Vad har ni och vad väljer ni?

Spån,torv,torvmix,halm mm, vad använder ni?, vad föredrar ni?
Vi föredrar trovmix då vi tycker det är enklare att mocka än andra underlag som hästen står på.
Just nu använder våra medryttarhästar torv eller torvmix, det varierar. Halm är nog det värsta vi vet, jobbigt att mocka och fasnar i grepen. Fast vi kanske inte har fått in tekniken då vi bara har mockat med det några få gånger. 
 
Vissa hästar står ju även på tidningspapper. Det kanske låter konstigt men det används ofta till hästar som är allergiska mot andra "underlag". Någon av er som har tidningspapper till eran häst eller vet någon som har det?

Om en häst kissar och bajsar sönder bädden så finns det något pellets som man kan lägga på och då suger pelletsen upp all fukt. Då blir det inte lika jobbigt att använda. Det är vad vi har hört iallafall.








Kommentarer
Postat av: Henrietta

Jag har spån och lite halm till min ponny. Han äter så mycket så han sväller nästan upp annars haha :) men det är lättast att mocka i tycker jag ;)

2011-02-24 @ 11:56:39
URL: http://ridersjumping.blogg.se/
Postat av: Sanna

Vi använder spån, men vi beställer från ett företag/bonne så vårat spån är med finhackat och är jättebra!:) Blir bra bädd av det också

2011-02-24 @ 15:38:25
URL: http://sannalisajohansson.blogg.se/
Postat av: charlotte

jag använder torvmix på vintern, eftersom jag har islandshästar och uteboxar så blir spån som en stor iskaka på vintern, så torvmixen blir som en bädd och sedan har jag spån på, funkar jättebra:)

2011-02-25 @ 12:35:56
URL: http://signecharlottenordh.blogg.se/
Postat av: Ella

Hos min medryttarponnyhar vi spån:)Tycker det fungerar toppen! Det är lätt att se vad som behövs mocka och när spånet behövs bytas ut:)

2011-02-25 @ 20:18:10
URL: http://finasteponni @ Bilddagboken

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0