Dagens ridpass

Hej!

Idag har jag inte hunnit blogga någonting som ni kanske har sett?
Men vaknade vid 10 som var VÄLDIGT tidigt och gjorde iordning mig. Mötte sen upp Daniella på backaplan för jag skulle kolla på lite saker innan vi tog bussen till stallet. Lyckades åka iväg utan någonting och hade pengar och det var rea, blivit en ny människa haha!

Nu till dagens ridpass, red på fältet och det var första gången jag red där under sommaren, ínnan har man inte fått rida där förutom på vintern då. Är sjukt nöjd med Kepsen, i början var han ganska osammarbetsvillig men efter första galoppen så släppte det, han var jätte duktig och lätt i munnen. Gjorde lite skänkelvikningar, gick sådär, gick bäst när jag flyttade undan höger skänkel, vänster behöver vi inte snacka om. Sen skritta vi av ett par varv och tog in dem, fota lite innan jag åkte..


Så här lerig var han överallt, till och med under flughuvan...













Det var lite bilder..

// Anna




Börjar om och tar nya tag!

Hejsan hoppsan!

Nu har jag besetämt mig för att börja om på nytt och glömma allt annat! Men dem äldre inläggen kommer inte försvinna utan jag bara startar om här och nu!

Så vi börjar med en presentation så dem nya läsarna får lära känna mig lite mer.

Hej!

Jag heter Anna och är 14 och fyller 15 redan nästa månad! 30 Augusti om ni ville veta.Jag och Emelie har känt varandra sen fritids och har alltid gått i samma klass och har samma intressen. Jag har ridit sen jag var 4 år men bara knatteridning, jag har alltid gillat hästar och tjatat om att få rida, tillslut när flera av mina kompisar börjat rida så fick jag också det, jag fick en plats på Bulycke Ryttarförening och red där i flera år tills jag tröttnade på ridskolan och fått 1 medryttarhäst, Ninas-Misstake hette hon och var ett varmblod och var vekligen inte lätt riden, jag kommer ihåg första gången jag satt på henne, allt kändes så fel, men jag bestämde mig för att stanna kvar och jobba mig fram. Vi hade många motgångar men även en del framgångar.

När Nina flytta till Partille började jag på en varmblods valack vid namn Kepsen, har han fortfarande och kommer nog att ha han framöver också. Jag har verkligen lärt mig mycket med Kepsen och skulle i stort sätt inte kunna leva ett liv utan han, det är han som lyser upp min dag. Samtidigt som jag hade Kepsen red jag en b-ponny vid namn Spike, hjälpte ägaren lite med inridningen, han kunde alla gångarter och skänkeln, men han var väldigt vinglig, lyckades ramla av ett antal gånger på honom men det ska vi inte prata om heheh!

Nu vet ni lite om om mig och hur mitt hästliv ser ut, för tillfället rider jag Kepsen 3 dagar i veckan :)







// Anna

Thats life

Hej!

Förlåt för den dåliga uppdateringen men det kommer fortsätta så, jag har ingen blogglust nu och har inga ideér. Ni får gärna kommentera vad ni vill läsa. Bloggar väll någon gång nästa vecka för åker till Emelie imorgon!

Ha det gött! Någon av er läsare som är i gbg och kollar gothia?

// Anna

Några mer bilder

Hej!

Här kommer några mer bilder från när jag var liten.


Efter min första tävling, hade en häst som var runt 160 och hoppade 20 cm! Duktigt!


HAHAHAH! Sexiga!

// Anna

Hmm = HAHAHHAHA

Hej!

Kollade runt lite på min mosters data och hittade den här fina bilden.



Vet inte riktigt vad jag ska säga om den här bilden, hahhaha!
Vet inte hur gammal jag är där eller vilket år det var, det enda jag kommer ihåg är att hästen hette något på P. Och det är inte ens hundra att det var något på P hahaha!

// Anna

Stallet idag

Hej!

Idag har jag vart i stallet och red ut en stund på Kepsen, han var ganska velig i början och vände men när han fick sig ett bestämt rapp å gick han framåt. Vi red lite här och var, travade ganska mycket och det gick mycket bättre än sist, idag var han lagom pigg, arbetade honom inte så ycket ute utan lät honom bara jogga runt. Imorgon blir det stallet igen, då följer även kameran med, får se om jag ska rida med Daniella, hon är sjuk så vet inte om hon har blivit bättre, hoppas det!

Finn inte så mycket mer att berätta om ridpasset! Glöm inte att ställa en fråga till frågetunden, den avslutas imorgon så fråga på hur mycket ni vill!



//Anna

Oups..

Hej!

Dålig uppdatering? Svar ja!

Men har helt enkelt inte hunnit uppdatera någonting, igår var jag med Daniella och fick även rida chilli lite. Länge sen jag fick känna på honom och hans stora steg. Slutratat om det.

Imorgon ska jag till Kepsen och rida ut om det inte blir allt för dåligt väder. Men förhoppningsvis blir det ut till kättils och klättra, och ja, ni hörde rätt, jag vill klättra. Men bara för att jag vill det nu så kommer det vara för dåligt underlag och blött så vi inte kan göra det heheh!

Snart kommer ni få lite bilder från sjöis, har inte hunnit ladda ner bilderna än, mamma var så smart så hon glömde usbt i thailand men nu har det kommit tillbaks till kalla Sverige. Kommer även lägga upp lite hoppbilder från ena hopp passet, men vet inte riktigt när.

Bjuder på en bild från igår, rider i jeans, converse, blus! Bästa ridkläderna!





// Anna

Mer bilder is coming!


Min ridgrupp + jessica.


Alla ledarna vecka 27 och Henning.















//Emelie

Avslutningen sjöis 2011

Jag är flaggtjejen som håller i sverigeflaggan. Rider på högre sida i bilden.. Någon unge som ser mig?




Här ser man mig knappt eftersom den vita flaggan är ivägen för min flagga & hästarna är ivägen för mig.


Höger sida på bilden.

Jadu, den avslutningen var rolig den. Jag kom med på voltige, vilket jag gått och längtat efter i typ 2 år och sen va vi med på hinderstaffet, även det rätt så roligt! Hade ju varit superroligt ifall jag kom med på hoppningen men det kör vi på nästa år istället. Man kan inte få allt på en gång!

//Emelie


5 sanningar

Hej!

Nu ska ni få veta lite mer om mig.

1. Jag har svårt att lita på folk.

2. Jag klarar inte av att vara på ett ställe där det är stökigt. Kan få damp om det ligger saker på golvet som det inte ska.

3. Jag gillar inte päls, och då menar jag med fällande päls, t.ex om en hund fäller och jag får det på mig blir jag halft "äcklad" hhaahah!

4. Innan jag åker hem från stallet måste jag dubbelkolla så att jag har fixat allt. Klarar inte av att åka hem annars.

5. När jag var liten så växte inte min hjärna så det var nära att jag skulle dö :S

Det var lite onödig fakta om mig! ANTECKNA!

// Anna

Bilder från sjöstjärnans ridläger!

Jag bjuder för fullt, som alltid! Enjoy!




Gillar bilden!


Driiiva hezten, driva heezten!






(ÅSNA VARNING)




Asså jag bjuder, som alltid!









Mer bilder får ni ikväll prick kl 20.30 ! 

//Emelie

Duktig voltigare....

Hej!

Nu har jag fått några bilder från voltigen, bara två stycken men ni får nöja er med det ändå. Jag testade att stå på knä (igen) och skjuta hare. Det gick ganska bra, måste ändå ha sett okej ut eftersom att jag kom med på voltigen till avslutningen. När vi skulle öva till avslutningen gick det inte så bra, gjorden gled lite och schabraken var ivägen, det gick väll inte toppen för alla men jag tycker inte att det såg dåligt ut för någon!





Sötisen Fine, lånad bild av Josefin..


Saknar henne grymt mycket, önskar att jag hade tid och pengar till att hyra henne:(

// Anna

Min önskelista

Hej!

Nu är det typ bara 1 månad kvar tills jag fyller år och jag har redan gjort en önskelista. I år är det mest ridsaker som står på listan, kläder osv har jag ju köpt i Thailand så det hamnar ganska långt ner på listan heheh.

Men hade tänkt visa er vad jag önskar mig.

John whitaker ridbyxor - röda



Charles owen ridhjälm -  svart



Kingsland jacka



Ridstövlar från hööks



System kamer D1000



Såklart så önskar jag mig pengar också till kläder som jag kan köpa senare!
Nu vet ni hur min önskelista ser ut, något ni blev sugna på nu?

// Anna

Gaaah... Helt bortglömt!

Så har jag naturligtvis glömt att jag ska upp till stugan redan imorgon! Där ska jag tillbringa resten av mitt sommarlov typ. Som tur är kommer Anna, isabelle & Emma upp på besök i 5 dagar och räddar livet på mig...

Har inga planer för veckorna framför mig mer än att ta det lungt, andas djupt, sola & bada och umgås med min familj. Detta behöver jag, det vet jag. Dalsland är ett perfekt ställe att vila upp sig på och med den friska luften i dalsland förlänger livet, ingen tvekan! ;) 

Så visst, jag längtar lite faktiskt, att få komma bort från verkligheten och bara ta´t lungt. Men jag vill nog ändå hellre tillbringa sommarn i götet med allt gött folk & såånt! 

Nu till bloggningen... Jag kommer kunna blogga framöver, under alla veckor jag är där. Dock inte lika mycket då internetet där är otroligt segt och jag kommer inte ha något så väldigt intressant att skriva om förutom typ åsiktsinlägg, hiss & diss, outfits och sånt. Men jag kommer nog på något. Annars har ni ju alltid annas inlägg att läsa. Och dom duger nog allt... HAHA!  

Morgondagen är fullbokad med aktiviteter och annat, så jag kommer inte ha mycket tid till att blogga. Systern fyller 10 år, vi ska packa & dra oss iväg till stugan och även packa upp allt i stugan. Vara med Linnea och "uppfylla hennes drömmar" haha! Så jag har förberett ett & annat tidsinställt till imorgon & övermorgon. Men som sagt, jag kommer blogga live. Ska försöka göra åtminstonde två inlägg per dag!

Väldigt lång & rätt så onördig text så bläddra förbi om du inte orkar läsa!



//Emelie


Vinnaren är....

Hejsan hoppsan!
Nu ska vi berätta vem som vann gissningstävlingen. Egentligen skulle jag och Emelie presentera vinnaren i en video men nu funkar inte detta, man hörde inte ens vad jag och Emelie sa för vi lät som robotar så ni får nöja er med att vi skriver vinnaren och länkar till henne blogg. Vi ska även fråga vinnaren om hon kan lägga upp en bild på priset så ni vet att vi inte fuska ! Låter det bra?

Nu till det som ni vill veta. Vinnaren är .......... JENNIE som gissade på 3333 kulor. Alla gissade olika och ingen hade rätt, men hon var närmast, rätt svar var alltså 3000 kulor.

Priset var ett nosludd, men det var ju bara en gissnings lek, nästa tävling blir större :)

BJUDER!

Grattis JENNIE, hennes blogg http://jenniesponny.blogg.se/

// heztryttare


Frågestund dax

Cp störda är vi, som alltid :D

Vi startar en frågestund tillsammans nu då som avslutas på söndag!

Varsegoda att ställa frågor, vi svara på allt som inte är allt för personligt :)

//Heztryttare


Hopplektionerna

Hej!

Hade tänkt berätta lite kortfattat om hopplektionerna på sjöis. Fick fine igen som jag ville och precis som Emelie berätta hade jag också två hopppass och ett markarbete.

Jag börjar med att berätta om markarbetet. Vi övade med att korta och länga galoppen mellan två liggande bommar. Då övade vi även på att ropa upp galoppsprången mellan bommarna (räckna dom). För mig gick det bra när jag räcknade upp men det gick inte så bra när jag skulle korta och länga utan jag höll mig med 7 galoppsprång och fick varken mindre eller störe antal. Jag tror jag klarade att länga några gånger till 6 galoppsprång men inget mer.

Om man jämför henne från tredagars och nu var hon inte lika framåt och pigg men det var absolut inte så att hon var seg så man behövde driva hela tiden, utan hon var bra nu för jag behövde inte hålla in henne eller driva på henne hela tiden.

Sen hoppade vi lite studs. Det gick jättebra och fine var duktig.Hon kom varken för nära eller för tidigt när hon hoppade, utan vi fick bra språng.



Hoppningen på gräsbanan, där bilden på mig och fine ovanför är tagen.

Vi började med att hoppa fram ett hinder i padocken som låg på ungefär 60. Det gick rätt bra och fine hade fin bjudning. Vi hoppade bara två gånger sen gick vi ut till gräsbanan och hoppade där. Där började direkt det första ekipaget att hoppa banan som var uppbyggd.

När jag hoppade gick det bra förutom att jag glömde av banan efter andra hindret så jag kom lite snett in på tredje hindret, men sen gick det bra och jag kom ihåg banan. Hon gick fint och vi höll ett bra tempo genom hela banan. Men tyvärr så kom vi inte med på hoppning (avslutningen)

Hopplektionen i padocken gick bra, vi fick hoppa 5 & halvan. Sen hoppade vi en liten bana. På 5 & halvan fick vi bara hoppa 80 cm, vilket var lite tråkigt men som sagt spelar inte höjden roll. Sen hoppade vi en bana, det gick också bra förutom att vi kom lite fel in på första hindret.





//Anna

Kepan igår

Hej!!

Nu har jag kommit hem från en underbar vecka på sjöstjärnans ridläger. Berättar sen i ett annat inlägg hur det gått.

Igår så åkte jag faktiskt ut till Kepsen! När jag kom till hagen kom han skrittandes mot mig och puffade på mig när jag kom fram till han, har verkligen saknat honom. Var helt ensam i stallet, ganska tråkigt men men. Red ut i ca 20 minuter skritt och lite trav, sen red jag lite i paddocken och travade några varv och gjorde serpentiner, hela ridpasset blev ca 50 min. Det finns inte så jättemycket mer att berätta om ridpasset eftersom jag inte arbetade honom så mycket. Han är under igångsättning just nu.

Men jobbade på att öka & korta traven, dvs tempoväxlingar.



//Anna


GLÖM INTE TÄVLINGEN !!!

Hej!

Kommer ni ihåg tävlingen vi startade i slutet av maj, den har inte hunnit bli avslutad än eftersom båda har haft fullt upp. Men nu är det dags!

Ikväll avslutas den och vinnaren ska utses som vinner en hemlig present i kategori hästutrustning. Vi betalar frakt och eventulla kostnader.

Klicka HÄR för att komma till tävlingen!

//Heztryttare


Gräsbanan på sjöis


Haha, hoppas ni fattar något. Hinder nummer 3 var det hindret jag skrev om för några inlägg sen, det blå vita krysset som tea (uttalas teiii) vägrade vid. Hinder 2 är en mur och hinder 5 är ett plank. Nummer 7 är en oxer och 4 är en vanlig rättuppstående. Rätt rolig bana faktiskt!

//Emelie

Feeeeet bildbomb nummer 2


















Feeeeeet bildbomb - hoppning!

Jag bjuder på även failade bilder, enjoy! ♥










HHAHAHA + (ena bakbenet är "borta")















Nästa del får ni prick kl 12.00

//Emelie

Med eller utan hovskägg?

Utan enligt mig! Mycket prydligare och mycket snyggare utan, det ser bara slabbigt ut med långt hovskägg och dessutom ser benen typ kraftigare ut med hovskägget hängandes. Usch nej, ingen hitt. Kan möjligtvis vara fint på typ tinker, nordsvenskar osv.

Lånad bild från google




Inte fint vare sig det är lite eller mycket.

Ännu ett minus med det, förutom att det är oerhört fult är ju att de blir mer att borsta & tvätta. Tänk på en vit häst? Med långt hovskägg, och sen har den gått i lera. Uschh, bruna ben... Där har du genast massa tid som måste gå till att få bort lera...

Överpuffsade ben, det är liksom som att ha gjort lockar i halva ditt hår och sen låter resten vara. Är benen långhåriga ska hela hästen vara långhårig, inte för att det är mycket finare men då blir det iallafall lite mer samband...

Liknar inte benen denna bilden då eller?


Finns inget fint med hovskägg... Asså ibland mår jag dåligt, blir äcklad!

Har du hovskägg på din häst? Klipp bort det genast!

//Emelie


Diss

Heztryttare dissar: ridbyxor som ska föreställa jeans.



Riktigt jävla fula, absolut inte passande till ridning. Har inte designerna några bättre idéer än att efterlikna vardagskläder?

// Heztryttare

Dagens fråga.

Anonym om Hopplektioner:
vem fick fine? :)

Svar: Anna fick fine.

//Emelie

Hopplektioner

Tänkte berätta lite kortfattat om hopplektionerna jag hade på sjöstjärnans ridläger.

Först hade vi ett pass: markarbete. Då hoppade vi bara något enstaka hinder på 50-60 skulle jag tro... tränade på att komma rätt in på hindret och rida med bra vägar. Ska jag vara ärlig gick det inte så jättebra... Var inte tillräckligt på med skänklarna stundstal vilket gjorde att jag kom rätt snett in på hindret osv. Men det funkade liksom! Hon vägrade iallafall inte någon gång och jessica sa att jag ändå red henne rätt bra för hon brukar stanna vid hindrena....

Sen hade vi en hopplektion i padocken. Då hoppade vi 75-85 cm. Framhoppningen gick inget vidare, hon var rätt seg och jag drev inte så mycket som jag skulle behöva göra då. Så hon vägra en gång. Men allt efter passets gång gick det bättre och vi hoppade en liten "bana". Först ett rättuppstående på typ 30 sm, sen över till ett rättuppstående på 80 cm och sen 5 & en halva eller vad man nu kallar den (ett rättuppstående och sen en oxer som också låg på 80 cm) Tea var jätteduktig och vi kom över allt felfritt vad jag kommer ihåg!

Smakprov


Sist men inte minst var det dags för hoppning på gräsbanan. Super kul asså! Vi hoppade fram hästarna på ett hinder i padocken, 50 cm högt kanske. Sen hoppade vi fram på två hinder på gräsbanan, en mur och en oxer. Det gick faktiskt jättebra och tea hade rätt fin bjudning till hindrena :D Sen var det dags att hoppa banan (visar hur den såg ut ikväll) Det gick rätt så bra faktiskt, tog lite snäv sväng in på kombenationen men annars tyckte jag att jag hade bra svängar och ett okej tempo. Tea vägrade på krysset, men de var mitt fel... Jag var inte riktigt med och red inte ordentligt men dock tyckte jag att jag kom in mot hindret med en bra väg och fart. Därefter gick allt super och vi tog oss igenom banan felfritt om man bortser från det blåvita krysset. 

//Emelie

Hemma igeeeeeeeen!

Hejdääär!

De va ett tag sen ellerhur?

Dom tidsinställda hade krånglat till sig och ville inte publiceras, synd det men hoppas ni klarat ut! Oturligt nog har inte ens hälften av våra läsare kollat in under veckan! Tror bestämt det finns några som vill att vi ska blogga live!

Jaja, får se hur det blir med min ridning framöver.... Feffe slutar jag på och har inte hittat någon speciell annan heller, några har kontaktat mig... vissa intressanta, vissa inte men de flesta av dom som kontaktat mig har hästarna i stall allt för långt bort! :/

Hoppas iallafall mitt problem löser sig snart!

Ska ta och berätta om min vecka senare ikväll, kan börja med att säga att den var UNDERBAAAAAAR! ♥

Smakprov... Vill ni se mer?



Anna, Izabella, Josefin, Julia!

// Emelie

Diss.



"UTSVÄNGDA" ridbyxor som jag kallar det!

Inte fint alls och man ser ju ut som att man ska gå på någon jävla 70-tals fest med pensinärer! Ett stort NEEEJ till dessa.. Asså jag bär hellre tretorn stövlar en dessa aa.... "ridbyxor" som det nu ska behöva kallas.


SJÖSTJÄRNANS RIDLÄGER!!!

TJOOOOHOOOP!!!

Just nu är vi nog fortfarande påväg till sjöis, sitter troligen i bilen och dampar tillsammans med Anna & rebecca.

Veckan framför oss väntas vara fylld med skratt, ridning, hästar och sjukt mycket roliga upplevelser och ridpass! Vi kommer få bada med hästarna, hoppa på gräsbana och i padock, rida på långritt, solnedgångsritt, ha gymkana och rida dressyr! Gissa om det kommer vara treeeeeeeeeeeeevligt??



Vädret är väl lite sisådär men vi klarar oss iallafall, vädret ska ju inte få förstöra för oss och dessutom måste man ju följa "finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" sååå, som sagt... de blir nog bra ändå!

Vill hälsa er en riktigt bra vecka... Vi har förberett några tidsinställda så ni har att läsa men blir ju inte uppdatering som vanligt om man säger så!


Imorgon smäller det!

Hej!

Förlåt för att jag inte uppdaterade igår, var väldigt trött efter att ha suttit på ett flyg i 10 timmar och sen köra fbil från stockholm till gbg i 6 timmar. Dels så ville jag träffa några!

Men det blir inte bättre, nästa vecka kommer det inte vara så bra uppdatering, vi har helt enkelt inte hunnit göra tidsinställda inlägg. Men en sak som är säker är att ni kommer få en stor bildbomb när vi kommer hem, imorgon ska vi ÄNTLIGEN åka till Sjöstjärnans ridläger. Ska försöka göra några tidsinställda men är skit trött, har ju inte vant mig vid tiden än, i Thailand är klockan 3 nu så ja, lite trött är jag allt!



// Anna

Den dåliga nyheten.

Fick veta igår, att Feffe ska flytta ut till Lycke. Det ligger ungefär vid marstrand det vill säga väldigt långt bort från mig vilket tråkigt nog kommer leda till att jag inte har någon häst att rida nu. Jag hinner helt enkelt inte åka ut så långt 2 dagar i veckan, inte ens 1 dag i veckan. Sorligt nog är det sant och det kom som en chock för mig.

Dagen innan flytten får jag ett meddelande från Frida. Menmen, finns inget mer att göra än att ta nya tag och gå vidare i livet. Everything happends for a reason.


Min älskade knorr! ♥

Kommer ha hela juli på mig att hitta en ny medryttarhäst/ponny att rida om inte mina föräldrar bestämmer sig för att typ köpa häst eller ha foderponny men den sannolikheten är ju inte så stor, så är liiite stressad över att hitta någon medryttarhäst tills jag kommer tillbaka från landet. Jag hoppas att Feffe får det bra i det nya stallet iallafall, och nu har Frida ändå närmare till Feffe, vilket gör att hon kommer hinna träffa honom mer. I det negativa finns alltid något posetivt.


Kommer lätt sakna honom enormt! 1,5 år tillsammans! ♥

Inlägget skulle upp först ikväll men slänger upp det nu eftersom jag fick en ledig tid till att skriva.

Ha det gött!


Riiiiiiktigt dåliga nyheter!

Som jag ska berätta senare idag! Håll ut tills dess...

Är det någon som gissar rätt på vad det är för dålig nyhet vinner h*n en länkning!

Gissagissagissa!


RSS 2.0