och det sa bara slurp hahah. Idag stod vi ute och fixade, hon hde bara rullat sig lite så det var inte så jobbigt att borsta men hon var jätte dammig.

Nu över till ridpasset. Skrittade ut på vägen och lite i skogen, när vi hade kommit än bit så ville hon inte gå mer så hon vände och ville inte alls vända tillbaka. Men efter att jag blivit riktigt arg så vände gick det att vända henne och vi fortsatte sedan upp i skogen. skrittade lite där och sen vände jag tillbaka mot stallet. Red en liten stund i paddocken, ställde och böjde henne.

Sedan så hoppade jag av och tog fram 3 bommar som jag skrittade över. Det var faktiskt bra träning att hoppa av och på. Nu ser man resultat från träningen med uppsittningen! Nu står hon stilla med öronen framåt och väntar tills man suttit upp. 

Idag blev det mest skritt arbete, övade även på halter, skrtta 10 steg sen halt, skritta 20 steg sen halt, och det varierade hela tiden mellan 10-30 steg. Testade även i traven, där lyssnade hon inte lika bra, förberedde långt innan men ändå travde hon bara på hela tiden, gjorde även halvhalter innan. Men det gick bättre i slutet, ridpasset var sammanlagt ca 50 minuter. 


















sötis bild får avsluta bilderna!

 

Blogg problem!

Hej!

Igår hade jag skrivit ett jätte långt inlägg om hur det gick igår men när jag skulle publicera så stod det att det skulle komma upp men det gjorde det aldrig?

Försökte ännu en gång att publicera eftersom att halva inlägget hade sparats som utkast. Men funkade inte ändå. Så nu gör jag ännu ett försök med att skriva om hur det gick!

Igår så HOPPADE jag Kepsen! Jätte kul! Men det gick inte alls bra, jag red som en nybörjare och kämdes faktiskt när jag hoppade. Hade ingen bra eftergift och fick inte igång ett bra tempo, oftast blev det för hetsigt. Men Jaana gav mig några bra tips, innan jag ska fatta galopp så ska jag få ner honom i en kort arbetstrav och sen bara göra galoppskänkeln, för då får han en finare och rundare galopp. Så det är något jag ska träna på.

Vill verkligen börja hoppträna och förbättra min sits. Men har ju ingen häst att göra det med. Kepsen har en gammal senskada som har kommit och gått nu det senaste året så hoppträning är då inte det bästa för honom.

Men under sommaren ska det allt bli hoppning på sjöis. Då ska jag verkligen öva min sits.
Igår låg hindrena runt 70-80 cm, en oxer, ett plank, ett till plank med en bom under. Fick inga bilder nör jag hoppade för Emelie orkade inte följa med och Daniella red ut själv, men hon han ta några kort när jag värmde upp så dem får ni njuta utav, kom gärna med kritik, ändå om det är några få och inte jätte bra kvalite på dem!


Arbetade inte med formen idag..




Hhaha, lite fail?



Det var dem bilderna!


nästa inköp blir....

kanske ett par ljusblåa lindor, för att fullfölja min ljuslåa outift.

Förhoppningsvis ska jag snart dra till ullared med familjen och då får jag se vad jag kan hitta, hoppas på ett par ljusblåa lindor, rätt blilliga... Ullared är ju känt för att vara billigt så där är nog det bästa stället att leta på om jag ska hitta billiga ridsaker. Sen vill jag ha ett par gråa ridbyxor - enfärgade!



kanske borde ta och köpa ett par glangordon lindor, dom ljusblåa där över skulle typ passar perfekt med tanke på att kanten på schabraket också är mörkblått/marinblått.


sorry...

Hej!

Förlåt för ingen uppdateing igår men bloggen dampade och dessutom hade jag ingen vidare lust... Lite ovanligt, men men..

Igår red jag inte, Ferdinand fick istället vila idag och jag tog bara in han, myste och hade det bra. Sen promenerade jag ungefär en kvart med han, kameran dog så blev bara hagbilder innan jag gick in med han, men dom får duga :)

Egentligen ville jag rida, haha... Men blev på sånt dåligt humör när bussen blev påkörd av en traktor och killen där skadade sitt huvud och skit, så fick vänta jättelänge på att vi skulle kunna åka igen och sen var det massa andra saker, hade tandvärk (tandställningen spänndes) och bla bla bla. Det vill ni inte veta och det är alltid bäst att sitta glad på hästryggen, är jag arg & på dåligt humör blir resultatet i ridningen VÄLDIGT dåligt i slutändan, så jag lät bli, för feffe tycker inget är kul om jag är på dåligt humör, ni fattar säkert ungefär vad jag menar?

Här är iallafall bilderna.






Tungan ska som sagt alltid ploppa upp på bilder, lite sådär halft gullig faktiskt! ;)








Emelie har tråkigt, haha!

Måste påpeka att dom andra hästar nästan alltid är rätt så nyfikna på vad jag gör, och vill för all del vara med på foton, haha! Ni kanske också har märkt det?

Iallfall, innan jag gick skulle jag bjuda feffe på lite utav min banan, men neej... Det ville han tydligen inte, jag hittade honom såhär:



Och när jag gick lite närmare och han fick syn på mig och bananen sprang han iväg dit :


(Inzomad)



Då jag hade rätt bråttom till bussen lät jag bli att springa efter. Hade inte tid att leka med han, hehe. Så historian slutade med att jag tvingade i mig bananen med tandvärk... Sen är jag så smart att när jag ätit upp hela bananen, då kommer jag på att jag skulle kunna lägga den i hans krubba.

Min hjärna arbetar på heltid, jobbigt asså... Ibland hinner den inte med i all stress, vad ska man göra liksom?


Morgondagens planer!

Hej!

Imorgon hade jag tänkt att hänga med Anna till huke. Saknar stallet vett ni, och dessutom ska Anna troligen hoppa... Avslöjar det innan Anna då men aa. Så räkna med hoppbilder imorgon, kul!

Sen drar vi till ferdinand knorren, får se hur det blir med ridningen, kanske bara skrittar ut om Anna hänger med... Eller så åker jag ut som vanligt, ensam och rider lite ordentligare? Vad tycker ni, haha...


Randombild på svante vante..

Vet inte riktigt hur det blir. För tror inte Anna kommer orka vänta på att jag ska rida och allt, hehe... Men jag vill. Allt beror på vad jag känner för imorgon. Kanske förstör Annas planer nu, hoppas inte det... Men hon ska ju rida så kommer också bli sugen på att rida ;)

Inte heztigt, chill dag imorgon :D Först hemkunskap, baka sockerkaka.. Och sen bamba... Sen brännboll eftermiddagen. Snacka om att jag kommer vara på bra humör. De gillar både Ferdinand och jag!


Ägare?

Hej!

igår fick jag veta att min moster hade hittat en kanin. Men tyvärr kan inte jag ta den eftersom att jag redan har en kanin och mamma vill INTE ha en till kanin. Så det är blir ett icke häst inlägg, utan är det någon utav er läsare som vill ha en kanin? Vet ej ålder men det är en löven kanin eller heter det så? Jätte söt, typ orange med några mörka prickar på ryggen!

Kommentera gärna eller skicka ett mejl till mig om ni är intressanta! Svara snabbt! :)
Min sötis kanin stampe, eller han kallas för mumintroll, champe och gris hahahha! http://heztryttare.blogg.se/
Min kanin!


Sommarjobb?

Hej där alla glada!

Anna och jag har snackat om att sommarjobba i sommar, troligen bara typ 2 veckor eller så eftersom vi kommer ha fullt upp. Och avslöjar vart vår idé har landat, på en 4h gård.. Såklart finns det hästar där´, och andra djur och det skulle vara roligt att prova på, att jobba med andra djur också, och inte bara hästar. Dock hoppas ju Anna och jag kunna få rida några gånger också haha!

Detta är endast några planer vi fick för oss. Och så snabbt vi vet föräldrarnas semesterdagar ska vi försöka komma fram till vilka veckor och sen ringa/besöka dom... Låter som en rätt kul idé faktiskt. Och då blir det mer rid relaterade inlägg till bloggen, ännu ett + !

Någon läsare där ute som praoat eller sommarjobbat på 4h gård?


vad tycker ni?

Hej!
Emelie har hissat och dissat en del saker så nu känner jag att det är dags att jag hissar och dissar lite saker.

En sak som jag verkligen DISSAR är när man hissar och dissar samma saker typ varje gång. Det är tråkigt att läsa inlägget och det gör att man bläddrar neråt eller klickar ner sidan. Tycker ni det samma eller gillar ni när man hissar och dissar samma saker?


500 onde inlägget! :D

Hej!

Nu har jag och Anna bloggat i hela tre månader och ska om bara några få dagar påbörja vår fjärde månad. Väldigt vad tiden går, känns som att jag inte hunnit med någonting under våren, och snart kommer sommaren fylld med massa aktiviteter och roliga upplevelser.

Känns som att bloggen fick en rätt bra start med mycket besökare som följt oss. Dock var det en tid då läsartalet sjönk rätt mycket och vi fick absolut ingen motivation.. Dock gick den upp igen och vi är la på fötterna om man får säga så, sorligt nog har vi inte lika mycket läsare som i början...

Så nu vill vi ha eran åsikt, finns det någonting ni vill se mer av, mindre av. Vad är det ni gillar med bloggen och vad är det ni ogillar. Vad kan vi förbättra?

Vi vill skapa den bästa möjliga bloggen för er läsare, som ska va rolig och intressant... Så snälla ni, kom med tips!


Presenter...

Hej!

Har nu bestämt mig vad jag ska önska mig när jag fyller år, kingslands jacka, kingsland väst och stävlar. Det är det jag vill ha nu, helst en hjälm också men får vänta ett tag till. Fast det är ju ett bta tag tills jag fyller år också, typ 6 månader eller något hahah! Men man kan alltid drömma lite.

Imorgon börjar skolan, tråk. Orkar verkligen inte. Livet är mycket enklare utan skolan. Tänk vilket härligt liv man skulle haft utan skolan, eller skolan måste man gå i men loven skulle vart längre och skoldagarna kortare, eller vad säger ni?

Men det skulle nog ändrats dagen jag får vingar. Alltså ALDRIG! Dessutom har vi dem värsta lektionerna imorgon, iallafall på eftermiddagen, Spanska och musik. Tror säkert att ni tyckte att det här var väldigt roligt att läsa hahah!

Här kommer lite bilder på mig utan häst, eller ridkläder!






Väldigt fina bilder, host host!


Satt jag kvar eller inte?

Angående bock-bilden...

Såklart jag satt kvar... Efter den lilla serien så drog han iväg i galopp till ingången igen och ville inte flytta på sig... Så jag hoppade av och sen ledde han på en anlagd ridväg en bit innan jag hoppade upp igen och travade lite.. Sen hoppade jag av, tog profilbilder och ledde honom hem, ville inte att han skulle hålla på och småtrava hemåt... Då blir det massa extra tid som går till spillo genom att behöva skritta honom i padocken.

Dock fortsatte jag inte rida på ängen, eftersom han inte får galoppera fööör mycket... Då blir hans ben varmt, och man kan inte rida på några dagar. Han hade ju liksom redan tagit bettet och galopperat iväg två gånger, då skulle det inte förvåna mig om han tänkte göra det igen, igen och igen... Alltid bäst att vara på den säkra sidan och hoppa av, rida lite lättare och inte riskera att hans ben blir dåligt ;)

Haha, feffe är allt en liten buzig hezt jag rider ändå :D Men det bevisar att han har lite liv kvar i sig!


Ganska lätt att fånga tungan på bild?

Är det något ni har lagt märke till, nästan i varje bildbomb finns knorrens tunga med på flera bilder ;) HAHA, den är med överallt.


Som på denna bilden som blev tagen idag :)


Allt för lite godis, haha! Min gamling dåå..




Om morötter är bra för synen borde tjockisbollen typ ha sjukt bra syn... Till och med rönkensyn, haha.


Failad bild typ... På anna och ferdinand, gulliga eller? Såklart dom är! ♥



 

De rätta svaren från frågesporten

Hej..

Vinnaren blev som sagt Jennifer... Dock glömde vi ju såklart visa de rätta svaren för er som ville veta, så nu ska dom up här på bloggen :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Vilken månad blev vi medryttare på våra första medryttarhästar?
 
A: Januari
B:  Oktber
C:  Juni
 
Svar: Oktober var den månad när vi blev som lyckligast på länge!

2. Vilket är Annas favorit märke inom hästsporten?

Svar: Kingsland såklart, det borde ni alla ha koll på.

3. Vilken färg gillar Emelie att ha på feffe?

A: Röd
B: Grå
C: Blå
 
Svar: Blå , speciellt ljusblå, hur många gånger har vi inte sakt det då? HAHA

4. Vad är Feffes favoritfrukt?

A: Banan
B: Clementin
C: Nektarin

Svar: Nektarin faktiskt, ingen svarade rätt på den..

5. Vem gillar att rulla sig mest på sommaren?

A: Nina
B: Kepsen
C: Ferdinand

Svar: Nina, när man träffar henne har hon alltid en tjock lerinpackning oavsett vilken månad det är, hon hittar tydligen alltid lerpölar, expert på det eller något...

Utslagsfråga:

A: Genom fritids.
B: Genom våra föräldrar.
C: På lek och buslandet.

Svar: Jag och Anna träffades på fritids, under typ 3 veckan efter sommarlovet vad jag kommer ihåg...

Haha, någon annan som lyckades få fler rätt? :)


Haha!

Hej!

Har kommit hem till Anna efter en rätt såå lång dag och tänkte blogga lite härifrån, berätta hur det gick hos Feffe idag, som ni vet hängde Anna med och fotade lite, första bilden blev ju inte lite rolig! :)

Iallafall, jag red lite i padocken först, Anna hade tänkt fota några fina sommarbilder, när jag red i klänning ute på en äng/hage. Så red fram inne i padocken innan, feffe var typ väldigt seg. Iallafall, red inte så bra... fick inte sån bra känsla i padocken och dessutom så är det inte så bekvämt att rida på honom barbacka, han är lite sådär hård typ, HAHA!

Sen var det dags att rida på ängen. SKrittade typ 100 meter och sen trava lite, sen skulle jag galoppera mot Anna om man säger så.. Och så skulle hon fota. Hehe, men det gick ju inte så bra dåå. Feffe tog bettet svängde och drog iväg i galopp till ingången av hagen trots att jag använde skänkel och tygel så mycket jag kunde. Haha, sen ville han inte vända tillbaka mot Anna, men tillslut gick det. Då fattade han galopp och sen sååå.....

svängde han och gjorde han en typ kort bockserie, hahah... Rätt låga men han drog ner huvudet rätt mycket enligt mig så det var rätt svårt att sitta kvar, det kom rätt så oväntat och sånt. Så flög typ över hans manke, tror ni jag ramla av eller höll mig kvar?

webvoter-omröstning
Tror ni jag ramla av eller lyckades jag hålla mig kvar?

Du lyckades sitta kvar
Du ramla av

Se resultat



Och nu lite andra bilder :)















Vet att min sits inte är den bästa, men det enda man tänker på är att det gör ont att rida, främst i galoppen barbacka, haha!

Efter ridningen tog vi lite profilbilder med knorren, visst är han lite gullig ändå? :D










vad tycks?

Hej

Fick syn på dessa höpåsar på en utav våra läsares bloggar. Lite sådär halft coola, egenligen vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om dom... Är det för mycket eller är det bara heelt sjukt annourluda och coolt? Inte vet jag, svara på det!


Tycker nog att zebran var fräckast, eller geraffen... Är dom en hiss eller diss? :)



Påväg, med Anna!! :D

Hej!

Nu är jag och Anna påväg till stallet, lite halft kul. Ska bli massa foton idag som kommer uppdateras till en ny heather, troligen. Hoppas det inte blir dåligt väder när jag ska rida. Jag hoppas Feffe är lyhörd och fin, specillt lugn nu när jag ska ......... idag. Men vi får se hur det blir. Det går som det går, eller hur?

Kan ni gissa vad vi ska göra, jag ska ta med mig en klänning... Hoppas ni inte blir allt för nyfikna. Håll utkik under dagen så ska ni få veta varför :D

 

Täcke

Eftersom jag och Anna är lediga fram tills på torsdag bestämde vi oss för att åka iväg, försöka kolla lite på hemlisen, och sen gick vi till my one på backaplan där Anna fick syn på ett lite halft annorlunda/fult täcke enligt mig... Hehe, det är dock lite gulligt och skulle nog passat på någon hezt med mycket man, eller typ en litet russ? Men just till en fux sitter det inte så bra, hade till "stor" häst passat bättre på en skimmel i mina ögon. Vad tycker ni?



Och blått går ju hem oftast, eller... Feffe passar bra i det, eller iallafall i ljusblått :D


äkta eller oäkta?

Hej

Hittade denna lilla feluren på google, haha. Lite annourlunda eller vadå?



Dock vet man ju inte om den bara är redigerad eller verklig, vad tror ni, rösta nedanför i länken! Men lite cool ändå, eller? Trots det är det nog ingen sadel jag skulle sätta på "min" häst, hehe! Skulle ni kunna använda en sadel, med sveriges flagga? Inte jag, för mig räcker det mer än väl med schabrak! Därmed är detta en....

....DISS

Ser rätt skön ut ändå... Vad tycker ni om den?

webvoter poll
Vad ser den ut som?

Den ser oäkta ut.
Den ser äkta ut.
Det kan jag inte bedömma.

View results


Fotosugen!!

Hejsan svejsan hahah!

Fotosugen är det rätta ordet för vad jag känner nu. Har verkligen lust att fota lite sommarkort tillsammans med Kepsen, Spike & Nina. Det blir troligtvis lite foton på Söndag för då ska kanske Emelie följa med och fota mig med någon fin sommar klänning. Vet ännu inte vilken det blir men ska testa mig fram, har en del klänningar hemma heh.

Någon mer är mig som är fotosugen?
Juste, imorgon ska jag troligtvis följa med Emelie till stallet och fota lite sommarbilder. Så vi får hoppas att det blir fina foton! Är ju grym på att fotografera och filma, eller vad säger ni?

Vad tycks om denna klänningen?



Inte den bästa om man säger så, men har tyvärr inga bilder på dem andra klänningarna, men kanske kommer ut imorgon! :)

Ha en fortsatt härlig kväll och en bra skoldag imorgon! Moahahah, tur att man är ledig ännu en dag!




Vinnaren är...

Nu är det dags att utse vinnaren utav schabraket. Tyvärr skrev inte alla finalister in sina svar, lite tråkigt but life goes on.
Det var rätt kul att läsa era svar och vi var rätt förvånade att ni kunde svara rätt på många utav dem. Nu ska vi inte tråka ut er med det här för nu ska vi berätta vinnaren med motiveringen... Trummvirvel....

Jennifer Olofsson om Tävling!:

Åh, vad ska jag börja med?

Min häst har varti skadad länge, ca 7 månader i senarn. Nu har han äntligen blivit friskförklarad och är på benen igen. VI hade en svår tid tillsammans men vi hjälptes åt och vi har fått ett väldigt starkt band emellan oss.

Vi hoppas att någon gång i sommar kunna rida någon klass i dressyr eftersom det är det han älskar och lever för.
Tror nog inte att jag kommer vinna det här men ska hålla tummarna. Finns stor konkurens.

Hon lyckades få 4 rätt!!

1. Vilken månad blev vi medryttare på våra första medryttarhästar?
 
A: Januari
B:  Oktber
C:  Juni
 
Svar: Oktober

2. Vilket är Annas favorit märke inom hästsporten?

Svar: Kingsland eller HV polo, men mest kingsland tror jag.

3. Vilken färg gillar Emelie att ha på feffe?

A: Röd
B: Grå
C: Blå
 
Svar: Blå

4. Vad är Feffes favoritfrukt?

A: Banan
B: Clementin
C: Nektarin

Svar: Banan

5. Vem gillar att rulla sig mest på sommaren?

A: Nina
B: Kepsen
C: Ferdinand

Svar: Kepsen
Utslagsfråga:

A: Genom fritids.
B: Genom våra föräldrar.
C: På lek och buslandet.

Svar: På fritids?


Ett stort Grattis till Jennifer Olofsson. Du vår nu kontakta oss så att vi kan skicka iväg priset till dig i valfri färg och storlek!


Smarta jag!

Godmorgon alla underbara läsare!
Sitter och tänker på den smarta idén som jag och Emelie har, eller jag kom på världens bästa sak haha, men Emelie hjälpte till att komma till traven eller hur man nu säger!
Ni kommer att få veta vad det är inom kort som Emelie sa, allt ska bara bli klart och vi ska även kolla på det idag. HAHHA, nu blir ni lite nyfikna va? Vi gör så här, den som gissar rätt först vinner länkning under en hel dag! Så gissa på :)

Gott med glass!

Hej!

Har vart hemma ett bra tag nu men har inte haft blogglusten hehe. Men nu har den börjat komma tillbaka lite. Blev ju uteritt till golfbanan där vi köpte glass. Vi tog det väldigt lungt idag med, skritt två "längor" trav en länga, skritt tvp längor, kort galopp osv.

Kepsen var riktigt duktig idag tills vi kom till golfbanan, han brukar fjanta sig lite där. Tror det kan bero på ljudet när dem skjuter. Fick vända flera gånger men det funkade inte, när jag väl vände tillbaks honom efter han själv vänt så backar han ner i dikena vilket jag inte gillar så jag skänklar fram honom. Men efter ett tag orkade jag inte med det och red tillbaka en bra bit och vände sen på en plätt och travade iväg mot daniella som försökte få fram chilli. Såklart när vi nästan var framme så berömde jag honom och då tvärnita han och vände igen, men då fick han rejäl smäll på röven, och sen gick han fint igen.
Höll sen i båda hästarna och Daniella sprang in och köpte glass, det blev en sandwitch ( stavning ). Sen arbetade vi dem mer hemåt, men nu blev det lite mer galopp, fast korta snuttar hehe.

Galopperade även lite på en äng och han höll ett fint och bra tempo, blev lite trav i paddocken och sen skrittade jag av honom. efter passet var han svettig så spolade lätt av honom och sen gick han gå ut i hagen. Ni kan ju gissa vad Kepsen gjorde direkt när han kom in? Jo rullar sig i leran två gåner hahah, han är inte så duktig på att rulla runt förstår ni!

var i stallet från kvart över 11 till typ 6 idag! Hur länge som helst ju!




Sommarhäst?

Har haft funderingar på sommarhäst redan från förra sommaren, tills nu i sommar.. Men tyvärr blev det inget, anledningen till det är för att jag skulle på två ridläger och dessutom ville inte tanten som äger stallet och hagarna inte ville direkt ville låna ut hagarna & stallet till mig. Dock tjatade jag ju inte direkt och om jag hade haft sommarhäst hade jag ändå behöft hitta två hästra, en skulle ju behöva vara som sällskap till "min ridhäst".

Funderingarna har även varit i år och har snackat lite med pappa om det nu under helgen, får försöka övertala tanten med stallet att få låna det nästa år, eller kanske hyra det för en mindre peng... Och då blir jag uppe i dalsland i en månad, ingen idé om man blir där bara en kort period.

Hoppas det blir av, hihi! Men helst hade jag velat ha en kompis där lika länge som hästen, så man hyr var sin häst och är där en månad, rider tillsammans och har det bra.

Dalsland är trots allt ett underbart ställe att ha hästen på.


Ena hagen




Ena hagen.




Andra hagen.


Vattnet som ligger typ 200 meter bort, mysigt eller vad?


Tredje och sista hagen.


Stallet.



Dessa bilderna är tagna nu i helgen, och det ser inte alls lika fint ut som på sommrarna. I sommar kommer ni säkert få se en och en annan bild.


Tillbaka igen

Heej!

Nu är jag äntligen tillbaka igen, ni har saknat mig ellerhur?

Har massa nyheter som ni strax få reda på men tills dess får ni nöja er med att jag strax ska ringa Anna och smida lite planer om bloggen! Vi har nämligen en nyhet, haha...

Iallafall, ska förbereda inläggen så fort som möjligt! :D


Försenat inlägg!

Hej!

Som ni märkte hann jag inte blogga igår om hur det gick och vad vi gjorde, men det kommer nu, så nu behöver ni inte vänta mer!

Daniella hjälpte mig med höt och sen lite med mockningen. Det såg ut som att en bomb hade släppts i bådas boxar. Det var verkligen fullt med skit och hö som dem inte hade ätit upp från morgonen. Så det blev en rejäl mockning, men det tog ändå ganska snabbt!

Sen var det dags att hämta hästarna, hade verkligen tur idag för Kepsen hade inte rullat sig i leran, för en gångs skull så hade han rullat sig i gräset, det var bara lite lerfläckar på halsen och lite på magen. Nu kanske ni undrar varför han fick det på magen ( sidan av magen) , och det är för att dem står utan täcke! Det är possitivt men ändå negativt för Kepsen rullar sig hur mycket som helst!

Sen blev det ridning, vi red mot golfbanan, över vägen och red runt lite där, nu hade dem även gjort om så att man fick rida på en väg som man inte fick rida på, så självklart red vi lite där. Jätte fina vägar var det, men det gick bara uppför hela tiden, så det var mycket nerför sen. Vi tog det väldigt lungt igår för vi red långt, så det blev mest skritt och trav, vi travade en länga, sen skrittade vi två längor, svårt att förklara men ni fattar säkert!

ÅHHH! Jag tror aldrig jag vart så rädd som jag var igår, för red in i skogen för Kepsen dampa lite, och det var ingen smart idé för när jag kom rakt så sligrade det en orm framför mig, Kepsen brydde sig inte men därimot jag, har verkligen förbi för ormar så skrek till och höll på att dö typ, eller daniella sa att det typ såg ut så hahaha!

Väl hemma i stallet var hästarna lite svettiga under sadeln så vi spolade av dem och sen fick de torka en liten stund tills vi hade lämnat sakerna, sen släppte vi ut dem i hagen så dem fick torka det sista där med sina kompisar och "gräset".



???

hej!

Rubriker är alltid jobbiga. Kommer ju nästan aldrg på något utan det blir alltid bara någon kort som typ, Kepsen, Spike, dagen osv.

Påtal om Kepsen och Spike, idag ska jag ta dem extra. Jaana hade haft lite feber inatt så hon ringde och undrade om jag kunde ta dem, behövde ju inte ens tveka på det eftersom att jag hade tänkt fråga henne om jag kunde ta Kepsen extra idag heheh.

Så idag blir det lite pengar med till stallet, vi kommer nämligen rida bort till golfbanan och köpa lite glass,  det har ju vart och är ett sånt underbart väder. Så idag bir det lite glass med hästarna, gott gott.
Blir även ca 10 minuter jobbning i paddocken, vi får väll se hur det går sen. Igår hann jag inte blogga hur det gick igår men håll utkik för det kommer under dagen!




Dagens fråga!

Hej!

Då var det dags för dagens fråga!
Fick ännu en kommentar om Spike och mig, lite tråkigt att folk inte fattar?

Felicia:

uppfattade aldrig varför du står upp precis innan unghästen ska fatta galopp???

Svar: Som jag sagt tidigare så är det enklare för honom att fatta galopp när man står i tvåpuktsits. Eftersom unghästar inte har lika mycket muskler i ryggen än så blir det ännu enklare för dom att bära upp ryttaren, om man står upp i sadeln. Jag har innan suttit ner men det blev svårare och ha ville helst bara öka traven, så då kom min kompis med ett tips om att jag skulle stå upp och det funkade bättre, han fattar nästan direkt nu efter att jag började med det, men gör det verkligen inte varje gång. Ni har liksom bara sett en video när jag står upp, om ni kollar på andra när jag rider Spike så sitter jag ner oftast!!!

Hoppas du fick ett bra svar och förstår nu varför....




Vad tycker ni?

Många ställer sig frågan om vad som är det läskigaste eller vad man är mest rädd för inom ridsporten. Och oftast får man svaret som typ; gå omkull med sin häst eller ramla av och dö.

Men mitt svar skulle nog bli att se en häst lida. Verkligen ha ont och att den inte mår bra. Jag vill aldrig se att Ferdinand verkligen lider och har så ont så jag vet inte vad. Han har ju varit med om saker som vart så allvarliga och jag blir alltid såå orolig och ledsen.

Asså, har en häst så ont att den inte skulle orka leva mer, hade jag avlivat den. För att lida livet ut är sämre än att leva ett gott liv men dö lite tidigare? Jag hade helra lämnat min bästa vän och låtit h*n få beta på de eviga gröna ängarna än att få träffa hästen några gånger till men sett den lida. Nej, att en häst lider klarar jag inte av. Så sorligt, specillt om man inte gör något åt det.

Vad tycker ni om den frågan: vad är du mest rädd för inom hästar?

Mitt svar har ni ovan, men vad tycker ni? Kom med åsikter!


Ferdinand & jag

Heej!

Tänkte slänga upp en video från i onsdags, blev idag istället eftersom jag inte har data tillgängligt och var tungen att ha några tidsinställda så ni inte tröttnar på Anna, nee skoja men jag måste ju uppdatera jag med ;)

Iallfall, här är videon. Kom gärna med kritik, men inte allt för ond!






Finns inget annat ord än nöjd.

Hej!

Nöjd är det rätta ordet. Kepsen lyssnade jätte bra på hjälperna och var lagom pigg ute. Övade på tempot igen vilket han var grym på, ute var han lite piggare men han saktade av när jag bad honom. Tog även en liten galopp ute och han galopperade på i ett bra tempo. Det var vid några tillfällen han ökade lite men han samlade upp sig snabbt igen.

Arbetade sen lite i paddocken. Är jätte nöjd med honom igen, gick i en fin form och lyssnade jätte bra. Även där galopperade jag lite, där var han inte lika med, han tog ett par steg och sen saktade han av till trav igen och fattade vid hörnet. Men är ändå sjukt nöjd med han. Hur fin som helst i traven.

Undrar hur morgondagens ridtur kommer ser ut?




Förlåt på riktig och glad påsk!

Glad påsk att läsare!

Förlåt för den dåliga uppdateringen men har inte haft tid. Igår var jag i stallet hela dagen och kom hem ganska sent så orkade inte att blogga, tyvärr. Och idag har jag vart hos Nina och ridit. Nu sitter jag hos min moster och ska ha en liten påskfest så det blir inte den bästa uppdateringen hehe. Men kommer skriva 1 inlägg till där jag skriver om dagen hos Kepsen.
Idag var jag somsagt hos Nina. Mockningen, fodret, kraften tog inte alls lång tid. Så skyndade mig att ta in Nina innan hon han rulla sig. Hon var inte direkt glad när jag skulle hämta henne. När hon såg mig började hon gå ännu längre bort. Ropade på henne och visade att jag hade ett äpple så då stanna hon, men efter några sekundrar så började hon gå igen, fast jag var lite snabbare än henne så gav henne äpplet och började gå mot stallet. Hon stannade ett par gånger så att jag fick dra henne men bättre den här gången än dem senaste.

Borstade igenom henne ordentligt och klippte även lite av hennes man. Såg nämligen några längre tussar så klippte bort dem. Nina såg faktiskt ut att njuta när jag borstade henne. Efter att ha ryktat henne i ca 30 minuter började jag att sadla och bytte även till ett annat minte bätt, det andra var lite stort. Hon gick mycket bättre när jag hade bytt till ett mindre.

När pappa kom så hjälpte han mig lite med att ta fram ågra markbommar. Övade på tempot, så hon inte rusade över dem. Sen längde jag bommarna så att hon travade med två travsteg emellan. Hon var jäkligt pigg då och ville galoppera över dem, hon rustravade inte men man kände att hon ville fatta galopp. Busig som hon var så hoppade hon över den första bommen, gick fint över den andra och hoppade över den sista. Lite efter är hon allt. Men efter ett par gånger fattade grejen haha!

Red i ca 1 timma och 15 minuter. SVettig liten dam.
Tog några kort men har inte med mig sladden till kameran så kan inte visa er dem nu. Bilder kommer imorgon, även från igår och såklart kommer massa bilder när jag ridit Kepsen imorgon!


dagens fråga/kommentar

Postat av: matilda

Heej!

Vad roligt med outift, släng gärna upp flera matchade sånna :) Och ännu bättre om både häst och ryttare matchar!
Bra blogg, fortsätt som ni gör! :D

Kram!

2011-04-20 @ 22:23:20

Svar: Så ni kanske tyckte det var kul? Kan absolut försöka slänga upp outfiten för dagen, men kommer inte bli allt föör ofta från min sida. Eftersom jag inte byter ridkläder efter varje ridpass ;)

Taaaack så mycket! :D 



Neeej :/

Vad tycker ni om detta ländtäcket?

Inte riktigt min smak, rutigt är inte min sak, varken på hästutrustning eller annat!



Och sen så hatar jag spännena på dessa ländtäckena.. gillar mer när man spänner täcket vid framvalvet. Ferdinand har bara sånna här "dåliga", lite jobbigt. Men det är väl lite från täcke till täcke hur bra kvalite den är?

Blir en diss från mitt håll.

Vad tyckte ni om täcket?


Några saker du inte visste om mig.

Hej!

Detta får inte bli en vana, från och med nu är det bara en engångs-sak haha! några saker du inte visste om mig. 

1. En gång när jag ramla av på en grusväg, fick jag typ grus i mina händer som "skars" upp typ. Iallafall, det typ sveed och värkte rätt mycket så jag ville gråta hahahahahha! Men sen tyckte jag det var skämmigt så jag höll mig, HAHAHAHA!!


Random bild.

2. Jag har älskat sadelklubben, jag och Anna var värsta freaken... Satt alltid och kolla på den, varje dag när den gick efter skolan... Och sen hade Anna typ alla filmer också! Vi var lite sådär roliga. Men det var typ när vi var kanske  8-9 år hehe!

3. Jag har sjjuuuukt ilte tålamod när jag lär ut ridning till systern eller någon annan, nej asså jag som lärare fungerar verkligen inte!! Får nog ta och träna lite på det, hehe!


Tidigt som vanligt!

Hej!

Ska snart åka iväg till stallet. Kommer bli en lång dag i stallet eftersom att jag har instälppet. Har fortfarande inte bestämt mig om jag ska rida ut eller i paddocken. Ska även ta hand om chilli idag. Kanske går ut på en promenad i skogen med han eftersom jag inte kommer ha så mycket att göra när jag är klar med Kepsen!

Nu ska jag göra klart mina mackor, ha en glad påsk!


hiss!

Hej

Tänkte slänga upp en hiss.

Det var jag ju bara tvungen att göra när jag fick se på den här!





Vadå smart? Skitbra att ha under speciellt sommaren, om man har en liten bit till hagen. Eller bara till att leverara vatten korta vägar också, "vattenpåsen" kan fyllas till hela 80 liter! Då blir allt mycket enklare!

Och dessutom kan man ju använda det till mer än till hästsammanhang.

Man får den för 179 kronor!

Vad tycks?


Uteritt eller paddock?

Hej! Funderar vart jag ska rida imorgon. Ut eller i paddocken? Jag har lust att träna men ändå lust att bara dra iväg på någon uteritt själv. Så tänkte fråga er, uteritt eller paddock?
Eller kanske båda, typ hälfte i paddocken hälften ut. Åh det här kommer bli svårt att välja.
Men det blir iallafall ridning på Kepsen för Jaana ska tumköra Spike imorgon. Men kommentera eller skicka in ett mejl till oss och säg vad ni tycker, behöver verkligen hjälp att välja.


Lillskrutten

Hej!

Idag blev det ju ridning på båda pollarna. Spike var ganska spänd under ridning och höll ett öga på vad som hände runt om kring oss. Men efter framskrittningen så började jag få ner honom på tygel och då blev han lite mindre spänd. Men till slut så mjukade han upp sig. Men det blev inte mycket bättre. Väl in i traven drog han upp huvudet, och slängde med det. Han ville inte allas gå i form under traven. Dels så var han väldigt nyfiken på flubber som också var inne i paddocken och ville rusa efter honom. Sen hade jag två hål förkorta stigbyglar också hahha! Så har jätte ont i benen nu.

Känner faktiskt att den här veckan har vart lite otursvecka. Jag har fått spindlar på mig, jag har sparkat igen en bil dörr så att jag fick skit ont, gått in i väggar med höften, gått in i dörrar och nu idag blev jag trampad utav Spike. Han är så liten men han väger ton! Har hur ont i foten som helst, och han trampade precis på samma stället som Nina trampade på mig förra vintern och sen trampade Kepsen på samma ställe i somras. Så nu sitter jag och väntar på att min fot ska blir blå och svullen. Den har redan blivit lite svullen och röd. VI får väll se hur den ser ut imorgon!

Här kommer lite bilder på lille spike och dagens outfit.


Hade en röd tröja när jag red Kepsen.






Grisarna..

Hej!

Kom hem för en lite stund sen. Blev en ganska lång dag i stallet eftersom att jag red båda pollarna. Fixade allt först och sen tog jag in Kepsen. Ryktade han länge idag och det uppskattade Kepsen till en början, men efter att man hade borstat i typ 40 minuter så började han tugga och visa att han var utråkande. Smörjde in han med aloe heat lotion ( jumsken ).Så fick akta mig lite så att han inte råkar sparka mig. Han sparkar inte för att träffa utan han gör det för att han tycker att det är obehagligt. Men när man stått där ett tag ´så börjar han tycka att det är skönt.



Nu till själva ridpasset. Skrittade fram ute i skogen. Var jätte härligt att skritta u skogen i den härliga värmen och solen. När jag kom in i paddocken jobbade jag honom i en låg form och övade mycket på tempot. Själv är jag jätte nöjd med honom. Han lyssnade bra på hjälperna. Idag var det faktiskt första gången jag red i linne haaha! Tycker det är väldigt intressant att veta. Jobbade honom i trav nästan hela passet och sen skrittade jag ut. Tog några små travder, 15 trav steg, sakta av till skritt, skritta 15 steg, trava 15 osv. Det var han jätte duktig med, tills vi skulle vända. Han blev jätte pigg i traven tillbaks hem och man kände att han ville galoppera så satte mig tungt i sadeln.

Hade även en "liten" outfit idag, rött schabrak och röd tröja. Tyvärr blev det ju inga bilder tillsammans, men tog kort på schabraket. Men mobba inte att jag har ett hoppschabrak till en dressyrsadel !










Väldigt seriös bild!








Så här fina blev hindrena Daniella målade!

Skriver mer om nör jag red Spike och resten utav bilderna kommer sen! :)



Ska ni?

Hej där!

Josefin och Bella var som sagt hos oss i helgen och jag fick veta att det ska vara utförsäljning på HÖÖKS några dagar in på maj. Jag vill verkligen dit och fynda en säkerhetsväst, ridstövlar och ett par ridbyxor. Men vi får väl se hur det blir, viktigaste är nog västen eftersom säkerhet går före snygghet, enligt mig. Som jag tror ni också tycker, eller? Dessutom vet jag inte riktigt hur mycket pengar jag har att lägga ut.

Ifall jag åker blir det med Anna, och troligen Bella.. Och så kommer vi träffa josefin också, kul! Undra om någon av er läsare ska dit?


bilder 21/4 2011

Hej svejs!

Ska slänga upp några bilder från idag lite snabbt innan jag drar iväg till stugan, man får ju inte glömma bloggen.



Gummifarfars otroliga upptäcksfärd...



Sen fick han gå tillbaka till spolspiltan igen haha!


Fin kamera asså...










Såhär hittar man Feffe om man släpper blicken från han i högst 1 sekund
efter ett ridpass, haha.. lilla tjuv! Försöker sno allt mitt mums fillibabba.


Ingen sadelgjord...

... till allroundsadeln så red inte i den idag.

Blev iallafall uteritt idag, jag red bort på en anlagd ridväg och sen red jag mot vägen där jag tog en kort galopp. Feffe var inte lika jobbig som vanligt, men fortfarande väldigt på och sånt.

Han tog bettet och var rätt dragig, som vanligt. Och vill VERKLIGEN bestämma, han vände ett antal gånger hemåt men med mycket hit och dit fick jag honom dit jag ville. Efter att jag ridit ut i ungefär 45, skritta jag och trava lite i padocken för att se hur han var med sporrar... (satte på mig om efter uteritten om någon undrar)

Och det gick bättre än förväntat, han lyssnade mer på hela skänkel och var mer uppmärksam än vanligt. Nu behövde jag inte sitta och dirva lika mycket och kunde konsentrera mig på att träna min sits när jag rider lätt, har en tendens att skjutas upp ur sadeln eller hur man nu ska säga och jag kan hamna rätt långt fram, typ över framvalvet. Så idag träna jag på det, gick faktiskt rätt bra, tror det beror på att jag hade smuts på skornas sulor så dom fäste bättre i stigbyglen, haha! Red mer rakt över liksom. Feffe blev allt mjukare och följsammare under passets slut och stälde honom en del, och det gick superfint i slutet. Men blev ungefär en 10-15 minuter i padocken ändå...

Iallafall, är rätt nöjd idag ändå... För han höll inte på lika mycket ute som han brukar :D

Ni får ett smakprov från idag, resten kommer senare!





 

Körning? Ja tack!

Hej!

Sitter och väntar på att mamma ska komma hem och hämta mig. Innan hon kör mig till stallet så ska vi iväg till kusinens killes resturang och äte lite. Så skänt att få skjuts till stallet! Slippa åka bussen och sen gå i 20 minuter. Så om jag skulle åka själv skulle det ta ungefär 30 minuter, och om mamma kör mig tar det bara 10-15 minuter. Gött!

Blev ett väldigt kort inlägg för måste hinna packa klart innan jag mamma kommer ! Ha en bra dag!


Godmorgon morgonläsare!

Vaknade för någon timma sen. Jaana ringde nu på morgonen och undrade om jag kunde ta hästarna idag. Och som tur är så är jag ledig idag. Så det blir en stund i stallet sen. Skritt och trav med båda pollarna. Så det blir framskrittning i skogen med Kepsen och sen lite trav arbete i paddocken. Vi ska öva mycket med tempot idag, länga på steget, korta på steget. Men han ska inte öka tempot, utan han ska bara länga på stegen. Blir även träning med formen. Idag blir det inga ridbilder, men det kommer massvis med andra bilder! Ska även ta kort på dem nymålade hindrena. Daniella hade även målat ett hinder rosa/grå.


Påväg till stallet!

Heej!

Nu sitter jag i bussen påväg till stallet, blev riktigt tidigt idag men det är för jag ska upp till dalsland senare idag. Men det får bli som det blir, mysigt att vara helt ensam med tjockisbollen också!

Haha, och nu har jag packat väskan full med morötter och knäckebröd så jag tvivlar inte på att Ferdinand är på bra humör idag, och inte liiite nyfiken!

Som sagt ska jag rida i allroundsadeln idag, det är dags! Får bara se hur det går också, hehe...


Dagens outfit?

Hej!

Såg att vi hade fått en kommentar ev en tjej som gillade att Emelie la upp dagens outfit. Kanske något jag också kan börja med? Men som Emelie också skrev så kommer det inte blir ofta då jag inte byter ridkläder efter varje gång heller. Men ska försöka fixa så att båda hästen och jag får en liten outfit.

På fredag kanske jag och Spike kan blir röda? Men då blir det rött schabrak och en röd väst från min sida. Men på fredag ska jag även ta dit lite "vår" kläder eller hur man ska säga. Har bara en massa tjocka munktröjor. Men det ska det bli ändring på. Dels så har jag och Emelie lite planer inför framtiden, men det får ni inte veta nu moahahha!




6 saker du inte visste om mig!

Kände att det var ett bra tag sen som jag hade 5 saker du inte visste om mig. Och när jag såg att Emelie hade lagt upp så var jag bara tvungen att göra det samma hahha!

1. Jag har spindelforbi ( kanske sagt det tidigare? ). Klarar verkligen inte av spindlar. Nu i helgen när vi Josefin, Izabella och Emelie var här så fick jag sova på en madrass och näv vi kollade på skräckfilm så såg jag en svart skugga på mitt täcke och det var en spindel som gick på det! Efter en sekund så satt jag uppe i sängen hahha! Dem är så äckliga med sina små ben!

2. Jag hatar att plocka undan efter ett ridpass, det tråkigaste på hela stalldagen om man säger så.

3. Efter ett ridpass har jag alltid på mig hjälmen tills jag har lämnat tillbaks alla saker.

4. Har ramlat av 5 gånger. Grät första gången och resten har jag typ skrattat hahah!

5. Jag gillar att kalla hästarna, min kanin för muumintroll eller gris haha!

6. När jag blir skrämd skriker jag alltid mamma..

Ja, här fick ni några fler saker som ni troligtvis inte visste om mig. Inte så intressant men det är alltid någonting om mig. På söndag ska det troligtvis vara fint väder så det kanske blir några porträttbilder på mig och pollarna! Fast får se om jag vågar lägga ut dem, blir alltid så ful på bild..


HHAHA!


Vill ni?

Hej alla underbara läsare!

Sitter här och försöker göra en till heather men det går inte så bra hehe. Men vill ni se heatern jag gjorde idag eller var den för ful för att visas när ni såg en liten smygtitt. Är inte super nöjd med den men den ser bättre ut än den vi har nu. Men tror inte Emelie gillade den, för hon ville göra en ny eller något :/ Men men, alla har olika åsikter eller hur?
Men kommentera gärna om ni vill se hela heathern, nu i skarp inte suddig!




Finalisterna ännu en gång

Hej!
Just nu har vi bara fått in 1 som har svarat på frågorna och vet att en till kommer att göra det. Men vart är dem andra 3 som är en utav de 5 finalisterna? Det skulle vart jätte bra om ni kunde skicka in svaren så fort som möjligt!
Frågesporten avslutas inom en vecka och det skulle vart tråkigt om ni inte skickade in era svar eftersom att det fanns flera som hade en bra anledning!

Här kommer dem 5 finalisterna igen!!!



Anna Nygård
   om Tävling!:


Jag tycker jag ska vinna för att jag har absolut inga pengar just nu, och kommer inte ha det ett långt tag framöver och jag bor på Åland där det finns EN ENDA HÄSTBUTIK ! Och där finns det nästan bara travsaker , och inga ponnysaker...så måste fara till Sverige för att köpa något vilket nästan aldrig händer. Det tar ca 2 h med båt över + att man måste köra 1-3 h (beror på vart man far) Jag tycker verkligen det är en bra anledning till att jag ska vinna :D Har länge velat köpa ett sådant schabrak..men har inte haft råd eller varit till Sverige. Och dessutom har jag bara gamla schabrak och har bara 1 enda som är någorlunda 'fint'.
Och min ponny , det skulle passa så fint på henne! Jättekul tävling iaf, får hålla tummar & tår nu ..! :D:D

MVH Anna

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Josefin Vestre om
Öhm, detta var riktigt svårt xd
Men jag vill vinna denna tävling pga att jag fått min häst nu och ska komma ut i tävlingssäsongen. Har just nu bara schabrak som bara är till träning och har letat länge efter ett olivgrönt tävlingsschabrak!
Och för jag att jag har hållt lektioner för er och kan göra det hur ofta ni vill (a)
Och för att jag älskar er mina fjompar!<3

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maja johansson om

Jag vill vinna ett schabrak, för att jag alltid har otur. För två veckor sedan, så fick jag ta bort min shetlandsponny som jag haft sedan jag var 3.5 år gammal. (är snart 13 nu...) Vi stod varandra väldigt nära. Men en vecka senare, fick jag reda på att min andra häst, hade samma sjukdom. (alltså Fång) Och nu visar det sig att vi kanske måste ta bort honom. Men mamma har sakt, att jag kanske ska få en D-pony sedan.. och jag har inget schabrak i den storleken... Och en vinst, kanske skulle pigga upp mig lite...

Tack på förhand.

MvH Maja

-----------------------------------------------------------------------------------------

Sofia  ([email protected]) om Tävling!:

Hej! För det första har jag aldrig vunnit någon sånhär tävling så det vore superkul:D

För snart ett år sedan (15mars) blev min medryttarhäst slaktad, på min födelsedag... Det kändes verkligen skit jobbigt för hon var helt frisk och allt:( Men ägaren lät mig inte köpa henne så det fanns inget jag kunde göra förutom att se till att våran sista tid tillsammans blev något fint.När hon inte fanns mer var jag nära på att sluta rida helt, men så åkte jag på ridläger i sommras och träffade Zorro:)Som jag även hyr från det ridcentret nu.Jag kommer självklart aldrig glömma min medryttarhäst och saknar henne hela tiden med Zorro har gjort livet lite ljusare för mig och var den som fick mig att fortsätta rida:) Därför skulle jag vilja vinna det här schabraket till Zorro men samtidigt till min vackra flicka som fick galoppera vidare på de evigt gröna ängarna, som tack för att hon hjälpte mig att hitta Zorro. Som jag är helt övertygad om att hon gjorde:')<3

Kram sofia

---------------------------------------------------------------------------


jennifer Olofsson  (jennifeeer@live.se) om Tävling!:

Åh, vad ska jag börja med?

Min häst har varti skadad länge, ca 7 månader i senarn. Nu har han äntligen blivit friskförklarad och är på benen igen. VI hade en svår tid tillsammans men vi hjälptes åt och vi har fått ett väldigt starkt band emellan oss.

Vi hoppas att någon gång i sommar kunna rida någon klass i dressyr eftersom det är det han älskar och lever för.
Tror nog inte att jag kommer vinna det här men ska hålla tummarna. Finns stor konkurens.

Kramar Jennifer..




Bilder

Här har ni bilderna från idag, kom gärna med ridtips hehe!

Just det, hittade inte det ljusblå schabraket så det blev ingen fullföljd outfit, annars hade ju det varit roligare att se men men. Det är troligen hos hemma hos frida i väntan på att få bli rent haha!




























Failad skänkelvikning, haha!





Kände att det blev rätt mycket bilder, haha!


Prov design!

Hej!

Det blev inget stall för mig idag så då passade jag på att göra en heather. Jag tycker att den blev okej. Vi kan ju ha den tills vi gör en bra och fin. Men måste visa den till Emelie innan, hon kanske inte gillar den. Men det hoppas jag för jag har hållt på med den hur längde som helst!

Men sen har vi ett problem till, vi vet inte hur vi sätter ut den eller hur vi fixar en bakrund. Vi är lite efter vett ni!
Så det skulle vart jätte snällt om det finns någon utav er som skulle kunna hjälpa oss med det? Självklart får ni länkning till eran blogg också! Men som sagt måste jag prata med Emelie innan. Men kommentera gärna ändå om ni är villiga att hjälpa till!


Visar bara det här! :)


Rubrik?

Heej!

Idag red jag i padocken, eftersom emma hängde med var det enklare än att hon skulle springa med brevid, hade jag varit ensam hade nog blivit uteritt, för när jag kom till stallet blev jag sååå sugen på att rida ut, men det får vänta tills imorgon!

Och då ska jag även rida i alruondsadeln, tror jag behöver lite omväxling, har blivit allt för van vid dressyrsadel!

Nu över till passet. Bilderna är smakprov från bildbomben som visas om någon timme!

Jag red i ungefär 1 timme skulle jag tro. Gick rätt bra idag faktiskt, i början av passet fick jag en superbra känsla och det bara klicka liksom! Men allt eftersom blev han segare och segare, och han vart även lite dragig i munnen, eller hur man nu ska förklara det.

Red rätt mycket på fyrkantspåret och övade på att hålla ett fint tempo genom svängarna och ställde också rätt mycket, sen så gick han ner på tygel några gånger i volterna, bara kort stunder men ändå... Såklart satt Emma och typ kollade på min mobil istället för att fota han, så jag skrek på henne hahahah! Neej, men nästan.





Ferdinand var rätt duktig och fick galoppera några varv också, det gillade han! Var rätt mycket fart för att vara han. Men övergångarna till trav vart huuur dåliga som helst.. Han liksom typ slänger sig in i traven typ... Tror det är något vi behöver öva på. Dock var han väldigt fin och mjuk i galoppfattningarna! De gillades!

Från min sida red jag dåligt idag, fick inte till någonting med mig själv och flaxade bara omkring typ haha! Blev bara "nöjd" med mig själv i början, satt väl rätt stadigt och hade bra känsla då... Synd att mina ridskor glider mycket, det påverkar min skänkel när jag har långa läder. Så jag var tvungen att sitta med mycket stöd mot knästödena och verkligen typ hålla fast mig, så blev lite spänd. Skorna gör så jag får dåligt fotfäste och så jag tappar stigbyglarna, och det enda som hjälper är att typ hålla fötterna rakt ut i luften haha!

Men det var ändå ett rätt så lyckat pass, satt lycklig med leende på läpparna under hela tiden och var glad över att ferdinand gjorde bra ifrån sig! :)


Kanske inte blir dem..

..Stövlarna jag velat ha under en lång period. Nu vet jag hur dem ser ut på och dem var inte så snygga då, vad jag tycker. Men har själv aldrig testat dem utan såg en tjej ha dem på mitt ridläger, dem såg ganska skrynkliga ut eller hur man ska säga. Så nu har jag bestämt mig att jag vill ha dem här istället, det stod faktiskt emmelan dessa två innan.

Dem jag alltod velat ha men inte vill ha längre:


Dem jag vill ha nu:

Innan stod ju det emallan dem här, och först ville jag ha dem översta eftersom att dem var lite biligare, men nu när jag vet hur dem ser ut på så har jag ångrat mig och bestämt att jag sparar några hundra mer och köper dessa!
Får se om det kanske blir ett par stövlar i Maj? Om pappa och mamma går med på det förstårs!


Staller eller inte?

Hej!
Sitter här hemma med lite huvudvärk. Hade verkligen lust att pka ut till stallet idag men vi får se om någon timma om huvudvärken släpper. Annars får man väll sitta hemma och ta en trio eller vad det nu heter.
Som Emelie sa tidigare så är ni grymma. Statistiken blir bara bättre och bättre! Och jag tror det beror på att vi uppdaterar mer nu, eller vad säger ni?
Om det inte blir stallet idag kanske jag åker ut en stund imorgon, får se hur det blir. Och en annan tråkig nyhet är att jag kommer rida helt själv på Fredag och troligtvis Söndag också. Men det ska ändå blir ganska skönt att få rida själv. Man får bestämma tempot, vart man rider osv. Men ska försöka tjata på Pappa så han kan följa med på Lördag och Söndag till stallet så det blir några bilder!

Och glöm inte att buda i bloppisen. När väl någon har budat så är budet igång och det tar en vecka tills den avslutas! Så har ni hittat någonting, tveka inte med att buda!

Här får ni lite bilder på mina sötisar!












Goda nyheter!

Haha, ville bara meddela att Emma hänger med till stallet, så vänta er en stor jävla bildbomb och film... Fast då får ni ta och slänga in lite kommentarer! Annars får den ni inte se, haha!


Emma och knorren!

Och dessutom vill jag & Anna tacka för den underbara statestiken, helt otroligt att den kunde gå upp så mycket utan någon reklam eller vidare. Nu är vi glada, hoppas bara statestiken håller sig uppe och växer dag för dag, nu får vi se vad som väntar oss! :D

Tack till er underbara läsare! Vi blir så glada när vi får fina kommentarer och engagerade läsare, det lyser upp vår dag!

Ne, nu ska jag dra iväg till bussen... Blir tidig dag i stallet, men det kan vara skönt det med!




Dagens outfit!

Hej!

Tänkte slänga upp dagens outfit idag, den får bli blå... Eftersom jag vill ha mina efterlängtade och väldigt sköna, ljusblåa ridbyxor. Iallafall, då hade jag tänkt matcha med det ljusblåa schabraket, smart va? Så idag blir ekipaget blåa, gulligt!

Tog några bider nyss och såhär ser jag ut:  





Ridbyxor - Granngården
Ridstrumpor - My one
Linne - H&M eller något...
Ridjacka - Ullared

Skulle egentligen haft ett par ljusblå strumpor men hittade dom inte :/ Så de fick duga med dessa!

(Vet att det blev rätt mycket blandade blå färger, hehe! Men strumporna förstörde typ "lite")


Angående bloppisen!

 
Hej!

Glöm inte att man inte kan buda, utgångspriset och att man måste höja priset med minst 5 kronor. Annars gäller inte budet man lagt. Och glöm inte att buda! :)


Bloggar?

Vissa stunder som den här så är det väldigt kul att läsa bloggar. Men kan inte så många eftersom att jag inte har så mycket tid till att läsa andra bloggar. Så det skulle vart jätte bra om ni kunde länka några bra bloggar, kända till okända. Skriv ner hur många bloggar som helst, för det är bra till stunder då man har kollat allt på datan och har inget annat att göra! Så kommentera på :)


Morgondagens planer.

Hej!

Imorgon har jag som vanligt Knorren... Funderar på att rida i padocken.. igen. Då blir det lite mer variation för han eftersom frida red ut på han idag.

Funderar bara på vad jag ska arbeta med, för imorgon blir det en lång dag i stallet med mycket fix och mys! I vilket fall som helst, har ni någon bra eller rolig övning ni kan bjuda på?


Mitt lilla fetto! :)

Vill träna på min handställning och hoppas på framåtbjudning så jag inte behöver sitta och driva gummifarfar till döds! haha... nej, så är det inte riktigt men gillar när han är pigg och bjuder på sig själv, vem gör inte?

Iallafall, har ni någon bra övning så mejla eller kommentara bara så blir jag superglad!


Svar på frågestund!

Hej!

Sitter här och vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Men kom på att jag kunde slänga ut svaren från frågestunden. Så här kommer dem. Blev inte hur många som helst men det är alltid någonting! Hoppas ni fick svar på era frågor!


Fråga: Hur gammal är du?
svar: 14 fyller 15 i sommar. 

Fråga: Vad är den skönaste ridoutfiten?
Svar: Den "skönaste" ridoutfiten är nog mjukis och barbacka, men det händer inte ofta att jag rider i mjukis hahah. Men tycker faktiskt att det är skönt med ridbyxor också, förutom på sommaren då man typ dör av värme. 

Fråga: Vad får Kepsen och Spike för kraft?
Svar: Som jag sagt tidigare så kan inte kepsen äta torr kraft så till middagen får han kornkross och lite betfor, kväll kornkross och på morgonen får han knäckebröd. Spike får bara kornkross, ibland lite vitaminer som även Kepsen får. 

Fråga: Är du singel?
Svar: Ja. 

Fråga: Hur länge ska du rida Spike eftersom att du bara hjälper till med inridningen?
Svar: När ägaren inte behöver min hjälp längre.

Fråga: Hur länge har du haft Kepsen,Spike och Nina?
Svar: Jag har haft Nina i ca 1,5 år, och kepsen och Spike lite mer än ett år skulle jag tro :)

Fråga:Vad brukar du göra på fritiden, och hur ser du ut utan ridkläder, alltså hur klär du dig till skolan, sminkar du dig eller så? Visa gärna kort!
Svar: Jag gör väll som alla andra ungdomar, umgås med folk, stan, stallet osv. vet inte riktigt hur jag klär mig till skolan men det brukar vara teggins,leggins, jeans med blusar eller något sånt. Och ja, jag sminkar mig. Varje dag till skolan nästan. Det är inte många dagar då jag går utan smink hehhe. Och kort kan du gärna få senare! Men har typ inga bilder på den här datan så det kommer bilder i något annat inlägg!


Den här bilden är helt skev, men någonting måste ni ju få. Fler lite mer normala bilder kommer senare!

 Fråga: Vad var det som var så speciellt med Kepsen, Spike och Nina, varför valde du att ha dem som medryttarhästar?
Svar: När jag hade gjort min första provridning så tvekade jag väldigt mycket och visste inte om jag ville ha henne. Men efter mycket funderingar så bestämde jag mig för att provrida henne lite mer och sen stannade jag kvar hos henne. När nina stod på huke så fick jag faktisk rida Kepsen lite då och då eftersom att under en period gick det inte att rida för Nina hade boots och hon fick inget fäste och fick inte rida utan dem, så då fick jag låna Kepsen ibland. Och direkt när hon frågade om jag ville bli medryttare på dem så blev jag hur glad som helst. Tyckte om Kepsen från första gång jag såg honom, var faktiskt i stallet den dagen han kom tillbaka från sin fodervärd. Men jag blev helt enkelt fäst vid dem!

Fråga: Vilken skola går du på?
Svar: Jag går i en skola inne i stan i göteborg, vittra vid kronhusparken heter skolan jag går på! Inte den bästa jag vet ska jag säga. 

Fråga: Vad har du för betyg?
Svar: Hehhe, inte dem bästa. Är inte så omtyckt utav lärarna, haha vet inte varför. Är ju jätte snäll liksom. Men har 3 vg, Bild,slöjd och Spanska. Ni hörde rätt, jag har VG i spanska, hahah helt otroligt faktiskt! Sen har jag G i resten utav ämnena. 

Fråga: Vilket gymnasie har du sökt till?
Svar: Fattar inte riktigt vad du menar, men går ju i 8an så har inte sökt till något gymnasie. Och vet inte riktigt vilka gymnasie jag ska söka till sedan. 


Finste bilden eller hahha!

Nu var det slut på frågestunden, om det är något mer ni vill veta så är det bara att kommentera så svarar jag i dagens fråga! 



  


Blir borta

Hej!

Tyvärr blir jag borta under helgen, eller från torsdag - söndag troligen, men jag håller på att förbereda massa tidsinställda, och jag kommer blogga under torsdagen också. Som vanligt. Jag har nämligen Ferdinand då! Fredag passar ju inget vidare bra.

Nu är jag på väldigt gott humör och vill verkligen rida, det ska vara hela 15-20 grader hela veckan ut, gissa om jag är glad? Ska försöka få med mig fotograf båda dagarna men får väl se hur det blir, isåfall blir det massa fina soliga bilder! Det gillar man :)

Glöm inte lägga bud på bloppisen! Klicka HÄR för att komma till inlägget.



Pannbandet

Hej

många underade storlek på pannbandet. Tyvärr kommer vi inte ihåg vilken storlek den har men längden är 42 cm, mätt från kant till kant. Så troligen cob/full.  

Lägg bud genom att kommentara här!

Lycka till!


Bloppis....

....BÖRJAR NU!

Det här är den första delen utav bloppisen, ni betalar frakten. Ett plus är om ni bor i göteborg för då kan man leverera det för hand!




Pannband: Testat en gång men passade inte. Svarta swarovski stenar, oäkta. Alla stenar sitter kvar.
Utgångsbud: 50 kr, den med högst bud vinner!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






Grimma: I storlek cob. Guldiga spännen, Spännen finns både på två ställen, med 5 hål, så det blir stor variation på storleken. Oanvänd, köpte fel storlek.
Utgångsbud: 40 kr.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






Grimma med blått glitter: silverspännen, spännen finns på två ställen, fem inspänningshål så stor varitaion på storlek. Använd två gånger men som oanvänd! Storlek cob.
Utgångsbud: 40 kr.

Nästa bloppis faller in nästa månad. Några saker som kommer säljas; Täcke, nosludd och flera roliga saker.

Så nu får ni sätta igång och buda!

Första och sista regeln, ingen får vara anonym.


Stigbyglar

Vad tycker ni om de olika stigbyglarna, och vilken utav dom använder ni?












Izabella gästbloggar !

Tjena, Bella här ! Anna och Emelie har bett mig gästblogga på deras blogg, snäll som jag är gör jag det såklart!
Iallafall, tänkte berätta lite om mig och min ridning.

Jag har ridit i ca 5 år, största delen på ridskola men nu rider jag en maxad c-ponny som heter Betty Boop. Hon är en fjordningskorsning, född 1993. Betty är väldigt pigg ponny, och hon har en hel del egna tankar när vi rider ut och vill helst springa den snabbaste vägen hem. Tyvärr ska jag bara rida henne två månader till, sen åker hon tillbaka till ridskolan som äger henne för ridläger och sen hyrs hon ut igen. Innan Betty red jag på Gunnebo ryttarsälskap,  men slutade för att jag inte tyckte det var så kul där. På Gunnebo red jag nästan hela tiden en annan maxad c-ponny vid namn Kasper, som tyvärr såldes för ett tag sen och är nu till salu igen.Han passade inte alls på ridskola och slängde bara av alla hela tiden. Jag går i samma skola som Anna och Emelie och i sommar ska vi på ridläger tillsammans.
Ponnyn jag rider just nu, Betty Boop.

<span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;">provrida söta betty på söndag, längtar ! :) <span style="font-family: webdings; color: #ff99cc;" mce_style="font-family: webdings; color: #ff99cc;">Y</span></span>


/ Bella


Frågesporten!!!

Nu efter några förseningar så är det äntligen dags för frågesporten. Ni kommenterar inte svaren utan ni skickar in svaren till vår hotmail, [email protected] , det är för att man inte ska "härma" någon annan hhha! Skriv bara som rubrik att ni är en utav dem 5 finalisterna!

Här kommer frågorna!

1. Vilken månad blev vi medryttare på våra första medryttarhästar?
 
A: Januari
B:  Oktber
C:  Juni

2. Vilket är Annas favorit märke inom hästsporten?

3. Vilken färg gillar Emelie att ha på feffe?

A: Röd
B: Grå
C: Blå

4. Vad är Feffes favoritfrukt?

A: Banan
B: Clementin
C: Nektarin

5. Vem gillar att rulla sig mest på sommaren?

A: Nina
B: Kepsen
C: Ferdinand

Utslagsfråga:

A: Genom fritids.
B: Genom våra föräldrar.
C: På lek och buslandet.

Lycka till!


Några saker du inte visste om mig.

1. Vår frågesport till vinnaerna kommer upp idag :D

2. Att jag har typ 7 ridbyxor, men gillar bara 3 utav dom, hehe!

3. Att jag tappa bort ett pra ridskor, bara sådär... Lite roligt asså. (För typ 2 år sen och har inte hittat dom än)

4. Jag vill ha en säkerhetsväst, annans är jag rädd att jag ska ramla av och dö... Nu har jag ändå klarat mig utan typ ett halvår, haha! och när jag ridit ut eller hoppat utan den tänker jag inte på det. Bara såndär tanke som jag får ibland, att jag måste köpa en, även fast jag typ rider på en skitsnäll gammal gubbe... Iallafall, så nu ska jag be mina föräldrar köpa en, kan faktiskt va bra och ha!!!

5. Jag tycker typ alla hästraser är fina.. På sitt sätt... Finns typ ingen jag verkligen hatar, eller inte hatar men som jag inte bara klarar av, tinker och nordsvenskar... Fast vissa kan faktiskt vara riktigt fina dom med.. Så som sagt, tycker alla sorters hästar är fina, nästan! Sen finns det ju vissa hästar som är undantag.


Finns inget bättre än...

... SOMMAREN!! En riktigt STOOOR jävla HISSS!

Jag kan bara INTE sluta tänka på deet!

Nu längtar jag sjukt mycket, dels så man kan börja rida med bara linne & ridbyxor och sånt, så det helt enkelt är behagligare att vistas ute och sen vill jag såklart ta några fina sommarkort på Ferdinand, när jag rider. Så ska fixa med någon "fotograf" så jag får några bra pix ;) Detta året ska jag ta mycket bilder, speciellt denna sommaren!

Sen vill jag prova att bada med Feffe, havet (ån) ligger inte föör långt bort från hans stall så skulle vilja se hur han reagerade, haha!

Några kort från förrra sommarn!













Och så vill jag kunna rida i galopp på en äng, när det är soligt och fint... Tyvärr finns det inte likadana ängar som på huke med den omgivningen, eftersom detta stallet ligger, längre bort från göteborg men det är ändå mer trafik och sånt här, för stallet ligger typ vid en rätt stor väg och sånt. Och här bor folk tätare. Vid huke fanns det typ en granne, som man kunde se. Inget mer. Och så va det så fridfullt och lugnt där. Måste säga att jag faktiskt föredrar huke, så synd att vi flyttat!

Haha, jag lever för sommaren och det är såå härligt att ha hästarna på sommarbete, slippa med insläpp och slippa mocka boxen och allt där intill, man bara njuter och har det bra med hästen. Ne det finns inget bättre än sommaren!

Jag menar, vem längtar INTE till sommaren?




Dagens ritt

Hej!

Idag gick det det hyfsat bra, eller när jag skulle ta in Nina så gick det inte alls bra. Blev sjukt irriterad och arg. Först när jag kommer så ser jag att Nina står längst bort i hagen så tog på mig stövlarna och började gå mot Nina. Väl framme så små gnäggade Nina och gick ett par steg med mig. Men sen stannade hon och ville inte lämna sina kompisar. Så hade en lite dragkamp med Nina och sen tog jag grimskaften och smällde till lite. Det gillade inte Nina så hon gick motvilligt med hah! Sen så kom vi till en uppförsbacke, så släppte henne så att hon kunde springa upp, ville inte direkt ramla när jag gick uppdär, det var inte lite lerigt heheh. Sen när jag ska ta Nina där uppe så kommer alla andra hästar i fult sken och Nina hänger med sen när dem kommer upp.

Men Nina stannade sen etfer att galopperat hälften, hon kollade mot mig och väntade på att jag skulle ta henne. Sen kom alla andra hästar igen. Så försökte få tag i Nina ett bra tag i hagen, men hon sökte sig hela tiden fram till mig men alla andra hästar följde efter hela tiden så fick inte tag på henne. Så när alla hästar hade lugnst sig tog jag tag i Nina. Och ännu en gång så kom vi bara ett par steg och sen stannade hon, men orkade verkligen inte mer så smällde till henne ordentligt med grimskaften och sa till med en ganska mörk röst. Hahha, om ni hade vart där så var det som att nina tänkte, oj, hon kunde visst blir arg. Riktigt arg, bäst att man följer med.

Borstade bort all lera och sen var det bara att sadla. Sur som vanligt vid sadlingen men det får man stå ut med. Det märks att uppsittnings träningen har gett resultat. Idag stog hon helt stilla och hon drog inte ens bak öronen. Dessutom så var det ingen som höll i henne eller något. Blev riktigt förvånad. Red bara i ca 25 minuter idag för vi skulle iväg på middag. Men nästa vecka blir det lite hårdträning, om det är fint väder hahah!



Tog ett par bilder idag men det kommer senare eller imorgon när jag är hemma! :)


Gårdagens uteritt.

Hej!

Igår hade jag ingen tid alls till att blogga, gjorde några tidsinställda men sen blev det inget. Som jag skrev innan så var det väldigt stressigt i skolan, blev faktisk inte klar med min ritning men det skiter jag i nu.. Men under  eftermiddagen blev allt bättre. Allt började med att man typ dog av skratt och sen åkte man till stallet. Hade lite bråttom idag, såklart så strulade stona lite vid insläppet och sen strulade det när vi skulle leda in valackarna. Harry ville inte komma in och började gå åt det motsatta hållet. SJälv kunde man inte hjälpa till eftersom att man höll i två andra hästar som stod och kliade på mig.

Men efter insläppet så var det bara att fixa höt och sedan börja borsta, det fick blir en snabb borstning eftersom att jag skulle möta upp Emelie och några andra. Vi red bort mot skogen och red lite där inne och sen red vi tillbaka till stallet. Kepsen var faktiskt jätte duktig ute. Han steppade inte en ändå gång, inte ens vid en backe där vi brukar galoppera. Han var faktisk lite för seg men bättre det tycker jag. När vi kom tillbaka til stallet så red vi lite i paddocken för vi hade bara vart ute i typ 30 minuter skulle jag tro. Övade mycket med tempot, speciellt i galoppen. Försökte gång på gång så att han skulle gå i kort kort samlad galopp. Och till en början gick det inte alls bra! Han galopperade på bra och ville inte alls sammarbeta. Men efter att Daniella gett mig ett tips så gick det bättre och bättre. Till slut kunde vi galoppera på en liten volt men han saktade av lite i början av volten men en bra början tycker jag. Så det är något vi ska fortsätta att öva på.

Sen efter att vi hade ridit så ville en tjej i stallet ha hjälp med sin unghäst,hon ville att jag skulle "hänga" lite över henne. Men tyvärr så blev det inget då hon var tvungen att skynda sig hem eller något.






??

Hej.

Skulle ni kunna betala 2475 för dessa skor från la martina?

Rid/stallskor och stövlar | La Martina skor

Hehe, för mycket för mig, och dessutom faller dom mig inte i smaken! (killar)

Vad tycker ni om dom? 

 

Galoopppp!

Heej

Haha, kom bara att tänka på vart jag ska rida på onsdag, och de måste ju bara bli här!! Vem som ser den här vägen känner inte för att ta en galopp!?

Där ska jag nog rida på onsdag, i galopp! :)












bildbomb

Hej

Tänkte slänga upp bilderna från idag! Enjoy!






Ser ni dom andra hästarna?









Gummifarfar älskar bananer.. Fast finns en som han gillar mer.

Nu längtar jag tills på onsdag! :D


Barbacka ridning

Hej.

Nu har jag kommit hem och en underbar kväll med vänner väntar på mig. Men måste såklart berätta hur det gick!! Jag är MEEEER än supernöjd. Blev inte som jag hade tänkt/bestämt mig för men blev absolut huur nöjd som helst.

Red ut typ 10 minuter för kände för att rida i padocken hehe... Feffe var klockreeen ute och var duktig som skritta hem, trava och lyssnade på mig. Var väldigt lyhörd på mina hjälper och lyssnade bra.

Sen red jag i padocken ungefär 20-25 minuter, där han gick såååå fint asså! Det här var det mest lyckade passet sen Ferdinand flytta även fast inte passet blev så långt. Iallafall, han gick i form halva passet typ! De har han ALDRIGGGGGG gjort, så berömde hela tiden och feffe var såå duktig. Sen tränade jag lite dressyr, gjorde skänkelvikning som också gick skitbra! Arbetade mycket med att göra halvhalter, altså koncentrera mig på det. Och sen gjorde jag framdelsvändning, det gick också jättebra! Knorren lyssnade bra och var mjuk och fin, ställa han gick hur enklelt som helst, och jag trodde seriöst att jag drömde när jag red idag haha! Asså känslan var bara perfekt och han gick klockrent!

Asså det här ridpasset gjorde dagen och är den bästa starten som första dagen på lovet! Jag är typ överlycklig nu! Haha, kommer vara meeer än glad ikväll känner jag haha!

Tog några kort från hästryggen också haha!



Smakprov, ni får flera i bildbomben! :)


bussen

Hej, efter en lång och stressag dag i skolan med redovisningar så ska jag äntligen till stallet. Det är så skönt att åka till stallet efter en stressad dag i skolan. Idag blir det nog uteritt ch ridning i paddocken. Och som ni vet så ska jag ha Kepsen idag med! Men skulle vart kul att rida Spike men bättre att hans hov blir bättre innan.

Idag ska jag även pröva mina nya vita ridbyxor. Ska se om Daniella kan ta ett kort på hur det såg ut! :)


Ferdinand

Heej!

Idag blir det nog uteritt, skritt & trav. Ser väl sådär fram till det, orkar ju inte med hur han dummar sig... Men men, går det riktigt dåligt får jag väl rida lite i padocken också ;)

Blir bilder imorgon, lovar att ta med kamera & batteri haha!

Tror jag vill arbeta med lite övergångar/tempoväxlingar men får se vilken utav de blir... Om jag rider i padocken då... Vad tycker ni jag ska göra?


Morgondagens ridpass!

Hej! imorgon blir det ridning på Kepsen inte Spike. Egentligen spelar det ingen roll för mig vem jag rider men det skulle vart jätte kul att rida spike. Men bättre att hans hov läker innan. Imorgon ska jag öva på att han ska hålla det tempot jag vill ha. Och speciellt ute. Börjar tröttna när han steppar och håller på, det är inte okej att han håller på så som han gör. Eller det är ju inte hela tiden han gör det utan det är om den framför galopperar iväg först som han vill sticka med, och det är ju inte han som ska fatta galopp, utan det är jag!

Ska försöka att filma in lite när jag rider, men om det blir någon så ska jag bara förvarna er att det kommer vara dålig kvalite då det kommer vara jag som filmar uppifrån Kepsen eller om Daniella kan filma in, heh. men kommer nog att vara dålig kvalite ändå hahhah!




Diss...



Vad tycker ni om dessa ridstövlarna, enligt mig är det en stooor diss, jag behöver inte ens förklara varför? Guudnej... Absolut inget för mig.

Vad tycker ni om dom? :)


Svaret

Här har ni svaret på hitta fem fel.



och här var den bilden med felen:



Och så avslutar jag med orginalet ;)



Hittade ni alla felen? :)


Visst kan vi!

Tyckte det var en rätt bra idé, att visa hur vi lever annars. Det gör ju att ni får "lära känna" oss liite mer!

Haha, det här blir en ones in a life time. Med mycket cp material!! Hoppas inte anna blir föör arg :D Men som sagt, vi bjuder alltid på oss!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heej.

Kan inte ni visa lite bilder ffrån er vardag, typ skolan och fritiden när ni inte rider. Det har man aldrig fått sett här. Det hade varit lite kul att få se bilder på när ni inte rider, hur "galna" ni är annars, haha! :D

Bra blogg, men blir ledsen när ni inte uppdaterar, keep going!!! :))))´

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Svar: och jaa, vi är faktiskt lite galna, eller faktiskt inte lite heller! Damp attacker och skrattanfall typ minst 10 gånger om dagen, onormalt? Inte vet jag, men bryr mig inte heller!

Enjoy!






















Vissa bilder är RIKTIGT gamla, som den ovan!!! AHHAHA!


Jag och Anna i mitten såklart, hon längst ut till höger är jag gift med :D varit det i nästan halvår! <3


Bild från i höstas, återträff från ridlägret... Nu på påsklovet ska vi upp till borås och träffa tjejen ovan, josefin. Och såklart blir det Jag, Anna och Bella som är nedanför bredvid mig som ska åka tillsammans, längtar! Hezttjejor är det bästa som finns haha! :)

 

haha, jag vet att vi är roliga. Men Anna, dampa inte på mig för dom extremt fina bilderna, men var tvungen att visa vårt äkta och riktiga jaa. Vi är udda, speciella och unika, på ett bra sätt såklart!! Och absolut skrattglada!


dagens fråga/kommentar

Var bara tvungen att svara på denna kommentaren, man blir ju lite lätt road haha!

Anonym
om Frågestund!:
Varför är du så jävla kaxig på bdb?

Svar;
Vi upplever oss inte som kaxiga eller sånt. Men det verkar finnas mer än mycket folk som inte förstår vad vi säger osv, så dom tjatar om att vi heeela tiden gör fel, skadar hästen och liknande anklagelser. Vi vet dock vad vi håller på med och vet vad som passar bäst till våra hästar, därför måste vi väl få säga emot när folk kommer och klagar och liknande. Tips tar vi gärna emot men tjafs och onödiga kommentarer behöver vi inte. Och kaxiga är vi inte, i säger bara vad som är rätt för oss och vad som passar oss, och när folk håller på att tjata emot 24/7 så börjar man bli lite sådär, småirriterad.

Haha, vi ser oss inte direkt som kaxiga men om det är det ni tycker, kolla inte på vår bdb, eller blogg. Thats it. Vi bryr oss inte så mycket om vi tappar några få läsare liksom... Vi klarar oss gott och väl med dom läsare vi har, som gillar vår blogg & bdb. 

Tack och hej, leverpastej!

 

Knorren idag

Hej

Har kommit hem från stallet för bara ett litet tag sen, och blogg.se dampade igår så kunde inte göra några tidsinställda.... Men lovar att fixa massa tidsinställda inlägg till imorgon, och vanliga såklart!

Iallafall, hade tjockisbollen idag, red först. Vilket jag inte brukar göra, det blev ett pass i padocken på bara ungefär 40 minuter. Sen skrittade jag ut, ner till manegen och sen tillbaka.

Feffe jobbade bra idag, övade på att ställa honom, och sen på att använda min sits mer i ridningen, rida med skänklarna mer. Det gick faktiskt helt okej och Feffe var lyhörd och mjuk idag. Han gick med på både det ena och det andra, och jag är nöjd med passet faktiskt. Det dåligaste var väl att jag inte fick ner han på tygeln en enda gång typ. Eller jag fick, men typ fem steg haha! De var ju SÅÅÅ mycket asså.



Efter ridningen släppte jag ut han igen, och omg.. Han rullade sig, hahha! Har faktiskt aldrig sett han göra det, jag brukar liksom bara hitta honom som ett lermonster i hagen. Helt otroligt. Sen fixade jag allt, stressade mycket för att hinna med bussen haha!

Iallafall, är nöjd med dagen. Trorts det tråkiga vädret.

Tyvärr dog min kamera redan när jag tänkte sätta på den såå, inga bilder från idag. Men jag kan såklart bjuda på några gamla! :)



Frågestund!

Hej! Tänkte bara påminna er om min frågestund! Fått några frågor men vill ha fler så kommentera på! :)

Slänger ut en hiss också! :)


Riktigt bra borste, dessutom skön att hålla i haha!


Sugen!!!

Hej!!

Sitter fortfarande och pluggar men det vill ni nog inte veta haha! Satt även och funderade över lovet och kom ju på att Daniella skulle fråga karro om hon var ledig någon dag under lovet så vi kunde ha lektion. Längtar verkligen tills jag får ta lektion. Känns verkligen som eveigheter sen någon hjälpte mig med min ridning. Senast var sen jag gick på ridskola, vilket var väldigt länge sen. Självklart så har typ Emelie hjälpt till att påminna mig om saker när jag rider, så som att räta lite på mig, att ta ner hälen, har lätt för att vinkla den uppåt när jag skänklar och rider lätt. Sen öven min handstöllning, typ att jag ska vinkla dem uppåt.

Det blir nog ett dressyrpass men vet inte riktigt med vem. Och det spelar ingen roll för mig heller vem jag tar för kommer att ta den andra nästa träning isåfall. Så jag får träna med båda.

Egentligen hade jag velat ha några hinder och öva lite på galoppsprången, vägen och tempot men det får vi ta nästa gång istället. Är så himla hopp sugen. Känns som evigheter sen jag hoppar på riktigt eller hur man ska säga. Hoppade ett par gånger med Kepsen precis när han hade blivit bra, men det var bara lågt. Måste verkligen börja träna ordentligt så jag kommer någonstans med min ridning, lär mig massa saker när jag rider Kepsen och Spike men vill även höra tips och så från en tränare. Brukar ni träna ofta, isåfall hur ofta?

gammal bild från i somras på mig och sjöstjärnans king! http://heztryttare.blogg.se/
Bild från i somras när jag hoppar king från sjöstjärnans ridläger!
Foto : Olivia govik!


just varför!

Hej! Vill bara skriva ett inlägg varför det är så dålig uppdatering just nu och vart det ett tag, det är för att vi har skit mycket att göra i skolan. Våra lärare ger oss massa uppgifter som vi ska göra HEMMA, och sen har dem massa andra saker på dem lektionerna som vi ska göra det på, men vad ska man säga. Vittra är inte normal! Råd, börja inte på vittra! Iallafall inte den jag går på :)
Vet att det var rätt tråkigt inlägg men ville att ni skulle veta att dem kommer vara dåliguppdatering tills vi är klara med allt arbete!


Finn fem fel, fem första vinner länkning.

Hehe, provade att redigera en bild jag tog på Anna i torsdags, bara grunden för att förbättra kvalitén lite och blev rätt nöjd, till skillnad från det fula orginalet :)

Här har ni den i finn fem fel.

De första fem som hittar alla rätt vinner en länkning!

Lycka till!

Den övre bilden ät orginalet.





Hitta du dom?




Angående tävlingen!

Nu när vi har utsätt dem 5 finalisterna så ska vi ju nu ha en frågesport där ni kommer att få svara frågor om oss och hästarna. Eftersom mitt internett just kommit igång så kommer inte frågesporten ut nu direkt. Kanske imorgon, men jag lovar er att den kommer ut innan helgen! Iallafall den här veckan.

Hade tänkt att berätta hur det gick i Fredags när jag hade Kepsen. Nu kanske ni undrar varför jag rider Kepsen hela tiden och det är för att Spike har fått ett "hål" i hoven eller hur man ska säga. Hovslagaren satt och fixade hans hovar i någon timma, och han fick ta bort en del av hoven. Han sa att det inte var några problem med att rida eller så men vi ville ta det lungt så fick ta Kepsen istället. Vi red 20 minuter i paddocken och sen red vi ut. Traktorvägen som vi kallar det har blivit mycket bättre. Dem han lagt på sand/grus så att det är jätte mjukt. Innan var det ju stora vassa stenar så det gick bara att skritta. Vi travade först och direkt när vi kom in på den vägen så började Kepsen att galoppera på stället vilket inte är tillåtet.

Så vi galopperade inte för äns han började trava i normal takt. Väl i galoppen kände man hur dem fick jobba med hela ryggen för att komma fram. Sanden var rätt tung vilket jag tycker är bra så dem kan jobba. Vi red fram och tillbaka, kul kul!

Sen red vi in på någon annan stig och gick över ett stort dike om ni ville veta hah! Vi kom sen till ett hus men vi red bara förbi det, tror man får rida där iallafall hehe! Det var jätte fint efter huset, stora fina ängar. Desutom hittade vi ett terränghinder. Hoppade det inte, vet ju inte om det är okej för Jaana så hindret fick stå oc vänta..

Sammanlagt red vi i ungefär 1,15 minuter skulle jag tro. Nu har han börjat svettas, tråk. Men ändå bra, då vet man att han arbetar fast svetten kommer ju också från värmen som vi har ! Tror faktiskt att det håller på att bli sommar!!




Hiss/diss






Vad tycker ni om denna? Jag skulle behöva en sån så pappa kan hämta mig från stallet, hans allergi stoppar han just nu :(

Beskrivningen lyder ;

För dig som tröttnat på smutsiga kläder! En helt ny, snygg och praktisk produkt som har tagits fram för att hjälpa dig att hålla kläder, bil och hem rent från lukt, smuts och hästhår. En bekväm overall i speciellt material vilket är väldigt tunt och lätt att tvätta. Med dess unika passform och möjligheter till justering garanterar vi att den passar! 100% nylon. Tvätt 40º.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dock verkar den inte passa in till ridning, vilket vore en fördel. Dom har tänkt lite osmart.. Byter man om till ridkläder och sånt så blir man ju "hårig" igen? Eller är det bara jag som är ute och cyklar? Hade den suttit tajt så den gick att rida i hade det ju varit mycket smartare.

Tyvärr är jag inte villig att betela hela 499 kronor i till och med ett erbjudande, orginal priset ligger på 599 kronor på hööks.

Hade den som dagt gått och rida i hade det kanske varit något för mig hihi!

Så det blir väl en diss/hiss.

Vad tycker ni om denna produkt?


GLAD!!! :)

Hej! Nu funkar äntligen internet! Så nu kommer jag att blogga som innan. Nu tar vi nya tag och nya inlägg! Håll utkik efter fler roliga inlägg!
Igår hade jag gjort ett långt inlägg men eftersom blogg.se dampar så gick det inte att publisera. Men det var inget jätte viktigt så ni får stå ut med att inte se det ! :)


Gamla mobilbilder

Hej

Va bara tvungen att ladda upp några av de korten jag har på min mobil, såklart är dom flesta gamla, från 2010 men några är faktiskt färska. Jag veeet, kvaliten suger på vissa.






Detta är såklart bara ett fåtal av vad jagg har på mobilen men orkar inte slänga upp alla ;)

Vad tycks?




Försenade bilder

Hej

Tänkte lägga upp bilderna jag tog i fredags, i stormen. Guud vad det blåste asså. Iallafall, här får ni dom.

Varit lite krångel med min kamera så det har inte fungerat att lägga in dom på datan osv, men nu fungerade det, efter massa fix på datorn.

Enjoy!









Och var bara tvungen att ta kort på dom två tvillingarna i stallet också, så underbart söta! Är dom inte fina?







Älskar strimmbläsen på den ena, såå vackert!

Angångden olika täcken är det nog strimbläs jag gillar mest elelr lyckta, det är också väldigt vackert, speciellt på en mörk eller svart häst, och tänk ett par vita strumpor till det. Om dom är rena då. Åhh, jag smälter. Underbart vackert juu! Precis som det bortre hästen! Fast jag gillar inte när det är mycket hovskägg hehe.

Lyckta är nog allt min favorit, främst för att det inte är så ofta man får syn på en häst med lycka, vad jag har uppfattat... Det är liksom lite vanligare med en vanlig bläs, bruten bläs eller typ snopp. Hästarna ser så gulliga och annorlunda ut med lycka, dom blir verkligen speciella. Någon som håller med mig?



Palla va anonym...

Haha, folk är bara för roliga! Har man inget bättre liv än att sitta och kranka ner andra, okej? Men tänkte bara ta upp det här en gång för alla. Så slipper man kommentera så fullständigt onödiga och efterblivna kommentarer som denna ;) Angående detta inlägget

E om Dagens fråga:
Är det så bra att hoppa en häst med tidigare skador & med höftproblem? Tror du att hästägaren skulle uppskatta det om hon fick reda på det?! Jag som tidigare hästägare kan inte låta bli att bli lite irriterad på oansvariga medryttare!

Svar; Ehhh? Jag har inte hoppat han eftersom han har haft cancer i framknäna, och hur vet du om det var allvarligt eller inte osv... Och höftproblemet gör inte att han inte får hoppa, bara att han inte får rida på små volter och sånt. Och Carina veet att jag aldrig skulle hoppat med han eller gjort något jag inte fick göra?
Det jag skrev i det inlägget var att han hoppade över en bäck, inte var jag berädd på det, jag trodde han skulle gå över som tex Feffe. Jag valde eller tvingade honom inte till att hoppa över, det valde han. Hade jag varit berädd och visste att han skulle hoppat över skulle jag försökt stoppa det. Och ett enda hopp tror jag inte skadar han så han dör eller liknande. 
Och hahhahhaha, kallar du mig oansvarig? Har du ens träffat mig, ni alla är så otroligt roliga och påstår & tror att ni kan allt. Fan komiskt :D Tycker du ska prata med tex Ferdinands ägare, då får du reda på sanningen. Hade jag varit oansvarig skulle jag nog fått sluta på Ferdinand, vilket jag inte  gjort. Så snälla små roliga ungar där ute. Haha, lägg ner :D Så slipper vi förklara allt om och om igen, kan ni inte bara tänka såhär; aha, men hon kanske inte var berädd på det? Istället för sådär; Men guuud, såå oansvarig som hoppar över en liten bäck!

 

Torsdag!

Hej!

Ska berätta lite om stalldagen från i Torsdags. Jag ska ju vanligtvis inte ha Kepsen och Spike då men fick byta för den här veckan. Jag hade haft ont i magen hela dagen så jag visste inte riktigt om jag skulle klara av att rida. Men bestämmde mig för att pröva. Red barbacka vilket var ganska härligt i skritten, samlad trav och galoppen. Tyckte faktiskt att det gick rätt okej, han lyssnade på mig och mina vikter. Men min sits var väll inte den bäste, hdae ju somsagt väldigt ont i magen och det kändes mycket bättre när jag kröp ihop lite, vilket som ni kanske sett på bilderna som Emelie la ut.

Ökade lite på långsidorna men kände att det inte var någon bra ide eftersom jag satt som en studsboll på honom då hahah! Bättre att rida barbacka i samlad hehe. Vid förstafattningen i galoppen så var han inte riktigt med, fick hålla igång honom för det kändes som att han skulle sakta av vilken sekund som helst. Men under andra fattningen så gick det mycket bättre, han höll en fin och jämn galopp. Men under avsaktningarna från galoppen såg det väll ut som man satt upp en nybörjare, kurade ihp mig och förstökte hålla mig kvar och samtidigt anvönde jag rösten för att få in honom till en samlad och bättre trav.

Hade tänkt att ta en tur ute också men efter att kepsen vänt och jag vänt tillbaka så vände jag honom mot stallet igen och red lite i paddocken igen. Kände inte att jag ville hålla på ute, han skulle säkert ha vänt flera gånger och det orkade jag verkligen inte med. Så tog lite galopp i paddocken och det gick hur bra som helst, lyssnade jätte bra på fattningarna och samlade sig jätte bra i galoppen.

Fixade även Spikes hovar, hovslagaren hade vart där och fixat dem för Spike hade fått "hål" i sina hovar, så en stor del av hoven var borta. Borstade rent dem och sprejade lite med sårsprejen. Kollade så att inga stenar satt kvar också.

Fick en del kort och videos på min kamera men eftersom att jag inte har något internet hemma så kan jag inte ladda upp dem, är ju hemma hos min moster nu men har inte med mig sladden till datan så inga bilder, ni får vänta tills den dagen internet ska komma tillbaka! :)




Så här sittern man när man har ont i magen, kröken rygg. Vet att mi skänkel är alldes förlångt fram...



Frågestund med Anna!

Hej!

Eftersom Emelie har avslutat sin frågestund så hade jag tänkt att starta en också! Vi skriver ju aldrgi om oss själv eller om våra privatliv, utan det är ju bara hästar. Så nu kan ni ju passa på att fråga massa andra frågor som inte handlar om hästarna eller ridning, självklart får ni fråga det med! Fråga vad ni vill, jag kommer svara ärligt på alla frågor!
Fråga på!


internet

HEJ!

Sitter här hemma hos min moster, måste ha internet för att kunna göra min läxa så då passar jag på att blogga lite. Jag kommer göra några ett inlägg från i Torsdags då jag hade Kepsen och ett inlägg från igår. Jag hoppas att internet kommer så snart som möjligt men jag skulle tro att det kommer tbx på Onsdag!

Idag var jag hos Nina, super härligt väder, lite blåst men det var lite skönt ändå. Mamma fick släppa av mig mitt i vägen till stallet för det hade vart någon lastbil som hade kört sönder vägen, så det var bara att parkera bilden och börja gå mot stallet i mina plast stövlar, hatar dem verkligen haha!

Påävgen dig såg jag Nina, hon hade gjort en fin och tjock lerinpackning. Härligt tyckte nog Nina hehe, inte jag. Fixade sakerna snabbt och sen tog jag in Nina. Idag gick hon faktiskt fram mot mig och sen började vi gå mot ingången, När vi hade kommit hälften så tvärnita hon, hon hade bestämt sig för att inte gå ett steg till, så stod och drog i henne men ingenting hände, så fick vifta lite med grimskaften på sidan av henne men ingen reaktion förutom att öronen flög bakåt. Men efter en lång dragkamp vann jag haha!

Borstade ett bra tag, och damen fäller inte lite ska jag säga. Och hon gillade inte alls att man borstade med piggborsten, öronen bakåt, men när hon insåg att jag inte tänkte ändra borste så brydde hon sig inte, man kan ju inte få bort leran med en mjuk borste hehe. Tyvärr blev det inget ridet i det underbara vädret, fick skit ont i magen när jag borsta så kom ungefär halvägs innan jag fick släppa ut henne i hagen igen:/ Hoppas på sånt här väder nästa Lördag också så man kan ta en tur i skogen.




Rosa sadel



Sadelmagasinet har fått in en ny sadel, en rosa. Gissa vad den kostar? 5194 kronor. <jag skulle då aldrig kunna använda en sådan på en hezt, det skulle näää. Bara helt enklet se fult ut, bli för mycket av det gulliga.. Om man nu kan kalla den gullig. Inte min smak alltså. Rosa sadel - nejtack. Den finns upp til 15,5 tum. Dock hade det kanske varit sött på en liten ponny, med en liten tjej på som gillar rosa liksom. Men annars, nej.

 Tänk er en stor häst, med en rosa häst... När jag ser sadeln tänker jag mer på typ ett gotlandsruss som bär den eller liknande.



Ännu ett minus är ju att man inte kan matcha den till något, förutom rosa. Så kanske jag inte ska säga, men svarta och bruna sadlar går ju att matcha till annat enklare utan att det skulle se konstigt eller fult ut ;)

Vad tycker ni om den?



sugen

Åh gud vad jag har varit sugen på at åka ut och tävla den senaste veckan. Och nu känner jag verkligen för det, typ mer än något annat inom ridning. Få hoppa en bana felfritt och få en rosett. Synd bara att jag inte kommer kunna tävla med någon, Feffe är fortfarande lite svullen, men man får ju rida. Dock inte hoppa, tråkigt!!!

jag har inte hoppat sen i sommras, och känner verligen för det nununu! Jag orkar inte vänta mer.. Men det måsta jag. Tror inte ens att jag kommer kunna hoppa på dom/han i framtiden.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Ännu en orska till varför jag vill köpa häst, så jag kan få hoppa igen. Haha, borde nog va väldigt ringrostig nu då men ändå. Och sen har man väl lite ytligare frihet i sen ridning och man kan ha sina egna regler och bestämma mer för sig själv, inte gå efter en vad ägaren tycker man ska göra osv. Ni fattar säkert.

Dock är det ju mycket jobbigare att ta sig ut till hästen 7 dagar i veckan, 365 dagar om året typ. Så hade jag köpt häst hade jag väl haft medryttare jag med.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Men nu vill jag tävla, vinna en rosett. Spelar ingen roll om det är clear round eller inte, vill bara ut på banan och tävla. Ha roligt. När jag tävlade på rosita var det så roligt liksom, glömmer aldrig den dagen, och dessutom vill jag uppleva mer sånna... Tävlingsdagar!

Svaren från Emelie

Postat av: Amanda

1.vad är det högsta du tävlat?

Svar; jag har tävlat endast 1 gång på riktigt, haha! Jag vet, men vill tävla mer. Då hoppade jag 50 cm, de va en clear round. Sen har man hoppat liksom en "tävling" som en uppvisning också :) Där låg hindrena på 60/70 tror jag.


2.Vad gillar du för musik? :)

Svar; De flesta.. Främst dom som går på NRJ. Några exempel ; Coming home, bullets, price tag, coconut tree, weet, invincible... Och sen gillar jag faktiskt pianomusik rätt mycket. Låter alltid så fint. Kanske därför jag fastnat för Coming home, där spelas piano i början... HAHA.


3.Har du någon kille/när var ditt senaste föhållande?

Svar: Nej, jag har ingen kille.. Singel och sökande, ne haha! Mitt senaste förhållande... Hmm, alldeles för länge sen. Det var ett bra tag sen.

Postat av: linn

1. Vad fick dig att starta en blogg? Och varför med Anna :)

Svar; Jag har bloggat från eget håll men oftast är det svårt att hålla uppdatering hög om man har mycket i livet, specillt när det gäller hästar, dom tar upp sjukt mycket tid. Så jag ville blogga om hästar, eftersom de är det jag älskar och håller på med på fritiden. Varför det blev Anna är väl, för båda har väl ridit tillsammans nästan varje år och vi är väldigt nära vänner. Och för att anna skriver på ett sånt härligt sätt, jag älskar att  få umgås med henne. Även fast vi träffas typ 5-6 dagar i veckan har vi alltid lika kul. Undra hur ett liv utan anna skulle sett ut, kan inte föreställa mig det! 

Cp störda är vi, som alltid :D

2. På en skala 1-10, hur bra rider du?

Svar; haha, kul fråga...? Eh, det kan jag inte riktigt svara på för jag jämför mig inte med någon annan eller liknande. Och jag rider som jag rider, men jag vill såklart förbättra min handställning. Det är väl det viktigaste, och sen öva lite på att använda skänklarna mer. Tyvärr kan jag inte riktigt sätta en siffra på hur br jag rider, låter lite konstigt. Det beror ju helt på vad en 0a betyder och vad 10an betyder! :)


Postat av: Linn

Vilka bloggar gillar du och vilka gillar du inte?

Jag gillar främst mina närmsta kompisars bloggar, för dom flesta skriver på ett bra sätt och med intressanta inlägg! Sen gillar jag väl Dressyrmupparna.se, Teamsl.blogg.se, Fokis.se & Isabelles.nu.

Dom äckliga storbloggarna som kisses, dessie känner jag bara är falska. De ovan är mer äkta vara om ni fattar? Nej, nej. Sen finns det ju ett stortal små små bloggar som bara skriver ointressanta inlägg osv. 


Postat av: Lina :)

Hästar:
1.Hur länge har du ridit?
2.Hur gammal är du?
3.Har du gått på ridskola?
Isåfal var?
Privat:
4.Brukar du besöka andras bloggar?
5.Vad är äkta kärlek för dig? <3
6. Vilken stad bor du i?
7.Brukar du besöka min blogg?

Svar;
1. Jag har ridit konstant i typ 6 - 7 år men innan hade jag ett uppehåll på 1 år och sen har jag haft typ uppehåll i en månad typ 2 gånger också. Men intressarad av hästar har jag varit sen jag var pytteliten, kollade alltid på my little ponnys och sånt. Och hängde med till stallet vid redan 5-6 års åldern. Tur red lite ibland och kollade på min kusins lektioner på ridskola.

2. Jag är 14 och fyller 15 i juli. Alltså född 96.

3. Ja, jag har gått på två olika ridskolor, alleby och bulycke.

4. Jag brukar kolla in mina läsares bloggar ibland. Dom andra jag läser kan du hitta i en fråga lite högre upp :)

5. Äkta kärlek? Hmm, det beror på vilken kärlek du menar, till sin kille, till sin familj eller häst osv. Men äkta kärlek är väl äkta, att man aldrig ljuger och vill varandras bästa. Man ska vara omtänktsam och älska h*n på riktigt antar jag? Måste väl säga att jag lärt mig lite genom de senaste åren, speciellt från 2008 då jag var med i en olycka. Sen dess har jag märkt vad man ska uppskatta i livet. Äkta kärlek behöver man egetligen inte visa genom att kyssa någon eller säga att man älskar den. Det räcker att båda har det inombords. Det vet jag.

6. Jag bor på hisingen, en stoor ö i göteborg. Haha, halva göteborg antar jag typ. Men ah, i göteborg.

7. Har faktiskt besökt den några gånger, när jag har tiden osv.. :)


8.Har du varit kär? (I en mäniska! XD)
9. Vad är dit favorit djur förutom hästar?
10.Har du husdjur?

Svar:
8. Ja, jag har varit kär i en människa, i en kille dessutom haha!
9. Både hund och katt skulle jag väl säga. Dom båda är mysiga på olika sätt, men ingen av dom slår hästar, just för att de är så enformligt med katter och hundar. Man ska utfodra dom, kela och a typ rasta dom helt enklet, genom att gå ut och gå (hund) Men med hästar finns så mycket variation. Jag hade lätt tröttnat på hästa om man bara kunde kela med dom, men inom ridning finns sååå mycket alternativ.

10. Ja, jag har en katt & en hund. Findus och Ludde heter som, båda är underbara & gammla haha! Och neeej, om någon undrar. Dom bråkar inte. Dom är faktiskt bästa vänner, skyddar varandra från farliga saker och varit bästa vänner i typ 10 år. 

Postat av: Jenny

Hur mycket pengar per månad köper du upp på kläder? äru en shoppaholick kanske.. :)

Svar; jaadu, det beror väldigt mcket på vilken årstid det är, hur mitt humör och min familjs humör är(om dom är glada är dom ofta villiga att lägga ut hähä!) Helt olika faktiskt, då jag sparar till en systemkamera så går det mesta av minn månadspeng till att spara. Nu på våren handlas det rätt mycket, inför sommaren och vårjacckor och sånt man måste samla på sig... Så då blir det en del, nu snart ska jag ut och storshoppa med min älskade mormor, huuur bra som helst! Haha, Och kan väl inte riktigt påstå att jag är en shoppaholick. Men ungefär 500 kronor per månad, minst. 


Postat av: matilda

Ska du leta efter ny medryttarhäst eftersom du inte kan hoppa på dom andra? :)

Bra blogg!

Svar; tack så mycket! :D Haha, jag har faktiskt funderat på det flera gånger, men har troligen inte tiden till det. Men jag vill, jag vill. Det är bara bra med variation inom ridning, rida olika hästar osv. Viktigt faktiskt, så man inte fastnar och rider på samma sätt hela tiden.

Och jag hade velat ha sommarhäst i sommar, har ju en sommarstuga som ligger rätt bra till faktiskt. För att hyra häst då... Snackat med pappa och allt och han gick med på det. Ett stall ligger bara 100 meter bort, synd bara att den jobbiga tanten inte vill låna ut det till mig! Då hade jag hållt till i stugan en längre tid, typ 5 veckor. Och badat mycket, sjön ligger typ 100 meter bort från stallet, högst!!!

Tack för alla frågor! :)



dagens fråga

En anonym skickade in en fråga angående ferdinands smeknamn

Gummifarfar var ju roligt, men varför kalla han det? haha! :D

Puss på er braiga blogg! :)

Svar : Han kallas gummifarfar, främst av ägaren. För att, han varit med i så många "olyckor" tex voltat & hoppat över polisbil, han har voltat med frida på ryggen och fastnat i ett stängsel, han har ridit in i en stolpe. Ja, den gamla gubben är lite galen. Och han har alltid överlevt varenda skada. När det egentligen varit så farligt att han kunde dö. Och gummi håller ju liksom, eller hur man nu ska förklara. Därav kom namnet gummifarfar :)


Mjukis-sadeln

Hej!

Igår red jag i mjukissadeln, muumin var pigg igår, iallafall ett litet tag. Skrittade fram ute för då gjorde det inget om han travade hem lite men otroligt nog gjorde han inte det ändå! Blev lite glad. Sen red jag i padocken cirka en halvtimme, jobbade honom i traven, där vart han inte så framåt och fick driva rätt mycket idag, men han var dock väldigt famåt och bjöd på sig i skritten, han gick bra där. Tränade på att ställa och red mycket i små volter.

Fick fin kontakt med han idag och kunde till och med få ner han i form i skritten, hehe... Brukar inte få ner honom dom få gångerna jag försöker och kräver det av honom. Men idag gick det :) Hehe, synd bara att han inte ville sammarbeta på samma sätt i traven. Han tog bettet lite, och jag fick verkligen rida för att få till ridningen. 

Även fast han var rätt seg i traven fick jag en bra känsla, och det är det viktigaste, det kändes liksom rätt.

Nu har jag ont i benen, tränade sitsen ju genom att rida i mjukis-sadeln. 




Smeknamn

Hej där!

Haha, som ni kanske märkt kallar jag Ferdinand väldigt mycket olika saker. För att ni inte ska tappa bort vem det är jag snackar om ska jag snabbt nämna de smeknamnen jag använder mest.

- Feffe
- Tjockisboll
- Gamlingen
- Gummifarfar
- Knorr/knorren
- Muumin (på sista tiden, hehe. Blivit lite påverkad av anna tror jag!)

Och sen såklart hans riktiga namn Ferdinand :)

Vilket gillar ni bäst?




Dålig uppdatering

Hej

Först vill vi säga förlåt för dålig uppdatering, varit sjuukt mycket plugg eftersom vi har två redovisningar och en inlämning till nästa vecka. Och dessutom har Anna inte haft internet. Då blir det lite svårt.

Jag ska försöka uppdatera så mycket jag kan :)

Håll utkik så får ni syn på några bilder från dagen hos Ferdinand, min gummifarfar.


Några bilder från idag :)

Hej!

Hängde med Anna till stalet idag när hon skulle rida kepsen. Och såklart blev det bilder, hehe. Eftersom jag inte satt på hästen kan jag inte förklara hur det gick och hur han kändes, det överlåter jag till Anna som red han liksom. Mer får hon berätta imorgon! Håll ut, sålänge får ni klara er med bilderna! :)
















Munnen, HAHAHAH!!!













Vad tycker ni om dom?


?

Den här produkten verkar smart.

Övrigt | Easy Hand tygelkontroll 

Kanske hade varit något för anna och mig, jag viker gärna in händerna lite och höjer dom , och anna har samma problem; viker in dom lite. Fast fattade inte riktigt vad den hjälper till...

Om man kollat på årets ponnyakuten, så har ni säkert sätt när viktor får hjälp av en westenryttare som visar att han kan hålla i en pinne/spö som gör att handställningen blir bättre, har provat det en gång. Men det gick väl sådär... Kanske för att jag hade VÄLDIGT skev pinne då men men....

Såhär beskriver ryttare.com denna produkten.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beskrivning

EC hand är en produkt som hjälper ryttaren att träna sig till en bättre hand på ett lätt och överskådligt sätt. Hittills finns det ingen motsvarande produkt på marknaden som tekniskt kan korrigera ryttarens hand och hjälpgivning på samma sätt som EC hand. Produkten sätts lätt fast på tygeln på båda sidor om hästen. När ryttaren sedan rider kan hon på ett enkelt sätt läsa av på EC hand hur hårt eller löst hon håller, eller om kraften är fördelad olika hårt i vänster respektive höger tygel. Med EC hand är det enkelt att se att man ger rätt eftergift, tillräckligt mycket och tillräckligt snabbt.

Pris

649,- sek

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dock är detta föör mycket pengar för mig, då tränar jag hellre med en pinne, haha!

Ändrade...

Ändrade planer! Kommer ta kepsen idag, även fixa sakerna åt lille Spike. Så det blir inget stall på Söndag om inte Jaana vill ha lite extra hjälp hehe!

Så blir lite ridning i paddocken! Skriver mer när jag kommer hem! :)


några saker du inte visste om mig!

1. Att jag ibland älskar att länka folk på bloggen, för att vara snäll. Känner mig så glad då. Lite cp, jag vet...

2. Jag har slängt av mig i typ full galopp, när jag satt barbacka. Bara för att jag visste att hästen skulle stanna då! HAHA

3. Att jag är allmänt cp och att alla i skolan och sånt tycker jag är onormal, fast på ett bra sätt då... Tycker jag, haha!



4. Att jag alltid sönderspelar en och samma låt typ 1 vecka. Sen är den jättedålig. Ett underverk har skett nu, har lyssnat på denna låten typ 2 veckor, verkligen hela tiden utan att tröttna :D

5. Min kamera går på vanliga aa-batteri.

6. Min lärare i förskolan trodde jag såg dåligt för jag ville kolla på en bild i en bok han läste ;O Hatade han efter det, fick göra typ sånt test och allt!! :O Jeeeevla idiot.

Nu kommer jag inte på mer. Ni fick en vanlig bild på mig för ovanlighetens skull :)

öhm, diss!

Hej!
Såg dessa ridstrumpor och vet inte riktigt vad jag ska säga!

Det ser ju knappt ut som ridstrumpor. Inget som jag skulle kunna sätta på mig, skulle faktiskt skämmas lite om jag hade dem.
Dessa var inte heller så snygga enligt mig.


Dem här skulle bara ha passat små barn...


finalisterna

Nu har vi äntligen läst igenom alla kommentarer från tävlingen, fick många bra och fina kommentarer men tyvärr så kan inte alla vinna. Jag hoppas att ni inte blir för sura nu om ni inte är en av dem 5 finalisterna. Bara att hålla tummarna till nästa tävling!
Här kommer den första.


Anna Nygård
  
om Tävling!:


Jag tycker jag ska vinna för att jag har absolut inga pengar just nu, och kommer inte ha det ett långt tag framöver och jag bor på Åland där det finns EN ENDA HÄSTBUTIK ! Och där finns det nästan bara travsaker , och inga ponnysaker...så måste fara till Sverige för att köpa något vilket nästan aldrig händer. Det tar ca 2 h med båt över + att man måste köra 1-3 h (beror på vart man far) Jag tycker verkligen det är en bra anledning till att jag ska vinna :D Har länge velat köpa ett sådant schabrak..men har inte haft råd eller varit till Sverige. Och dessutom har jag bara gamla schabrak och har bara 1 enda som är någorlunda 'fint'.
Och min ponny , det skulle passa så fint på henne! Jättekul tävling iaf, får hålla tummar & tår nu ..! :D:D

MVH Anna

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Josefin Vestre om
Öhm, detta var riktigt svårt xd
Men jag vill vinna denna tävling pga att jag fått min häst nu och ska komma ut i tävlingssäsongen. Har just nu bara schabrak som bara är till träning och har letat länge efter ett olivgrönt tävlingsschabrak!
Och för jag att jag har hållt lektioner för er och kan göra det hur ofta ni vill (a)
Och för att jag älskar er mina fjompar!<3

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maja johansson om

Jag vill vinna ett schabrak, för att jag alltid har otur. För två veckor sedan, så fick jag ta bort min shetlandsponny som jag haft sedan jag var 3.5 år gammal. (är snart 13 nu...) Vi stod varandra väldigt nära. Men en vecka senare, fick jag reda på att min andra häst, hade samma sjukdom. (alltså Fång) Och nu visar det sig att vi kanske måste ta bort honom. Men mamma har sakt, att jag kanske ska få en D-pony sedan.. och jag har inget schabrak i den storleken... Och en vinst, kanske skulle pigga upp mig lite...

Tack på förhand.

MvH Maja

-----------------------------------------------------------------------------------------

Sofia  ([email protected]) om Tävling!:

Hej! För det första har jag aldrig vunnit någon sånhär tävling så det vore superkul:D

För snart ett år sedan (15mars) blev min medryttarhäst slaktad, på min födelsedag... Det kändes verkligen skit jobbigt för hon var helt frisk och allt:( Men ägaren lät mig inte köpa henne så det fanns inget jag kunde göra förutom att se till att våran sista tid tillsammans blev något fint.När hon inte fanns mer var jag nära på att sluta rida helt, men så åkte jag på ridläger i sommras och träffade Zorro:)Som jag även hyr från det ridcentret nu.Jag kommer självklart aldrig glömma min medryttarhäst och saknar henne hela tiden med Zorro har gjort livet lite ljusare för mig och var den som fick mig att fortsätta rida:) Därför skulle jag vilja vinna det här schabraket till Zorro men samtidigt till min vackra flicka som fick galoppera vidare på de evigt gröna ängarna, som tack för att hon hjälpte mig att hitta Zorro. Som jag är helt övertygad om att hon gjorde:')<3

Kram sofia

---------------------------------------------------------------------------


jennifer Olofsson  ([email protected]) om Tävling!:

Åh, vad ska jag börja med?

Min häst har varti skadad länge, ca 7 månader i senarn. Nu har han äntligen blivit friskförklarad och är på benen igen. VI hade en svår tid tillsammans men vi hjälptes åt och vi har fått ett väldigt starkt band emellan oss.

Vi hoppas att någon gång i sommar kunna rida någon klass i dressyr eftersom det är det han älskar och lever för.
Tror nog inte att jag kommer vinna det här men ska hålla tummarna. Finns stor konkurens.

Kramar Jennifer..


Ni som har blivit uppskrivna här kommer snart att få vara med och delta i en frågesport, den kommer upp imorgon! :) Sen har ni tills på helgen på er att svara.

Lycka till allihoppa. Och tack för alla fina bidrag vi har fått, det var svårt att välja ut bara så få finalister.


Feffe älskar morötter

Hej

Är inte helt hundra på om jag vill lägga upp den här videon haha! Den är lite halvtaskig faktiskt. Och dessutom typ snackar jag för mig själv och skämmer ut mig, hehe! Men som sagt, mitt motto. Jag bjuder alltid på mig själv!





Jag är så taskig att jag håller moroten så nära att han når den med mulen men att han aldrig riktigt får tag i den! Jag är så rolig, stackars lilla knorr! Det värsta är att jag oftast håller på så, hehe! Älskar att läska dom genom att äta moroten själv också! HAHAHHA, har typ skadeglädje! Haha, neejdå... De lät för hemskt för att vara mig. Men jag är nog allt lite påfrestande mot feffe skulle jag tro... Får nog sluta att göra så.




Bildbomb 2

Här kommer typ resten av bilderna som jag tog idag på knorren!

Enjoy ♥














En hezt som inte ville in igen :)



Håll utkik nu, video kommer troligen upp på bloggen snarast!


Hjälp!

Hej!
Har kollat min sparbössa och äntligen har jag sprat ihop till några ridlektioner. Men jag vet inte riktigt när jag ska ha dem? Nästa vecka eller orkar jag vänta ändå tills påsklovet? Vill gärna ha hjälp med det. Hade först tänkt att ha det denna veckan om karro kunde men känner att jag vill rida ett pass i paddocken innan jag börjar träna för henne. Har ju dem senaste gångerna ridit ut, alltså inte så mycket jobbande för hästarna. På Fredag vill jag nog rida halva ute och halva i paddocken och söndagen i paddocken. Känner verkligen för lite jobb i paddocken, antignen dressyr eller kanske markarbete med några "snea" bommar eller hur man ska säga.

Ni kanske undrar vem jag ska träna med och första gången kommer jag nog att träna med Kepsen, och sen kör jag troligtvis varannan gång med dem. Så båda för lite träning, och dels att jag kan få lite mer hjälp när jag rider Spike, saker som jag ska förbättra med. Och en viktig sak som jag vill bättra på är att jag inte ska falla bakåt till bakvalvet. Har sett det på bilder och videos att jag lätt hamnar på bakvälvet, när Emelie har vart med i stallet så har hon hjälpt mig men det funkar inte, jag tror att framvalvet är så stort så att jag "glider" bak. Men vi får väll se vad Karro säger. En annan sak som jag vill "fixa" till är min handställning, har lätt för att vinkla dem inåt.


hahah, här får ni en jätte fin bild!


Före & efter

Feffes box brukar nästan ALLTID se ut såhär när man kommer på besök två gånger i veckan...





Lik så gjorde den det idag, suck! Orkar jag? Nej. Vill jag? Nej. Kommer jag? Ja...

Efter ser det ungefär såhär, fatta hur läng tid det tar? ;O





Bara tio minuter faktiskt, men bara för att jag är så van.



wihoo!!!

Jaa!! Jag kan göra några inlägg! Åkte hem till min moster och där funkar även internet så det betyder att jag kan blogga! Egentligen ska jag plugga men måste göra något inlägg till er! Det värsta är att jag inte riktigt vet vad jag ska blogga om?
När jag inte bloggade på hela dagen igår så har jag fått bloggtorka som Emelie brukar säga haha!

Men jag kan ju fråga er vad ni tycker om Daniella, vet att det bara har gått typ 3 dagar sen hon började blogga, men någon tanke måste ni ju ha? Har bloggen blivit bättre, har den blivit sämre? Berätta gärna vad ni tycker för det kommer påverka våra beslut om hon ska få blogga klart eller inte.

Men en sak som jag har märkt är att statisitken har blivit lite sämre, har det något med Daniella att göra eller har ni bara tröttnat på bloggen? Om det är för att ni har tröttnat på bloggen så skulle vi gärna vilja veta vad vi skulle kunna göra bättre. Och design kommer snart hoppas jag!! :)


Ni får en söt bild på Spike med Emelies fina knoppar hehe!



ordning och reda

hej

När jag kom upp till loftet idag fick jag se vílken röra det var bland täckena, så var bara tvungen att städa, hehe. Jag vill alltid ha ordning och reda, då hittar man saker lättare. Fast det gäller bara i stallet haha!

Bilden nedanför är Feffes lilla hörna. Där vi lägger allt som inte får plats där nere i det stora skåpet.

Före:


Efter:


I allafall, fick en komentar för ett tag sen om att ni ville se höloftet så slänger upp en liten bild på det när jag ändå håller på!


Sådär intressant var det jah...





Verkligen HATAR den branta trappan, blir reeed varje gång jag ska gå där, någon mer som har så brant trappa i stallet?





Barbacka

Hej där!

Hemma från gummifarfar nu :)

Idag gick det faktiskt rätt bra, jag tog in han och som tur var, va han typ inte smutsig. Men borsta ett tag ändå, sen red jag ut i typ 20 minuter barbacka, mysigt var det. Och Feffe var duktig på hemvägen också.. Eller ah, han trava typ bara hälften! Så hoppade av och promenerade i 5 minuter.




När jag hade ridit klar och tänkte släppa ut han märkte jag att jag hade lite kvar, var snabb idag vett ni.. SÅ jag släppte honom i padocken. Hehe, tänkte öva på lite trick, men det gick ju inget vidare bra haha! Hade inget godis på mig och sen så var hagkompisarna roligare att kolla på.. :(



Min tjockis fick en morot i slutet också, retade han lite.. Jag tycker gamlingen måste ha lite mer motvation och vilja för att få den.. Eller vilja har han, mer ork jag borde snacka om!





(tog typ rätt så ointressant kort haha!)











Lite mer bilder kommer sen ;)



Rekomenderar

Dessa böcker, dem är sjukt bra ( enligt mig ) Och jag har snart läst ut hästdrömmar. Böckerna ni ser här ovan är dem böckerna som ingår i serien rackastallet. Boken handlar om sofia och hennes häst Santos. Santos är en sådan kallad problemhäst på ridskolan. Men tillslut så lyckas sofia köpa loss honom och hon får ha Santos på det lilla rackatorpet. Sedan händer det en massor utav spännande saker! :)
Ja jag älskar böckerna :)

On my way...

.... To Ferdinand!

Hoppas det inte regnar i eftermiddag för det orkar jag inte med haha! Nu måste jag hålla tummarna att han har på sig täcke också, annars måste han stå inne och torka en evighet innan jag kan rida.... Hade tänkt rida ut idag, känner för det men får se vad vädret tillåter. Om de inte blir ridning blir det väl mys pys dag, det är roligt och nyttigt ibland också!


Arkivbild 2010

I vilket fall som helst blir det en stor bildbomb idag, har laddat med batterier och mat!


Min favorit

Hej

Tänkte slänga upp min favorit i brist på idéer.

Det är såklart mina "första" ridskor.. Dom var såå sjukt sköna, varma och höll faktiskt ganska länge! Dessutom var dom vattentäta. Minuset med dom var väl att man behövde knyta dom, hehe. Det tog sin lilla tid om man säger så. Men sen har ju inte det så stor betydelse.

Såhär ser dom ut ;)

Köpte dom på stadium när dom hade hästgrejor, för en femhundring. Helt klart värda priset. Dom får en hög 9 utav 10 möjliga!



Åren går..

Nu har jag snart haft chilli i 1½år! Gud vad tiden går fort.. Man kan inte beskriva den!.. Det känns som om det var igår jag fick hem han. Jag kommer ihåg minsta detalj fast ändå känns det som om jag har haft han så länge jag kan minnas.. Ja vad skulle jag göra utan honom! :) 

Och man förändras usch här red jag inte alls bra skulle kunna peka ut massor utav negativa saker ur denna bilden som jag själv inte gillar.. Eller hela bilden är i stort sett fail... Men tiden går och bättre blir man.

Jag och chilli hoppar lite smått.
Ja, och efter ett år övning ser man ut såhär:

Jag är inte den duktigaste nu heller. Men jag tycker att jag har förbättras ett snepp.

Hjälp mig!

Hej

Hehe, har "lite" bloggtorka just nu, så snälla hjälp mig!

Ge mig idéer! Vill så gärna uppdatera och skriva, men har ingen ide om vad. Så är det något inlägg ni vill ha upp på bloggen? Kom med tips, önskeinlägg och sånna saker så blir jag glad!

De dunkar inte lika bra nu. Från i söndags har jag haft svårt att komma på något trevligt och intressant! :( De ogillas från alla!


paraply på hästen?

Hehe, i sånt här väder vill man ha:


Riktiga paintskills! :D Eller vad tycker ni?

Ett hemma gjort paraply, hatar att rida i regnkläder haha, blir liksom hellre blöt, och att bli blöt hatar jag typ skiiitmycket! Då borde det vara smart med ett paraply över dig? Haha, de svarta pinnarna som jag målat till är typ det man egentligen håller i, men som nu fästs i där framme i en anordning för hästen, haha. Är jag inte smart då eller. Kanske borde ta och uppfinna något liknande?


Fixar foton

Hejdär!

Förlåt för dålig uppdatering under dagen, men jag ska försöka förbättra mig nu under kvällen även fast jag har sjukt mycket att plugga på!
Annas internet ligger nere nu, tråkigt! Men vi alla hoppas att det löser sig snart, eller?

Innan jag ska börja plugga i typ 3-4 timmar i sträck tar jag och fixar ihop ett litet kolage, på hästarna! :D Feffe, Svante, labolina, bosse och lite sånt, det är RÄTT mycket bilder, så alla får såklart inte plats i den lilla ramen, så fort jag får tag på en större ska jag flytta över alla bilder dit, men nu få den lilla räcka... Det var trots allt typ 100 bilder jag skrev ut, hehe! 

Vad tycker ni om bilderna?







Hehe, kassa bilder så kanske inte ser så mycket.


Hiss!

Gummiväv tygel! Har ett par sånna och dem är verkligen super, man får ett jätte bra fäste! :)
Andvänder ni också gummiväv? :D

Diggar

Vad tykcer ni om att man matchar kläderna och hästens utrustning? Själv tycker jag att det är supersnizit. :)
Fast jag har inte så många olika outfitar men jag försöker samla på mig lite saker hehe. För tillfället har jag marinblå/röd/vit och ljusblå men håller på att fixa fram en röd också hehe. :)
Brukar ni matcha? :)
Såhär kan jag se ut på hemmaplan :) Fast det är inte alltid jag lindar :P

Hästledig!

Idag är jag som sagt hästledig som ni ser på rubriken. Så idag behöver jag inte gå ut i regnet hehe. Så jag skall försöka lägga in så många inlägg som jag kan men har prov i morgon så måste plugga också. :(

Skulle ni vilja se lite bilder på alla hästarna? Har en massor på min dator men ni kanske tycker det är tråkigt? Om ni vill så har jag bilder på kepsen, spike, chilli och några på feffe :)
Kommentera om ni vill att jag lägger ut! :)

Hiss!

Lägger ut en snabb hiss på några täcken från hööks!



Tyckte ändå att det här gröna var sött! :)


Köp

Hej!
Nästa köp som jag ska göra är ett par röda lindor. Skulle bassa jätte bra till mitt röda schabrak och min röda väst. Så det är något jag vill ha till sommaren heeh!
Kepsen passar hur bra som helst med rött. När det väl är köpt så måste jag ta kort på det och visa er!




Svar på kommentar

Linnea om Hoppningen.:
Hej! 
Varför tar du inga ridbilder?Det har varit bilder på andra saker som man inte vill se, t.ex höbalar. Roligare att se ridbilder från dagen. Det förstör bloggen lite. Skulle du kunna fixa
det?
Svar: Jag skulle vilja ha mer ridbilder men eftersom det inte fins någon som kan fota mig så blir det inte många. Vilket jag själv tycker är lite tråkigt. Men jag vill också hemskt gärna ha lite mer ridbilder. Men jag har några ridbilder skulle ni vilja se dem?
Skall försöka få några mer, skall se om min kompis vill följa med och fota mig snart!

Hoppningen.

Karro hjälpte mig idag med träningen och endligt mig gick det super.
I början  ville han inte jobba och var lite pigg men efter ett tag så gick han fint och tuggade på bettet.
Jag jobbade honom i trav och precis som förra gången så övade vi på tempot. Kortade och längde och tillsist så gick han super fint och verkligen trampade under sig ordentligt!

När vi hade jobbat honom i skritten och traven så gjorde vi lite galopp övningar. Och det gick också jätte bra, ärligt talat så viste jkag inte att han kunde galoppera så samlat. Han gick fint på tygeln på volten och jobbade verkligen med hela kroppen. Sedan så började vi travhoppa lite men vi övade på att han inte bara skulle rusa utan att han skulle vänta på min signal och tillslut så var han så duktig att han lyssnade på allt jag bad honom och det är ju så det skall vara!
Sedan så gjorde vi samma sak i galopp och hoppade lite. Och det var roligt att hoppa. Det var ett tag sedan eller jag har varit lite i skogen och byggt upp lite men det är ju inte samma sak.
När jag  hoppat lite så fick jag ta en konbination hhehe.. Och det gick också super så detta ridpasset var verkligen ett sådant lyckat pass! 

Två bilder jag tog idag.
och en på chilli

Schabrak till pris

Angående tävlingen så har vi äntligen bestäm hur vi ska göra. Eftersom ni skrev en anledning så väljer vi ut 5 st som sedan kommer få göra en frågesport. Och den som får högst poäng i frågesporten vinner schabraket. Bra idé?
Vi väljer ut dem 5 finalisterna imorgon så håll extra utkik!

Vi hoppas att ingen att ingen har glömt att anmäla sig, isåfall är det dags att göra det nuuu! :)
Så nu får ni hålla tummarna att just ni blir valda och att ni har vart uppmärksamma på bloggen så att ni vinner!

Lycka till!



Så här roligt har vi ! :D


Längtar!!

Ja ni kan inte fatta, på onsdag så hämtar jag min nya sadel !! Jag skall äntligen få slippa min wintec och får en tecka istället! :)

Hoppas den passar chilli och att jag sitter bra i den men jag tror att den skall ligga bra på honom! Hoppas det! :)
Vet ni något om tekna? Har kollat runt lite och den skall vara ganska bra och så är den inte så dyr heller vilket är super!

Ändring

Hellu, Daniella här. Idag blev det lite ändring i schemat och istället för dressyr så blev det hoppning för tränare! :D Gissa hur glad jag blev! :) Chilli var jätte diuktig idag. Fast han var lite pigg i början men han lugnade ner sig ett tag men mer om ridpasset får ni om en stund när jag har duchat! :)

Bjuder på ett litet kort på chilli och Anna.

Juste undrade om ni skulle vilja veta lite mer om mig? :) Isåfall så svarar jag gärna på era frågor kommentera!.
Ni kan fråga om vad som helst :) Chilli, mig, min vardag ja allt ni vill veta :)
Kramizar

Ny kategori?

Hej där!

Vad tycker ni om att starta en ny kategori? Tänkte ha dagens sötis, på en häst då såklart! Man behöver inte skicka in en nya för varje vecka utan, vi väljer utav alla som kommit in! dock kan man skicka in fler med olika bilder. Det blir vi, Anna och Emelie som kommer välja ut en bild per dag, alla har en chans!  

Det enda man behöver göra är att skriva i rubriken; dagens sötis

Tycker ni det är en bra eller dålig idé? Ifall vi startar vill vi ju gärna att folk ska skicka in bilder, så rösta vad ni tycker! :D

webvoter-omröstning
tycker ni att vi ska skapa ny kategori, dagens sötis?

Berätta mer
Ja
Kanske
Nej

Se resultat


Snälla tryck till ny! Rösta för fullt, då blir vi glada!


veckoplanering

Min veckoplanering:
__________________________________________________________
Måndag; dressyr <-- Hoppning
Tisdag; Medryttare
Onsdag; vilodag/uteritt
Torsdag; Medryttare
Fredag; Padocken med anna?
Lördag; Uteritt/vilodag
Söndag; ridning med anna.
_____________________________________________________
Såhär ser min och chillis vecka ut :)

Bett?

Ja, det här med bett är ju en himla stor fråga. Jag rider chilli på detta bettet nu ( se bilden nedan ) och han fukar super på detta men har också testat lite olika bett som stångbett pessoa och vandligt tredelat och lite andra. Men detta bettet som jag andvänder nu är något som jag rekomenderar starkt om ni letar efter ett nytt bett :) Fast just din häst/medryttar häst kanske inte funkar på detta bettet, alla hästar är ju olika :) Men jag tycker att det är värt att pröva! :)

Bestämt

Hej

Då var det bestämt... Den bilden som fick flest röster var det sista alternativet, klicka här för att de dom andra också!

Enligt mig var alla fina på lite olika sätt, så kunde sååklart inte bestämma mig, fick gå efter ert tycke så det blev det som sagt det sista alternativet!

Glöm inte ställa en fråga till mig i frågestunden, om vad ni vill! :D



PS; Feffe är så underbart gullig där!


svtplay

Ville bara påminna er att nästa ponnyakutens avsnitt har kommit ut på svtplay! Ni som gör som mig och kollar en vecka innan kolla in det nu, eller gör som Daniella och kolla in avsnitten när dem kommer på tv. Ni som kollade på ponnyakuten på tv idag, tror ni Liza kommer åka hem eller kommer hon att stanna kvar?


Min favorit

Kände nu att det var ett tag sen som jag la upp min favortit. Emelie har ju gjort det för ett tag sen men inte jag hehe!
Hade tänkt att visa er mitt favorit schabrak, har 3 favort schabrak men har bara bild på 2 hehe.





Dem här två är nog mina favoriter, dem ser ju nästan likadana ut men bara i olika färger hehe. Har faktiskt aldrig haft det grå/rosa schabraket än, kanske nästa fredag eller söndag!

Tycks?


Frågestund med Emelie

Hej

Tänkte starta en frågestund. Jag svarar på alla frågor, och det behöver såklart inte bara handla om hästar! Nu har ni chans att få reda på saker och lära känna mig mera! Jag svarar ärligt på alla frågor.

Svaren kommer upp i på torsdag-lördag!

Så, fråga på ordentligt nu! Ni får inte många sånna här chanser.




Bilderna

Här kommer bilderna ifrån idag som jag lovade, det är inte många men det är några stycken iallafall :)
Är dem inte ett fint par! :D <3
finaste
huke :D
Ja, det blev mycket mindre än vad jag trodde att jag hade tagit :o
Men ha det gött :)

Dagens ridning

Ja, dagens ridning har nog anna berättat lite om :) heheh, men som anna säger så var hästarna inte lite pigga. :P
Chilli var pigg iallafall men kepsen slog nog honom. Chilli ville ju absolut inte gå sist -.-' vilket var rätt jobbig men som sagt övning ger färdighet?
Jag och anna övade mycket på tempot och tycker att ridturen var i övrigt rätt lyckad. Men en sak som jag märkte idag att chilli har blivit mycket och då menar jag mycket mera bakskygg. När vi hämtade in hästarna ifrån hagen tillexempel så gick ett gammalt par bakom oss och han var livrädd han sprang runt mig som om dem var livsfarliga, ja jag har ingen aning om vad det är som har hänt. Men hoppas det inte håller i sig :( Men vi får helt enkelt se. Har ni en häst som är bakskygg? :o Ni kanske har något bra tips? :)
Morgondagens ridning?
Ja den får jag nog spendera i padocken, för att jag känner att det har varit mycket uteritter på det senaste och jag inte har kunnat jobba honom ordentligt. Så det blir nog ett dressyrpass i morgon, inte min starka gren. Men det måste ju göras? :)
Bilder ifrån i dag kommer lite senare :)
Så länge får ni en bild på finaste!
'

Daniella här!

Hejsanhoppsan! :)
Ni kanske har hört talas utav mig? Jag heter som sagt daniella och skal testblogga på denna bloggen en tag. Jag står med min häst chilli på stall huke som anna har sina två medryttarhästar på. Så ni kanske har hört lite om mig eftersom jag och anna oftast spenderar våra '' stalldagar '' tillsammans.
Min häst chilli är en korsning mellan fullblod och varmblod och är 17 år gammal. Nu har jag haft honom i lite över 1 år och han är underbar! :) Chilli har tidigare haft 3 olika ägare som jag vet om och har också blivit tävlad i en högre klass i både dressyr och hoppnig. Chillin hoppade väldigt mycket när han var ung och har blivit '' sönderhoppad '' eller vad man nu skall kalla det så nu håller hans ben inte lika bra som förr. Men jag nöjer mig med att hoppa låga höjder det är ju som sagt inte höjden som spelar någon roll. :) Chilli är inkörd men har inte gått på travet som vissa kan tro. Han är också riden lite i western men det är inget som jag har något större intresse för. Ja vad skall man säga om min lilla Chilli? :) Ja, han är en underbar liten figur som alltid vill vara till lags..
Jag har Chilli alla dagar i veckan utan på tisdagar och torsdagar då min medryttare therese har honom så att jag ska hinna med skolan och lite andra saker, men jag försöker vara i stallet så mycket som jag kan! :)
Är det något ni tycker att jag har missat? :) Komenera så svarar jag på era frågor ( om ni har några :p )
Och om mig är det ingen som vill veta haha, ja jag är en 13 årig tjej med ett STORT hästintresse :)
Ja, här var lite bilder på mig och min älskling :)

Piggelin

Hej!

KOm hem för en stund sen från stallet. Mockade åt 3 hästar idag, gissa om jag har ont i min axel? Mockade åt Kepsen, Spike och Bosse. Och bosse sprider ju inte ut sitt bajs lite heller haha. Sån tur var så hade det slutat regna när jag kom till stallet, väldigt härligt, ännu härligare hade det blivit om det hade vart sol hehe. Men jag ska inte drömma hah. Kepsen var sjukt pigg idag och väldigt studsig. Han ville inte alls gå längst bak, han ville gå om Chilli och gick vid hans rumpa. Gjorde halter och då började han studsa och ville framåt. Men om man bortser från det så skötte han sig bra och det blev ett lyckad uteritt. Han fick en bra och lugn arbetstrav.

Lite svettig var han allt efter ridturen..








Gott med mat efter ridturen.


Kepsen sölar ALDRIG!


Lite svettig heh


Så här fin blev han efter att han hade rullat sig. Så ren och fin.




Mitt skåp som jag städade idag! :)





Dagens fråga!

Postat av: amanda

varför ställer du utåt när hästen tydligt skjuter ut sin bog? du borde ställa inåt så att den inte tappar sin balans

2011-03-23 @ 10:23:43
Postat av: Amanda

Svara gärna i en så där dagens fråga, skulle vara intressant att höra! :)

2011-04-03 @ 17:29:45

Svar; Oj, vi har tydligen inte svarat på frågan innan.. Då får vi göra det nu.

Jag ställde honom inte utåt, utan tog lite utav ett ledande tygeltag för att föra honom utåt till fyrkantsspåret, då jag är rätt "svag" i min vänsterskänkel. Då behöver jag ta hjälp av tyglen och vikten mer som du kan se i videon. Just därför brukar jag sitta ner mer i detta varvet.... för att lättare föra och styra hästen dit jag vill att han ska gå. Och det kanske ser ut som att han skjuter ut bogen, men nej, det gör han inte i verkligheten :)  


Ny

Hej

Har valt ut några nya, hehe.... Min gamla var inte så fin om man säger så. Men tänkte att ni skulle få rösta på vilken ni tycker är finast. Och den som får mest röster använder jag, låter det som en bra idé?

Den gamla:




Dom tre nya:

1.



2.


3.


Kan inte riktigt bestämma mig över vilken jag ska ta, hehe!

Så nu, snälla hjälp mig!

webvoter-omröstning
Vilken ska jag använda som hälsning?

1an
2an
3an
Alla var lika fina

Se resultat

Dagens fråga

johanna om Avis:
vilken vecka var ni på sjöis??

Svar; Jag och Anna var på sjöis vecka 27 sommaren 2010 ;) De var sjukt kul, det bästa ridlägret vi varit på tillsammans! Detta året ska vi dit samma vecka igen och vi har även plussat på med några dagar till, vi ska nämligen dit på tredagars också, man kan inte besöka stället för många gånger på en sommar! Jag tror att vi kommer åka dit på läger enda tills vi inte får mer, och därefter kanske bli ledare eller liknande! Annars kommer vi sakna stället och dom underbara hästarna & männiksorna där föör mycket!



Här är alla lägerbarnen under veckan vi var där, vi fick bäst väder på hela sommaren, haha! Gud ville oss väl... De va bara synd då att jag skada min armbåge och fick rida ensam med en ledare och sånt, och sen ramlade jag såklart av på armen när jag hoppade, lyckat! På riktigt faktiskt, det gjorde så att det slutade verka i armbågen! Minnen som stannar kvar i mitt hjärta hela livet ut! Och var där med bästa vännerna!

Sjöstjärnan är verkligen något att rekomendera, för att komma till deras hemsida klicka här


?

Hej

Har ofta tänkt på det där med hur enkelt allt hade varit om man hade föräldrar som var häst/ridvana..

Det är lite synd att inte jag har det, allt hade underlättat om föräldrarna förstår vad hästar handlar om och vilket ansvar man har, mina tror att allt är så enklet & dyrt.. Det är det enda.

Jag hade varit mer än glad om min mamma tex hade kunnat hjälpa mig med min ridning, eller bara funnits till hands i stallet om jag hade behövt hjälp med något. Just detta är också varför de inte vill köpa häst heller, för de inte kan något. Och sen är dom ändå dumma nog och stannar hemma framför tv istället för att hänga med till stallet för att lära sig saker, jaa.. Vad ska man säga, föräldrar är inte så smarta som dom tror.


gammal bild från våren 2010.

Dock har min mamma ridit lite under somrarna på islandshästar och hon vill faktiskt prova att rida Feffe, haha! Även fast hon inte kan nångot, och sorligt nog har jag inte tid och tålamod att lära ut till henne. Såklart får hon prova att rida också, men det har liksom aldrig blivit av att hon hänger med, eftersom vi inte träffas lika ofta och dessutom för att allt annat i livet krockar med ridningen, finns massa andra saker hon ska göra.

Pappa har varit en trogen chafför till och från stallet, främst när jag & syrran gick på ridskolan, när jag sen började på Svante så åkte han faktiskt rätt ofta ut för att titta på när jag fixade och donade, och för att ge svante morötter och cola, haha! Efter det, när jag bytte till Feffe blev tyvärr besöken färre, men han kom fortfarande, fast nästan bara när linnea skulle få skritta & trava lite på Feffe.

Men på något sätt har alltid hästarna gillat pappa, dom blir så harmoniska & liksom lugna & nyfikna när han är med, det kanske gömmer sig en hästmänniska inom han? Synd bara att han är allergisk & har astma, det är en stor del till varför han stoppat upp med hästbesöken :(

Har ni hästvana föräldrar, fördelar och nackdelar?


Video

Ni får en liten kort video från igår när jag rider Nina!




Kommentar

Hej, fick en kommentar som jag skulle vilja svara på ! :)

Amanda om Dagens pass:
Hej!

Vill bara säga att du ser ut och vara lite hård i handen på de flesta bilderna, försök vinkla upp händerna så de är raka och rid mer med lillfingret istället för hela handen, det hjälpte mig!! :D Kram, har hästen varit en travare? Hon ser verkligen ut som en varmblodstravare! :)

Svar: Hehe, lite konstigt är det, när jag rider Nina blir jag lite hårdare i handen. Tror det kan vara för att jag måste hålla in henne hela tiden och ta och lätta. Men det är något jag tränar på, och händerna håller jag med om. Jag har det ganska enkelt att vinkla ner dem men ska öva med att ha en pinne emellan händerna! Tror ni det kommer funka? Japp, nina har vart travare. Det är därför hon vill komma in en den rustraven hela tiden. Jag tror inte Nina har blivit rätt utbildad, utan dem har bara lärt henne att hon ska trava så snabbt som hon bara kan.
Hoppas du fick ett bra svar:)


wihooo!! Bara älskar att rida i regn!

Vill bara säga att jag älskar att rida i regn. Här i gbg så är det vanligt sommarväder. Gick in och kollade på klart.se och där stod det att det skulle regna på förmiddagen och att det skulle bli uppehåll på eftermiddagen, hoppar dem har rätt! Tror inte det men hoppas. Men ska inte ha för stora förhoppningar, det är ju trots allt Sverige vi bor i hah!

Har båda pollarna idag, men ska rida Kepsen. Vet inte riktigt vad det blir för ridpass idag. Kanske ut, kanske i paddocken. Vi får se. Tror det blir en lite längre dag i stallet idag så bilder blir det!

Ska även ta kort och visa er hur det röda schabraket sitter på Kepsen!


Dagens pass

Hej

Tänkte berätta lite om dagens pass på Ninisen!

För det första gick vi i en jättelerig hage hur långt som helst, och när vi kommer fram till Nina och ska ta henne nästan.... Så springer hon iväg i full galopp, gör rätt många glädjeskutt, sen ställer sig vid ingången till hagen och väntar snällt på att vi ska ta in henne! haha, så vi fick gå tillbaka hela vägen... Klicka här för att se hur hon dampade i hagen typ.

Spolade av henne lite, rycktade. Just nu ska vi testa en bomlös sadel vilket jag inte gillar hahah. Men så farlig var det inte att rida med den, eller jag gled lite i den och jag hade inga benstöd så kunde hålla benen stilla så bra heh. Nina var väldigt pigg och ville helst rusa i traven så arbetade mycket med att få en bra och lugn arbetstrav. Fick till det ett par gånger men måste verkligen öva på det här ofta, eller aa varje pass med någon annan kombenation. Övade även på uppsittningen, gick jätte bra enligt mig, första gången dorg hon öronen bakåt men resten av gångerna brydde hon sig inte, och hon flyttade inte på sig. Hon stog snällt och väntade och undrade när jag var klar, ska du upp i sadeln eller ska du stå där nere?

Prövade även det vid stallet, där gick det lite sämre, hon blev sur och tyckte att det räckte. Drog bak örenen och högg i luften. Sen var stalldagen klar, fixade henne en stund efter och sen åkte jag hem.

















Sen fick vi besök av katten, hihi! Såå gullig, Anna hoppa nästan på den när hon hoppade av Nina ;)










Bildbomb nummer 1

Hej

Nu är vi hemma från Nina, tänkte slänga upp en bildbomb och sen ska Anna berätta hur det gick idag! Blir två bildbomber eftersom det blev räätt mycket bilder, hela 120 stycken! Haha, men alla kommer inte läggas upp såklart.

 







Det börjar såhär;


Sen såhär;


Och tillslut såhär;






Och nu lite ridbilder också! :D











I nästa bildbomb får ni massa ridbilder, och sen ska lite filmer upp!


Dagens fråga

Anna om tick tack, tick tack..:
Har ni något tips på hur man hittar medryttarhäst? Hur hittade ni era? Skitbra blogg btw! :D
 -
Svar; Jag hittade Svante på hastnet.se och åkte och provred han, när han flyttade så fixade hennes ägare ett nummer till en annan tjej i stallet som behövde hjälp med Feffe, så därifrån fick jag han. Anna ville börja rida tillsammans med mig i det stallet, så jag frågade om de fanns någon annan hästägare som behövde hjälp och det fanns det, när nina flyttade så fick Anna spike & Kepsen, för jaana ville att jag och anna skulle kunna fortsätta rida tillsammmans.. Så genom stallet hittade vi nya medtyttarhästar.

Men vi tycker du kan leta runt på hastnet.se - blocket.se - medryttare.nu (dock väldigt gamla finns kvar)

Lycka till! :D


Tävlingen om Schabraket

Hej!

Angående den här tävlingen med schabraket så kommer den att avslutas nästa vecka! Så håll extra koll så att ni inte missar!

Vi kommer även att skriva idag eller imorgon hur vi göra med tävlingen. Håll tummarna att det blir just ni som vinner!


Nina

Godmorgon alla sköna läsare!

Igår pratade jag med Anneli (ägaren till nina) och hon sa att det inte blir någon flytt just nu. Hon har fixat så att det är någon som tar hand om Nina och även rider henne ibland. Jätte bra är det, för då får Nina röra på sig, hon springer och leker med de andra hästarna i jätte hagen men det är ju inte riktigt samma sak med ridningen. Så idag åker jag och Emelie ut till Nina, blir nog lite ridbilder för idag ska jag äntligen rida ninisen igen!

Känner att det var ett tag sen som jag red Nina. Blir lite övning på uppsittningen då hon har börjat att gå iväg med Anneli när hon hoppar upp, händ ett få gånger med mig också. Det brukar mer vara att när jag först säller mig på pallen så går Nina runt den och då låter jag henne och jag ber henne gå runt den ett par varv tills hon tröttnar och det funkar rätt bra för då står hon stilla när jag hoppar upp. Fast hon är rejält sur när man ska hoppa upp, öronen bak och hotar med huggningar, fast åt ett annat håll. I början i det stallet så har hon även kickat när jag ska hoppa upp. Busen.

Jag skriver mer när jag kommer hem ! :)




tick tack, tick tack..

Tick tack, tick tack. Tiden gick så himla snabbt idag. Eftersom Emelie och några till i min skola är så snälla så missade jag bussen och blev av med en nogat, inte bra. Fick sällskap av Daniella och Jaana idag, skönt så man slipper gå själv på den långa och tråkiga vägen.

Men det blev en tur med Kepsen, inte spike. Kommer inte riktigt ihåg varför jag tog spike haha. Vi red bort till kättilsröd och bort till golfbanan, den rundan brukar oftast ta ca 1.15 minuter ungefär med blandande gångarter. Men gissa hur lång tid det tog för mig och Daniella? 2 hela timmar, tror jag. Tiden bara rann iväg. Vi vet inte riktigt när vi red iväg men vi gissar på att vi var ute i 2 timmar. Nu till varför det tog så lång tid, både Kepsen och Chilli blev lit eupphetsade. Så det blev en liten "diskussion" mellan oss, kepsen och chilli ville springa hela tiden, så vi fick göra massa tempo växlingar.
Jag och Daniella hittade även ett nyss sätt att rida på. Den som rider längst bak börjar alltid med t.ex trav eller galopp, och det gick mycket bättre ska jag säga, då fick vi in ett bra tempo.

Jag tog några kort med mobilen idag men det funkar inte att ladda upp :S Ska försöka igen imorgon. Juste, jag ska till NINA imorgn :D




Nya...

....Ridskor!

Provade mina nya skor som jag köpte på gbg horseshow, hehe. Har inte orkat ta med dom och släpa runt dom i skolan för ens idag, just därför blev dom inte med till stallet för ens en månad senare! haha, lite kul...

Dom var väldigt sköna att gå i, i stallet och sånt med dock hade dom en väldigt slät undersita så tappade typ fästet i stigbyglen lite... Var tvungen att korta stidlädrena för att ens få fäste. De va faktiskt rätt påfrästande och jobbig. Men jag hoppas dom bara är så i början. Konstigt att anna inte klagat något på sina, hon har ju likadana ;)

Det blir väl en hiss/diss. Gillar faktiskt mina förra, (dom jag ska ha hos bosse nu) bättre, dom är ju typ ingångna och superskööna, varma på vintern och kalla på sommaren!

Tog en bild på dom också nya också! för mer bilder på dom klicka här


Hihi, bra att dom har ståhetta som jag kallar det... Nu kan jag bli trampad! 

Vad tycker ni om dom? Fula eller fina? Undra hur länge dom kommer hålla.

 


medhjälpare :D

Hej

Har nyss kommit hem från en lite långtråkig dag... Blev väldigt sur på västtrafik, vi fick vänta på bussen i en timme. För det kom ingen den tiden den skulle vart där!

Med ordet vi menar jag Izabella och jag, hon hängde nämligen med till stallet idag, blev så glad. Inget var bestämt eller något sen så hängde hon bara med :D

Red i padocken. Feffe var superseg idag och bjöd inte på sig själv, tråkigt. Känner mig inte nöjd med ridpasset, men det kan bero på att jag inte hade så mycket ridlust idag... Iallafall, bella fick hoppa upp i sadeln och rida lite.

Och som tur var tog Bella lite kort på mig när jag red, hihi! Underbart, då blir det ridbilder!























Avis

Hej!

Blev lite avis på Anna när hon la upp bilder från i sommras, så tänker tjuva hennes idé och göra likadant! Hoppas ni inte tröttnar! Och jag är mycket snällare än anna, lägger inte upp bebis bilder på henne, hehe! Men som ni säkert vet bjuder jag alltid på mig själv.

Skimmeln som duker upp heter labolina, den maxade c-ponnyn jag hade på ridlägret :D Hon var underbart.. seg.








Spike och Ferdinand, fin bild!




Mina två nuvarande medryttarhästar! ♥


Ridlägret, jag är nästan i mitten (fjärde från vänster) på andra raden.
Och anna på högsta raden fjärde inåt från höger sida.



Var det här bara föör tråkigt?

 

Dagens fråga

Kanske rida med lite mjukare hand!? ;)

Svar; Jag vet mina fördelar & nackdelar i ridningen. Och jag vet att jag har en liten tendens att bli lite hård i handen ibland, men detta är inget som händer vaje pass lilla du?

Jag håller för fullt på att träna bort det, för jag tycker det är fel att dra eller vara vårdslös med hästens mun, jag ogillar verkligen när hästar lider. Och då denna delen är väldigt känslig försöker jag så snabbt och gott jag kan träna bort det! :)

Får väldigt dåligt självförtroende och blir osäker, känner mig taskig om jag varit hård i munnen under ett pass, eller verkligen tagit i tygeln när Feffe dummat sig som mest utomhus, men vi lever i nuet, och det är inget jag ska tänka på... Jag tänker på alla framgångar vi haft tillsammans istället!


I sommras :)   

Och sen är Feffe gammal ridskolehäst, så han har haft några okunniga på ryggen som aa, har dragit lite i munnen på han.. Detta gör att om man inte har en väldigt bra kontakt och sammarbetar med han ordentligt blir ridningen "förvärrad", just därför vill jag ha tyglar med knutar, om jag får lov att kalla dom det ;)

Kände att det blev ett rätt långt svar, hehe!

Tack och hej. Måste tacka för att ni kommenterar så flitigt! Läsarsiffran har stigit igen och jag har fått mycket mer blogglust!


Bussen snart

Äntligen Fredag! Älskar verkligen Fredagar, hyfsat bra lektioner + hemkunskap + STALLET!
Sitter här och väntar på att klockan ska bli 13.55 så jag kan ta bussen till Stallet. Får ju slute 5 minuter tidigare så att jag ska hinna med bussen vilket är jätte bra, jag slipper vänta i 30 minuter och jag slipper typ att städa i skolan hahah!

Berättade ju igår att jag ska rida ut med Daniella så nu får vänta ett par timmar tills bilderna kommer, kanske en video från hästryggen, vi får se hur han är. Vill ju inte direkt ta upp mobilen och filma om han ska bråka, vilket jag inte tror han kommer göra hehe!

Vi hörs.


Övningen

Hej!

Slänger ut en video på övningen som Emelie gjorde med Feffe i Onsdags. Inte det kompliceraste men...

Och just det, filmade bara fel i början, vänder på kameran sen så man ser rätt.




Sköna bilder

Hej! Sitter vid mammas data och har försökt att ladda upp det här inlägget två gånger!!! Kommit halvägs på inlägget och sen stängs bara hemsidan ner :O Börjar få krupp ska ni veta.
Hittade lite bilder från i somras som ni ska få nu, om inte det stängs ner igen!!


Så söt Emelie är, ser så liten ut, men ska själv inte säga något




Söta king






Det här gjorde att vi fick ett straff hhaha, som våran ridläre glömde av, sån tur var.











hahha. en nina som vill få tag på gräset !
Vill ni se video?


Dagens "förväntningar"

Hej!

Idag ska jag rida ett pass i padocken igen, haha! Vill ju så gärna träna upp min sits & speciellt min handställning igen efter mitt lilla riduppehåll! Vill bli lite mjukare i handen och mer följsam i rörelserna och som sagt vara mer på med skänkeln. Så nu är det dags att träna upp mina benmuskler, hihi!

Hoppas på att Feffe är lika framåt och posetiv idag som han var i onsdags. Då blir jag riktigt glad, och sen vill jag också att han ska lyssna lite mer på skänlarna, vi får se vad dagens pass bjuder på! Det vet man aldrig, iallafall. Har bestämt mig för att träna övergångar och även öppna, vet inte riktigt hur jag ska få till sluta.. Får inte kläm på det, hehe! Sen vill jag själv ha koll på min sits under passets gång och bli helt enkelt nöjd med mig själv!



Hehe, hoppas jag inte har för höga förväntningar på mig & Feffe nu...

(hoppas det blir bra väder i eftermiddag!)

Nu ska jag fortsätta laga mat med Anna.


Någon intresserad?

Igår fick jag ju två schabrak som såg likadana ut. Skrev ju även att jag kanske ska sälja en eller ha en mini tävling på något sätt. Men jag undrar om det är någon som ens är intresserad av att köpa det? Ifall det är fler som vill ha det så kan vi ju ha en liten budtävling i någon dag och den som budit högst får det hahha. Men kommentera eller skicka in ett mejl om ni skulle vara intresserade, annars hamnar den på vinden eller något ! :)




RSS 2.0