Tar allt på en gång! Sjöstjärnans ridläger enligt önskemål.

Eftersom det är flera som undrar hur ridlägret Sjöstjärnan är så tar jag och berättar allt och lite till...

Kan ju svara på frågorna vi fick in ganska nyligen... Och lite mer såklart!

Anonym
massa om sjöis!!
hur det är, hur hästarna är, och ledarna,hur det ser ut, hur ridpassen är, hur ofta man rider per dag,hur högt man får hoppa, (vet att det beror på vilken grupp man är i men den svåraste gruppen tex, hur högt får den hoppa) om höjden är valfri, och dressyren, vad man gör för övningar, omgivningen, hur allt är helt enkelt!:) + massa bilder gör det ännu bättre!:)

Sjöis som ridlägret förkortas till och kallas är först och främst det bästa ridlägret man kan hitta enligt mitt tycke och säkert många flers...

Sjöis är underbart, det är beläget längt ut på landet där bensin & motorer inte känns till. Hästarna går i en enda stor flock där alla trivs tillsammans, hagarna är stora och fyllda med gräs! På morgonen får man oftast rida barbacka från hagen och likså på kvällen fast då, till hagen. Under dagens gång får man mat flera tusen gånger om och man går typ aldrig hungrig där, mer intill fööör mätt.

Man har så otroligt roligt, skrattar mer än mycket och får träffa på underbart folk och hästar. Ledarna och ansvarstagande, omtänksamma och roliga. Henning (ägaren eller något) är snälla och alla ledare inklusive henning, hans barn och kockarna finns alltid till hands om man behöver något, väldigt bra! (Henning körde ju som ett exempel in mig till sjukhuset mitt i natten : 02.00 - 05.00)

Alla hästar är olika på sjöis, och det finns många olika personligheter och hästar som alla är speciella på sitt sätt. Så man kan helt klart säga att det finns en häst för alla. Men kort förklarat, kan inte nämna hur alla ca 70 hästarna är men aaa, kort förklarat : Alla har en underbar personlighet och är snälla, vissa busiga, vissa sega och vissa känsliga, och alla är nog roliga att rida. 

Ridpassen, man får rida två pass per dag, och ha en teori. Under långa lägret får man hoppa 3-4 gånger, rida ut 1-2 gånger och har dressyr resten samt gymkana en gång. I "högsta" gruppen, (kan egentligen inte säga så eftersom dom inte sätter upp gruppernas "status" menmen) Så fick man hoppa 110 cm om det inte till och med var 120 cm? Iallafall, och jaa. Det var frivilligt, ledaren frågar ofta under lektionen eller innan om det är någon som inte gillar att hoppa högt osv så vill man inte hoppa högt får man hoppa lite lägre, dom sänker för dom som inte vågar hoppa högt... Dock borde man prova på, hästarna där älskar att hoppa och nästan ingen vägrar ;))) 

Dressyrövningar, skänkelvikningar, öppna & sluta, fram/bakdelsvändningar och liknande rörelser. 

Slänger upp några bilder från förra årets sjöstjärnan, dock av väldigt dålig kvalité och sen från detta årets tredagars, så kanske ni lyckas få lite inlevelse i det hela! 


Baddagen, man rider i typ en timme till en sjö, badar och fikar sen rider tillbaka, underbart kul & mysigt! 








Några goooaa tjejer från solen ♥


Avslutningen


















 

Kommentarer
Postat av: anonym

tack för att du svara!=)

ska dit första gången i år och ville därför veta lite mer, väldigt tacksam för inlägget!!:D

2011-06-09 @ 14:03:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0