Får klara mig ensam

Denna månaden får vi klara oss utan Anna, sorligt men sant! Hon är ju nämligen bortrest till thailand, med massa sol & bad på schemat. Åh vad jag hade velat hänga med!

Men ska försöka hålla bloggen så uppdaterad som möjligt, dock kommer det inte bli lika mycket inlägg om dagen som 5-6 stycken men ska försöka med åtminstonde 2-3 :)

Imorgon åker jag upp till stugan, i dalsland och blir borta tills på måndag. Får se om internet hänger med upp... Annars blir det nästan ingen uppdatering under helgen då jag inte har gjort några tidsinställda. Men vi klarar oss, ellerhur?


Imorgon blire shopping!

Ska dra ner till myone med min kära mamma och kolla på lite hästsaker eftersom hon är så snäll och betalar.

Främst ska jag kolla på:

* Säkerhetsväst som säkert många förstått nu?

* Visa mamma kingslandjackan så hon kan få köpa den någon gång i framtiden haha! (aldrig)
* Ridstrumpor
* Ridstövlar
* Röda & gråa ridbyxor

Men jag kommer såklart inte köpa alllt detta, kommer fokusera på säkerhetsväst eftersom det är viktigt att sitta säkert på hästryggen! Faktiskt bättre att vara skyddad än snygg enligt mig, sen är det en annan sak om att vara både snygg och säker, hihi.

Nu hinner jag inte skriva mer, ska ta mig ett varmt bad och koppla av efter alla äventyr!


Lördagens pass med sötisen Fine

Hej!

Då var det dags att skriva om Lördagens ridpass, eller iallafall förmiddagens ridpass. Det första "passet" var teori men det är ju inte roligt för er att veta. Men efter teorin och mellanmålet så var det dags för oss att korta upp stiglädrerna och hoppa.
Vi värmde först upp med ökningar i traven och galoppen, hästarna skulle vara med hela tiden och sen började vi med att rida över travbommar och sen komma på ett lite kryss i trav. Första gången vi skulle hoppa över det lilla krysset flög hon bara över, dem andra hästarna hade bara klivit vad jag såg och där kom Fine och hoppa som en studsboll. Fine hade en otrolig hopptalang och lyfte verkligen på ryggen över hindrena.

När vi hade hoppat det lilla krysset var sin gång skulle man fatta galopp i landningen, även rätt galopp. Fine var jätte duktig och hade ett bra tempo, fast ibland blev hon väldigt pigg efter hindrena och rusade men det var lätt att samla in henne igen. Efter att vi hoppat krysset några gånger började vi med en övning/bana, eftersom vi inte hoppa en åt gången blev det lite rörigt hahaha, vi skulle först hoppa över ett litet räcke som låg runt 40 cm, dirkt efter skulle man samla upp hästen och styra rakt mot nästa hinder. Det var viktigt att man kan samla in hästen direkt efter för efter ca 1-2 galoppsprång skulle men svänga in till ett hinder som låg tvärs igenom. Det hindret låg först runt 60 skulle jag tro? Inte helt säker. Efter det hindret skulle man samla in dem direkt igen och styra rakt på nästa hinder. Jag tycker att övningen var rolig och man fick verkligen arbeta med det. I slutet hoppade vi bena en och en, först över ett räcke på 40 cm, sen svänga runt ooch hoppa ett räcke på 40 cm, sen kommer man mot en oxer som låg runt 70 och sen galoppera iväg mot sista hindret där det var ganska svårt att komma rakt på, det var ett räcke på 60 cm tror jag. Jag tycker att det gick jätte bra, förutom att jag drog bak skänkeln lite för lång bak. Skulle vart mycket roligare om vi fick hoppa en bana på 80-100 men det var kul ändå, det är ju inte höjden som räknas eller vad det är man brukar säga.

Efter den här ridlektionen var jag verkligen kär i henne. Nu hoppas vi bara att jag får henne i sommar också!
Tyvärr blev det inga bilder när jag hoppade då det inte fanns någon som kunde fota, dem andra red ju i samma grupp som mig och om jag kändå någon annan så hade dem någon annan lektion. Aja, här får ni lite foton.












Lite bilder - sjöis




Lördag efter dressyrpasset, påväg ner till sjön.


Arrow är så söööt, och gullig! Ge mig honom!






Min MOBIL tar faktiskt rätt bra närbilder, eller?


Träning inför avslutningen.








Uteritt - Video

Slänger upp video 1 från uteritten. Jag var lite cp där. Sen måste jag bara säga att det gick snabbare än vad det ser ut att göra haha!

För er som orkar kolla :DD Njut, jag bjuder ordentligt!




Ett gäng

Ovisade bilder på Ferdiand. Enjoy!










Avslutar med en liten failbild i försök till skänkelvikning, hahah:)))


Dagens pass på Arrow

Denna härliga söndag började med uteritt. Finns kanske inte så mycket att säga men det gick bra och var rätt kul, dock hade jag velat galoppera mer än vad vi gjorde. Vi red i ungefär 1, 15 minuter kanske?

Arrow var i vilket fall väldigt skön och behaglig i gångarterna utomhus. Och han var så duktig sååå!


Nyfiken häst innan avslutningen!

Sen var det siesta och avslutningen. Vi red ut i skogen en runda, sen kom vi upp till stallet och då väntade bekanta runt om gräsbanan för att se vår lilla uppvisning, gulligt, njaaa. Arrow var nog lite taggad ändå måste jag säga... I början stog han inte still och man kände att han hade mycket energi, den lilla söta plutten! Men när vi väl kom in på banan var han så snäll så. där travade vi runt och han var rätt mjuk och framåt så fick honom i form ett antal gånger, dock fokuserade jag inte på att få honom i form hela tiden. Utan att istället få honom framåt.

Kan avslöja att rätt mycket bilder och filmer kommer att visas på bloggen under veckan från uteritten. Det var det enda passet som man hann ta kort med!

Trots de dåliga resultaten i dressyren så hade jag gärna velat ta med honom hem. Hade mer än gärna hyrt honom under vinterhalvåret om vi hade haft råd men neej. Det går tyvärr inte :( Jag får nöja mig med att träffa honom på sommaren, men det är väl okej det också. Hoppas jag får honom på 8dagars också!


Lördagens pass!

Måste såklart dela med mig av helgen till er, våra läsare!

Så bjuder på lite bilder och berättar om passen under lördagen. Mer om idag kommer senare ikväll!

Vi hoppade på förmiddagen, underbart att få hoppa igen även fast det inte var så högt! Iallafall, vi hoppade en typ av bana och alla rullade på. Sen hoppade vi alla en bana var sin gång. Tränade mycket på vägarna. Arrow var riktigt fin stundstal men vart lite seg inpå hindrena... Ångra att jag inte tog ett spö sen när vi hoppa ensamma, men men. Är glad ändå, jag fick en bra känsla och det var underbart och väldigt roligt att få hoppa igen. Nu kan jag knappt vänta tills nästa läger!  

Värmde upp genom ökningar och samlingar... Ökningarna i galoppen gick super och Arrow lyssnade bra på både skänkel och hand ett tag, fortfarande osammarbetsvillig.

Inga bilder på hoppningen eftersom alla vi kände red i samma grupp eller hade annan lektion :(

  

Sen hade vi ett dressyrpass på eftermiddagen, det gick sådär måste jag säga. Vi började med att skritta i serpentiner och sen gick vi över till trav i samma övning, utan stigläder vilket dödade mig. Han var så skumpig asså! Jag satt och spände mig, vilket inte resulterade till något bra... Fick honom inte framåt ordentligt och han var lite bångstyrig ett tag i mitten av passet.

Tränade även på framdelsvändningar, gick la inte så bra. Jag höll inte ihop han ordentligt så han flyttade sig sidledes några gånger istället för att stå på plats. Men några gånger fick jag till det! Efter det tränade vi på att öka och samla i galoppen på volter och guuud! En gång sakta han av, och han skumpa så mycket så jag höll på att ramla av, hehe! Satt som en studdsboll den lektionen.

Efter ridpasset red gruppen ner till vattnet och gick över bäcken, mysigt. Arrow gillade det nog, tror jag. Men han var ändå lite osäker, kanske berodde på om vattnet var kallt?


Tillbaka från dålig täckning & socialitet!

Nu är vi hemma från underbara sjöis igen. Tråkigt men sant, dock är det bara 33 dagar kvar till det långa lägret så jag klarar mig... Förhoppningsvis!

Internet vart väldigt segt där uppe och från mobilen tog det typ en halvtimme att bara komma in på bloggen. Så blev inte mycket uppdatering ändå :( Lite synd, men vi hade ändå inte tid över till att blogga.

Bjuder på ett smakprov från helgen! Resten kommer imorgon.






Rätt många hooovar.



Arrow var född 1999, en valack som var 0 % sammarbetsvillig och väldigt studsig i traven! Älskade att irritera grannhästarna och var nyfiken på allt omkring. Underbar att rida, han var framåt fast ändå inte så pigg. Eller ibland. Jag har aldrig suttit på någon skönare häst barbacka, helt seriöst! Iallafall, han hoppade bra också, och var snäll.. Dock rätt så avstängd från mig under dressyrpassen, och tänkte på annat typ haha!  

Snodde presentations-bilderna på sjöis hemsida för att visa er.


Visst är han fin?


Hemma igen

Hej!

Orkade inte blogga igår, hade massa packning att göra och under kvällen blev min hals bara sämre och sämre. Men det har verkligen vart underbart att vara på sjöis. Vi kom dit typ precis så vi hann bädda och fixa lite i stugan och sen var det dags för samling. Under samlingen skulle vi få veta vilka grupper & vilka hästar vi skulle få. Jag hamnade i ridgruppen apelsinerna och fick ledaren mickan. Sen var det bara att gå runt och få veta vilka hästar man skulle få. Jag ville verkligen ha Tea & håll tummarna hela tiden att hon skulle säga att jag skulle ha  Tea. Men när vi kom till en häst som hette Fine, som jag också hade önskat sa hon att jag skulle ha henne. Blev glad över att jag fick henne men hon verkade inte så trevlig inne i spiltan, direkt när jag kom in drog hon bak öronen och kasta sig mot mig. Ignonerade henne bara och då slutade hon.

Nu till det första "ridpasset", paddocken var jätte blöt och tung så såg inte fram emot att rida där, men men. När vi väl hade suttit upp och skrittat så märkte jag att hon var jätte lätt i munnen och väldigt känslig. Början av traven gick inte alls bra, fattade inte hur jag skulle rida henne och så fort jag kramade lite i inner tygel blev hon jätte arg och saktade av och ville kicka. Vår ridlärare mickan sa att jag skulle släppa inner tygel och bara ha ett litet stöd och arbeta mer med ytter, såklart följde jag hennes råd och då gick det mycket bättre. Sen galopperade vi lite och gjorde några övningar där det skiftades mellan trav & galopp. Efter det gjorde vi skänkelvikningar, när man gör skänkelvikningar ska man trycka lite med inner skänkel och ha ytter som stöd, det gjorde att hon rusade på ordentligt och gjorde lite för mycket skänkelviking. Så det fick vi jobba lite med. Passet var inte så lång, ca 45-50 minuter tror jag, vi skulle bara känna lite på hästarna. jag var verkligen super glad efter det passet! Älskar henne verkligen. 





Izabella & Daylight


En inbakad fläta som Emelie gjorde.


mer bilder kommer senare där jag också skriver hur nästa ridpass såg ut.


Bild/ film minne.

Hej!

Tänkte slänga upp några bilder och videos när jag rider spike och Nina. Mina sötnosar som jag har slutat på.






















Vilka läser ni?

"kan inte ni skriva vilka bloggar ni brukar läsa? Typ vardagligen, och vad ni tycker om dem bloggarna?"

Jag brukar läsa: teamsl, dressyrmupparnaponnysanning, ponnytvillingar, hastoponnyskvaller, och ibland ponilovers, alla nämnda är hästbloggar.

Utöver det läser jag: Megapixlar, fokis, ibland isabelles, andelle och sannalitens, kan ibland hända att jag slinker in på warnmark också.  (Ger mig bra inspration)

Tycker alla skriver på ett riktigt trevligt sätt och bjuder på intressanta inlägg, med tips och bra idéer!

Vilka bloggar läser ni?


Hiss

Måste hissa rambotäcket i ull. Feffe hade det förut och det var varmt, mysig och drog faktiskt åt sig vatten.


(polyester täcke på bilden)

Det negativa är väl att täcket är rätt dyrt :/ Täcket på bilden ovan kostar hela 680 kronor. Enligt mig lite för dyrt, då jag faktiskt inte är rik på något sätt men hade man haft pengar växande på träd hade jag lätt köpt det eftersom dom är bra!


Vad är att straffa och vad är att säga till?

Fortsättningen från detta :

" Tycker du det är okej att straffa hästen när den gör fel, typ stannar framför ett hinder? Vad tycker du om ryttare som gör det? "

Jadu, svaret är rätt självklart om man tänker efter? Den varelsen du rider på förtjänar såklart inte att bli piskad, slagen, tillklappad eller att du skrika åt den? Den hamnar precis i samma situation som när du har gjort något fel hemma och dina föräldrar skriker åt dig eller liknande, inte tycker du det är kul? Inte tycker du det är rättvist? Då kan hästen istället se det som något negativt att rida mot ett hinder, för då kommer sen ett straff om den råkar göra något fel. hästar gör oftast inte något med vilje.

Jag brukar ofta tänka på att behandla hästen som jag själv hade velat bli behandlad. Att ta upp tid på att skälla på en häst, straffa den på något sätt är ju bara onödigt och slöseri med tid när du istället skulle kunna lära den att lita på dig, bygga upp förtroende för dig och få den bli själsäker osv.

Om feffe vägra framför ett hinder slår jag honom inte. Utan jag lugnar ner honom, tar om hindret igen och försöker vara tydlig med mina hjälper. Oftast beror ju tex vägringen på ryttaren, och inte hästen... Så varför straffa hästen? 

Jag tycker att ryttare som straffar helt enkelt inte tänker på hästens bästa, och dessutom kommer dom troligen inte få ett lika starkt band som andra. Men det är sitt egna val, tyvärr finns det inte mycket att ändra på, eftersom mycket hästfolk tror att de gör rätt, men som jag nämt tidigare, alla har rätt till sina åsikter och olika metoder fungerar på olika hästar, just för att alla hästar och ryttare är olika individer. Thats life, tror inte att detta problemet kommer sluta upp. Ryttare med stor framgång har oftast arbetat mycket från marken. Det gäller inte bara att rida hästen som om den vore en maskin.   

Jag tror, att mycket i ridningen beror på hur du behandlar den på marken. Att skapa ett band mellan häst och ryttare är viktigt, väldigt viktigt för att relationen ska kunna fungera. Jag tror på att det är viktigt att belöna när hästen gör rätt. Och inte straffa hästen när den gör fel. Du och hästen har mycket roligare om man är posetiv och om man gör på rätt sätt. Att straffa en häst är enligt mig inte rätt.

Allt i detta inlägget är mina åsikter, ni har era egna. Jag respekterar era och alla har rätt till sina åsikter. Alla har fel, alla har rätt.

Men sen kommer man till frågan, vad räknas som straffa och vad räknas som att bara säga till? Tar upp frågan i helgen för er som vill se "fortsättningen"

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Och nu till fortsättningen!

Att säga till är helt förståligt att ryttare gör, det är ett måste ifall hästen fjantar sig vid hantering främst. Dock är i de flesta fallen, orsaken till att hästen gör något "dummt" är att den blir rädd, inte trivs eller är uppstressad. Därför ser jag det bästa alternativet som att man ska beröma när hästen gör rätt istället för att säga till när den gör fel. Dock ska man inte lalla och hålla på allt för mycket. Man måste lära hästen att visa respekt för en, men man måste också lära sig visa respekt till hästen. Det du får av hästen ska hästen få av dig. Jämställdhet.

Att säga till är enligt mig, att med en tydlig och mörkare röst säga till att sluta på något sätt, eller om tex hästen slår med hoven i marken. Då brukar jag trycka med handen mot bogen vid benet hästen håller på med. Jag provecerar nästan lite, retar Feffe lite liksom, eller det är väl inte precis det rätta ordet men hittar inte något bättre haha. Provecerar gör jag dock inte på ett sätt som gör att han blir irriterad eller liknande. Jag håller liksom på att störa han tills han inte orkar mer.



Det gäller att ha tålamod när man är bland hästar. I det hela tror jag också det är viktigt att vara lugn, bestämd och inte pjolla runt. En häst vill oftast ha ordning och reda, lugnt i stallet och lugn ryttare även om vissa hästar klarar av mycket. Är det en dålig miljö blir ofta hästen uppstressad, den kanske äter dåligt, eller helt enkelt är rädd som sagt, vilket kanske leder till det problem du har?

Men hästar är ett rätt tåligt djur, och dom klarar av mer än vi tror. Detta betyder inte att man kan straffa dom eller något bara för dom klarar det men att säga till med "hårdhanskarna" någon gång om hästen inte lyssnar på flera anvisningar och tillsägelser kan vara den enda "utvägen" i VISSA fall. Med det menar jag fortfarande inte att man kan få slå hästen gul & blå. Men att klappa till den, ryta till ordentligt eller liknande, beroende lite på vad det är för fall.

Att hästen beter sig dåligt kan också bero på vart du köper den, hur den har blivit behandlad innan. under utbildningen och de första åren är de viktigaste, där lär sig hästen grunderna i hantering och ridning. Och tyvärr i vissa fall fel. Sen finns det ju såklart sätt att lösa dom på, det finns det nästan alltid om det inte rör sig om att hästen har någon skada i huvudet eller aa, ni fattar?

Mer åsikter får gärna välla in!! Tryck till och säg vad ni tycker :)


Hej där!

Hej! Nu ligger vi i sängen, efter en lång dag i stallet. Jag fick en häst vid namn arrow. En söt skimmel på 143 cm. Vi red rätt länge idag, eller nej. Typ 1 timme och en kvart. Red mycket på volter och gjorde övningar som jag absolut kommer fortsätta med hemma i göteborg! Arrow var inte så sammarbetsvillig och jag hade håll hela tiden plus att jag hade alldeles för långa läder, och han var sjukt skumpig. Aja, jag gillar han ändå och ska inte byta. Han blir en liten söt utmaning. Ni får ha de bra! Vi ses imorgon. Då har jag två pass att utvädera. // Emelie

Framme!

Nu är vi på bra humör, vi har anlänt till sjöis, hästparadiset... Och ska snart få reda på vilka hästar vi ska få, kan det bli bättre? Vi har en hel helg framför oss med två pass om dagen + massa annat kul med tjejer som har samma intresse som oss.

Underbar stämning här i vilket fall som helst. Vi längtar efter att få ridaaa, ge oss hästarna vi ska haaa!

Glöm inte kolla in under dagen, fler inlägg är förberedda till er! Massa förbereda till imorgon också, så glöm inte bloggen bara för vi inte är i göteborg.

Vi kommer kunna mobilblogga under helgen också, så kommer bli mycket inlägg här! Dock inga bilder :(( Men ni klarar er, för på måndag bombar vi er med massa istället!

 


Inte långt kvar..

tills vi är framme!

Nu sitter vi antagligen i bilen och är påväg till sjöis. Så då kan ni nog gissa att det här är ett tidinställt inlägg. Är så taggad så det inte är sant. Vill verkligen veta vilken häst jag kommer få och vilken stuga och grupp. Är helt enkelt taggad för allt. Idag kommer vi rida ett pass där vi får känna lite på hästarna och sen blir det mys med dem. Kommer nog ta sjukt många bilder på dem om det inte spö regnar. Mer uppdatering från härifrån kommer ni inte få. Men kommer nog upp några hissar/dissar/övningar under helgen! :)

Ha en lika trevlig helg som mig!


Glöm inte...

...att titta in under helgen!

Vi har fixat både tidsinställda och kommer under dagarna också kunna uppdatera via mobilen, hur ridpasset gick osv. I helgen blir det mycket pass att utvädera hihi! Två pass per dag, underbart!

Dessutom får ni inte glömma att anmäla er till gissningstävlingen, där man kan vinna priis. Ni hittar tävlingen HÄR, läs reglerna och kommentera.

Nu väntar väärldens bästa ridläger på oss! Ha det bra sålänge 


Tidiga mornar

God morgon alla morgon läsare!

Är nu påväg till brorsans skola och lämna av honom och sen bär det av till stallet. Regnet strömmar net och det gillas stort! Tror det är första gången jag är i stallet så tidigt som jag ska vara idag, förut har jag vart där när t.ex daniella haft morgonen och en annan gång när vi sov i stallet, men aldrig självmant om man ska säga det på det här sättet. Det ska absolut inte bli en vana heller.

Blev ett kort inlägg, men bättre än inget ;)




Övning till er mitt folk!

Känner att det är dags för en övning... Det var ett tag sen vi hade det sist.

Denna övningen hittade jag på en annan blogg, (ingen påhittad av mig, jag har för dålig fantasi) Eller egentligen är de la ingen riktigt ordentlig övning men men ...

Här har ni beskrivningen från henne.  

Rid på en 20-m volt, stora mittvolten för att inte ha väggar som hjälp, eller till att börja med - A eller C volten. Denna volt delar du in i 4 delar. Fyra tårtbitar typ. Mellan dessa tårtbitar skall tempo varieras.

Här kan man givetvis välja själv vad som passar bäst beroende på utbildningspunkt och tillstånd. För att få en kvick häst och som skall utveckla sin trav, speciellt travlängningar är det kanon att variera med arbetstrav - mellantrav - ökad trav. Hästen bygger upp rumpan, och kommer succesivt att orka sätta sig mer och komma upp fram.

Här har jag gjort ett exempel på en volt då vi utför Arbetstrav - Ökad trav - Arbetstrav - och så fortsätter det.




video på ferdinand

Videon kommer här... På skitdåligt humör sååå aaa. Tänker inte skriva mycket mer innan jag får damp, datan är sönder.... Mamma och linnea är så himla jävla jobbiga!!!!

Nu har jag ärenden att uträtta. Vi ses senare när jag är på bättre humör!




Min dag imorgon

Hej!

Imorgon smäller det! Då åker vi iväg till Sjöis. Men slutpratat om det. Innan jag åker dit så åker jag till Kepsen och rider lite och pysslar om honom. Gött att ta ledigt och åka till stallet istället. Kollade på klart.se och det står att det ska bli regn, men hoppas hoppas verkligen att det inte blir det. Orkar inte rida i regn igen. Dels i vanliga kläder. Men iallafalla, det blir troligtvis ett pass i paddocken, men om Kepsen har skorna på så kanske vi rider ut en liten snabbis och sen i paddocken. Det här är sista gången jag är hos Kepsen sen åker jag till underbara Thailand i en månad och sen sjöis en vecka när jag kommer tillbaks, så 5 veckor utan Kepsen. Hur ska jag klara mig? Det kommer jag inte.

Nu till ridpasset i paddocken, tänkte öva lite på skänkelvikning i både skritt och trav. Har inte gått så bra  de senaste gångerna jag gjorde det, han ville bara kröka lite på nacken, och ville inte riktigt flytta bakdelen. Sen hade jag tänkt testa en galoppövning, men visar er imorgon hur den ser ut, Daniella kanske kan filma lite? Hmm...

Åh jag måste bara skryta lite, har bara en SKOLDAG KVAR i 8an! Sen är det sommar lov! Det bästa på året, tror till och med det är bättre än min födelsedag hahah!!






Lite bilder från igår

Här kommer några bilder från gårdagen, de flesta blev väldigt suddiga pågrund utav att feffe rörde sig hela tiden eller typ blåsten stördde mig men dom duger förhoppningsvis!








Tog ett fult kort fråån hästryggen, intressant... Ellerhur!?!







Nu har jag några ärenden jag måste utföra. Vi hörs senare!


Diss

Slänger upp en diss innan jag ska ta tag i de sista skoluppgifterna.



En diss enligt mig, jag tycker inte detta är fint varken på eller på vanlig bild som ovan. Nej, ingen hitt från min sida men alla tycker olika. Vad tycker ni?


Äntligen klar

Hej!

Nu är jag klar med packningen inför sjöis. Tror jag har packat ner för mycket men bättre att ha för mycket än för lite. Emelie skrev ju att hon skulle få hoppa i helgen och nu har det slagit mig! Jag ska också få hoppa i helgen. Hoppade ju lite med Kepsen men det gick inte alls bra så längtar verkligen. Dessutom ska jag få hoppa med en ponny, troligtvis blir det ponny jag får rida hehe.

Min packning:










Longerad hezt

Kom hem för ett tag sen efter en mysig och lyckad dag i stallet.

Idag red jag inte, vet inte riktigt varför faktiskt. Kändes bara inte som en sådan där riddag. Fixade alla saker innan, hans box såg ut att inte ha blivit mockad på flera dagar... Men så ser den väl i och för sig ofta ut. Knorren är allt en äkta lortgris! 

Tog in han, borsta av honom rätt snabbt och bar mig av för att skritta barbacka ett tag, vi red en liten runda på fem minuter innan jag tog in han i padocken för att longera honom. Han var duktigare än vad jag hoppades på, eftersom jag inte förväntade mig att han skulle söka sig utåt självmant, de har jag haft problem med innan. Menmen, idag gick det så då blev Emelie liite gladare. Skrittade honom i båda vålt varven ett bra tag innan jag började longera han i trav. Han var faktiskt rätt duktig även fast det halft blåste orkan! 

Efter longeringen lät jag Feffe gå lös i padocken och jag tränade på att kalla in honom, gick också över förväntan men absolut inte bästa möjliga.. Han stod hellre och roade sig med löv och grenar som fallit ner på ridbanen än att vara uppmärksam på mig, men men.. 



Bjuder på några prinate kort från en gammal video gjord för längelänge sen sålänge, bilderna kommer imorgon. Tror att jag kommer kunna klippa ihop någon kort film från idag också, filmade nämligen lite ;) 

Detta var ändå en bra dag i stallet trots att jag inte red ! 


dagens fråga

Hej!

Snappa upp en kommentar som jag faktiskt tänker svara på.

Lina om Hur långt får man gå?:
kan inte ni skriva vilka bloggar ni brukar läsa? Typ vardagligen, och vad ni tycker om dem bloggarna?

Svar: jadu, jag läser olika bloggar. Dem som jag brukar kika in på näst intill varje dag är nog teamsl, dressyrmupparna, hastoponnyskvaller, ponnysanning, andelle och ibland fokis.

Som ni ser så är de flesta hästbloggar. Hehe, älskar att läsa skvaller men skvallrar själv ingenting. Skulle nog inte klara av det på något sätt hehe. teamsl & dressyrmupparna skriver på ett härligt sätt och skriver oftast intressanta inlägg. Andelle är min kompis blogg så brukar kika in på den ibland, klicka här för att komma till bloggen. Händer ibland att jag klickar in på fokis blogg också, så söt tjej!




Hur långt får man gå?

Avundsjuka är något som är stort inom ridsporten. Det förekommer alltid några tjafts, diskussioner & bråk som innehåller hästar/ridning. Har sett flera, vart med i flera duskusstioner, speciellt inne på bdb. Som ni vet så var jag för stor för Spike och det var anledningen till tjafsen på bdb. Alla kommentera, stackars häst, du är ju för lång mm. I början fattade jag varför folk undra men jag menar, det är nästan alltid samma personer som lägger sig i, ändå vet dem att jag bara red han för att hjälpa till med inridningen. Spike klarade av att bära upp mig. En sak som jag undrat länga är hur långt man får gå och vad man vill genom dem här diskussionerna.

Mår man verkligen bra när man kränker ner en annan? Hur känner ni er efter ni har skickat en elak kommentar? För vart kommer det här leda? Jo, till en minde självsäker person. Man säger hela tiden, jag ta inte åt mig, jag tar inte åt mig. Men innerst inne tror jag man gör det, iallafall lite. Ridsport förekommer massa konflikter, du går så när man ska göra så. Tips är något som man kan komma med men på ett trevligt sätt. Jag rider Kepsen på det sättet som han tycker känns bäst, du rider på det sättet din häst gillar bäst. Alla har olika metoder och åsikter!

Det här är min åsikt och ni får gärna tycka annat..


Er väntan är över

HEJ! :D

Sitter här med alla mina läxor och försöker bli klar när jag fick reda att vår header har blivit klar. Det var en jätte snäll tjej som ville göra en header till oss, självklart tackar vi inte nej. Det enda negativa med headern är att nästan hela headern består utav bilder på Emelie eller feffe. Men men, ibland går det inte att uppfylla allt. Den här headern kommer vi nu ett tag tills någon anna vill göra en header till oss eller när jag och Emelie har fattat hur man gör en bra och fin header.

Tror den nya headern ska komma upp när som helst så eran väntan på en nya header är strax över. Själv är jag också "taggad" över att se hur den ser ut inne på bloggen.

Föresten, nu är det bara en dag kvar tills vi åker till underbara Sjöstjärnans ridläger. Om ni bor i närheten så får ni gärna komma och fota oss eller bara komma och hälsa på :)


Nästa inköp eller?

Nästa inköp är som jag sagt ett tag en säkerhetsväst! Det är enligt mig rätt viktigt att skydda sin kropp när man rider.

Hittade denna, den jag velat ha under typ flera år på "rea" nu för endast 698 kronor! Men vill ha era tips, är den skön och bra? Hiss eller diss? Snälla säg, tar inte läng tid att kommentera! 



Sen får jag se hur pappa har det ställt med pengarna, vet inte riktigt om vi har råd med en väst nu menmen. jag hoppas kunna köpa den! :)


Glöm absolut inte

Hej!

Kollade nu egenom dem som hade gissat hur måna kulor det var, tyvärr så är det många som inte gälls då några inte har skickat länken där det står att ni tävlar hos oss. Så ni som vet att ni inte gjorde det får gärna skicka om men med samma gissning. Men tycker ni har vart bra på att gissa, vissa har vart nära att gissa rätt, vissa har vart långt ifrån. Själv så hade jag nog gissar långt långt ifrån det rätta antalet kulor.






Jag ska få hoppa, lalalalaalaaaaaala

Tanken slog mig nyss!

Jag ska ju få hoppa nu på lördag. (troligen, men rätt troligt)!!! :DDDD

Efter nästan ett år utan hoppning, jag vet... jag har hållt på att dö av hunger, hoppahoppahoppa. Så ska jag äntligen få hoppa igen! Vadå heeelt underbart? Nu är Emelie rätt så glad. Jag hoppas bara att de kommer gå bra nu också, hehe!

Bjuder på en hoppbild från sjöis. Dock den enda också, tråkigt!



Nu måste jag be Anna, Daniella eller Izabella att fota också, måste ha lite minnen ju!


Straffa hästen?

" Tycker du det är okej att straffa hästen när den gör fel, typ stannar framför ett hinder? Vad tycker du om ryttare som gör det? "

Jadu, svaret är rätt självklart om man tänker efter? Den varelsen du rider på förtjänar såklart inte att bli piskad, slagen, tillklappad eller att du skrika åt den? Den hamnar precis i samma situation som när du har gjort något fel hemma och dina föräldrar skriker åt dig eller liknande, inte tycker du det är kul? Inte tycker du det är rättvist? Då kan hästen istället se det som något negativt att rida mot ett hinder, för då kommer sen ett straff om den råkar göra något fel. hästar gör oftast inte något med vilje.

Jag brukar ofta tänka på att behandla hästen som jag själv hade velat bli behandlad. Att ta upp tid på att skälla på en häst, straffa den på något sätt är ju bara onödigt och slöseri med tid när du istället skulle kunna lära den att lita på dig, bygga upp förtroende för dig och få den bli själsäker osv.

Om feffe vägra framför ett hinder slår jag honom inte. Utan jag lugnar ner honom, tar om hindret igen och försöker vara tydlig med mina hjälper. Oftast beror ju tex vägringen på ryttaren, och inte hästen... Så varför straffa hästen? 

Jag tycker att ryttare som straffar helt enkelt inte tänker på hästens bästa, och dessutom kommer dom troligen inte få ett lika starkt band som andra. Men det är sitt egna val, tyvärr finns det inte mycket att ändra på, eftersom mycket hästfolk tror att de gör rätt, men som jag nämt tidigare, alla har rätt till sina åsikter och olika metoder fungerar på olika hästar, just för att alla hästar och ryttare är olika individer. Thats life, tror inte att detta problemet kommer sluta upp. Ryttare med stor framgång har oftast arbetat mycket från marken. Det gäller inte bara att rida hästen som om den vore en maskin.   

Jag tror, att mycket i ridningen beror på hur du behandlar den på marken. Att skapa ett band mellan häst och ryttare är viktigt, väldigt viktigt för att relationen ska kunna fungera. Jag tror på att det är viktigt att belöna när hästen gör rätt. Och inte straffa hästen när den gör fel. Du och hästen har mycket roligare om man är posetiv och om man gör på rätt sätt. Att straffa en häst är enligt mig inte rätt.


Gammal bild på Feffe

Allt i detta inlägget är mina åsikter, ni har era egna. Jag respekterar era och alla har rätt till sina åsikter. Alla har fel, alla har rätt.

Men sen kommer man till frågan, vad räknas som straffa och vad räknas som att bara säga till? Tar upp frågan i helgen för er som vill se "fortsättningen"


Kantra lite sådär halft idag. (IGÅÅÅR)

Ja, rubriken säger ju det mesta? Kantra i ungefär 1 minut, sen skritta jag 2-3 minuter sen kantra jag 1 min, skritta 2-3 minuter osv... Några gånger och sen gick jag över till travarbete och tränade på att få ut han ordentligt i hörnen och göra ordentliga vägar. 

Det gick rätt bra faktiskt, feffe var relativt pigg och behövde inte hålla igång honom lika mycket för att han inte skulle sakta av som han alltid gör efter typ 2 varv i galoppen. Dock hängde han sig i munnen väldigt och lyssnade inte på ytterskänkeln någonting!

Men det var fint väder och i traven gick han rätt bra så jag är nöjd ändå. Min knorr fick beta ungefär en kvar efter passet och sen fick han betfor som han längtat efter, han gnäggade och var nästan lite stissig, haha! Galna gummifarfar...

Inga bilder idag från passet men tog några efter som kommer upp kanske imorgon eller på onsdag, jag får se.

obs : GÅRDAGENS INLÄGG SOM INTE VILLE PUBLICERAS I BLOGGEN!  


Packar

Kan ni gissa till vad?

Sjöstjärnans ridläger såklart, är rätt tidigt ute med packningen, endast för jag inte kommer ha tid till det senare i veckan. Så det fick bli nu istället, man kan ju passa på medan man är sjuk och har tid.

Kul helg asså, vi får regn alla dagar, vilket leder till dåliga bilder och hela det köret. Men inte ska man vara på bittert humör för det eller? Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder... som ordspråket.

Jag bjuder på någon bild från förra lägret, eftersom jag är så snäll!




Jag vet hur gullig jag är.... Skadad arm, rider i ballerina och ser ut som en kille, yeeey!

Rekomonderar lägret till alla tjejer & killar som gillar att rida, sjöis bjuder på såå mycket inget annat läger gör, dock är ju inte priserna dom lägsta om man säger så.

Nu ska jag ta och fixa "lite" skolarbeten som ska vara änlämnade denna veckan, och plugga till ett prov som egentligen är idag & jag har inte börjat än. Känner mig riktigt duktig!

Mer uppdatering faller in under dagen, kanske ett åsiktsinlägg?


Hur ska jag hinna?

Hej!

Idag stannade jag hemma och pluggar. Har sjukt massa saker att göra och dels så känner jag inte kry. Men menblir väll som förra året, sjuk ända fram tills vi ska åka till Sjöis vilket är nu på FREDAG! Kan knappt bäja mig längre. Så på Fredag kommer det nog bli noll uppdatering från min sida, kanske hinner göra några tidsinställda inlägg innan jag åker men hela fredagen kommer jag vara upptagen. På fredag är jag ledig och åker till stallet innan jag åker till sjöis. Så det blir en tidig morgon ute i stallet, kommer vara där redan vid kvart över 8.

Sen blir det att skynda sig hem och packa ner hjälmen i resväskan. Vi kommer åka vid 2 så vi kommer tidigt till sjöis och får de sängar vi vill ha. Den stora frågan är bara hur jag ska hinna med allt. Har 3 uppgifter att göra klart, 2 tills på fredag och har inte ens börjat. Sen har jag redovisning på måndag och har inte heller börjat med det. Sen är det all packning som måste blir klar, två ridläger & thailandspackning.

Men som Emelie skrev så kommer det upp en stor bildbomb från sjöis!!!!!!


Det här är nog den sista bilden ni kommer att få se på Nina.. Kanske kommer upp några bildminnen men vet inte om jag kommer klara av det!


Sjuuk

Har gått hela kvällen med halsont som plågar mig ännu. Vet inte riktigt om jag kommer bli bättre över natten men hoppas på det eftersom jag har ett viktigt prov imorgon som måste göras för att jag ska kunna hålla mitt vg i SO. Jag hoppas i vilket fall som helst bli bättre så fort som möjligt eftersom jag inte kan konsentrera mig nu, har skitont, kan inte prata. Jag lider rent ut sagt rätt rejält!

Största anledningen till varför jag måste bli frisk är väl att sjöis är redan nu på fredag! Gissa om jag är taggad! Ni kommer bli bombade med massvis av bilder, vare sig ni vill eller inte haha!

Nej, nu ska jag ta en varm dusch och sen smörja in min hals med vicks, sova och hoppas på en bättre dag imorgon. Någon läsare som har ett bra tips om man har halsont, eller typ precis där man sväljer, på sidorna... Svårt att förklara men någon där ute måste ha varit med om samma sak som mig?

Ha de bra så ses vi imorgon! Då laddar jag med MASSA uppdatering! 

 


Kan ni gissa rätt?

Var ett tag sen vi hade tävling, så får ta och starta en gissningstävling! En sån har vi inte haft innan.

Den som gissar rätt får såklart ett pris, dock tänker vi inte avslöja vad. Iallfall något som vinnaren kommer uppskatta. Den som är närmast rätt antal vinner.

Regler:
* Man får inte gissa flera gånger (går inte att fuska, vi ser ip numret)
* Tävlingen avslutas på måndag den 30 maj. 
* För att delta måste du kommentera detta inlägget, inget annat inlägg. 
* Du måste länka inlägget på din blogg, din bdb, din facebook eller någon liknande hemsida.

Glöm inte att länka sidan där du länkat till vår tävling i kommentaren du skickar till oss. Har ni inte gjort det gäller inte erat tävlingsbidrag.  

Så hur många kulor tror ni det finns i denna?




Bloppis igång!

Dax att starta bloppiis nummer två.

KOMMENTERA INLÄGGET FÖR ATT BUDA! INTE I ANNAT INLÄGG... TACK!  

Regler:

* Man måste alltid höja budet med minst 5 kronor.
* Ett lagt bud är ett lagt bud, dvs att det är det som gäller.
* Köparen betalar eventuell frakt.
* Pengarna ges för hand eller sätts in på vårt konto.


Grimskaft - gulspänne & marinblått/rött/vitt/svart färgat. Pris: 25 kronor eller högsta bud!




Nosludd, eventuellt nackludd. Starkt karborreband. Testat men passade inte. Storlek : Cob. Pris: 50 kronor eller högsta bud.




Grimma + tillhörande grimskaft. Grimman är använd ett fåtal gånger och grimskaftet oanvänt. Grimskaftet är gråsvart och grimman grå, svart och vit. Både grimma och grimskaft har samma passande nyans. Storlek: Cob. Pris: 60 kronor eller högsta bud!

Fleece täcken i svart och grått kommer upp senare, även en blå grimma.


Heztryttare goes häst & ryttare!!

Som ni kanske har märkt är vi ett par "rätt" galna tjejer... Så vi måste bara visa vårat inre ja. Drt är faktiskt okej att vara lite galen ibland, de måste ni hålla med om och dessutom måste man leva livet medan man kan. Ellerhur?

Några bilder som blev knäppta igår av duktiga fotograf daniella. Haha, detta är vad vi gör på fritiden. Leker häst!







Kommenterar ni mycket kan ni få se lite mer cp-bilder!


Heztryttare hissar & dissar



Lackade nosgrimmar, och denna var ju ännu värre, när nosgrimman dessutom var tillplattad! Inte vår grej asså. 
Alltså en diss.


En hiss från vår sida, riktigt snygg fleece täcke från myone, man får hem det för endast 350 kr!
Ett fynd. 
 
 


Några bilder jag fotade.










Heztryttare goes negativ.

Heztryttare dissaaaaaaaar!!!



Vem fan vill bära en hjälm som denna??


Markarbete

Hej!

Red en timme i regn idag, great!

Jaana hade varit väldigt snäll idag och gjort alla saker på morgonen idag, så jag behövde i stort sett bara rida idag, skönt. Tog in dom och ryckta ett tag och sen prova jag och Emelie dem nya "marinblåa" lindorna, dom passade rätt bra till schabraket faktiskt!



Sen red jag ett pass i padocken ett rätt bra tag, i regn som sagt. Fast i början var det uppehåll som tur var. Jag gillar inte att rida i regn menmen, de fick gå ändå. Red lite markarbete, vilket gick rätt bra. Började att rida över travbommar, och Kepsen gick bra men han var inte riktigt med hela tiden och ville inte arbeta, dock var han fin stundstal!

Sen ändrade jag bommarna till galoppavstånd och tränade på att galoppera över också, gick sådär. Vänstergaloppen gick bra och han trampade fint över men högergaloppen gick sämre, eftersom han är lite svagare där. Något vi behöver träna upp. Han var i alla fall väldigt duktig med ökningarna.
















Bildbomben får sluta med en liten failbild.


Bildbomb 1, sista besöket.

Slänger upp bildbomb ett, en av dom sista bildbomberna på henne. Nu är hon till salu :(
























Sista gången jag ser dig..

Hej!

Åkte tidigt till Nina idag och både Emelie och pappa följde med till stallet. Det var väldigt härligt att vara där och jag försökte att inte tänka på att det var sista gången jag skulle få se henne. Red lite barbacka i paddocken och hon var jätte härlig. Ibörjan var hon jätte studsig och fick inte med sig bakbenen riktigt i traven, men efter lite jobb med bommarna gick hon mycket bättre och även jag satt lite bättre. Emelie hjälpte till med att påminna mig med att jag ska dra tillbaks axlarna, tänkte på det ett tag men sen åkte dem fram igen. Men men, bara att öva på.
Hon gick ganska br aöver bommarna, ibland fick jag inte den perfekta balansen över och då slog hon i bommen. Men fick många fina steg över. Red i ca 1 timma och sen släppte jag ut henne i hagen och åkte hem. Jag kan inte fatta att det här är sista gången jag ser henne. Egentligen skulle jag hälsat på henne efter jag slutat någon gång under sommaren men nu går ju inte det, Nina är ju till salu och en ny ägare kommer pyssla om henne. Men alla måste leva vidare. Man måste ju tänka possitivt, nu ska hon komma till en bra ägare som verkligen visar henne kärlek. Inte för att vi inte har gjort det men ni fattar vad jag menar.

Jag kommer alltid att sakna och älska dig Ninas- Misstake!

Smakprov från dagen:








Några övningar.

Tjolahopp!

Det rullade in en kommentar där dem undrar om jag kan tipsa om några bra övningar när man tränar galoppombyten.

Har några övningar eftersom jag övar ganska mycket på det.
Om hästen/ponnyn har svårt för galoppombyten så är det viktigt att man gör lite lösgörande övningar så hästen mjukar upp sig och inte är stel. Det fick jag göra på Kepsen och det hjälpte en del faktiskt.

När jag tränar galoppombyten så brukar rida i en åtta. Men rider inte om och om igen eller hur jag ska förklara. Galopperar först nått varv på volten tills jag känner att han har ett bra tempo och lyssnar bra, sen byter jag liksom bara volt och gör galoppskänkel och lägger lite vikt i stygbygeln så det blir lättare för honom att fatta rätt galopp.

Det här var ju inte direkt några övningar men om ni kollar på vår lista så finns det någon punkt där det står övningar. Så om ni klickar på den så kommer ni till massa roliga övningar, finns även några övningar där galoppombyte är med. 

Hade tänkt ladda upp en bild från sjöis när Emelie hoppar men det funkade inte att ladda upp den, så ni får nöja er med en fail bild när jag hoppar fram på sjöis! :)


Foto: Olivia Govik


 


Anna Hissar

Hej!

Måste bara hissa detta 2-delande pannbandet. Första gången jag såg det tyckte jag inte att det var så snyggt men när jag väl såg hur det såg ut på hästen så var det riktigt fint. Tyvärr tror jag inte Kepsen skulle passa i det. Men det skadar ju inte att testa? Men hindret är ju pengarna. Men tycker det är okej att få drömma lite ibland.



vad tycker ni om 2-delade pannband?


Fullt upp!

Hejdär!

Har glömt medela innan att jag behöver tid till viktigare saker än bloggen, och därav kommer jag inte hinna med den lika mycket som innan i ett par dagar framåt. Jag ska försöka så gott det går men kan inte lova mycket uppdatering.
Igår var jag i stallet, sen bar jag direkt av ut till angered med Anna & Emma för att se på dansuppvisning som anna nämnde. Imorse gick jag upp sex, gratulerade Pa, drog till skolan. Efter skolan träffade jag mamma och dirket hem igen för att fira Pa på hemmaplan.

Detta inlägget har jag smygit upp till. Egentligen har jag inte tid med måste ju medela något sådant viktigt som detta! Hehe, skriver om igår nu ikväll istället, spännande! Bilderna vet jag inte riktigt hur det blir med. Kameran och hela mitt jävla liv fuckar!

Har typ 3 inlämningar, 1 prov och två redovisningar nästa vecka, KUUUUUUL. 

Vi hörs! Önskar alla läsare en bra torsdag sålänge!

Pussar på er!


Dålig uppdatering ännu en dag

Hej!

Idag kommer det vara dålig uppdatering idag med. Emelie är ju i stallet nu och vi ska möta upp henne snart.
Men ska försöka hinna göra några tidsinställda inlägg innan vi åker.
Vi ska nämligen iväg och kolla på isabelles och Aines dansuppvisning så det kommer ta hela kvällen. Hinner inte skriva så mycket mer men ha en bra kväll.


Rolig hoppövning

Hej!

Tänkte tipsa er om en hopp övning. Har aldrig testat den men den ser väldigt rolig ut för både häst och ryttare.


En väldigt fin paint bild men ni kanske fattar. Man börjar då med att komma i trav och komma rakt på och hästen ska vara rakställd över. Travar över bommen och hoppar sen över det lilla krysset. När hästen landar ska hästen fatta galopp och ta ett galopp steg och sen över oxern. Under den här övningen måste man hålla ett bra tempo och ryttaren för öva sin balans före, över och efter hindret. Efter krysset är det viktigt att man har en bra balans. Efter hindret ska man hålla en rak väg. Natruligtvis kan man lägga till hinder om man nu vill det. T.ex lägga till ett räcke efter oxern, ca två galopp steg efter. Eller sätta ett till kryss innan oxern så det blir studs innan. Du kan helt enkelt göra hur du vill. Men det är viktigt att man tänkter på att hålla ett bra tempo så att avstånden blir rätt.

Det här är en övning som jag jätte gärna vill testa någon gång med Kepsen. Får se om det kanske blir det nästa hoppning jag har med hoppning? You never now.

Senare ikväll eller imorgon kommer det ut en dressyrövning! Så alla dressyrryttare håll ögonen öppna!



asså jag måste sluta rida med öppen mun! Blir så när jag är koncentrerad, händer att tuggan kommer fram också!
Foto: Olivia Govik

Finn 5 fel

Finn 5 fel och vinn ett "pris"!
Vinnaren utses på Söndag..
( den verkliga)


(5 fel)



Några bilder på mira

Hej!

Tog några kort på Mira i Söndags när jag hjälpte henne och Maja. Men tog också några fina kort när både Mira och Maja var i bild men vet inte om jag får lägga ut dem så väntar med det så länge!


Liknar hon inte Nina lite?







Mira har haft en svår tid och har utvecklas snabbt. När Mira kom kunde man inte ens leda henne och så fort man gick förbi hennes box sparkade hon och högg mot en. Nu är hon en helt annan häst. Hennes humör och kroppspråk har ändrats och hon kommer nog bli en jätte fin ridhäst. Ser ni vad hon har för schabrak? Det fick Maja köpa av mig men har inte bestämt pris än heheh!


bättre sent än aldrig.

Hej där!

Datan lagga igår och inlägget fösvann när jag skulle publisera det osv. Så tar ett nytt försök på att göra det idag istället!

Igår red jag inte, hade båttom hem, men fixade hans saker och lite sånt i alla fall. Inget speciellt hände så finns inget intressant att skriva om heller :/

Onsdags:

jag fixade allt och sen kom Linnea & Pappa för att kolla lite på mig och för att Linnea skulle få skritta några varv. Feffe gick rätt bra och han var väldigt framåt och pigg vilket gillades, tror nog det berode rätt mycket på vädret eftersom det blåste rejält och regnade också. Iallafall, jag trava på ordentligt och arbetade mycket med små volter, samt förstora/förminska volten. Böt varv mycket och gjorde även lite skänkelvikning... Första gången gick jättebra, och han gick nästan hela kortsidan. Andra gången ville han inte längre, min fick till det lite iallafall. Dock trampade han inte under sig med bakbenen något vidare bra.

Min insats var ändå helt okej, tänkt mycket på att ha händerna i rätt ställning och fick till det stundstal, men måste träna meeera... Problemet ska bort!

Men jag är ändå nöjd från i onsdags, pollen var duktig!

Bilder kommer strax!  


Förslag?

Hej!

Vet att det är några dagar kvar tills det är Fredag men har redan börjat fundera över vad jag ska ha för ridpass. Förhoppningsvis blir det ridning i paddocken för Kepsen ska gå barfota tills han åker iväg på bete. Jag kanske inte har berättat det men Kepsen ska åka iväg till ett annat bete under hela Juni. Han har stått där innan och killen som hade betet saknade tydligen Kepsen så han ska iväg en månad, men det gör ju mig inget. Är ju själv borta hela Juni.

Kepsen kommer vila hela den månaden, bara stå och tjocka sig med gräs och morötter. Så när han kommer tillbaka så blir det att sätta igång honom.

Nu över till Fredag. Som sagt blir det nog ridning i paddocken. Lite dressyrarbete men vet inte riktigt vad jag ska göra. Så tänkte fråga er om ni kan några bra övningar?

Bjuder på några bilder från när jag ride ri paddocken.




Inte dem finaste bilderna, sitter ihopkrökt eftersom att jag hade jätte ont i magen och det hjälpte att sitta som jag göra. Typisk stolsits...

Märkte även att jag inte har så måna ridbilder från när jag rider i paddocken. Måste ändras..


Jeevla blogg!

Hej!

Skrivit om ett & samma inlägg typ 5 gånger, och har inte lust att göra om det igen så låter det vara för idag... Blir lite irriterad när min data dampar hehe!

Förlåt för dålig uppdatering men stanna hemma från skolan och sov, hade ont i halsen och var lite yr, hoppas det är över imorgon!


Gammal random bild när jag & Daniella var ute och red på Chilli, tillsammans.

Ha det bra! Är förhoppningsvis tillbaka imorgon med mer uppdatering!


Nu har ni chansen

Det känns som att man alltid börjar bloggandet med Hej, men vad annars ska man skriva? Men det var inte det här det här inlägget skulle handla om.

har tänkt på en sak att vi har haft bloggen ett tag nu och tänkte fråga er vad ni tycker är bra och vad ni tycker är dåligt. Vi gillar all kritik så bara kommentera vad ni tycker. Något som vi kan förbättra något som redan är bra. Kanske är vårt sätt att skriva på tråkigt?

Det skulle vara jätte roligt om ni kunde skriva vad ni tycker och varför ni kommer tillbaka till vår blogg dag efter dag.

Cp störda är vi, som alltid :D


Grimman

Hej!

Vi fick aldrig något svar från "köparen" så nu kör vi om den bppisen.

Startbudet är 40 kr och när man vill höja budet så höjer man med minst 5 kr! Så om ni är intresserade bara buda på. Men var säker innan du lägger ditt bud, för när du har lagt ditt bud är det lagt och det går inte att ångra.

Grimman är endast testad.
storlek -cop. Går att ändra "storlek" på två ställen.




Min dag = Stallet

Hej!

har nu vart hemma i några timmar. Åkte tills stallet 10 så kom ju fram typ 10 över. Det var verkligen länge sen jag var i stallet så länge, dessutom när det regnar. Det har verkligen regnat hela dagen. När jag kom till stallet stod chilli innen och hovslagaren var där och fixade nya skor till honom. Så när jag hade kommit tog Jaana in Spike och Kepsen. Spike skulle också få fram skor. Första gången han skoddes och han var jätte duktig. Han tänkte inte ens att han bankade på ett par järnskor. Han var mest nyfiken på det som var runt omkring han. Han lyckades även få tag på hovslagarens kniv, han stod och gnagade och viftade med den och tillslut släppte han den. Bus ponny.

Kepsen fick ju då stå inne ganska länge och efter någon timma fick jag veta att det skulle komma en ny häst så vi skulle ta in alla hästar och sen skulle vi släppa hästarna igen med den nya hästen. Det gick ganska bra. Lite bus blev det och när jag släppte ut Kepsen i hagen, sist av alla så märkte han inte ens att det hade kommit en ny häst eftersom dem andra hade jagat bort stackarn. Men tillsut märkte han att det var något konstigt längst ner i hagen så han började staka sig framåt. När han väl hade hälsat så sprang dem tillbaka till flocken och kepsen sprang och visade upp sina snygga ben, stod och veva med dem och tyckte han var jätte snygg hahha. Helt stel också.

Men det var synd om den nya hästen rosen. Alla jagade bort honom och han fick inte komma nära någon annan.
Men efter 30 minuter så tog jag in Kepsen igen och kollade så skorna satt kvar och om han var varm eller svullen, och det var han inte, men blöt och lerig var han allt. Jag som hade stått och borstat bort all lera innan och borstat ordentligt. Alla i önödan hehe.
Men när vi hade sadlar så kommer Carro inspringandes i stallet och sa frågade om vi hade sett den nya hästen komma in i stallet. Vi stod ju där som efterblivna idioter och ba Nej? varför skulle han göra det. Men tydligen så hade rosen känt sig osäker så han hade krypt/hoppat över tråden och sprunget bort. Så det var bara att sadla av, ta grimmskaften och skynda sig till hagen och se om de andra hästarna var kvar. Alla hästar stod kvar. Det var bara rosen som hade sprungit iväg. Men en i stallet hade fått tag på honom så vi hämtade han och gick tillbaka till stallet.

Äntligen fick jag och Daniella rida iväg ut i regnet. Vi red i volvo skogen idag med, men den längre rundan och sen red vi i paddocken en liten stund. Kepsen var inte riktigt med idag. Seg så fick mana på honom hela tiden. Men han gick i en lång och låg form. Han hade svårt att behålla den så han gick ett tag och sen började han dra upp huvudet igen, gjorde serpentiner, små volter och sen testade jag galoppombyte igen. Det gick sådär. Den här gången lyckade jag några gånger men dem sitter ännu inte. Bara att öva!

Sen hjälpte jag och Daniella Maja att rida Mira. Tredje gången hon sitter upp på henne. Duktiga var dem båda två. Och om ni undrar så är Mira en unghäst och är under inridning..



Så duktig som jag är så har jag tappat bort USB kabeln till kameran. Tog faktiskt en del kort och såklart så vet jag inte vart kabeln är. Ska leta lite mer och ser sen om dem kommer upp isåfall!


Svarar på en fråga

Hej!

Vi hade ju som sagt frågestund, nu hinner jag inte svara på alla mina frågor men gör som anna, svarar på en iallafall.

Från agnes.

Har ni bra självförtroende?
Sköter ni era (?) hästar helt själv eller har ni föräldrar eller bekanta som mockar osv?


Svar;
Mitt självförtroende, det beror lite på i vilken situation... Men kan säga att den inte är sååå himla bra. I vissa samanhang tänker jag inte på vad andra säger och tycker och jag står nästan alltid för vad jag har sagt/tycker. Men i vissa samanhang blir det svårt, jag tycker jag är baksdålig och vill spola tillbaka och ändra allt.
Kortfattat; det är inte dåligt, men det är inte heller bra!

Ja, jag sköter allt själv, min mamma och pappa är inte så hästintresserade, speciellt inte pappa som har både astma och allergisk mot hästar... Inte bra asså, annars hade han varit till hjälp eftersom feffe trivs med han, det har jag märkt tydligt, alltid öronen framåt, lugn och snäll, nyfiken och väldigt rar när pappa är i närheten! Så han har till och med fått prova att skritta på han några varv, feffe var lika snäll som alltid!

Mamma har dock inte hängt med många gånger, bara någon enstaka dag. Lite tråkigt, men eftersom hon inte kan något och jag har för dåligt tålamod till att lära ut vill jag inte ha med henne ut heller, hehe! Sen vet jag att det hade varit skönt med någon förälder som hade hjälpt till med saker, underlättar och det tar kortare tid i stallet dessutom!


Imorgon blir det

UTERITT! Har inte pratat med Daniella än om det men det blir nog uteritt! En långis. För Kepsen kommer gå oskodd sen under 2 veckor och då ska jag hålla mig borta från dem hårda grusvägarna. Hade tänkt mig att rida mot golfbanan och sen över vägen och rida lite på dem vägarna. Men ingenting är bestämt än! Ska försöka komma ihåg att ta med kameran också!

Har ännu inte bestämt mig om Kepsen och jag ska vara röda eller om vi ska vara marinblåa. Jajja, det bestämmer jag imorgon!
Kommer åka till stallet vid halv 11 tror jag. Följer med mamma när hon lämnar min brorsa så det blir tidigt!






Dator i min närhet.

Hej!

Sitter här vid datorn och har vart hemma ett tag. Det blev en snabbis hos Nina idag. Fixade allt, kollade till Nina och åkte sen. David hade ju som sagt fotboll idag så det var lite stressig. Eftersom jag hade bråttom så hade jag inte tid till att fota. Känner att jag lovar er bilder men det kommer inte några. Men det ska bli bättre, hoppas jag iallafall.

Imorgon blir det Kepsen, skriver mer om det under ett annat inlägg..
Ha en bättre Lördagskväll än mig :)




Fredag den 13 maj

Här får ni videon från igår!

Jag vet att jag rider dåligt, jag vet! :)



Ge gärna tips men klaga inte, hihi!


Hann hem en snabbis! Jag bara babblar.

Heej!

Idag är jag på sisådär humör, hittade mycket fint på frölunda som jag köpte, dock inte det jag kom dit för...

Nu ska jag sätta ihop filmen från igår, sen ska jag dra till festival för att se min goda vän Emma dansa, blir kul! På kvällen blir det troligen lite grillning hos kusinen Emma, men ska försöka klämma in några häst-inlägg! :)

Hopaps ni får en lika underbar lördag som mig!


sådär

Hej!

Idag kommer det inte vara så jätte bra uppdatering från min sida heller men ska göra så gott jag kan. Mamma tvingar med mig till min brors fotografering i fotbollen och sen till han match. Så kommer inte åka ut till Nina förens på eftermiddagen/kvällen skulle jag tro. Det blir ialla fall barbacka ridning idag! Önska mig lycka till!


Lite dålig uppdatering idag

för blir borta under förmiddagen, ska shoppa loss, hahahaha! Och igår kväll var jag ute, så hann inte göra tidsinställda då, sorry! Och i eftermiddag ska jag dra till en festival, så hinner inte idag heller men återkommer så fort jag kan! I eftermiddag/kväll :)


Dagens fråga

Hej!

Då släger jag upp dagens fråga.

agnes ~ thulina . om Dags att ...:
Har ni bra självförtroende?
Sköter ni era (?) hästar helt själv eller har ni föräldrar eller bekanta som mockar osv?
Svar: Självförtroendet ligger väll inte på topp. Det är väldigt sällan jag är nöjd efter en lektion. Efter lektioner/ridpass så tänker jag alltid, varför gjorde jag inte så. Om jag gjorde så skulle det vart mycket bättre. hur kunde jag göra så osv. Men mitt självförtroende blir bättre och bättre. Står oftast över det jag säger. Och ja, jag sköter om Kepsen själv. Eller själv och själv, Kepsen är ju min medryttarhäst men under de dagar jag har honom så sköter jag om allt, mockar, hö, kraft, vatten osv. Mina föräldrar är inte direkt dem som föredrar att åka till stallet och mocka och hjälpa mig. Ifall dem följer med står dem bara och kollar på och försöker prata häst "språk" med en och hjälper en sen med ridning, självklart skämma ut mig om det finns någon annan i paddocken. Där fick du svaret på dina frågor, hoppas du nöjer dig med det!




Några frågor

Hej!

Fick in några frågor från en tjej som jag tänkte svar på, självklart svarar jag bara på dem som var till mig och sen förhoppningsvis så ska Emelie svara på dem.

Amanda om Dags att ...:

1.Är ni oskuld?
2.Varför skriver du inget om spike mer?
3.Vad är eran älsklingsfärg på hästar?
4.Vad tycker du om sporrar?

Bra blogg, men uppdatera meeer!! :)

Svar: 

1. 

2. Varför jag inte skriver mer om Spike är för att jag inte rider honom längre. Många av er läsare är väll glada att jag har slutat rida honom eftersom vissa trodde att han skulle få ryggproblem. Hur kommer det sig att jag slutat då? En annan liten tjej som var medryttare på lilla Agnes kände att hon var för stor för Agnes, dessutom skulle Agnes flytta så då frågade Jaana om hon ville börja på Spike och så blev det. Dem provred honom och dem ville vara kvar. Sen är det Kepsens förra medryttares dotter som också rider Spike. Det skulle vart jätte jobbigt för Spike om det var 4 olika som red Spike varje vecka, 2 medryttare, Jaana + jag. Så då var det mer rättvist att jag slutar på honom, och det är ju bra för Spike också. Då får han några i "rätt" storlek som rider honom. Men kommer sakna den plutten.







3. Jag gillar dem flesta färgerna, har inte direkt någon favorti om jag säger så. Men dem färgerna som är lite högre på listan är nog skäck, isabelle, black, skimmel. En åsikt som jag har är att exitören också spelar roll när det gäller färg. Men inte mycket men en liten del. Tycker jag fel?



4. Hm, vad tycker jag om sporrar. Är både för och emot det faktiskt. Själv anväder jag aldrig sporrar. Har sett mycket på tävlingar att vissa hästar har sår efter sporrarna och det är inte rätt. Om man inte kan använda sporrar på rätt sätt ska man inte använda dem alls.
Om jag skulle använda sporrar så är det dessa som jag skulle använda.






Vet inte vad jag tycker

Hej!

Har nyss ätit efter en lång dag i stallet. Det blev en tur i volvoskogen och sen en liten stund i paddocken. Maja hjälpte mig lite under tiden jag red och gav några bra tips. Kepsen var VÄLDIGT seg och ville inte riktigt trampa under sig. Blev lite bättre till slutet. Övade sen på galoppombytet, har haft svårt med det när jag övat på det men idag funkade det faktiskt. Fixade till 2 galoppombyten, bättre än inget. Fick även testa chilli lite och göra några galoppombyten. Jäklar vilken skillnad det var att rida på chilli än Kepsen. Chilli hade en jätte smal bog och hals och det kändes inte alls bra. Kepsen har ju ändå en "hals" eller hur jag ska säga. Men chilli var jätte enkel att få ner på tygel, han ville helst gå ner lite för långt men det gick bra ändå. Galoppombyterna gick bra och han bytte jätte bra, fick en bra balans över också. Gjorde små små volter i galopp också och sen skrittade jag av. Så länge som jag red Chilli fick Daniella trava ett par varv och sen skritta av honom.

Tyvärr så glömde jag kameran hemma men ska ta massa bilder imorgon och på Söndag!


Några bilder 13/5

Här får ni bilderna, om ni håller ut någon timme till får ni se en film med lite blandade videoklipp från idag :)






Javet, jag stör mig också på svarta pricken!





bläää :D:DD:D:D:D:D


Dagens outfit

Slänger upp dagens outfit, blev grårosa.. Passar bra in till schabraket hihi!


Tröjan var som ni kanske fattar rosa, inte vit som det ser ut som på bilden ;)

Tröjan - Stadium
Ridbyxor - Någon ramdom butik i dalsland, haha! (lite förstora)
Ridstrumpor - Julklapp för typ 2 år sen.




Glad cheeey

Hejsan svejsan alla!! :)

Hemma från stallet nu, gick rätt bra idag måste jag påstå. Jag red i padocken ungefär i 1 timme och en kvart. Rätt länge men blev mycket skrittarbete, ställde honom väldigt mycket och jobbade på att få honom rund och fin i galoppen, samt lysna på mina skänklar. Stundstal var han superfin och gick klockrent, men ibland var jag inte riktigt med och tappade honom så han missuppfattade lite, men de va mitt fel!

Slutresultatet blev bra ändå och i slutet lyssnade han rätt bra och ställde sig själv osv, så nu sitter en väldigt glad chey och skriver denna texten! Dock är jag inte nöjd med min insats, la märke till att jag gärna trycker mig inåt med ytterhöften, dvs jag "lutar" mig inåt, något jag måste träna bort genast!

Här får ni ett smakprov från dagen, mer kommer snart!



Film kommer upp senare också :)


Stallet idag

Hej!

Idag är det Fredag och då har jag Kepsen och även insläppet. har inte bestämt än vart jag ska rida men ska fundera över det under dagen. Frågan är bara om jag kommer kunna klara av hela skoldagen. Har jätte ont i kroppen, ont i huvudet och ont i halsen. Tror jag är påväg till en förskylning, hoppas inte!

Skriver mer när jag kommer hem! Förlåt ännu en gång för den dåliga uppdateringen igår!


photoshooooop!!! :D

Goa nyheter gubbar!

Har äntligen fixat fram photoshop cs3 på min dator, så nu kommer jag kunna redigera bilderna lite basic och sånt, och göra design/heather :)

Dock är photoshopen på engelska, är det någon som vet hur man ändrar till svenska? Den som hjälper mig får såklart en länkning som tack för hjälpen!

Använder ni photoshop, isåfall vilken och varför?


Ny outfit till närmasta dagarna hos knorren.

Imorgon blir det nytt tema, grå-rosa. Tror faktiskt det kan bli fint på feffe, men vi får la se imorgon.

Pappa kommer ut till stallet och hämtar mig, så det blir ridbilder också hihi! De gillar vi. Och sen ska jag se om jag kan baka ihop någon film, om ni vill se?

Padocken imorgon, eftersom pappa inte orkar springa med i full fart med kameran i ena handen för att ta kort, men padocken blir bra den med. Ska jobba med att rida lätt mycket, stå upp och träna min tvåpunkt/trepunkts sits. De va länge sen. Låter som en rätt bra idé.  

Har ni några bra övningar så får ni gärna komma med en kommentar, då blir Emelie glad och länkar till blogg/bdb eller liknande, om övningen var bra då ;)




Dags att ...

KÖRA IGÅNG EN FRÅGESTUND!!!! 

De gillar ni va? Ni får fråga vad ni vill! Svaren kommer upp i början av nästa vecka, eller kanske redan nu i helgen! :D

Så är det någonting ni tycker är cp, något ni hatar, något ni gillar... Något ni undrar över oss, isåfall har ni chans nu att fråga och vi svarar!


jobbigt liv jag har asså

Har haft två små skitjobbig cp ungar efter  mig under hela eftermiddagen, gulligt... Njeee. Inte precis. Och sen har jag varit upptagen med att träna mig själv och vovven ett bra tag ute i skogen, vi sprang nästan 1 timme, mysigt och frisk luft i skogen, vilket resulterar till något bra!

Bjuder på en bild på den seriösa Emelie. Jag vet att ni gillar det!



Nu ska jag ta och äta middag, sola lite och ha det mysigt nu när sommaren är påväg. Vi har sol i göteborg och det är något som man måste njuta över, för tror nog den försvinner efter ett tag :)

Nu till det hästrelaterade;

Funderade på när jag var ute och sprang, hur mycket Ferdinand vilar per vecka osv... När jag är där brukar jag oftast rida, det händer väl någon gång i månaden att jag avstår. Men frida brukar låta han stå minst 1-2 dagar, vilket är rätt lagom, íbland blir det mer om man inte har tid eller liknande, men det är dock bra för feffe då han faktikst har några år på nacken.

Brukar hur ofta brukar ni låta era hästar/medryttarhästar vila? Går dom 7 dagar i veckan, eller kanske bara 2? Varför gör ni just som ni gör?


Bilder från idag :)

Här får ni lite bilder från idag :)












saker du inte visste om mig.

Känner att det var ett tag sen jag skrev några saker ni inte visste om mig. Så då tar vi det nu!

1. HATAR BANAN FLOUR eller vad det nu heter, smakar ju verkligen skit. Tog det idag i skolan och vill aldrig göra om det igen. Smaken går ju inte bort heller.

2. Följer desperatde Housewives ( stavning) och grey´s anatomy. Väldigt intressant att veta.

3. Tror jag tappat bort mitt bankort -_- duktigt säger jag bara.

4. Hatar när man försöker göra något jätte länge och när man frågar någon om hjälp så klarar dem det direkt...

5. Har klippt av den här strängen man har under läppen eller hur man ska förklara, gjorde det för ett par år sen för jag kunde ta up min läp för mycket eller något hahah!

Det var några VÄLDIGT INTRESSANTA saker som nu inte visste om mig.


Ni får skylla på...

...skolan. Skolan gör så att mitt bloggande stoppas upp och då gör det att bloggen blir tråkig om den inte har inlägg. Men nu får jag stoppa upp lite med spanskan och skriva ett kort inlägg till er. Igår kom jag tänka på att det inte alls är långt kvar till SJÖIS! Åker ju första gången den 27 maj och kommer hem igen den 29. Har ju redan berättat det men säger det ännu en gång, kommer åka med Emelie, Daniella och Izabella. Hoppas verkligen att det blir kul eftersom jag har betalt hela ridlägret själv. Ganska svårt enligt mig. För är en sån person som inte alls kan spara pengar. Om jag hittar något jag vill ha så måste jag bara ha det, sån är jag. Men en tråkig sak är att det inte kommer bli mycket bloggande under 1 månads tid ungefär, åker ju som sagt till Sjöis den 27 -29 maj och sen åker jag till Thailand den 31 Maj och kommer hem 30 Juni och åker tillbaks till sjöis den 2 Juli och kommer tillbaka den 9 juli.

Men mamma har lovat mig att hon ska köpa internet till Thailand så jag kan blogga och skriva en massa inlägg till er! Men kan ju varna er att det inte kommer bli så många häst relaterade inlägg. Jag kommer bara rida några dagar då jag åker till Cha am och rider på dem hästarna jag alltid rider på, skanar dem faktiskt jätte mycket. Men inget kommer slå det jag kommer sakna Kepsen.

Juste, lovade ju er igår att jag skulle lägga upp bilderna som Daniella hade skickat men hon har typ gjort fel så dem är jätte små och det går inte att klicka på dem så att den blir större och det blir ju tråkigt för er att kolla på bilderna när dem är jätte små så man inte kan se något.




Ingen ....

... ridning idag då.

Jag lät han stå idag, och istället för att rida myste vi i typ en timme, gick bra det med... Men det blev inte som förväntat.

Min kamera hade för det första typ inget batteri och dessutom var den lite cp.. Men jag hann knäppa några bilder iallafall! Ni ska få dom i nästa inlägg, nu måste jag plugga och äta, sen återkommer jag :)



Imorgon blir det feffe....

... Och jag har ingen idé på vad jag ska arbeta med mer än min handställning som alltid, och sen lite att rida rätt i arbetstraven, alltså inte rida över framvalvet då jag lätt har en tendens att rida för mycket framåt.

Har ni några tips eller övningar så säg till! Är lite desperat efter hjälp, hehe!


Emelie sa det.

Hej!

Emelie sa det, har mycket att göra nu den sista perioden. Måste få in alla arbeten, se om jag kan komplitera för att få högre betyg. Så just nu sitter jag och gör någon slags mätning eller något, fattar själv inte ad jag gör och sen är det bara att börja med engelskan som ska lämnas in imorgon. Känner mig lite stressad, typ lite IG varning haha. Så ni kan ju fatta att det inte blir så mycket uppdatering från min eller Emelies sida. Nu har jag fått bilderna från Daniella så dem kommer upp lite senare! Bara att hålla ut och kika in och då efter det inlägget.


Inte långt kvar nu-_-



Plugg = prio 1

Hej där!!

Massa inlämningar den närmasta veckan och känner att jag behöver få in dom så snabbt som möjligt, därav hammnar skolarbetet på prio 1. Sista perioden på läsåret, så måste plugga extra och komplitera lite saker, om jag ska få de betyg jag vill ha. När jag är klar med skolarbetena återkommer jag förhoppningsvis med massa inlägg!

Tills dess får ni en liten bild på knorren!



Nu måste jag plugga, vi hörs!


Video

Slänger upp en video från i söndags. Njut!




Dagens diss...

....går till denna barnhjälmen. Inte ett dugg fin, men som sagt... den läpas till barn ju. Dock ser inte jag någon "barn inriktning" i den hjälmen. Den är ju inte rosa eller liknande, haha! Ni fattar säkert vad jag menar?




Hjälmar | Barnhjälm Casco Choice


Hjälmar | Barnhjälm Casco Choice

Nej, hjälmen är inget för mig. Dessa ser väldigt plastiga och billiga ut även fast priset ligger på 699 kronor här

Vad tycker ni om hjälmen, är det en hiss eller diss? Ni har säkert lagt märke till min åsikt, men vad tycker ni?


Kepsen, del 3

Hej!

Vet att det har vart dålig uppdatering idag och igår kväll, men från igår så har vi inte kunnat blogga för vi har haft bloggproblem. Men nu är vi på fötterna igen och ni ska få ett par bilder på Kepsen och mig.
























haha












Sorry!

Men blogg.se har dampat! hehe, dom ber till och med om ursäkt på startsidan när man loggat in! :)

Nu när problemet är fixat blir det massa uppdatering!




Bloppis avslutad

Hej!

Nu är bloppisen på den blå grimman avslutad. Den nya ägaren blev Emma Calner. Jag hoppas du blir nöjd med den. Eller det får vi ju se i sommar!

Den andra grimman ska också avslutas men vi får inte tag på budaren. Om du vet att du har budat på den randiga grimman så ta gärna kontakt med oss inom en vecka, annars så försvinner dit bud och vi startat om bloppisen. Snart kommer även nästa bloppis ut där täcken kommer säljas och annat fint.


Kepsen, del 2








kines eller vad?












skön bild eller vaddå?


emelie rida hezt på en sundaag, ovanliit

Hej!

Hängde som ni säkert vet med till stallet för att fota, och fick till och med rida lite också på Daniellas hezt, chilli! Eller aa, jag fick sitta bakom daniella på ditvägen, hihi! Buzigt, ellerhur? haha, iallafall... Jag orkade inte gå med så jag fick rida bakom daniella, och efter ett tag så började hon trava, omg! Asså jag höll seriöst på att ramla av... Chilli är typ den skumpigaste hästen jag någonsin suttit på, asså har ridit honom innan och man kan verkligen inte sitta ner i hans trav, haha! Daniella kan sitta ner bra, efter typ nästan 1års träning... Fast i och för sig har hon kunnat det ett tag men men!

Mysigt var det iallafall att rida, dettta har vi faktiskt gjort flera gånger, men denna var nog roligast, just för att jag höll på att ramla av, jag har en tendens att börja skratta och typ "krampa" när det skumpar, vilket inte direkt underlättar situationen för att hålla mig kvar...




Jag behöll såklart hjälmen på, man vet aldrig vad som kan hända med chilli haha!







Kepsen, del 1

Här kommer den första bildbomben med Kepsen och Jag.


fick bli en bild på mig och kaninen också








Det är såhär Kepsen hälsar på den.










hhaha






Foton i mängder.

Hej!
Sitter och gör om min No laboration, tråk. Men innan det så har jag vart i stallet med Emelie och Daniella. Blev en liten mix, blev arbete med klänning och ridkläder. Vi red bort till en äng och fotade lite. Det var jätte fint väder och det blåste inte så mycket som jag trodde, det var faktiskt för varmt vid vissa tillfällen när man satt på hästryggen. Kepsen var inte alls arbetvillig idag, han lyssnade inte på innerskänkel eller yttertygel när jag red på en volt. Dels så ville han inte gå ner på tygel, det var väll då och då han gick ner ett tag. Så det blev arbete med det och sen övade jag också på högergaloppen. Vi red ju på en äng och där hade vi ju inte direkt några staket så då tyckte Kepsen att han skulle galoppera i vänstergalopp istället, visade väl att det skulle vara höger men det tyckte inte han. Försökte göra galoppombyte till vänster men inte det heller. Så fick sakta av till trav och göra om fattningen, så efter lite bestämdhet så fick jag honom i vänstergalopp.

Och han var riktigt fin vissa stunder i galoppen, gick på tygel i en fin och rund galopp. Riktigt kort också, vid ett tillfälle så var det så långsamts så det känder som att vi inte kom framåt. Sen fotade jag även med klänningen, bytte om mitt på ängen så det var tur att ingen kom ridandes förbi.

Bilderna kommer snart, eller efter jag gjort klart min laboration. Men en bild ska ni få nu!


Fint att rida med tygskor och ridbyxorna uppvikta.


diss

Lite omsmart?



Hur tänkte hööks här då? För det första tyckte inte jag det var snyggt på något sett, desstom kommer stenarna ligga mot hästens nosrygg (pannan) som inte kan vara så speciellt skönt om jag gissar rätt... Nej, detta var inte en hitt.

Man blir en ägare utav produkten för 329 kronor, lite mycket för just detta enligt mig...

Vad tycker ni om det nya pannbandet?




Ninisen, del 4

Här kommer del 4 av bildbomben, även den sista ;)












hahh! Bjuder.


den här vackra bilden får avsluta bildbomben, kan hänt att jag råkat ta någon bild från dem andra bildbomberna..


Stallet idag

Hej!

Ligger i sängen och orkar verkligen inte gå upp ur sängen och fixa mig och göra någon matlåda. Idag ska Emelie följa med igen så det blir massa bilder idag med. Har inte bestämt mig än om jag ska rida med klänning och fota lite sommarbilder eller om jag ska rida med en outfit?

Svårt beslut men kommer nog bestämma mig när jag kommer till stallet. Men det tråkiga är att det ser ut att blåsa och jag är väldigt lättfrusen så klänning kanske inte passar, men vi får se. Har ju som sagt inte gått upp än. Det kanske är jätte varmt och blåser varmt, men väldigt ortoligt. Vi bor ju i Sverige.




Ninisen, del 3

Nästa bildbomb








Nina som ville vänta hemåt ( ser ut som jag drar i henne men det är ett ledande tygeltag )
















så här ser jag ut när jag koncentrerar mig, och om det är riktigt mycket sticker min tunga ut haha!




video

Film från idag.




Ninisen, del 2.

Slänger upp del två nu.


Tvillingar eller vadå? haha!



























Kontakta oss!

Amanda  ([email protected]) om Bloppis....:

Hej! Jag vill buda ... kronor på den mittersta grimman :)

Dags för dig att ta kontakt med oss via hotmailen, så vi kan skicka grimman till dig :)


Fråga

Marielle om Ninisen, del 1.:
Hej!
Fina bilder :)
Tänk på att spänna martingalen så att det inte "glappar" mellan frambenen. Det kan vara jätte farligt. Själv va jag med i en olycka då min häst fastnade med ena hoven i martingalen och vi gjorde en kullebytta (både jag och hästen klara oss ganska bra, men vi kunde lika gärna ha brytit nacken båda två.). Jag vill inte att de händer för dig, så spänn den! :)
Jätte fin blogg! :)

Svar: Hej! Vill börja med att säga tack. Och jag la också märke till att den var förstor så ska inte rida med den mer, ville ändå prova den ute eftersom hon håller på med huvudet något otroligt mycket... Men tack för din omtanke! :)



skogridning + barbacka

Hej!

Idag var jag hos Nina som Emelie sagt. Emelie följde med och fotade en del. Red ut i skogen och klättrade lite och red sen på anlagda vägar. När vi kom till dem anlagda ridvägarna så blev hon super pigg och bara rusa. Det kändes som att jag red utan bett. Efter att ha ridit där en stund så red jag tillbaks till paddocken och red barbacka. Det var jätte länge sen jag red barbacka på henne och sist så hann jag bara komma upp innan och ställde sig, men idag blev det inget sånt. Hon var super duktig och jag lyckades hålla mig kvar. Tror att det var typ 100 gånger som jag höll på att glida av.

Hon höll ett bra tempo men vid ett ögonblick blev hon jätte pigg och fatta galopp men saktade av henne efter typ 3 galoppsteg. Det blev inte länge i paddocken, typ 15 minuter och sen skrittade jag av henne och gick in till stallet.
Nästa vecka ska jag rida barbacka igen, känner att jag behöver träna lite på sitsen, inte sätta mig så långt fram, och behöver sträcka på mig, rulla bak axlarna och flytta bak skänkeln ett snäpp.









Ninisen, del 1.

Hej!

Vi slänger upp några foton från idag på ninisen, kan säga att det blev rätt många! Så vi delar upp dom i fyra delar, här är första delen! Mer om dagen kommer inom kort.















Och så bjuder vi på en failbild, många fler ridbilderna kommer i nästa del :)












Jaaduu....

Postat av: Mia

Emelie vad hände med bosse? :)

2011-05-07 @ 10:10:05

Svar: Det som hände var... hahah nej men carina som äger honom har ägt typ 5-7 hästar i sitt liv, hon har ALDRIG haft medryttare och nästan ingen har hjälpt henne någon gång liksom. Har bara varit i verkliga akutfall som hon velat ha hjälp. Iallafall, så hon var inte van vid att ha hjälp och kände sig helt enkelt inte redo. Men jag har sagt att när hon känner sig redo, och behöver hjälp finns jag alltid till hands och de gillar hon :D

Lite tråkigt, eftersom jag gillade bosse enormt, hähä! Menmen, life goes on!



Bakdelsvändning eller framdelsvändning?

Hej där!

En sak jag märkt/märker rätt ofta är att folk blandar ihop bakdels & framdels vändning. Jag till ett exempel, när jag inte tänker på det, är stressad eller liknande så blandar jag enkelt ihop dom, haha!

Egentligen är det "tvärt om" och bakdelsvändning betyder att framdelen vandrar runt bakdelen. Tvärtom med framdelsvändning, då vandrar bakdelen runt frambenen. Rätt lustigt ändå.

Kom och tänka på detta när jag läste i en uppslagsbok, hahaha!! Vilken morgon asså, men alltid bra att ha egentligen, lär sig saker utav den faktiskt... (häst-uppslagsbok)

B L A N D A R   N I   I H O P  B A K D E L S V Ä N D N I N G A R   &   F R A M D E L S V Ä N D N I N G A R ?

 

Kan ni gissa vilken som är vilken? :)

På bra humör!!

Hej!!

Idag är humöret på topp, ska hänga med Anna till Nina för en av dom sista gångerna och fota massor, verkligen massor så förbered er på bildbomber! Har verkligen mycket inseration och idéer idag och det ska bli sol, vilket betyder ännu finare bilder!

Efter stallet ska jag och Anna ha feest, göööött! Sånt gillas, hahah! 

Några ovisade bilder på nina by min mobil haha...






Så lycklig idag, och när Emelie Karlsson är på bra humör/lycklig kan ni lita på att ni får mycket att läsa! Har några inlägg att visa idag, hihi!

Vi hörs senare, glöm inte att titta in snart igen :D


Ovisad bild från igår :)



Nu sitter jag och Anna och solar, mysigt! Senare ska vi baka, därmed en underbar dag med älsklingsbarnet ♥ Vi har det underbart, så nu önskar vi er detsamma!




Bilder 6/5

Hej

Tänkte slänga upp bilderna från idag, nämnde nog inte i inlägget innan att jag lät han beta lite i det gröna gräset innan vi red iväg, så jag passa på att ta några kort på han när jag hade chansen, dock är det mobilbilder, inte lika kul men ändå något :)














Och sen red jag ju såklart också :D


Kommentar

Fick in en kommentar som jag ännu en gång får ta upp.


Anonym om Bilder & Videosar!:

Anna.. . Du vet väll att det blir lättare om du LÄR dig sitta ner när du fattar galopp.... -.-'

Svar: Jag vet att man ska sitta ner när man ska fatta galopp. Men eftersom att jag var lite för lång för spike så var det mycket enklare för honom att fatta när jag lutade mig lite framåt. Men det var absolut inte ofta jag gjorde det. Det var riktigt sällan jag ens lutade mig framåt i fattningen. Och jag vet att man inte ska göra det men det var ett tips från en kompis att jag skulle göra det och det funkade. Dessutom så är det väldigt omoget att vara anonym. Jag kommer inte direkt slå dig om du tror det?


slapp stalldag

Hej!

Nu har jag precis duschat efter en slapp dag i stallet. Orkade verkligen inte göra någonting idag. Var jätte trött efter att ha gått från backaplan till Lindholmen bara för att man tog fel buss, duktigt. Sen gå typ 2 km till stallet. Men det var bara att tränga sig i ridkläderna och börja mocka och fixa allt. Gjorde en ordentlig mockning idag och gick verkligen "igenom" boxen. Fixade sen hö och kraft och tog in hästarna. Det gick faktiskt jätte bra med insläppet, stona gick som dem skulle, men i sin egna takt, typ snigelfart, sen gick vi och hämta valackarna. Idag var vi såpass många som hjälpte till så alla fick ta varsinn häst, eller Daniella tog Chilli och Bosse. Fick verkligen en skit svår häst att leda, en liten shetlandsponny som heter Flubber hahah. Ne, självklart var han inte svår att leda in. Hur snäll som helst och bara går där man ber honom, han är ju såpass liten så han kan inte direkt göra något mot en heehe.

Började borsta lite lätt sålänge som han fick sin kraft. Idag red vi till volterna och jobbade lite där, sen red vi till paddocken igen och arbetade en stund. Arbetade honom i en låg form och mycket små volter. Tränade även lite mer på högergaloppen. Har känt att han inte riktigt har den bjudningen det senaste så det blev några varv i höger och sen något varv i höger. Han var super duktig i höger, gick i en rund och fin arbetsgalopp. Ökade och kortade. Längde på ena långsidan och kortade resten. Riktigt nöjd med honom. Blev tyvärr inga bilder, glömde kameran och hann inte påminna mig själv igår för hade massa plugg att göra! Men jag LOVAR att dem kommer bilder imorgon från Nina och massa bilder på Söndag!


Kvällsritt

Hej

Hemma från en lång dag i stallet, myste ett rätt bra tag med knorren innan det var dags att rida. Sen började jag rida vid halv 6, skritta fram och kände lite på han i padocken innan jag tog mig ut i naturen. Travade och skrittade i padocken innan så kunde börja trava direkt ute, mycket roligare, haha!

Red över vägen för första gången, tror jag? Red först på en anlagd ridväg, den "vanliga" och vände efter en bit, sen tog jag galopp mot stora vägen... Hoppade av några meter in på grusvägen och ledde honom över vägen... Han var inte lite jobbig då kan jag säga, var stressad och väldigt uppspelt. Dessutom hoppade han typ omkring mig som en galning haha, stackarn!


Gammal bild

Iallafall, försökte hoppa upp igen när vi kommit över men gick inte så bra, han gick bara runt mig och sen så drog han hemåt, haha! Men hoppade upp lite i farten och vände sen mot skogen, red bara in en bit i trav och vände sen tillbaka. Hoppade av igen och gick över vägen för säkerhetens skull och sen promenerade vi tillsammans tillbaka till stallet.

Egentligen är jag inte så nöjd med dagens ritt, feffe var överstressad och tittig. Och det kändes som att jag bara hängde med och flängde... Menmen, alla ridturer blir inte lyckade, thats life.

Bilderna kommer i ett senare inlägg.


Min dag!

Hej!

Nu kan jag äntligen blogga, egentligen inte men men. Måsta ta en paus från pluggandet någon gång. Varför det vart så dålig uppdatering från min sida är för hade ingen tid att göra tidsinställda och imorså ringde Jaana och undrade om jag kunde ta Kepsen, vilket jag gjorde. Behövde plugga egentligen men det får man göra nu istället hehe!

Emelie beskrev ju dagen innan, vi hade stadsvandring eller vad man ska säga. Duktiga som vi var så gjorde vi hälften av alla uppgifter och alla var rätt, sen stötte vi på några från klassen som satt med sina iphones och kolla på eniro, vilka fuskisar haha! Men ska ju inte säga något för vi tog ju alla deras svar. Är man smart så är man, finns inget att göra åt det.
Sen hade vi EA ( eget arbete ) , spanska och sist musik. HHAHA, säger bara att jag är bäst på gittar, låter verkligen inte som att jag struper en gås! Emelie filmade lite när jag spelade gittar ( säger man spela gittar) så jag hoppas den kommer ut snart. Torsdagar är verkligen den segaste skoldagen. 4 tråkiga lektione och slutar 3, finns det något bättre?

Heh, men slutade 15 minuter tidigare idag för jag skulle hinna med bussen till stallet. Skriver senare hur det gick så ni får hålla t ett litet tag, hinner inte blogga mer för nu MÅSTE jag fortsätta PLUGGA!!!




hiss eller?

Måste hissa trots att jag inte gillar rutigt, detta var faktiskt helt okej liksom! Passade iallafall hästen, som jag inte vet vad den heter haha!

Vad tycker ni? Ni fick tjuvkika lite på det igår, men måste medge att täcket ser finare ut i verkligheten!




Ont i handen...

Hej!

Sitter hemma hos mamma och ska strax äta lite gott, sen promenerar jag hem till pappa igen. Viktigt att hålla hälsan & konditionen uppe, och inte bara hästens, haha!

Skolan var rätt tråkig idag, stadsvadringen var verkligen bajs och vi fuskade lite hahah, roliga som vi är! Jag och anna kom därför först tillbaka och "vann"!! :D Sen hade vi EA som var chill, gjorde absolut ingenting, haha... Riktigt pluggis asså. Efter bamba som vi kallar det i gbg hade vi dööötråkig spanska, så typ dog nästan.. Som tur var slutade vi efter en timme, trodde lektionen skulle hålla på typ ett år till. Sist men inte minst blev det musik, spelade gitarr och fick skitont i handen/armen så sitter lidsamt här och skriver denna texten :(

Ha en underbar dag så ses vi senare!


Diss!

Vadå diss?

Kan väl inte säga att jag hatar det, men nästan... När hästarna tappar vinterpälsen, det är såå fult haha! Och dessutom är det jobbigt när dom fäller mycket, haha... Det tar aldig slut när man borstar liksom haha! Feffe har fortfarande kvar vinterpäls, iallafall en del som ni ser på bilden nedanför...


Man ser skillnaden speciellt vid bogen... Inte fint asså haha! :) Men min korv är fortfarande fin!

Vad tycker ni, håller ni med mig eller inte?


Godmorgon!

Hej!

Håller på att fixa mig inför skolan och ska strax gå ner och äta.. Som tur är börjar inte idrotten i skolan förens halv 9. Så behöver inte skynda mig extra idag haha! Stadsvandring står det på schemat, kuuul eller inte! Haha, lärarna är lite efter, typ alla elever inklusive mig och Anna kan gbg utantill och dessuom finns det busschaförer och spårvagnar att fråga, men som vi nämnt är vår skola lite speciell.

Efter skolan drar jag hem till mamma ett tag, och sen blir det bara massa chill hemma hos mig eller Anna tror jag, på kvällen väntar mig massa pluggg :( Inte kul alls faktiskt... Hinner blogga rätt mycket idag så förvänta er mycket uppdatering!

Slänger upp dagens outfit snabbt!


Igga min miiin haha!


Glöm inte...

.... att jag och Anna kommer blogga om vardagen imorgon. Då blir vi riktigt aktiva här på bloggen, kan gissa på att vi kommer ha rätt mycket att skriva om. Men vi kommer absolut inte glömma häst inläggen! Så kolla in imorgon ändå, för er som bara vill läsa hästrelaterade inlägg :)


bilderna från 04/05

Hej!

Slänger upp några bilder från idag, dock blev de flesta dåliga enligt mig haha!

Måste bara tillägga att jag sitter och surfar runt på systemkameror nu också, hittat några riktigt bra som jag ska ta och kolla upp... Kanske får hem en nästa vecka, vem vet? Hoppas, hihi!








grannhezten, såå fin!



Dagens stalker, haha. Följde med mig överallt, blev lite reeed... Haha neej, men isabelle som jag kallar honom är riktigt jävla social och ska alltid komma fram och hälsa & kela, gulligt. Sånt gillar jag, sen hängde isabelle med enda fram till dörren!

Känner att sommaren är påväg trots att det snöade igår, haha! Löven är ju för fan gröna! :D

Tog lite kort från hästryggen, smart som jag är! Mysigt måste jag tillägga!






Padocken idag

Hej

Idag gick det bra! Jag red i padocken typ 45 minuter, han var rätt fin idag och arbetade med tempoväxlingar, gick inte så bra som jag ville men men... Ska öva mer på det där! Länga och korta steget, det behövs!

Vissa stunder var han jätteduktig, lätt i munnen och gick på tygel. Flyttade fint för skänkeln under hela passet typ... Och vissa stunder lyssnade han inte och bara var envis och påfrestande. Men trots allt gick det rätt bra idag ändå! På fredag ska jag nog jobba mer på tempoväxlingar, fast ute i skog & mark, hihi!

Bilderna kommer senare, håll ut!


Den stora nyheten!

Nu är allt betämt, jag har medelat och har fått svar. Jag kommer sluta på Nina. Sorgligt faktiskt eftersom att hon var min första medryttarhäst och utan henne skulle jag aldrig hittat Kepsen och Spike. Ni kanske vill veta varför jag slutar och det är för att jag inte har tid, det tar lång tid att åka till Partille från där jag bor. Nu kommer även min mamma sluta köra mig och det gör att det kommer ta ännu längre tid att pka ut dit, ungefär 1,5 timmar. Dels så har jag mycket i skolan som ni kanske märkt ibland med den kassa uppdateringen. Ibland hinner man helt enkelt inte med allt.

Men kommer troligtvis ta Kepsen en extra dag, för huke ligger ju mycket närmare än där Nina står. Men det kommer verkligen bli svårt att släppa taget av Nina, but life goes on.
Ni kommer få veta mer om det här när jag själv vet lite mer!

Här kommer lite bilder på Nina.








Tur att jag har henne 3 gånger till iallafall. Då ska jag ta många fina bilder på henne och även ta ett helt pass ute i skogen..


Ny medryttarponny/häst...

Heej!

Har under ett tag funderat på att leta nu medryttarponny/häst eftersom jag vill utvecklas i min ridning, ta lektioner, kunna hoppa hinder, rida ut och helt allmänt kunna rida ordentligare. Under senaste 8-9 månaderna har det varit lite si sådär med det! Vilket jag tycker är jättetråkigt, feffe är en sån underbar individ och gillar han enormt mycket, men känner att jag ridit honom så jag liksom fastnat. Jag har vant mig vid honom för mycket.

Ska man utvecklas är det bra att rida olika hästar med olika temprament och gångarter, personligheter och allt där intill. Så man inte fastnar, men sen menar jag inte att man behöver rida ett 20tal hästar, utan två kanske till och med räcker att variera sig med någon enstaka gång ibland.

I vilket fall som helst har jag funderat på isåfall vilken storlek jag vill hitta, en d-ponny medan jag inte är allt för stor eller en häst, som jag kommer kunna rida utan att bli för lång. Jag vill ju såklart ta reda på de åren jag fortfarande faktiskt kan rida ponnysar. Men vad tycker ni?

Tror jag ska kika in lite på hastnet och sånt en liten tid framöver, dock ska det komma en ponny till huke, som kanske kan vara intressant... De får man se i framtiden. Det blir som det blir... Everyting happends for a reason.

 

Ferdinand imorgon! :)

Heej!

Imorgon blir det nog ett rätt långt pass, oavsett väder.. Eftersom jag blir sent till stallet på fredag, pågrund av skola såklart så kommer jag troligen inte rida länge, så då passar jag på att göra det imorgon.

Hade tänkt arbeta mycket med tempoväxlingar, avsaktningar och även göra lite bakdelsvändningar. Sen är det bara upp till bevis och se hur det går, hoppas på en följsam hezt, mjuk och rätt framåt... Det kan behövas om jag ska träna på tempoväxlingar... Iallafall på Ferdinand, blir nog på med sporrarna imorgon. Ska nog inte ha för stora förväntningar på feffe, haha! Men största målet imorgon blir nog att få en bra ridkänsla och öka trav, galopp & skritt. Då behöver man vara på han rätt mycket, envis är den gamla gummibollen!


bajsmat

Såhär roar vi oss på en tisdags eftermiddag, framför datorn...

OBBBS: Detta inlägg är inte heezt relaterat!

Haha, ska inte säga mer än att vi satt och skrattade ett bra tag HAHA!  Dock skämmer vi ut oss i videosarna, så mobba inte... Detta är ett speciall inlägg hehe!

Idag får ni den på andra, vill ni se mig får ni hålla ut tills imorgon :)




Pannbandet är avslutat...

.. Och kommer nu skickas iväg till en förhoppningsvis lycklig köpare! :)

Även den blåa discogrimman avslutas snart, så om någon vill ha den, klicka här och kommentera med ett bud!

Såhär ser den ut:


zebralindor? Nejtack

Haha, hittade dessa zebralindorna... Måste bara dissa doom, lite för mycket tror jag bestämt!



De är lindor jag klippt ut från en annan bild, hehe!



Så, vad tycker ni om dom, själv är dom zebrafärgade gräsliga hehe! Neeejnej, inget för en häst.


Någon som känner till honom?

”Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella…n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han ”betett sig så jävla dumt” mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer.

Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett ”skumt” beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem.



Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi ”ska skita i vad hon gjort av Bobby”. Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.

Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330″


vill ha outfit - till häst!

Hej!

Tänkte visa upp vill ha utrustningen till outfiten - blått & rött. Till hästen denna gången. Nästa vecka blir det två andra färger. Gilla ni denna idéen? :)

Blandar in pyttellite vitt också, men passar bra till armbågeplattorna på kingsland-tröjan, haha!


Behövs egentligen inte på alla hästar, men snyggt är det! :)

+



+



+



+ Svart sadel & träns, fiiint! Hiss från mig asså!


Dagens fråga, tryck till ni med!

Hej där!

Fick en kommentar om :

Postat av: Louise olfsson

Kan inte ni under en dag eller vecka skriva om erat liv, typ vad ni gör i skolan, efter, fritiden och så. Som en vanlig blogg typ :)

2011-05-02 @ 19:30:08

Svar: Eftersom detta bara är en hästblogg så låter det inte så rimligt... Haha, men ändå en kul grej om ni är intresserade av vårat liv utanför som vi skulle kunna göra isåfall under en dag. Får se om det kanske blir på torsdag isåfall, men jag själv tycker inte mitt privatliv är så intressant. Haha, dock kommer vi isåfall inte skippa häst-inläggen utan kommer bara "lägga till" inlägg om våran dagen utanför hästarna osv. Men som sagt, viktigt att lyssna på, bara en engångsgrej! Och sen så måste jag snacka med Anna lite också, haha! :)


Ännu en sak som ni kommer få veta innom kort...

Hej!

Nu har jag faktiskt bestämt mig, men kommer inte säga något här på bloggen än. Ni kommer få veta allt när allt är "gjort" eller hu man ska förklara. Det kommer bli riktigt svårt att göra det här men det funkar inte längre. Mer än så säger jag inte. Ni får vänta tills allt blivit gjort ;)

Ni får hålla ögonen öppna! Snart kommer faktiskt en mini gissnings tävling ut från min sida. Hiss/Diss? Börjar det bli tråkigt med tävlingarna vi har?


Sporrar, vad tycker ni?

Hej

I nuläget finns många olika sorters sporrar, vissa är skarpare än andra och vissa är kantiga, vissa är runda och vissa är formade som en stjärna...

Min åsikt för sporrar är väl lite sådär halft på båda sidorna... Ska man använda dom ska man inte använda dom som en första hjälp innan tex vikten, rösten och benen och man ska inte använda dom med våld mot hästen om den inte lyssnar.

Jag tycker den ska finslipa locken och för att få en liten extra hjälp på vägen, när man skänklar om hästen tex är lite "skänkeldöv" om ni fattar, rätt okänslig i ridningen med andra ord. Detta funkar jättebra på feffe och när jag använder sporrar så blir han vaksammare och lyssnar mycket mer på skänklen (benen). Första gången jag använde dom gick det kanon och jag kände redan hur det gick bättre i ridningen.



Enligt mig har jag inte använt dom genom att ha varit hårdhänt utan faktiskt tagit det rätt lungt och fint, eftersom att när man har sporrar kan man inte skänkla på lite "hårt" och måste hela tiden vara vaksam vart man har fötterna, så man inte driver på med sporrarna trots att man inte kanske märker det själv. En gång har det la hänt, att jag råkade ta i lite mer med sporrarna, (första/andra) gången jag använde dom, men han fick inte ont eller något hahah! Men att använda sporrar är nog en vane-sak också.

Sporrarna har faktiskt hjälpt mig i ridningen och får min fotställning på bättre plats om man kan säga så, tårna pekar mer framåt nu än innan, dock faller dom in i den läger ibland... Det är trots allt en gammal ovana, hehe! Detta är för att jag tänker mer på att inte driva på han i onödan med foten.

Sen finns det såklart folk som missanvänder sporrar, finns faktiskt sånna som jag sett till och med... Iallafall, det är jag väl emot. När dom använder dom kraftigt för att få fram hästen i full galopp eller en snabbare gångart och verkligen tar i med sporrarna, trycker in dom mycket så hästen får ont, och får sår/blir röd av dom... Taskigt, riktigt taskigt.

Vill gärna veta vad ni tycker om sporrar, kom med åsikter! Tack till er som läste hela texten! :)


Lagt märke till att jag har snappat upp rätt mycket utrustning med zebra mönster!

Har inte ni också märkt det? ;) hahah, kanske gillar zebra mönstret längst in i mitt hjärta ändå, fast jag inte bara lägger märke till det? Inte vet jag haha! Jag har i vilket fall som helst bloggat rätt mycket om zebror på senaste tiden!

Klicka på bilderna för att komma till inläggen där jag skrivit om zebramönstrade saker...







Har ni också lagt märke till det? :)



Min vill ha outfit

Slänger upp en snabb outift snabbt! Känner att det var ett tag sen, eller? Dock blir det inte en exakt vanlig.

Ridoutfit till mig, som jag vill haa!! :) Men allt passar inte till varandra skitbra då, hehe!



+ den under...


Fast jag gillar inte de röda "plattorna"/"fläckarna" på armbågarnas ställe..





+



+



+ ett fint blått schabrak, rätt fint tillsammans ändå eller vad tycker ni? 


hela outfiten tillsammans. Men detta var endast för ryttaren. Nästa outfit kommer upp senare ikväll, då är det hästutrustning som gäller! :) I samma färger som nu, blått & rött!  


Sorgligt men Sant..

Igår hade jag inte tid med att berätta om det som var sorligt men sant så gör det nu istället.
Nu har jag Kepsen 2 dagar i veckan, Fredag och Söndag. Alltså har jag inte Spike längre. Lite sorgligt är det ändå. Men nu är det andra tjejer som ska börja rida honom, så nu får han några i hans egna storlek. Ena tjejen har vart medryttare på lilla Agnes innan och nu när dem ska flytta så ska dem börja på Spike. Den lilla tjejen tyckte även att hon hade börjat bli lite stor för Agnes. Sen är det Kepsens förra medryttares dotter som ska rida honom lite. Har faktiskt aldrig sett dem rida men jag tror säkert att dem är duktiga ryttare. Nu kanske ni undrar varför jag inte ska ha honom en dag och det är för att det inte ska bli för många som rider Spike. Men jag hoppas att jag får rida honom någon gång ibland.

Haft många fina stunder med den lilla ponnyn, faktiskt hans fel att jag behöver bjuda på tårta i stallet hahah!




Vad tycker ni om....

... denna grimman?

Är den cool/fin eller bara för mycket? :)



Annourlunda är den i alla fall... Hiss eller diss? Inte vet jag, haha!


Härlig men kall dag!

Hej!

Har vart hemma ett tag nu sen stallet. Åkte dit vid halv 1 och samtidigt så kom även Daniella. Så vi fixade iordning buren till kaninen som är hur söt som helst. Men den är söt på ett lurvigt sett som jag sa i stallet. Men Daniella oc carina ska klippa den snart för den har massa tussar som hänger var stans. Riktigt synd om den kaninen, fattar inte att det finns folk som bara kan lämna en kanin ute i skogen!

Iallafall, idag blev det ingen fotografering, tyckte att det var kallt att fota med en klänning. Det var varmt ena stunden men när blåsten kom så blev det is kallt. Kepsen och Spike fick på sig sina täcken igen, det skulle troligtvis bli minusgrader på nätterna och det gillas inte...

Nu till ridpasset, Chilli skoddes idag på ena hoven för den andra skon var lite lös och Dennis sa att det inte var några problem med att rida så då passade vi på att fota lite vid ängen, jag fotade Daniella med klänning och hon fotade lite när jag red.

Det var väldigt härligt att få komma ut en stund, men det skulle vart mycket bättre om det inte blåste så mycket som det gjorde idag.

Rätt nöjd med dagens ridtur. När jag red lit på ängen så ville han inte riktigt lyssna på min innerskänkel, han drog säg gärna inåt hela tiden så fick jobba väldigt mycket med det. Lite bättre blev det och det fick vi nöja oss med för sen skulle vi rida hemåt igen. Tog även några härliga galopper, hade honom i en kort kort trav innan jag fattade galopp. Tog ett par steg galopp saltade av och gjorde en ny fattning. Kepsen var riktigt duktig idag, lyssnade bra och gjorde det mesta jag bad honom att göra. Arbetade sen på en annan äng i ca 10 minuter. Där gick han hur fins som helst, fint i form, höll ett bra tempo. Kan inte bli bättre?

Daniella tog några kort som sagt men dem blev inte så bra hehe. Men några ska ni få!







På något sätt så funkar det inte att spara dem andra bilderna Daniella skicka. Men ska försöka ordna det tills imorgon!


Några saker du inte visste om mig.

1. Att jag typ inom en väldigt snar framtid ska köpa en systemkamera, då kan jag garantera att det blir bättre bilder! :D

2. Jag har typ 5 olika hästspel - till datan hahah! Fast spelar dom inte längre, men ändå. hahah!

3. Att jag varit rädd att gå in i en hage, för att jag trodde jag skulle bli attackerad, hehe!



4. När hästarna i ninas stall sprang i full galopp mot mig och anna, råkade jag tappa min sko i geggan och fortsatte förflytta mig utan den hahah! Sjukaste var att jag märkte det och allt, men så fortsatte jag utan den för jag typ var reeed.

5. För typ bara några år sen "red" jag häst på en träponny jag byggde med min pappa! HAHAHAHH, smart idé att träna sitsen på!


Min dag!

Godmorgon!

Ska snart ta och fixa mig till stallet. Idag blir det troligtvis lite foto med hästarna, men vi får se. Emelie följer inte med som det var tänkt...

Och Chilli har fått en lös sko, men han ska skos om senare idag. I värsta fall får jag rida ut lite själv och lite i paddocken. Men det är ju ändå possitivt? Då kanske Daniella kan fota mig? Ännu en rolig sak som händer idag är att vi får en stall kanin. Daniella hade hittat en kanin uppe på sitt land så den ska blir vår stall kanin, mysigt!

Blev inte så mycket bloggande igår eftersom det var valborg och vi hann inte göra några tidsinställda. Jag hoppas alla ni läsare hade en underbar valborg med fint och härligt väder med underbart folk?

Ha en bra dag!






RSS 2.0