Godis för de på 4 ben!

Hej

Tänkte slänga upp några recept på godis till er polle. Jag har själv inte provat alla utav dessa. Men de jag prövat tycks Feffe älska, hihi! Alla recpet är superenkla att fixa till själv ;)

Har lagt märke till att de finns honung i det mesta haha.

1.
Du behöver
½ äpple
1 morot
2 knäckebröd

Skiva äpplet och moroten i tunna skivor och lägg dom mellan knäckebröden. Bind ihop knäckebröden med ett halm/höstrå på varje sida så är det klart för hästen att mumsa på! 

2.
Du behöver 
Stor morot
Flytande honung
Havre eller annat kraftfoder hästen äter

Tvätta och skala en stor morot, pensla på honung på hela moroten, och doppa den sedan försiktigt i tex havre. (Man kan strö på kraften på moroten också, hehe)

3.
Du behöver
1 äpple
Lite socker, typ 10-15 teskedar
Sommarsol

Skär äpplet i små tunna bitar och lägg dom på en bricka som sockret ligger på, ställ brickan/fatet i solen och låt de torka lite, vänd på de efter ett tag och se till att andra sidan också blir sockrade. Låt de torka på den sidan också. Sen är det klart, då är de lite krispiga!

4.
Du behöver
2 knäckebröd
Honung

Bred honung på ena knäckebrödet och lägg över det andra så klistas de ihop av sig själv, om ni förstår. Sen är det klart!

5.
Du behöver
1 STORT äpple
Lite kraftfoder
Lite morot
Knäckebröd

Skär av toppen på äpplet och gröp ur innehållet så det bara blir kvar en vägg. Äpplet skall liksom vara ihåligt. Mosa det du gröpt ut och lägg i innehållet igen, inte allt men nästan. Skär moroten och mosa knäckebrödet till små, små bitar och kraftfodret. Fyll äpplet med blandningen. Sätt på locket och ge det till en godis-sugen polle

Det här var några recept. Säg till om ni vill ha fler hihi!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0