Hemma igen!

PÅgrund av det VAAARMA vädret blev det ett lite kortare pass än vanligt och mer mer pyssel med han inne i stallet istället. Jag red lite i padocken och han gick fint men var dock rätt seg, fick honom i form kanske 1/4 del av passet så jag är faktiskt nöjd med han! Även om det inte är mycket för andra hästar... Han är rätt så osammarbetsvillig om man säger så. Jag red främst i skritt pågrund av värmen men travade dock lite också innan mamma & linnea fick sitta upp 5 minuter var och rida i skuggan, på vägen!


Arkivbild tills vidare

Feffe var supersnäll men stannade dock rätt mycket för att kolla sig omkring... Han undrade lite över varför det satt någon annan på hästryggen så han kolla bak rätt ofta och typ försökte bita  tag i linneas sko och sånt hahah! Gulliplutten...

Bilderna får ni sen... Antingen ikväll eller imorgon!

Nu orkar jag inte sitta inne mer, solen skiner och Emelie måste bli brun vett ni! Vi hörs senare!

Ha en riktigt skön onsdag!


Länk :)

Till Linnea som hittade alla fem felen på nedstående bild.

Orginalet


Svaret


Grattis!


Live - från bussen påväg till Ferdinand.

Nu är det bara 4 dagar kvar till sjöstjärnans ridläger!

TAGGA!!!

//Emelie

Onsdag betyder...

... Rida Ferdinand !

Mamma och Linnea ska hänga med till stallet, så blir bilder på när jag rider också... trevligttrevligt! Sånt gillar jag iallafall, gör ni?

Morgondagens planer landar nog på ridning i padocken eftersom familjen hänger med, och inte orkar dom gå med runt i halva säve haha!


Fina häst! ♥

Målet med imorgon är att få Feffe mjuk och fin. Dessutom träna på lätt sits som jag tjatat om men som ALDRIG blivit av typ på riktigt, ordentligt dvs. Jag vill få en bra känsla imorgon och hoppas på att feffe är riktigt sammarbetsvillig för det är sista gången på väldigt länge som jag ska rida honom!

Ska på ridläger som ni säkert känner till och sen upp till min stuga i tre veckor... Utan hästar & ridning... Undra hur det ska gå! Jaja, jag klarar väl mig... I värsta fall får jag åka ner till göteborg med tåg och träffa min knorr, hihi! Tveksamt om jag kommer klara en månad utan polleeen!

Hoppas, hoppas, hoppas att jag får några bra bilder imorgon som jag kan titta tillbaka på i sommar när jag saknar Gummifarfar som mest!

Psst, ska försöka få till några galoppombyten också... hihi! :D

Ska ni rida imorgon? 


Hitta fem fel!

Gör ni det får ni länk till er blogg! (Alla som hittar)

Orginalet


Fem fel


Lycka till!


Uppe tidigt :(

Hej !

Mammisen fyller år idag, Grattis! ♥ Därför var jag tvungen att stiga upp oerhört tidigt bara för att hinna göra i ordning allt innan hon vaknade. Det blev rätt lyckat ändå och vi åt jordgubbar & tårta! Mums, hoppas bara hon blev nöjd med presenterna också... Känns som att jag var lite för upptagen med stallet igår för att ha hittat något tillräckligt "bra" :/ åkte direkt från bua gård med pappa & linnea för att köpa present, och jag stank häst... haha, trevligt att gå dääär assoo! 


En åsnebild på feffe! :)

Iallafall, nu börjar nedräkningen till sjöis på riktigt. Det är bara 5 dagar kvar!

  

Svaren från frågestunden :)

AHHAHAHAHAHA, Asså näsborrarna hahah, jag dööör!!



ahahhaha, blev lite failat men lägger ut den enda eftersom jag är så snäll! :D

//Emelie

Bete för alla ?

Många har tagit upp det här med bete och att man aldrig skulle släppa ut en flermiljonershäst på bete... Men det skulle jag nog gjort. Jag skulle nog tagit dom riskerna för att göra hästen lycklig, på rätt vilkor förstårs.

Till att börja med, alla hästar är hästar, och skapades inte för att stå i en box. Jag tycker alla hästar har rätt till att stå på bete och i hage året runt. Men aa, de är bete vi ska snacka om här.

Hade jag haft häst skulle jag släppt ut den på bete, ingen tvekan asså! Även om den var värd mycket pengar. Har man en bra hage, där hästen inte kan skada sig och om det nu är en tävlingshäst... varför inte bara hitta en hage med lite magrare bete eller låta hästen stå lite mindre timmar än de andra hästen/hästarna?

Och dessa elithästar osv... Dom har väl lika stor rätt till att vara häst som alla andra hästar? Dom valde inte att bli tävlingshästar, hobbyhästar eller promenadhästar. Och med det menar jag och dom själva inte skulle kunna välja om dom vill gå på bete eller inte. Vilken häst uppskattar inte att få gå på grönt ett tag under året? Tror nog inte det finns många av dessa. 

Det handlar ju egentligen inte om man ska eller inte, utan hur man går till väga... Jag skulle släppt ut en elithäst på bete, under dagen tex i en ofarlig hage, där den inte har chans att skada sig och där den inte kan äta upp sig allt för mycket. Jag kan förstå varför folk inte släpper ut sina elithästar på bete, men lever hästen då ett lyckligt liv? När den står i en box, en hage tom på grönt och få äta hö dag in dag ut, 365 dagar om året. Neej, jag hade inte velat att min skulle häst skulle göra det. 

Det finns ju något som heter försäkring, vetrinär och skötare. På andra vilkor än vanliga hästar, ett mycket säkert sätt med personal... för en elithäst... Det skulle jag nog unnat min bästa vän! För den vill man ju väl och då vet man också att hästen i flesta fall uppskattar grönt bete framför att stå i en hage med inget grönt.

Varför inte fixa någon som kan hålla koll på hästen medan den står ute på betet? Ingen säger ju att man måste ha ute den dygnet runt bara för att det ska kallas bete.

Men sen kanske det är en annan sak om hästen beter sig på ett farligt sätt och som själv kan utsätta sig i fara trots de goda förhållandena i beteshagen.

Jag skulle i vilket fall som helst släppt ut alla hästar på bete, vare sig dom är stora eller små, värda mycket eller lite pengar..

ALLA hästar borde har rätt till bete, enligt mig. Det gäller bara att ha koll på vad man gör, så man inte släpper ut hästen på ett bete där den kan få i sig fel saker, kan skada sig på saker eller äta upp sig för mycket.

Min åsikt, ta & langa hit din!




bilderna

Hej!

Nu kommer bilderna från cha am atv! Hästbilder såklart men även några andra RIKTIGT snygga bilder, host..


Sexigt eller vad?








oups...



//ANNA

Hur man lägger in en video


1. Ladda upp videon på youtube eller videofy.me, klicka på dela och sen på bläddra in som kommer upp som ett av alternativen. Kopiera koden som är markerad med blått.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





2. Gå in och skapa ditt inlägg, skriv det du ska skriva och sen klickar du på HTML, knappen som är 2a från vänster längst ner. Det står med liten text, html.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3. Klicka ner en eller två rader så du inte klistrar in koden precis efter texten. Sen högerklickar du, klistrar in koden. Efterdet kollar du ner i vänster hörn, där står det uppdatera. Klicka på den och så får du upp filmen i inlägget. Därefter är det bara att göra som vanligt, skriva mer text eller bara klicka på Spara & publicera

Hoppas det var till någon hjälp, sånt här brukar jag ju inte göra men aa, jag var snäll och har lite bloggtorka heheh!!


FRÅGESTUND!

Startar en frågestund eftersom ni verkar ha lite frågor som ni vill ha besvarade ;)))

Jag avslutar den imorgon eller redan nu ikväll så fråga på flitigt nu!! Endast häst & bloggfrågor denna gången!


Gammal arkivbild

Jag ska ta och visa hur man lägger upp en film på bloggen också eftersom det var lite efterfrågat, så kolla in om en stund!


Några frågor..

Hej! Fick in några kommentarer och tänkte svara på 3 av dem.

Postat av: Emmy :)

Tkr de är lite tråkigt att ni inte alltid svarar på kommentarerna..
Kan du inte skriva lite om hästen du rider o så? =)

Svar: Många frågor har ett kort svar och jag själv tycker att det är tråkigt att läsa ett inlägg där det tex står en mening, vad heter hästen du rider? Han heter Kepsen. Men ibland svarar vi på eran blogg, men eftersom att många inte vågar visa vilka dem är så går ju inte det. Men det betyder inte att ni ska sluta kommentera frågor, utan kom med fler och skriv era bloggar så vi kan svara. Och om det är en intressant fråga så tar vi upp den på bloggen och länkar bloggen..

Anonym om Dagens fråga!:

Skulle ni inte kunna ha att man skickar in sin blogg till er och så gör ni en bedömning av den i ett inlägg typ? Vad som är bra, mindre bra osv?
Skulle vart jättekul!
Och då får man ju mer tips på nya bloggar också :)

Svar: Enligt mig så är det en rolig idé men måste diskutera det med Emelie innan. Men om inte Emelie tycker likadant så kanske jag kan göra det som "min" grej eller hur man ska ycker ni andra att det skulle vart en bra idè? Men nu till haken, då får man inte bli arg om man skriver en negativ sak, utan det här blir vår åsikt, ni har eran åsikt.


Nu till sista kommentaren. Som Emelie skrev i ett inlägg igår så var det EN som kommentera att det var jätte synd om hästarna, att jag var lång och att dem itne såg lyckliga ut.. Hästarna i Thailand lever ett bra liv, dem har ägare som älskar dem och på helgerna får dem gå runt på stranden. På bilden så är hästen ganska trött efter att jag ridit i en timma på stranden, som ni vet så är det VARMT och fuktigt i Thailand så hästarna blir trötta, hästarna blir väll trötta och slöa i Svergie mer när det är varmt? Ni får tycka vad ni vill men jag vet att hästarna där mår bra! Och nu till det med att jag är lång. Ja, jag är lång, vad ska jag göra åt det? Finns inget jag kan ändra på, och hästen reagerar inte på längden, han som äger hästen själv är också lång. Man jobbar inte hästarna i Thailand på samma sätt som vi gör i sverige, när man rider på stranden blir det som att man åker häst. Hästarna fattar inte när man styr med skänklarna, man rider inte med två händer. Dem kan knappt gå ner på tygel. Men det som stör mig mest är att man ska vara anonym. Om du skickar en sån här kommentar och visar vem du är vad ska jag göra? Söka upp dig eller? Nej, det enda jag gör är inget..



//Anna..


Helt onödigt inlägg - jag veet!



Jag har tråkigt, så vill någon underhålla mig så lovar jag att de är lagligt!

Fick just in en kommentar från någon feg fis som var anonym angågende hästarna i thailand... Tycker Anna ska berätta mer om det eftersom jag inte sett hästarna på plats, precis som den anonyma hihi! Men enligt mig så ser hästarna inte ut och lida eller något som läsaren verkar försöka påstå...

Aja, nu ska jag chilla på livet! Ha det gött alla lilla anonyma ungar! :D

Några tips om vad jag ska skriva om, isåfall släng in en kommentar!


Stressigt kommer det bli.

Hej!

Nu tickar klockan mot sitt slut i värmen och det har verkligen vart underbart! Nu är det bara 4 dagar kvar tills jag åker hem. Men det blir inget bad mer, vi kommer spendera morgon dagen i ratchaburri och även ha en liten minnesstund för min morbror och morfar som jag aldrig hann träffa..

Vi åker till Bankok den 27 och kommer spendera vår sista tid där tills vi åker hem. Kan säga att det kommer bli SHOPPING! Det älskar vi va?

Nu till rubriken. Som ni kanske vet så är det inte många dagar kvar tills rebecca och hennes mamma hämtar upp mig och Emelie på Eketrä och vi pressar in all vår packning i bilen och sen sitter och dampar i bilen. Den 2 Juli är det dags för SJÖIS! Problemet är packningen, kommer hem den 30onde på eftermiddagen och kommer troligtvis vara jätte trött och i huset väntar en resväska som ska bli packad med massa hästsaker. Det kommer bli jätte stressigt, så direkt när jag kommer hem måste jag slänga in alla ridkläder i tvätten och annat som måste tvättas, sen åker jag och hämtar lille Stampe och fortsätter sen med packningen. Troligtvis kommer Emelie och hjälper mig. En annan VIKTIG sak är att jag måste hinna köpa godis! Kommer vekligen inte klara mig utan det, speciellt lakris heheh. Sen får vi se om jag hinner köpa hästgodis, kanske kan fråga om Rebecca kan köpa lite till mig?
Aja, så man kan ju lätt säga att det kommer bli stressigt. Men det är bara att skvätta lite kallt vatten i ansiktet och sätta fart!

Har en idé som Emelie nog också kommer gilla men säger inget till er eller till Emelie förens jag vet om det går och fixat! Nyfikna?


Sjukt fin häst från cha am avt


Lite piiic´s












Roligast på länge!!!!

Gud vad kul jag hade idag, vi åkte ännu en gång till cha am över dagen och besökte ett ställe som heter Cha am atv park. Det är som en park där man kan åka fyrhjuling i en terrängbana, hästridning, bågskytte, paintball, och andra skjut saker. Det vi gjorde först av allt när vi kom dit var att åka fyrhjuling, åkte HELT SJÄLV, hahah nöjd. Fick en söt rosa och var skit rädd först i början men sen flöt det på. En sak som jag inte ska göra nästa gång är att ha på mig vita kläder och sen åka i vattenpölar och gyttjepölar, = inte vita kläder.

Nu till det roliga! Fick rida i en halvtimme och det var faktiskt ganska roligt. Fick en häst som var runt 155, brun tyvärr vet jag inte namn eller ras, men jag tyckte att han såg ut att vara korsning mellan arab och något. Red i deras paddock och i början var han hur seg som helst, fick skänkla på ordentligt några gånger, men sen när jag fick spöt, hbehövde inte ens använda det, han gick på bra och hans gångarter var faktiskt okej, galoppen var nog skönast, han hade ett stort steg, men var ganska muskelös och orkade inte riktigt hålla igång. Vid sidan om såg jag några bommar  och hinderstöd och gud vad hoppsugen jag blev! Men dem hästarna har inte lärt sig att hoppa ännu och ingen av dem som rider på det stället är hoppkunniga.

Efter att den halvtimmen gått så åkte jag fyr hjuling igen med david och blev ännu smutsigare. HAHHAHA, blev jätte rädd när den gick sönder, det gick inte att styra så fick typ panik och glömde hur man bromsa så råkade köra ner med ett däck i ett dike så dem fick komma och hjälpa mig. Lite roligt var det allt.

Hehhehe, mamma var så snäll så jag fick rida en gång till. Fick samma häst och nu hade jag spö från första början. När jag höll på att skritta fram såg jag att två killar tog fram några bommar och "sockerbitar" (däck) och sa att jag skulle få lära den att hoppa. Hann inte smälta det ordentligt så bara nicka och sen fortsatte att skritta, när jag hade värmt upp i trav bad han mig att komma på det första hindret som låg på 50 cm, alltså inga höjder eftersom att dem inte lärt sig hopptekniken ännu. Travde mot hindret och han var ganska tveksam, travde på ännu mer och när det någon meter kvar drog han ner huvudet och "lukta" typ på bommen, fick upp hans huvud ganska snabbt och vi kom faktiskt över "hindret". Blev inte något hopp men det var jag tänkte på var att jag skulle komma över det. Kom ett par gånger och för varje gång blev han säkrare och säkrare. Sen tog vi det i galopp, då tog han ett litet skutt. Hoppade det hindret ett par gånger, sen tog vi nästa hinder igen som också var runt 50 cm, han snubblade några gånger över hindret, kanske för att han börja bli trött, han orkade inte riktigt vara med, så tog det en gång till efter att han snubbla och sen galoppera ett varv, trava ett varv och skrittade sedan av, mamma filmade och tog kort men kameran är död så bilderna kommer imorgon. Videon från när jag rider på stranden och videon från när jag hoppade kommer inte förens jag åker till bangkok, alltså den 27, internet är för segt här så det går inte att ladda upp :/

Ha en trevlig midsommar!

// ANNA!


-

Glad midsommar folket! Jag ska ha en riktigt bra kväll, så önskar er desamma! ♥ 

// Emelie

Lång eller kort?

Van föredrar ni?

Lång eller kort man? Jag tycker dock båda kan vara riktigt fina! Lång man är snyggt men tycker dock att kort man är mer prydligt och renare om man säger så. Och dessutom är den ju enklare att ta hand om, inte lika mycket att borsta, inte lika mycket att tvätta och massa sånna småsaker som förenklar vardagen egentligen! Så kort man ska man nog ha, ska de va lång ska de vara lång & TUNN.  

Vad tycker ni?

Lång vs kort

 


Dagens fråga!

Hur många läsare har ni ungefär per dag? :)

Svar: Det beror helt och hållet på hur mycket vi bloggar per dag, vilken veckodag det är och vilken årstid... Eftersom de flesta har mer tid att kolla på bloggen under tex lov och liknande. Men vi ligger runt 65-100 per dag, ibland mer, ibland mindre... Senaste tiden har den varit ganska låg :( Tror det beror på att Anna är borta... ALLA SAKNAR HENNE!!! Inklusive mig!


 



Pack-lista till ridläger!

Sjöstjärnan är om redan en vecka! Gud vad tiden gått snabbt, känns inte som att det redan är så snart liksom. Så ska smått börja packa eftersom jag inte kommer ha mycket tid till det senare.

Min mamma fyller, jag ska hinna träffa kompisar i sommar, jag ska rida & liknande saker! Så lika bra att börja packa nu! Några har tidigare frågat om packlista eftersom flera av er läsare ska till sitt första ridläger. Så jag tar och visar upp min packlista till er. (när jag var där saknade jag ingenting, hade med allt jag behövde) Denna packningen är till ett läger på 8 dagar.

Ni får lov att kopiera den eller liknande så ni kan ha den hemma på papper, men ni får dock inte lägga ut den på någon blogg eller hemsida.

PACK-LISTAN!

*Ridskor & eventuellt ridstövlar.
*Ballerinaskor.
*Foppatofflor.
*Idrottsskor - till eventull voltige!
*5-6 ridstrumpor.
*5 par ridbyxor.
*Säkerhetsväst.
*5-6 t-shirts till ridning.
*1 vit t-shirt till avslutningen.
*Ridjacka - som tål regn
*1-2 par shorts & 1-2 par mjukisbyxor.
*1-2 övertröjor till fritid.
*3-4 övertröjor till ridning.
*Lapp med bekräftelsen.
*Strumpor & trosor.
*2-3 linnen till fritid.
*Påse till smutstvätt.
*Eventuellt ridvantar.
*Grimskaft & eventuellt grimma.
*Bikini att bada i på baddag & i sjön.
*1 liten handuk, 1-2 stora handukar.
*Tvål, schampo & balsam.
*Tandborste, tandkräm.
*Borste.
*Toffsar.
*Pyamas.
*Hästgodis.
*Pengar.
*Människo-godis haha!
*Mobilladdare.
*Mobilen såklart!!
*Digitalkamera & eventuellt systemkamera.
*Batterier & eventullt batteriladdare.
*RIDHJÄLM!
*Bh:ar 4-5 stycken.
*Videokamera ifall inte inbyggd i kamera.
*Hörlurar.
*Allergi-tabletter.
*huvudvärkstabletter/värktabletter ifall eventuell huvudvärk eller liknande.
*Rycktlådan.
*Rosetter till svans & man.
*Papper på packlistan så man kan bocka av allt när man åker hem... (gjorde dock inte det)

De va nog allt ;) De är enda en del, tänk då om man har med sig häst också, jaadu.


Hiss!

Jag bara älskar rött täcke på svarta hästar, sååå fint! Jag smeeeeelteeeeeeer!
  
Lånad bild från hööks.


Vilka färger är fina på svarta hästar, enligt er?

blogglust..

Hej!

Som rubiken säger så har jag verkligen blogglust men vet inte vad jag ska blogga om. Idag har vi åkt tillbaks till ratchaburri och gör i stort sätt ingenting och det gör så att jag vill blogga! Ännu en plus är att jag har min data så jag kan ladda ner bilderna och lägga ut dem till er, kommer även bjussa på en liten video.

Kommentera gärna det ni vill läsa, kanske några frågor som ni vill ha svar på. Inte för att jag tror att det är någon som läser vår blogg, 7 på morgonen när det är sommarlov heheh, men så tidigt är det ju inte riktigt här. 5 timmar framåt, alltså 12 typ.
Här kommer bilderna som många har väntat på, videon kommer i ett annat inlägg :)






älskar bara bilden *host* men bjuder på den!


oj, det här tog visst 40 minuter att ladda upp. Den här ponnyn red jag sista dagen för ponnyn david red hade magsmärtor så den skulle få vila ett par dar så han tog med sig sin super fina ponny, han är under inridning och kan just nu bara skritt och rädd för i stort sätt allt, så killen som ni ser på bilden fick gå med i 30 minuter då David red den ponnyn jag brukade rida. Vi fick lite problem när han sket, hehhe. Han blev livrädd när han plockade upp en plastpåse ur fickan, det var så läskigt när det prasslade och när han plockade upp bajset. Mysigt.. För dagen innan hade han blivit livrädd när en annan kille som är runt 16 års åldern red honom och skulle plocka upp lite hästbajs från den här buspollen, men det som han gjorde fel var att han tog upp plastpåsen när han satt på och då stack han i full galopp, såntur var så klarade sig dem båda!

Videon kommer somsagt i ett annat inlägg..


Bildbomb 2! 22/6 2011

Ferdinand knorren fick lite havre eftersom jag glömde betfor. Måste också tilllägga att jag hittade en jättemysig liten stig att rida på, de va som att rida i en tunnel av träd växande vilt omkring haha! ska jag skriva roman om det också?



























Har bilder från hästryggen på mobilen, är det något ni vill se?


Svar på lite frågor, för er nya läsare!

1. skulle också vilja se när ni hoppar! :D

2. vad är det för ras?

3. hur gammal?

4. är det din?

5. hur länge har du haft honom eller ridit på honom?

6. tyckte han var lite stel. testa skritta fram lite längre! :D motivera varför. :P


1. Tyvärr så har jag ingen video på när vi hoppar tillsammans, eller iallfall inte nyligen... Den enda jag har är en när jag hoppar Feffe våren 2010 tror jag :/ Jag hoppar inte bra där men aa, ni får se den ändå. Tyvärr filmade Anna med kameran vinklat fel, så ni får vända på hela datan/huvudet om ni vill se den ordentligt hehe!



2. Vi har inga papper på honom så tyvärr kan jag inte svara på det.

3. pga inga papper vet vi inte säkert, men när man kollat hans tänder gissar man på mellan 26-28.. men det var för något år sen så troligen mellan 27-29... Därav namnet gummifarfar!

4. Nej, feffe är inte min häst. Jag är medryttare på honom, två dagar i veckan. Ibland blir det fler :)

5. Jag har ridit honom sen december 2009, så det är ett tag. 1,5 år ungefär?

6. Jo, han är lite stel, det vet jag med. Känner det, och ser det. Brukar skritta fram runt 7-10 minuter men kanske borde skritta längre, dock tycker jag det är lagom. Men sen har han inte blivit fullt ut riden senaste tiden heller så kanske beror lite på det också? Tack för tipsen annars, ska prova! :)


Bildbomb! 22/6 2011

Här får ni lite bilder från idag, mer kommer senare ikväll! :D




(Tuuungan)














försenat heheheh!

hallojsan, är och har varit väldigt upptagen idag men uppdateringen kommer ikväll senare om jag hinner!
Dock hinner jag berätta lite hur det gick på uteritten! Blev överlyckigt nöjd över feffe idag, han var lagom pigg hela tiden och stressa inte hemåt... Iallafall inte hela tiden, några gånger var han lite halvgalen och galoppera på stället men kunde ändå kontrolera honom.... Och när vi närmade oss stallet fick han ett litet fnatt!
Så jag galopperade några varv i padocken innan jag skrittade av ;)
Är nöjd med honom idag! Han vart ändå helt okej på hemvägen!! :D
Nu ska jag ut i solen, puss på er alla!!!!

Sitter på bussen!

Nu sitter jag på bussen ensam och har  tråkigt :(((

Men är snart hos Feffe, blir som sagt uteritt... Förvänta er massa bildbomber i eftermiddag/kväll!

Ha de bra!

//Emelie

Imorgon blir det Ferdinand knorr!

Ska nog ta och rida ut imorgon! Klättra lite i den lilla skog man kan göra det i. Fokus på övergångar och tempoväxlingar i alla gångarter... Dock blir nog största fokuset att få Feffe lugn... Om han såvida inte nu imorgon är en ängel, men tror knappast det. Det har ju inte gått så bra det senaste åreeet om man säger så haha!

Men får se det på den posetiva sidan, han får i allafall röra på fläsket.


(Asså jag veeet, vi är oerhört normala!! .....)

Kanske tar och filmar in en snutt från hästryggen imorgon, om feffe är lugn då. Men tvek på det, alla har ju sina drömmar!

Vad ska ni hitta på imorgon?


Ni får en någorlunda normal video tills vidare...

vill ni se den lite mer onormala får ni faktikst ta och kommentara, jag vill att ni visar engagemang!



Kom gärna med konstruktiv kritik!


Vill ni se video?

... Från i fredags isåfall, väldigt mycket cp material hehe, men jag bjuder om ni visar att ni vill se!!! Isåfall får ni ta och kommentera så kommer det fiiilm :D

Tills vidare bjuder jag på en gammal bild från när Feffe stod på underbara huke!



inte hästrelaterat men måååste tas upp!

HIHIHIHIHI!!!!

(Såhär glad är jag nu)


Just nu sitter jag troligen i en tandläkarstol (heter det så?) och tar bort min tandställning! Troligen gör det väldigt-väldigt ont men är nog ändå oerhört glad! Jag menar, den har varit i min käft i typ snart ett år och bara stört mig, 24/7. Och på köpet gjorde den mitt ansikte fulare!

Nu kan jag äntligen återgå till den vanliga tandhälsan och kommer i framiden slippa tandborstningen eftersom metalen äntligen är borta, jippi!!

Uppdaterar så fort jag kan, om jag har fått någon idé tills dess.

En hemligs kommer upp senare idag i vilket fall som helst!


New in!

Hihi, riktigt sköna att ha på sig och har bra passform!


Sorry för suddig bild :(


Såhär såg dom ut på mig, vad tycks?

Själv är jag supernöjd!


Såå peppad...

... Eller inte! Enligt klart.se så kommer det regna nästan hela tiden under nästa vecka! Nu mår jag dåligt, kommer troligen fördriva min tid inomhus hemma vilket inte är roligt, inte roligt alls! Men det finns ju alltid något posetivt i allt det onda.... Jag kommer ha mycket mer tid till att blogga, och det gillar ni va? (om jag nu har några bra idéer och inlägg att komma med, har ni något tips att skriva om MÅÅÅÅSTE ni säga till, jag är "lite" desperat)




Saknar plutten

Hejsan alla läsare!

Här är det varmt och skönt och solen skiner, men det som fattnas är Kepsen. Saknar han otroligt mycket och längtar lite tills vi åker hem. Saknar hans knuffar när man hälsar på honom, saknar hela hann! Men nu är det bara några veckor kvar tills vi ska hem, sen är det bara sjöis igen och sen får jag träffa mitt lilla söta lermonster.

Här får ni en video och några bilder på sötis Kepsen.

















Något ni har lagt märke till?

Var bara tvungen att göra ett kolage på mina miner under senaste månaden! HAHAHA! Jag bjuder för fullt!

Första bilden i hörnet och mittenbilden längst bort till höger är ju bara föör mycket, haha!!!


Någon mer än mig som brukar vara toppmodel på hästryggen?!?!?!?? Snygg är jag iallafall, de måste ni hålla med om! 


Väldig blogglust....

.... men inga idéer om vad jag ska skriva om så är det något ni vill läsa om, ha mer av så kommentera!

Engagera er lite nu så blir jag och Anna så glada såå, och ni får mer tillbaka då!

Ovisad bild från i fredags.


PS: ÄLSKAAAR mina snygga miner!?!


Måste bara dissa...

gangsterponnyn. Brukar verkligen inte dissa andra bloggar men var bara tvungen. Kollade runt lite på olika bloggar och fick syn på den här. Den är en nystartad skvallerblogg och h*n/ni är verkligen elaka. Ponnysanningen skriver enligt mig skvaller men på ett bra sätt och trycker inte ner andra. Men gangsterponnyn trycker ner alla och skriver bara elaka saker. Ni kan ju kolla in själva och se vad ni tycker, jag har min åsikt ni har er åsikt.

Någon som håller med mig?

// ANNA

Bildbom nummer tvåååå! Gårdagens ridning.








Min älskling ♥
















Nyss ridit :D

Hello folket!

Sitter vid stranden och har nyss ridit en jätte söt c-ponny skäck. Vet inte vad den heter men ska fråga sen när den kommer tillbaks i eftermiddag. Den hästen som jag brukar rida vet jag inte riktigt vart den är, i värsta fall kanske den är i himlen. Iallafall, ponnyn var 6 år gammal och riktigt mysig att rida. Här i Thailand arbetar man inte riktigt med hästarna utan det är mest "åka" häst. Red i ca 1 timma och lite till tror jag. Sjukt härligt att galoppera på stranden och roligast var nog när det kom jätte stora pölar med vatten. Fick rida själv för David fick ont utav att ha ridit i 30 minuter, skritt, trav & galopp. Duktigt tycker jag, han rider ju bara i Thailand, han har suttit upp en gång på Kepsen och skrittat några varv också.

Tyvärr så har jag inte usbkabeln här på stranden så bilderna kommer upp ikväll, eller när det är kväll för mig..

Vädret här i cha am är molnigt men hur varmt som helst, kom lite lätt regn under tiden jag red men bara skönt. HAHHAHA, nu låter jag som en väder reporter eller vad säger ni?

Gud vad jag saknar allt folk i Sverige. Länktar bara en snutt tills vi kommer hem till sverige igen. Det är faktiskt bara 11 hela dagar kvar tills jag kommer hem.

Nu ska jag flytta min solstol ut till solen och sitta där ett tag, mer uppdatering kommer snart!




Min fullt seriösa sida!






Dagens ridpass!

Idag gick det la lite sisådär... Feffe var inte sammarbetsvillig, som vanligt. Hade ju med Daniella så hon kunde påminna mig om min skänkel hela tiden vilket var bra... Hon hjälpte mig en del. VIlle mjuka upp honom i galoppen, så red mycket på mittvolten där underlaget var som bäst eftersom det hade ösregnat nyligen... (var väldigt blött på sidorna) I slutet gick det lite bättre med galoppen, den gångart som också gick bäst idag. Traven kändes bara fel för mig, jag tappade stigbyglen hela tiden och det blev svårare att styra med skänkeln.. Provade utan stigläder i traven vilket gick bättre... Men sen var det ju såå självklart att jag skulle få håll också! Blir så arg! Ställde en del och försökte få honom på tygel, gick väl någon enstaka gång...

Träningen med lätt sits gick väl såådär... Övade inte så mycket som jag hade tänkt men lite i galoppen... Hade dock väldigt långa läder hehe. Så det såg väl ut som att jag studsade upp på varje galoppbild istället haha. Men så var det inte!  















Mer bilder kommer ikväll/imorgon! Har många fler att visa för er!


Bildbomb från dagen! 17/6 2011

Snälla Daniella skickade över foton från dagen, så slänger upp några här innan jag berättar lite om dagen!

Enjoy!




































Gissa vad!

Hej!

Idag har vi äntligen satt oss i bilen och åkt till cha am, det som jag väntat på hahah! Men när vi kom så var det inte en enda häst stranden så trodde att dem hade slutat med hästridning på stranden. Vi leta jätte länge efter ett bra men billigt hotel, jag såg ett jätte fint hotel men mamma tyckte att det var för dyrt så nej. Det blev ett fult hotel men men, finns inget jag kan göra. Vi spenderade några timmar inne på hotelrummet och sen när mamma kom tillbaks åkte vi till en resturang, och påvägen dit, det var då jag blev överlycklig, såg 3 ridandes hästar på stranden och mamma lovade mig att jag skulle få rida en stund efter att vi ätit, och så blev det, mamma ropade till sig två hästar, en till david och en till mig, tror det var en maxad b och en liten c ponny, självklart fick jag c ponnyn. Herregud säger jag bara, det var hur länge som helst som jag red i Thailand och dem är verkligen anorlunda här, man kan inte rida lätt och när man smackar så säger man typ hjaa hahahah!

Red i bara 10 minuter i mest skritt och galopp, galoppen var hemsk, studsade som en studsboll och styrde som bara den, han ville bara styra upp mot parasollen och var typ 50 cm från att hoppa över en stock hehhe. Bilder kommer imorgon då jag också ska rida dem hästarna jag brukar rida, heheh, vi har sparat hans nummer så mamma ringde direkt när vi kom men han kunde inte komma förens imorgon.


Kramar ANNNA!!!!

Dagens planer!

Idag har jag satt upp som ett mål att få en bra känsla och få honom framåt ordentligt. Dessutom träna på min sits!

Ska öva på skänkelvikningar, ställa och forma mycket, träna på vägarna och få honom mjuk i galoppen! Dessutom ska jag göra övningen jag la ut för ett tag sen... Ni hittar den nedan på bilden.



Dessutom träna mycket lättridning, tvåpunktsits & trepunktsits! De har jag inte gjort på ett tag, behöver nog träna lite på det haha!

Låter det som ett bra pass?


Imorgon blir det fullt upp!

Imorgon blir det en lång stalldag, ska till min gummifarfar och rida... Och underbara Daniella ska hänga med och både fota och filma! Så förvänta er massa bilder och även film! Efter det drar jag iväg med Daniella ut till huke, fotar henne när hon rider och ska även försöka knäppa några foton på sötisen Spike, som Anna saknar så mycket! Hon blir nog glad över att få se några bilder på honom på bloggen!

Så som sagt, blir lite fullt upp... Men var inte oroliga för det. Jag har förberet tidsinställda och dessutom kommer ni ju få massvis med bilder under kvällen!

Två flugor i en smäll, både få fota och rida imorgon! Tro det eller inte men de är mina största intressen, hihi!


 

frågan ärrr...

... om brunt skulle passa? Kan inte riktigt se detta under en sadel liksom. Men den kanske är snygg, inte vet jag?

Vad tror ni?



Är det någon söt läsare som har den här varan?


Åhh, niiiice!

¨Fick syn på denna godingen på fillipasridsport, snygg var den också. Frågan är om det är värt att lägga ut 1599 kronor för att få hem denna vara?

Såhär ser den ut.




En hiss dock liiiite för dyrt för mig asså, man är ju änna inte ett bortskämt litet barn!


Bildbomb från 15/6 2011

Lägger upp några bilder från igår :)


































Promenad... som slutade .....

Idag var jag i stallet direkt efter min skolavslutning, så blev inte så sent. Iallafall, hade planerat att ta en lång promenad iväg bort mot ridskolan någon/några kilometer bort, vilket jag gjorde! Feffe var övernaturligt pigg och framåt på ditvägen vilket jag blev rätt förvånad av... Ännu mer suprised blev jag av att han lunkade på hemåt som han hade gjort på ditvägen och stannade till och med och käka gräs! Blir så stolt över min gris ♥

Smakprov från dagen!


I vilket fall som helst, vi gick förbi läskiga preseningar och båtar, över tågrelasen två gånger och det började låta massa när ett tåg kom, inget av det reagerade han på... Men (alltid ett men) så gick vi förbi ett hus som hade en hund. Den skälde såklart och Feffe var inte förvånad eller något, han hörde skallen hela tiden och sen när vi paserat huset på tillbakavägen igen när hunden skällt under hela tiden... dåååå blir han över-rädd, får ett litet sött dampryck och får för sig att allt blir bra om han hoppar på mig. Sen tar han ett stort galoppsprång och jag typ flyger som en vante efter honom hårt hållande i frimskaftet, gulligt? Javet... Sen lugnade jag ner han och han blev precis lika lugn som vanligt... Knasig hezt :)))

Tog lite kort, men ingen blev bra :( Dock kan jag bjuda på några ändå i nästa inlägg.


Hagkompisarna?

Var bara tvungen att ta några kort på Feffes hagkompisar också, eftersom dom är så söta!

Feffe går med två andra hästar, som jag tycker är ett rätt lagom antal, men en stor flock har ju också sina fördelar. Johan och Turbo, dock hade han en till liten polare vid namn lucas eller något sånt i vinterhagen. En till fördel är att de går valacker och ston för sig. Tycker faktiskt dom är lunga och snälla så, och feffe passar bra tillsammans med johan och turbo i sommarhagen.

Johan.




Turbo.




Vad har ni för söta hagkompisar till era pollar?


Saknat mig?

Heej!

Nu ska jag försöka ännu en gång med att göra ett inlägg, det har tyvärr inte funkat att ladda upp inlägg härifrån, knappt kunnat vara inne på internet. Men nu verkar internet vara lite starkare. Såg att vi hade fått ett idolbild vilket vi verkligen älskar! Blir så glad när sånt här ramlar in på mejlen. Saknar verkligen Sverige och allt folk där hemma, och tro mig jag ljuger inte. Det är skönt här i Thailand men har väldigt tråkigt, finns ju inte något att göra, förutom att åka runt och kolla på saker. Men jag är mer den som vill åka runt till olika städer och bara vara på stränderna och bada vilket inte går att göra nu.
Det är för farligt att åka ut till öarna, och vid haven är det jätte strömt och sjukt stora vågor så ja, det går inte att bada. Men snart ska vi åka till cha am så jag kan rida lite men tyvärr inget bad där, bara på hotelets pool, har inte sett hur det är i havet än men i vilket fall som helst så kommer jag inte att bada där, flera har dött där pågrund av dem här maneterna så skippar nog det. Ska be mamma filma och ta bilder när jag rider, får se om det blir några busklipp också.

På tal om hästar, saknar verkligen Kepsen. Men jag skulle ändå få vara utan honom en hel månad om jag vart i sverige, han har ju åkt iväg till sitt lilla paradise och ska bara slappa och beta och få massa morötter, vilken tjockis han kommer vara när han kommer tillbaka.
Snart är det också dags för sjöis! Tagga stort, kommer verkligen bli den bästa veckan, eller vad säger ni Emelie Karlsson, Rebecca Larsson, Josefin Vestre, Izabella Barisa och resten av er som ska till sjöis v 27!

Kommer känna mig väldigt stressad när jag kommer hem, kommer dem den den 30 juni klockan 6 på morgonen och sen ska man åka bil i 6 timmar från stockholm, kul. Hur ska jag hinna packa egentligen, brukar vanligtvis behöva 1 vecka att packa. Aja, bara att ringa Emelie så hon får hjälpa mig hehhe, och då kan hon ju samtidigt hämta sina saker som jag har köpt med hahah! Hoppas mer än allt att jag för Fine igen, vet inte vad jag kommer göra med den personen som får fine annars hhahahahah!!!

Några bilder på Kepsen & Fine, om inte internet dampar för mycket.






petar nog bort en fästing?





//ANNA




IP NUMMRET SOM KAAN SPÅRAS?

Måste bara dissa en sak som jävligt många hästbloggare kommer med som "försvar" ! Och jag bara haatar det...

Det är det här snacket om att ip-nummret som kan spåras... Och vet ni vaad människor?? Inget ip-nummer går att spåras till det exakta hemmet eller datorn om man inte får profotionell hjälp, hos tex polisen eller hos en hackare eller ett dataprofs. Så det här jävla snacket om att "jag kan spåra ditt ip så snälla va inte anonym" och liknande är i stort sett bullshit.. Hatar när fjantiga bloggare måste få lov att visa ip-nummer och tro att dom är coola, hotar att dom "kan hitta dig" osv... Hur mogen är man då?

Dock kan man på egen hand leta sig fram till vilket internetbolag och sånt och hitta i vilken ort man bor i... Men detta är ju veerkligen till stor hjälp eller? Njeee, inteså värst !

Jag skulle faktiskt kunna hitta just dig, pga av min pappas hjälp som haft eget datorföretag och som kan alla datorer rätt väl, vet hur man ska ta sig in och sånt... Busigt hehe. Men inget av detta är ju nödvändigt att göra ellerhur?

Vad ska du göra när du hittat personen du vill åt? Döda h*n eller? Njaa, då bryter du mer mot lagen än h*n. Asså finns inte mycket mer att göra än att säga till och det kan man lika väl göra genom tex ett inlägg på bloggen.

Jag kom ihåg när jag och Anna "hotade" med att vi kunde hitta just dig... Men det var av en anledning, vi kunde hitta just dig... På riktigt! Detta är dock inget vi någonsin vi gjort, för det är onödigt och som sagt, vad ska man göra mer än att säga till? Inte slå, hota eller döda. 

De jag vill säga i kortfattad form är att människor, du är för fan anonym men det är jävligt fegt att inte våga visa vem du är! Hittar man dig, vad fan ska man göra mot dig, inget? Om du inte skrivit något hotbrev eller liknande, då anmäls du ju lätt! Iallafall, ni hästbloggare är ju fan roligaste som gör allt till en sån jävla stoooor sak av det också, och ska visas tuffa genom att visa andras ip-nummer. FAAAN va jag njuter utav trögfattade, självsäkra små jobbiga barn som tror sig så jävla mycket. Roligt att se liksom!!


Saknar min lilla älsklingskooo! Kom tillbaka till sverige nuuu!!!!!!!

Säger min åsikt, nu är det dags för er! Dock inte så väldigt hästrelaterat, handlar mer inom bloggen men kom med åsikter ändå!!!

 


gästbloggare!

hej alla Emelies & Annas läsare.
Jag heter Rebecca och är 14 år gammal. Jag lärde känna Emelie & Anna genom bulycke.
Jag var på sammar ridläger som dom år 2010, som emelie & anna kanske har berättat.
På sjöis hade jag Meria och var uppspiltad brevid Anna & king.
vi bodde i samma stuga och vi hade jätteroligt, och det är dags igen om 2 veckor och 5 dagar!
iallafall, jag har också ett stort hästintresse och har ridit ända sen jag var 3 år då jag började med en egen häst!
det var en fjording som hette falkon, som tyvärr dog när jag var 6 år.
Sedan kände mamma att jag kanske skulle lära mig alla grunder innan jag skaffade en ny häst.
Så jag blev insatt på en ridskola i kungälv, men sen flyttade vi ut till torslanda. Och så började jag rida på alleby ridklubb, vilket gick bra för det mesta. Men jag var ju så liten, och oerfaren och jag tyckte att det var väldigt svårt när jag inte kunde så mycket. Vi hoppade väldigt högt, och jag hade alldelles för svåra hästar. Jag ramlade nästan av varje gång, så jag kände att det inte var så roligt att rida på den ridskolan. Så jag bytte till bulycke ryttarförening där fanns det olika nivåer och jag började i nybörjargrupp som jag lärde mig rätt fort, träffade många goa stallkompisar t.e.x om ni såg på kvällen är din när ebba knutsson sjungde med josh groban? hon red i min grupp och vi håller fortfarande kontakten. Så efter ett tag så kunde jag rida rätt okej, så jag bytte till en 1:a. Och det flöt på super, sen red jag kvar i den gruppen tills vi blev en 2:a så frågade min ridlärare mig om jag ville byta till en 3:a och det ville jag. Så jag började  i en 3:a, och red klart den trean. Sen slutade min ridskolkarriär där, så jag hittade en medryttarhäst i grannstallet brevid, Remus hette den. Vilket var en häst som hade stått på annas & emelies stall innan, så den började jag på iallafall. Men hon ville inte ha medryttare till sommarn så jag slutade för kanske 2 veckor sedan. Och har nu hittat 4 stycken i ett nytt stall, som det flyter på bra på.
ska kanske börja tävla också så småning om vi får se! Nu kännner jag att jag skrivit allt för mycket :P
ni får ha det så bra, och hoppas ni gillar mitt inlägg ;)
/ Rebecca
här har ni en bild på remus när han stog i emelies & annas stall.

Frågestund med svar i video.

Tänkte ha en kort frågestund under de närmsta dagarna där jag sedan svarar i en video.

Så kom nu med intressanta och roliga frågor, helst lite crazy också... Då blir det extra kul med lite förbannande människor! HAHAH!

Avslutar frågestunden när jag känner för det. Kom gärna med lite disskutionsfrågor!

Va lite engagerade nu och ta dig 1 minut till att slänga in en kommentar. Jag svarar på allt som handlar om hästar, ridning osv. Så kom igen nu! Det ni ger mig, ger jag er! En kommentar, ett svar, ett inlägg och en roligare bogg!

Ha de vänner!


Hur gör ni?

Hur gör ni när vi snackar om planering och mål inom ridningen?

Brukar ni sätta upp mål och planera in hur passen skall se ut, vad ni ska arbeta med osv eller går ni bara efter känsla dag för dag? Berätta hur ni går till väga!

Måste faktiskt medge att jag nästan bara gått efter känsla senaste månaderna men jag tycker dock det kan vara bra att planera, för att undervika liknande pass flera på raken och dessutom hålla en ungefär koll på vad man gör. Sen händer det ju såklart att man inte följer "schemat" till prick och punkt, men i stora drag.

Igår satt jag och funderade över följande pass tills juni´s slut, sen kommer jag inte rida knorren för ens i augusti igen... Åker ju upp till stugan och lever livet där i tre veckor, utan kompisar, utan umgänge, uten f*ster och utan allltt! Tråkigt att inte få träffa feffe & alla andra, menmen. Jag klarar mig förhoppningsvis, jag har ju intenet iallafall!

Till ämnet igen, eftersom jag inte får hoppa ska jag försöka förbättra mig och feffe i dressyren under kommande veckor och dessutom bygga upp lite muskler, ett bra sätt är ju att klättra osv. Men jag behöver tips på hur man på ett bra sätt bygger upp muskler genom ridning i padocken... Några övningar kan jag ju men jag vill ha ett stooort utval så ridningen inte blir uttjatad! Så har ni nåågot ynka liiiitet tipps eller övning! Ta gärna dig två sekunders tid till att slänga in en kommentar! Då blir jag mer än glad, de som kommer med bra tips & övningar får såklart länknigar!


Bjuder på några smått failbilder :)

Slänger upp några failbilder eftersom jag är så snäll!















Dessa var ju absolut dom rolligaste jag någonsin sett! Fast nee, har andra. Men ska dra till skolan nu så ni får nöja er med dessa tills vidare!



Bildminne 1/6 2011

Slänger upp några bilder för några veckor sen. Åh, vad söt min tjockis är!


















Såååå sött! Första fanbilden ramla in på mailen idag!

Gud vad glad jag blev när jag klicka in på mejlen och fick syn på en fanbild inskickad utav en av våra sööta läsare! UNderbart, asså! Nu är jag på bra humör, och har mycket blogglust! Är det något speciellt ni vill läsa om är det bara att säga till!

Bilden va så fin och söt dessutom!

 

Dock länkade inte Maria någon länk till blogg eller likande men jag tänker såklart ändå visa upp den vackra bilder för alla andra läsare!

Tack Maria Torved, du har lyst upp iallafall min dag, kanske Annas ockå? :)



HISSS!

En stor hiss till dessa snoddarna. Dom sitter bra och håller, och går inte sönder lätt som många andra snoddar kan göra. Fick använda några av dessa från Izabella på Sjöis och dom var vääldigt bra! Det enda minuset som finns med dom är väl att dom syns lite tydligare i man och svans, om man nu har en häst med ljus man&svans !

Så behöver ni några snoddar är det dessa ni ska köpa, ni får med dom hem för endast 15 kronor från hööks och då i ett pack med 500 st.



Någon annan som provat & gillar dessa?


Passa pååå!

Någon som brukar näthandlar hästsaker, eller bor långt bort ifrån hästbutiker?

Passa på att handla på hööks internetbutik. Allt är frakfritt tills 19 juni, dessutom är 60 dagars öppet köp ;)




Galopp i ......

Här får ni videon från i fredags, liksom de andra inläggen ville inte detta publiseras igår :( Börjar fundera på om bloggen saknar Anna "lite" !




De rätta

Här har ni svaret på finn fem fel!

Den orginella


De fem felen


Hittade du dom?


Bloggen har dampat lite...

Sorry för ingen uppdatering igår men det var fel på bloggen faktiskt..  Hade förberett med tidsinställda men dom kom aldirg upp. Tar igen gårdagens dåliga uppdatering idag istället och hoppas att tidsinställda fungerar denna soliga söndag ;)

Dagens planer landar hos söta kompisen Rebecca, som jag åkte på ridläger med förra året, snart är det dags igen och idag ska vi träffas efter typ 8 månader. Men vänskapen finns kvar! ♥

Aja, nu ska jag ut och plocka biggaråer i mitt trääd med pappa. Ha de bra så ses vi senare!




Bildbomb 10/6 2011

Här kommer bilderna från igår! Vill ni se lite failbilder så får ni ta och kommentera ;))

































Gårdagens pass

Hade tyvärr inte möjlighet och tid till att blogga igår så ni får bilderna från igår idag istället ;)

Passet gick rätt så okej, feffe var rätt mjuk och fin och jag tränade på lätt sits rätt mycket, eftersom han tappat ryggmuskler. Iallafall, tränade på galopp i små volter, och vanliga a - c volter. Det gick mycket bättre än förväntat och Feffe lyssnade stundtals väldigt bra till skänkel!

Ni får ett smakprov från dagen nu, bildbom kommer senare som ett tidsinställt, likså en film som jag slänger upp. Likadant som igår, har absolut ingen tid till att blogga hehe. Ska strax träffa Emma, min käre vän och några till troligen. Detta inlägget är lite i hast medan jag städar mitt rum, men ska försöka blogga mycket mer när vi fått sommarlov! Då har man ingen stress till någonting, skööönt! Fan vad jag längtar, på onsdag smäller deeeet!!!!!



Ha det bra sålänge bästa läsare!! ♥


Ridbilder?

Ska strax ta mig till bussen med Hella som ska hänga med till stallet, för första gången typ. Spännande! Så ni kan förvänta er bilder, då jag ska tvinga lilla Hella att vara min kameraman... Är det okej för Frida också kanske hon kan få skritta ett varv, vem vet?
Iallafall, ni får ha det så bra sålänge!
Svaren på finn fem fel kommer upp idag... Tråkigt bara att ni är så oengagerade! :(

Sommarhäst - perfekta stället!

Slänger upp några bilder från stugan hihi! Får nog ta och hyra polle under sommaren nästa år!

Stallet + ena hagen framför


Stallet från en annan synvinkel med dörrarna som syns + med ena hagen framför.


Två hagar ner mot sjön, nu är dom inte uppdelade eller stängslade eftersom ingen använder hagarna.

+ en ridväg ner till min stuga och sjön.

Ridväg


Ridväg.


Ridväg.




Ena sommarhagen.


Ser det inte mysigt ut, för mig är det undervart ställe att ha hästen på. Ännu finare i verkligheten!


Bilderna från igår!
















Bild på hästryggen, fint, ja vet!












Video från igår, upphopp!

Hehe, slänger upp videon nu dåee, som ett litet bevis. Är faktiskt lite stålt. Jag stod längre ner är feffe, han stod liksom på en kulle om ni fattar, och jag klara det haha!

Videon är tyvärr vänd i början.




Rätt så upptagen men jag försöker!

Ska snart dra iväg till mamma så jag kan fixa in bilder osv. De gillar ni va? Sen drar jag iväg till min goda vän Hella och sover där, vi kommer nog vara rätt så upptagna men försöker slänga upp några inläggg ikväll ändå!

Ha de bra sålänge!


UNDERBAR DAG!!!

Idag fick Feffe typ vila, jag skrittade bara ut med han i grimma & grimskaft... Väldigt mysigt och rolig. Feffe var väldigt snäll också på hemvägen. Efter jag skrittat en bit red ner till hagen, utan hjälm... (inte bra) sen myste vi 20 minunter och jag övade lite på upphopp, det gick jättebra. Feffe var sååå snäll och jag kom upp varje gång trots att jag inte provat att hoppa upp på honom många gånger innan! Filmade in en gång också som ett litet bevis hihi, så tror jag slänger upp videon ikväll eller imorgon.  

Så nu är jag på sjukt bra humör, dels för det gick bra i stallet, goood mat ska serveras till middag, det är sol & varmt, sommarlovet närmar sig snabbt och helgen kommer troligen bli sjukt bra + att jag ska träffa bästa tjejen ikväll också! Kan min dag bli bättre eller, neej! Inget kommer stoppa denna dag, jag lever för fan!!!

Enda minuset med heeela dagen var att mitt kamerabatteri dmapade? Jag hade typ hälften av batteriet kvar när jag åkte hemifrån i morse men när jag kom till stallet så fungerade inte kameran! :(( Så tog med mobilen, dom får duga. Dock kommer ni inte får se dom för ens imorgon.

 

Min favorit :)

Slänger upp favorit schabraket utav dom jag & anna har... HAHA, inte många kan jag ju påstå men aa.

Dock gillar jag ju alla rätt mycket, men denna är nog finast.






Finn fem fel - vinn länkning!

Hittar du dom fem felen?

Dom tre första som hittar rätt får länkning på bloggen!

Den orginella


Fem fel


Lycka till!


Dessa kommentarer asså!! ♥

Postat av: Amanda

Fina miner du gör på bild 2 & 4 då, haha!
Diggar dom asså.
Kul att du bjuder lite på dig själv, nästan ingen vågar ju göra det!
Fortsätt som du gör, du står för det du säger och verkar alltid snäll och rar!
Älskar dina inlägg, alltid så smarta och roliga.
DU lyser upp min dag!
Många kramar Amanda!

2011-06-07 @ 21:42:28

Dessa kommentarer asså, dom lyser upp min dag! Gud vad glad jag blir av dessa! På riktigt bra humör nu! Detta får mig att vilja fortsätta blogga!

Kramar på dig med Amanda!

 

Några bilder från förra onsdagen

Heheh, jag vet.... Blir alltid så lyckad på bild !






Miinen asså haha!

Mer bilder kommer på torsdag hihi!


Tar allt på en gång! Sjöstjärnans ridläger enligt önskemål.

Eftersom det är flera som undrar hur ridlägret Sjöstjärnan är så tar jag och berättar allt och lite till...

Kan ju svara på frågorna vi fick in ganska nyligen... Och lite mer såklart!

Anonym
massa om sjöis!!
hur det är, hur hästarna är, och ledarna,hur det ser ut, hur ridpassen är, hur ofta man rider per dag,hur högt man får hoppa, (vet att det beror på vilken grupp man är i men den svåraste gruppen tex, hur högt får den hoppa) om höjden är valfri, och dressyren, vad man gör för övningar, omgivningen, hur allt är helt enkelt!:) + massa bilder gör det ännu bättre!:)

Sjöis som ridlägret förkortas till och kallas är först och främst det bästa ridlägret man kan hitta enligt mitt tycke och säkert många flers...

Sjöis är underbart, det är beläget längt ut på landet där bensin & motorer inte känns till. Hästarna går i en enda stor flock där alla trivs tillsammans, hagarna är stora och fyllda med gräs! På morgonen får man oftast rida barbacka från hagen och likså på kvällen fast då, till hagen. Under dagens gång får man mat flera tusen gånger om och man går typ aldrig hungrig där, mer intill fööör mätt.

Man har så otroligt roligt, skrattar mer än mycket och får träffa på underbart folk och hästar. Ledarna och ansvarstagande, omtänksamma och roliga. Henning (ägaren eller något) är snälla och alla ledare inklusive henning, hans barn och kockarna finns alltid till hands om man behöver något, väldigt bra! (Henning körde ju som ett exempel in mig till sjukhuset mitt i natten : 02.00 - 05.00)

Alla hästar är olika på sjöis, och det finns många olika personligheter och hästar som alla är speciella på sitt sätt. Så man kan helt klart säga att det finns en häst för alla. Men kort förklarat, kan inte nämna hur alla ca 70 hästarna är men aaa, kort förklarat : Alla har en underbar personlighet och är snälla, vissa busiga, vissa sega och vissa känsliga, och alla är nog roliga att rida. 

Ridpassen, man får rida två pass per dag, och ha en teori. Under långa lägret får man hoppa 3-4 gånger, rida ut 1-2 gånger och har dressyr resten samt gymkana en gång. I "högsta" gruppen, (kan egentligen inte säga så eftersom dom inte sätter upp gruppernas "status" menmen) Så fick man hoppa 110 cm om det inte till och med var 120 cm? Iallafall, och jaa. Det var frivilligt, ledaren frågar ofta under lektionen eller innan om det är någon som inte gillar att hoppa högt osv så vill man inte hoppa högt får man hoppa lite lägre, dom sänker för dom som inte vågar hoppa högt... Dock borde man prova på, hästarna där älskar att hoppa och nästan ingen vägrar ;))) 

Dressyrövningar, skänkelvikningar, öppna & sluta, fram/bakdelsvändningar och liknande rörelser. 

Slänger upp några bilder från förra årets sjöstjärnan, dock av väldigt dålig kvalité och sen från detta årets tredagars, så kanske ni lyckas få lite inlevelse i det hela! 


Baddagen, man rider i typ en timme till en sjö, badar och fikar sen rider tillbaka, underbart kul & mysigt! 








Några goooaa tjejer från solen ♥


Avslutningen


















 

Imorgon blir det Ferdinandplutt!

Imorgon ska jag ut på besök hos Ferdinand! Saknar den lilla knorren! Blir nog uteritt, de va ett tag sen faktiskt. Ska försöka få han lugn på hemvägen om han inte är en ängel imorgon och redan är det från hela första början? Vi får se, det som sker, det sker. Så var det med den saken ;)

Random bild på mig och Kepsen.


Ska se om jag kan slänga upp några bilder från förra onsagen senare ikväll... Fotade i hagen med min gulliplutt, annars blir det lite senare under veckan när jag träffar mamma och hennes underbara moderna dator :)

Aja, ni får ha det bra !!

Nu ska jag ut och käka grillat, något som gillas!


heheheheh, fyy skäms Emelie !

Tillbaka!

Hr haft en lång vecka i stugan, tyvärr UTAN internet, men jag klarade mig ändå... Som tur var! Så som ni fattar har jag inte kunnat blogga, menmen. Ska försöka blogga och uppdatera så mycket som möjligt nu men har fått lite blgogtorka efter uppehållet... Någon som kan hjälpa mig att hitta tillbaka till banan igen? Kom gärna med förslag på vad just DUUU vill läsa.


Dagens fråga

carin om Lite bilder - sjöis:
Vilken stuga bodde du i? :)

Detta året bodde jag i rosen, men tidigare år har jag levt livet i solen ;)

// Emelie

Ojdå.

Tjodelo!

Hej!

Nu har jag äntligen kommit in på bloggen. Har haft internet sen jag kom men det har vart jätte segt så har inte kunnat komma in på bloggen. Men nu ska ni inte bli ledsna, nu har jag äntligen kommit in. Såg att Emelie inte bloggar för att hon är i stugan och jag har ju inte haft tillfälle att blogga.

Men det får bli ett icke hästrelaterat inlägg, eller iallfall inte mycket om hästar. Idag har vi inte gjort så mycket, vakna vid 12 och när alla var klara åkte vi ner till havet. Det var jätte härligt att äntligen på komma ner till havet och ta några dopp. Igår satt jag i en bil hela dagen, från 12 då jag vakna och sen till 10, jobbigt ska ni veta.

Vi kommer stanna här i patjuap eller hur man stavar det tills på söndag och sen åker vi och lämnar mormor i ratchaburi. Sen hoppas jag att vi åker till cha am så jag kan få se några hästar. Klarar mig snart inte mer hahah.

Senare under kvällen ( kväll i thailand) så kommer det ut ett inlägg om hur dressyrpasset gick förra Lördagen!
Ha det bra i kalla Sverige, har hört att gbg har haft härlgt väder, typ 20-25 grader. Här i thailand har jag ca 30-37 grader. Har bara blivit lite brun heheh.



// Anna


whiiii!!!!

Whiii! Det är nog det rätta ordet hur jag känner nu. Imorgon ska vi troligtvis åka till cha am så jag får rida lite. Ska bli jätte kul för har inte träffat dem pollarna sen jag vet inte när. Under de senaste åren, eller ah, sen jag började rida i cha am så har vi haft en kontakt som har några hästar som jag brukar rida när jag kommer till cha am. Brukar få rida på stranden eller ut i skogen, riktigt härligt, förutom att det är jätte varmt så man kan inte rida med hjälm. Så under tiderna jag rider så rider jag oftast med shorts, linne eller bikini och barfota.

Tyvärr så har jag inga bilder från när jag rider i Thailand men det ska vi ändra på. Ska be mamma fota jätte mycket när jag rider så jag kan lägga upp bilderna här till er läsare.

Här är en bild från google, ser ungefär ut så här :



Ser härligt ut va?


RSS 2.0