Markarbets/hopp övning

Här har ni en övning. Kände att de va dags att slänga upp en ny ;) Observera; jag har aldrig själv testat denna övning, men blev sugen på den, så var tvungen att dela med mig och visa den för er också!



Man kan rida denna i båda varven, och den är lite utav en evighetsövning hihi! Den röda färgen står för trav, och den gröna för galopp. Så där det är målat med grönt ska du galoppera och där det är målat med rött ska du trava, ni fattar galoppen vah? (Man kan inte ha en allt för liten padock/manege om man ska kunna galoppera i volten)

På galoppsidan, ska bommarna vara upphöjda till ungefär 30 cm, alla fyra. Hindrena skall vara utsatta som studs, blir ju lite olika beroende på om man har ponny eller häst... Voltens hinder ska ligga på 40 cm, sen blir det en avsaktning till trav, över fem travbommar och sen galoppfattning, sen kör man på igen! Tills man är nöjd med vägar ovs.

Tips; tänk på att inte göra den allt för många gånger i rad, låt hästen pusta ut och skritta i 2-3 minuter, sen kan du köra på igen!

Lycka till! :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0